29 Nisan 2021 Perşembe

Elma Püresi (Apfelmus) Tarifi

 

Elma Püresi (Apfelmus) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg golden elma
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 çubuk tarçın
  • 200 ml su
  • Yarım adet limon suyu

    Elma Püresi (Apfelmus) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp doğrayın.
  • Büyük bir tencereye suyu, limon suyunu, şekeri ve vanilya şekerini alın.
  • Kaynamaya başlayınca doğradığınız elmaları ve tarçını ekleyin.
  • Tencerenin kapağını örtün ve kısık ateşe alın.
  • Elmalar yumuşacık olunca blenderdan geçirin.
  • Buzdolabında muhafaza edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder