29 Nisan 2021 Perşembe

Patates Mantısı Tarifi

 

Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 demet maydanoz ve dereotu
  • 2 adet yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • Küçük bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

    Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Patatesi haşlayalım dış kabuklarını soyalım. Sıcağı ile ezelim.
  • Havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
  • Maydanozu ve dereotunu ince kıyıp içine karıştıralım.
  • Yeşil soğanı da çok ince şekilde doğrayalım.
  • Baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak servis tabağına dizelim.
  • Sarımsaklı yoğurt yaparak üzerine dökelim.
  • Yağları eritip ısınınca toz biberi içine dökelim karıştıralım.
  • Patates mantılarının üzerine dökelim.
  • Kuru nane serpelim.
  • Patates mantısı servise hazırdır. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder