Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 6 yaprak güllaç (400 gramlik paket 12 adet çıkıyor yarısını kullandım)
- 1 litre + 1 su bardağı süt
- 1,5 bardağı şeker
- Ceviz (İsteğe bağlı isterseniz fındıkta kullanabilirsiniz)
- 50 gram beyaz çikolata isteğe bağlı
- 1 çay kaşığı gül suyu
Güllaç Tarifi Yapılışı
- Şeker ve süt tencereye alıp şeker eriyene karıştıralım. Pişirmiyoruz ılıtıyoruz. Serçe parmağınızı süte sokup 8 saniye bekletin yakmıyorsa o sıcaklık yeterlidir😀.
- Güllaç yapacağımız borcama bir kepçe sos ekleyerek dizmeye başlıyoruz.
- Kat kat dizerek her kata sosumuzdan her yer ıslanacak şekilde döküyoruz.
- 3 kata geldiğimizde cevizleri serpiyoruz.
- Kalan katları da ayni şekilde diziyoruz.
- Hazır olan güllacı dolapta dinlendirmeye bırakıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyebilirisiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder