29 Nisan 2021 Perşembe

Çilekli Magnolya Tarifi

 

Çilekli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • 1,5 paket bebe bisküvisi
  • 1 çay bardağı fındık
  • Çilek

    Çilekli Magnolya Tarifi Yapılışı

  • Sütü bir tencereye alıyoruz.
  • İçine krema ve vanilya harici geri kalan malzemeleri ekleyip karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra ( el yakmayacak bir sıcaklık ortalama olarak) içine vanilya ve kremayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Bebe bisküvisi ve fındığı rondodan geçirip kuplara paylaştırıyoruz.
  • Üstüne muhallebiyi ekleyip bir katman daha bisküvi koyuyoruz. Sonra dinlendirip servis ediyoruz.

Fırında Köfteli Patatesli Patlıcanlı Dizme Tarifi

 

Fırında Köfteli Patatesli Patlıcanlı Dizme Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 600 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak (küçükse 2 diş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kıvamına göre 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Damak tadınıza göre pul biber, toz biber, karabiber ve kekik (ben hepsinden yarımşar çay kaşığı ekledim)

Diğer malzemeler;

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 küçükse 3 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 3 adet orta boy domates
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1, 5 su bardağı su (300ml)

    Fırında Köfteli Patatesli Patlıcanlı Dizme Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfteyi hazırlayarak başlıyoruz.
  • Bunun için soğan ve sarımsağı rendeleyip fazla suyunu sıkıyoruz.
  • Kıymanın üzerine ekliyoruz.
  • Galeta ununu, tuz ve baharatları ve zeytinyağını da ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Ne çok ince ne de kalın olacak şekilde köftelerimizi yuvarlayıp şekil veriyoruz.
  • Tüm köfteler hazır olunca üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Patatesleri ve alacalı soyduğumuz patlıcanları halka halka kesiyoruz.
  • Çok az tuz ekleyerek yağda kızartıyoruz.
  • Biberleri de ince uzun olacak şekilde doğrayıp kızartıyoruz.
  • Büyüklüğüne göre 3 veya 4 adet domatesi de ince halka şeklinde doğruyoruz.
  • Sırayla patates, köfte, patlıcan, domates olacak şekilde tüm malzemeler bitinceye kadar fırın tepsisine sıralıyoruz.
  • Kızarttığımız biberleri de üzerine yerleştiriyoruz.
  • Sosu için domates salçası, tuz ve içme suyunu çırpıyoruz ve yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun!👌🏻😋.

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak güllaç (400 gramlik paket 12 adet çıkıyor yarısını kullandım)
  • 1 litre + 1 su bardağı süt
  • 1,5 bardağı şeker
  • Ceviz (İsteğe bağlı isterseniz fındıkta kullanabilirsiniz)
  • 50 gram beyaz çikolata isteğe bağlı
  • 1 çay kaşığı gül suyu

    Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve süt tencereye alıp şeker eriyene karıştıralım. Pişirmiyoruz ılıtıyoruz. Serçe parmağınızı süte sokup 8 saniye bekletin yakmıyorsa o sıcaklık yeterlidir😀.
  • Güllaç yapacağımız borcama bir kepçe sos ekleyerek dizmeye başlıyoruz.
  • Kat kat dizerek her kata sosumuzdan her yer ıslanacak şekilde döküyoruz.
  • 3 kata geldiğimizde cevizleri serpiyoruz.
  • Kalan katları da ayni şekilde diziyoruz.
  • Hazır olan güllacı dolapta dinlendirmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirisiniz. Afiyet olsun.

Oreo Rüyası Tarifi

 

Malzemeler

  • 30 adet oreo bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta( buğday mısır farketmez)
  • 120 gram çikolata
  • 200 ml krema
  • 160 gram çikolata

    Yapılışı

  • Uygun bir poşete aldığımız oreolarımızı merdane yarımıyla kıralım dilerseniz rondodanda geçirebilirsiniz.
  • Eritilmiş tereyağımızı ekleyip karıştıralım ve kuplarımıza paylaştıralım iyice bastırıp sıkı bir zemin oluşturalım. !.
  • Muhallebimiz için sütü tencereye alalım ve şekeri ekleyelim nişastamızı bir miktar suyla çözündürdükten sonra sütümüzün içine ekleyelim sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başladıktan sonra beyaz çikolatamızı ekleyelim ve içinde eriyene kadar bırakmadan karıştıralım !!.
  • Ocağın altını kapatıp ara ara karıştırmak üzere ılımaya bırakalım.
  • Ilınan muhallebimizin içine elimizle kırdığımız oreolarımızı ekleyip karıştıralım ve eşit bir şekilde kuplarımıza paylaştıralım.
  • Kaynama derecesine gelen kremamızı çikolataların üzerine döküp eritelim ve kuplarımızın üzerine son kat olarak paylaştıralım !!!.
  • Üzerlerine 1 ‘er tane oreo ekleyerek servise sunalım. !.
  • Afiyet olsun 💕.

Patates Mantısı Tarifi

 

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 demet maydanoz ve dereotu
  • 2 adet yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Küçük bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

    Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Patatesi haşlayalım dış kabuklarını soyalım. Sıcağı ile ezelim.
  • Havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
  • Maydanozu ve dereotunu ince kıyıp içine karıştıralım.
  • Yeşil soğanı da çok ince şekilde doğrayalım.
  • Baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak servis tabağına dizelim.
  • Sarımsaklı yoğurt yaparak üzerine dökelim.
  • Yağları eritip ısınınca toz biberi içine dökelim karıştıralım.
  • Patates mantılarının üzerine dökelim.
  • Kuru nane serpelim.
  • Patates mantısı servise hazırdır. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun .

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • Hazır baklavalık yufka

İç malzemesi;

  • 250 gram yaş kadayıf
  • 1 su bardağı kırık ceviz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı tereyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker

    Yapılışı

  • Kadayıfı derin bir kabın içerisine alalım. Diderek kadayıfı ufalayalım.
  • Baklavalık yufkadan iki adet üst üste tezgaha serelim.
  • Üzerine her yerine gelecek şekilde eşit miktarda kadayıf serelim ve üzerine ceviz dökelim.
  • Rulo yapalım ve iki parmak genişliğinde kesip borcama dizelim.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağını ister bir fırça yardımıyla isterse yemek kaşığıyla her yerine gelecek şekilde yağlayalım.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
  • Süt ve şekeri tencereye alalım.
  • Kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Kaynayınca bir iki dakika kaynaması yeterli.
  • On dakika sütü ılımaya bırakalım.
  • Fırından çıkan tatlı ılık süt ılık bir şekilde şerbetliyoruz.
  • Tatlımızın yanında dondurma ile servise hazır. Afiyet olsun 😋.

3 Malzemeli Fıstıklı Kaymakpare (Katıyağsız, Yumurtasız) Tarifi

 

3 Malzemeli Fıstıklı Kaymakpare (Katıyağsız, Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram kaymak (mascarpone)
  • 125 gram sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz fıstık
  • 2-2.5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz fazla su

    3 Malzemeli Fıstıklı Kaymakpare (Katıyağsız, Yumurtasız) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz:Suyu ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.
  • Ocağa alıp kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dk kaynatıyoruz ve sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Şerbet soğurken hamuru hazırlıyoruz:Malzemeleri bir karıştırma kabına alıp yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Cevizden ufak parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve bir tepsiye diziyoruz.
  • 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktığında soğuk şerbetini gezdiriyoruz. Hemen çekecektir.
  • Fazla bekletmeden servis edebilirsiniz.
  • Not: çok narin bir tatlıdır, tepsiden alırken hafif dağılabileceği için dikkatlice almak gerekiyor🥰.

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet karnıyarıklık ufak patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça

Salçalı sos:

  • 250 ml sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz

Üzeri için:

  • Domates
  • Sivri biber

    Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Yıkamış alacalı soyduğumuz patlıcanları kurulayıp az yağda heryerini kızartalım.
  • Fırın kabımıza dizelim arasını yaralım.
  • Kıymalı harç için kıymayı ve 2 kaşık sıvı yağını tavaya alıp 2-3 dk kavurup, üzerine ince doğradığımız soğanı ilave edip 4-5 dk soteleyip, salça tuz ve karabiberi ilave edip 1-2 dk karıştıralım.
  • Üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyip tekrar 1 dk kavurup altını kapatalım.
  • Kıymalı harcı patlıcanların arasına eşit şekilde yayalım .
  • Üzerine domates ve sivribiber koyun.
  • Salçalı sos için sıcak su, salça ve tuzu iyice karıştırıp fırın kabımıza dökün.
  • 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Enfes Tadıyla Beşamel Soslu Kaşarlı Krep Bohça Tarifi

 

Enfes Tadıyla Beşamel Soslu Kaşarlı Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Garnitürü için;

  • 300 gram kuşbaşı dana et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Beşamel sosu için;

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz,Kaşar peyniri

    Enfes Tadıyla Beşamel Soslu Kaşarlı Krep Bohça Tarifi Yapılışı

Üzeri için;

  • Etli garnitür için 300 gram kuşbaşı eti suyu içerisinde kalsın diye kızgın tencerede mühürlüyoruz.
  • Ardından zeytinyağı ve küp şeklinde doğradığımız kuru soğanı tavaya ekleyip et ile birlikte soteliyoruz.
  • Soğanlar öldükten sonra 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
  • Sırasıyla küp şeklinde doğradığımız havucu, bezelyeyi ve patatesi ekleyip biraz daha soteliyoruz.
  • Son olarak baharatları ekleyip 1 çay bardağı su ile 10 dakika pişiriyoruz.
  • Krep için 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu mikser yardımıyla çırpıp yağladığımız tavada alt üst pişiriyoruz.
  • Her krepte tavayı yeniden yağlamayı unutmayın. Aksi takdirde krep tavaya yapışabilir.
  • Beşamel sos için 1/2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını tenceremize alıyoruz. 2 yemek kaşığı unu ekleyip, 2-3 dakika karıştırıp 3 su bardağı sütü ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekliyoruz.
  • Kaynayana kadar pişirip altını kapatıyoruz. Sıvı bir kıvamı olması lazım.
  • Hazır olan kreplerimizin içerisine yaptığımız etli garnitürü koyup rulo şeklinde sarıp borcama diziyoruz.
  • Üzerine beşamel sosunu döküp son olarak kaşar peyniri serip 180 derece alt üst fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Her zaman dediğimiz gibi fırından fırına pişirme süresi değiştiği için takipte kalmakta fayda var.
  • Afiyet olsun 🥰.


Elma Püresi (Apfelmus) Tarifi

 

Elma Püresi (Apfelmus) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg golden elma
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çubuk tarçın
  • 200 ml su
  • Yarım adet limon suyu

    Elma Püresi (Apfelmus) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp doğrayın.
  • Büyük bir tencereye suyu, limon suyunu, şekeri ve vanilya şekerini alın.
  • Kaynamaya başlayınca doğradığınız elmaları ve tarçını ekleyin.
  • Tencerenin kapağını örtün ve kısık ateşe alın.
  • Elmalar yumuşacık olunca blenderdan geçirin.
  • Buzdolabında muhafaza edin.Afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz , karabiber

Üzeri için:

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber ve kimyon

    Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yeşil mercimek ve arpa şehriye ayrı tencerelerde yumuşayana dek haşlanır.
  • Sonra suyu süzülür ve soğumaya alınır.
  • Maydanoz ince kıyılır, sarımsaklar rendelenir.
  • Bütün malzemeler uygun bir kase içerisine alınır.
  • Üzerine yoğurt, tuz ve karabiber eklenir. Güzelce karıştırılır ve kenara alınır.
  • Üzeri için soğanı iri doğranır.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağ dökülür.
  • Kızdığında soğan eklenir ve 2 dk sotelenir.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edilir. Nohutu ve baharatları ekleyerek karıştırılır.
  • Üzerine su eklenir ve çekene kadar karıştırarak pişirilir.
  • Yoğurtlu salata servis tabağa alınır üstüne nohut eklenir. Afiyet olsun.