Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy patates
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Köri
Üzeri için ;
- Yoğurt
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizi ince ince doğrayalım. Ve kızartalım.
- Normalden ince olması gerekiyor çünkü kalın olursa üstüne yoğurt geldiği zaman çok yumuşar.
- Ardından tavuklarımızı uzun çubuk şeklinde doğrayalım ve önceden 2 dakika ısıtılmış kızgın tavaya atalım.
- Tavukların suyunu salıp çekmesini bekleyelim ardından yağı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Üstüne bir su bardağına yakın su ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Tavanın ağzını kapatmayın sulanmasına sebep olur tavuğun suyunu çekmesi gerekiyor.
- Suyunu çektikten sonra tavuğun altını kapatabiliriz.
- Kızarttığımız patateslerimizi tabağa alalım üzerine dilediğimiz kadar yoğurt koyalım en üste de tavuklarımızı dizelim.
- Yemeğimiz servise hazır. Dilerseniz üstlerine salçalı sos veya kızgın yağ dökebilirsiniz.
Afiyet olsun🌸🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder