29 Nisan 2021 Perşembe

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak güllaç (400 gramlik paket 12 adet çıkıyor yarısını kullandım)
  • 1 litre + 1 su bardağı süt
  • 1,5 bardağı şeker
  • Ceviz (İsteğe bağlı isterseniz fındıkta kullanabilirsiniz)
  • 50 gram beyaz çikolata isteğe bağlı
  • 1 çay kaşığı gül suyu

    Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve süt tencereye alıp şeker eriyene karıştıralım. Pişirmiyoruz ılıtıyoruz. Serçe parmağınızı süte sokup 8 saniye bekletin yakmıyorsa o sıcaklık yeterlidir😀.
  • Güllaç yapacağımız borcama bir kepçe sos ekleyerek dizmeye başlıyoruz.
  • Kat kat dizerek her kata sosumuzdan her yer ıslanacak şekilde döküyoruz.
  • 3 kata geldiğimizde cevizleri serpiyoruz.
  • Kalan katları da ayni şekilde diziyoruz.
  • Hazır olan güllacı dolapta dinlendirmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirisiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder