3 Malzemeli Fıstıklı Kaymakpare (Katıyağsız, Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram kaymak (mascarpone)
- 125 gram sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı toz fıstık
- 2-2.5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından biraz fazla su
3 Malzemeli Fıstıklı Kaymakpare (Katıyağsız, Yumurtasız) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz:Suyu ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Ocağa alıp kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dk kaynatıyoruz ve sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbet soğurken hamuru hazırlıyoruz:Malzemeleri bir karıştırma kabına alıp yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Cevizden ufak parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve bir tepsiye diziyoruz.
- 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktığında soğuk şerbetini gezdiriyoruz. Hemen çekecektir.
- Fazla bekletmeden servis edebilirsiniz.
Not: çok narin bir tatlıdır, tepsiden alırken hafif dağılabileceği için dikkatlice almak gerekiyor🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder