Enfes Tadıyla Beşamel Soslu Kaşarlı Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Garnitürü için;
- 300 gram kuşbaşı dana et
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Beşamel sosu için;
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz,Kaşar peyniri
Enfes Tadıyla Beşamel Soslu Kaşarlı Krep Bohça Tarifi Yapılışı
Üzeri için;
- Etli garnitür için 300 gram kuşbaşı eti suyu içerisinde kalsın diye kızgın tencerede mühürlüyoruz.
- Ardından zeytinyağı ve küp şeklinde doğradığımız kuru soğanı tavaya ekleyip et ile birlikte soteliyoruz.
- Soğanlar öldükten sonra 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
- Sırasıyla küp şeklinde doğradığımız havucu, bezelyeyi ve patatesi ekleyip biraz daha soteliyoruz.
- Son olarak baharatları ekleyip 1 çay bardağı su ile 10 dakika pişiriyoruz.
- Krep için 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu mikser yardımıyla çırpıp yağladığımız tavada alt üst pişiriyoruz.
- Her krepte tavayı yeniden yağlamayı unutmayın. Aksi takdirde krep tavaya yapışabilir.
- Beşamel sos için 1/2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını tenceremize alıyoruz. 2 yemek kaşığı unu ekleyip, 2-3 dakika karıştırıp 3 su bardağı sütü ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekliyoruz.
- Kaynayana kadar pişirip altını kapatıyoruz. Sıvı bir kıvamı olması lazım.
- Hazır olan kreplerimizin içerisine yaptığımız etli garnitürü koyup rulo şeklinde sarıp borcama diziyoruz.
- Üzerine beşamel sosunu döküp son olarak kaşar peyniri serip 180 derece alt üst fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Her zaman dediğimiz gibi fırından fırına pişirme süresi değiştiği için takipte kalmakta fayda var.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder