Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 demet maydanoz ve dereotu
- 2 adet yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı pul biber,
- Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- Küçük bir kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
- Patatesi haşlayalım dış kabuklarını soyalım. Sıcağı ile ezelim.
- Havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
- Maydanozu ve dereotunu ince kıyıp içine karıştıralım.
- Yeşil soğanı da çok ince şekilde doğrayalım.
- Baharatlarını ekleyip iyice karıştıralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak servis tabağına dizelim.
- Sarımsaklı yoğurt yaparak üzerine dökelim.
- Yağları eritip ısınınca toz biberi içine dökelim karıştıralım.
- Patates mantılarının üzerine dökelim.
- Kuru nane serpelim.
- Patates mantısı servise hazırdır. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder