29 Nisan 2021 Perşembe

Enfes Tadıyla Beşamel Soslu Kaşarlı Krep Bohça Tarifi

 

Enfes Tadıyla Beşamel Soslu Kaşarlı Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Garnitürü için;

  • 300 gram kuşbaşı dana et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Beşamel sosu için;

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz,Kaşar peyniri

    Enfes Tadıyla Beşamel Soslu Kaşarlı Krep Bohça Tarifi Yapılışı

Üzeri için;

  • Etli garnitür için 300 gram kuşbaşı eti suyu içerisinde kalsın diye kızgın tencerede mühürlüyoruz.
  • Ardından zeytinyağı ve küp şeklinde doğradığımız kuru soğanı tavaya ekleyip et ile birlikte soteliyoruz.
  • Soğanlar öldükten sonra 1 yemek kaşığı salça ekliyoruz.
  • Sırasıyla küp şeklinde doğradığımız havucu, bezelyeyi ve patatesi ekleyip biraz daha soteliyoruz.
  • Son olarak baharatları ekleyip 1 çay bardağı su ile 10 dakika pişiriyoruz.
  • Krep için 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu mikser yardımıyla çırpıp yağladığımız tavada alt üst pişiriyoruz.
  • Her krepte tavayı yeniden yağlamayı unutmayın. Aksi takdirde krep tavaya yapışabilir.
  • Beşamel sos için 1/2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını tenceremize alıyoruz. 2 yemek kaşığı unu ekleyip, 2-3 dakika karıştırıp 3 su bardağı sütü ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekliyoruz.
  • Kaynayana kadar pişirip altını kapatıyoruz. Sıvı bir kıvamı olması lazım.
  • Hazır olan kreplerimizin içerisine yaptığımız etli garnitürü koyup rulo şeklinde sarıp borcama diziyoruz.
  • Üzerine beşamel sosunu döküp son olarak kaşar peyniri serip 180 derece alt üst fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Her zaman dediğimiz gibi fırından fırına pişirme süresi değiştiği için takipte kalmakta fayda var.
  • Afiyet olsun 🥰.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder