29 Nisan 2021 Perşembe

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • Hazır baklavalık yufka

İç malzemesi;

  • 250 gram yaş kadayıf
  • 1 su bardağı kırık ceviz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı tereyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker

    Yapılışı

  • Kadayıfı derin bir kabın içerisine alalım. Diderek kadayıfı ufalayalım.
  • Baklavalık yufkadan iki adet üst üste tezgaha serelim.
  • Üzerine her yerine gelecek şekilde eşit miktarda kadayıf serelim ve üzerine ceviz dökelim.
  • Rulo yapalım ve iki parmak genişliğinde kesip borcama dizelim.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağını ister bir fırça yardımıyla isterse yemek kaşığıyla her yerine gelecek şekilde yağlayalım.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
  • Süt ve şekeri tencereye alalım.
  • Kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Kaynayınca bir iki dakika kaynaması yeterli.
  • On dakika sütü ılımaya bırakalım.
  • Fırından çıkan tatlı ılık süt ılık bir şekilde şerbetliyoruz.
  • Tatlımızın yanında dondurma ile servise hazır. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder