29 Nisan 2021 Perşembe

3 Malzemeli Fıstıklı Kaymakpare (Katıyağsız, Yumurtasız) Tarifi

 

3 Malzemeli Fıstıklı Kaymakpare (Katıyağsız, Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram kaymak (mascarpone)
  • 125 gram sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz fıstık
  • 2-2.5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz fazla su

    3 Malzemeli Fıstıklı Kaymakpare (Katıyağsız, Yumurtasız) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz:Suyu ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.
  • Ocağa alıp kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dk kaynatıyoruz ve sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Şerbet soğurken hamuru hazırlıyoruz:Malzemeleri bir karıştırma kabına alıp yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Cevizden ufak parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve bir tepsiye diziyoruz.
  • 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktığında soğuk şerbetini gezdiriyoruz. Hemen çekecektir.
  • Fazla bekletmeden servis edebilirsiniz.
  • Not: çok narin bir tatlıdır, tepsiden alırken hafif dağılabileceği için dikkatlice almak gerekiyor🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder