Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet karnıyarıklık ufak patlıcan
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Sıvıyağ
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
Salçalı sos:
- 250 ml sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- Tuz
Üzeri için:
- Domates
- Sivri biber
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Yıkamış alacalı soyduğumuz patlıcanları kurulayıp az yağda heryerini kızartalım.
- Fırın kabımıza dizelim arasını yaralım.
- Kıymalı harç için kıymayı ve 2 kaşık sıvı yağını tavaya alıp 2-3 dk kavurup, üzerine ince doğradığımız soğanı ilave edip 4-5 dk soteleyip, salça tuz ve karabiberi ilave edip 1-2 dk karıştıralım.
- Üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyip tekrar 1 dk kavurup altını kapatalım.
- Kıymalı harcı patlıcanların arasına eşit şekilde yayalım .
- Üzerine domates ve sivribiber koyun.
- Salçalı sos için sıcak su, salça ve tuzu iyice karıştırıp fırın kabımıza dökün.
- 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder