29 Nisan 2021 Perşembe

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Köri

Üzeri için ;

  • Yoğurt

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patateslerimizi ince ince doğrayalım. Ve kızartalım.
  • Normalden ince olması gerekiyor çünkü kalın olursa üstüne yoğurt geldiği zaman çok yumuşar.
  • Ardından tavuklarımızı uzun çubuk şeklinde doğrayalım ve önceden 2 dakika ısıtılmış kızgın tavaya atalım.
  • Tavukların suyunu salıp çekmesini bekleyelim ardından yağı ve baharatları ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Üstüne bir su bardağına yakın su ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  • Tavanın ağzını kapatmayın sulanmasına sebep olur tavuğun suyunu çekmesi gerekiyor.
  • Suyunu çektikten sonra tavuğun altını kapatabiliriz.
  • Kızarttığımız patateslerimizi tabağa alalım üzerine dilediğimiz kadar yoğurt koyalım en üste de tavuklarımızı dizelim.
  • Yemeğimiz servise hazır. Dilerseniz üstlerine salçalı sos veya kızgın yağ dökebilirsiniz.
  • Afiyet olsun🌸🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder