29 Nisan 2021 Perşembe

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet karnıyarıklık ufak patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça

Salçalı sos:

  • 250 ml sıcak su
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Tuz

Üzeri için:

  • Domates
  • Sivri biber

    Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Yıkamış alacalı soyduğumuz patlıcanları kurulayıp az yağda heryerini kızartalım.
  • Fırın kabımıza dizelim arasını yaralım.
  • Kıymalı harç için kıymayı ve 2 kaşık sıvı yağını tavaya alıp 2-3 dk kavurup, üzerine ince doğradığımız soğanı ilave edip 4-5 dk soteleyip, salça tuz ve karabiberi ilave edip 1-2 dk karıştıralım.
  • Üzerine ince doğranmış maydanoz ekleyip tekrar 1 dk kavurup altını kapatalım.
  • Kıymalı harcı patlıcanların arasına eşit şekilde yayalım .
  • Üzerine domates ve sivribiber koyun.
  • Salçalı sos için sıcak su, salça ve tuzu iyice karıştırıp fırın kabımıza dökün.
  • 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder