Konya Usulü Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak su
- Alabildiğince un
İç harcı için
- 350- 400 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- Maydanoz
- Pul biber ,karabiber ,tuz
Konya Usulü Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Bir tavaya kıymamızı alalım rengi dönene kadar kavuralım .
- Rengi dönünce ince doğranmış soğanlarımızı atalım ,baharatlar ve tuzu atıp soğanlar ölene kadar güzelce kavuralım.
- Soğanlar ölünce ince doğranmış maydanozu da atıp 2 -3 çevirip altını kapatalım.
- Diğer yandan hamur için bir kaba 4 yumurta tuz ve bir bardak suyu katalım yavaş yavaş unu ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hazır olunca bir kapakla ağzını kapatalım yarım saat dinlendireceğiz.
- Dinlendikten sonra 6 normal boy beze 2 biraz daha büyük beze tutalım yine ağzı kapalı olarak dursun önce büyük olan bezeyi açalım tepsi boyunca açalım.
- Yağlayıp sumak çörek otu attığımız tepsiye ilk açtığımız yufkayı serelim ilk ve son yufka sudan çıkmayacak.
- Daha sonra küçük olan 6 bezeyi açalım açtığımız bezeleri temiz bir örtüye serelim.
- 1 büyük beze kalana kadar hepsini açalım açtığımız yufkaları 4 e keselim kaynayan suyun içerisine atalım ,az durunca alalım hemen soğuk su dolu bir kaba atalım,orda az durduktan sonra delikli üzerine koyalım suyunu alınca tepsiye dizelim .
- 3 yufkayı altına bu işlemleri yaparak güzelce tepsinin her yerine denk gelecek şekilde yerleştirelim .
- 3 yufka bitince iç harcımızı her yere gelecek şekilde serpelim kalan 3 yufkayı aynı sudan geçirip tepsiye serelim.
- Daha sonra kalan 1 bezeyi açalım sudan geçirmeden tepsinin en üstüne heryerini kapatacak şekilde kapatalım.
- Ocağın 4 gözünüde açıp en kısık yapıp çevirerek pisiselim dikkatli pişirelim piştikten sonra başka büyük bir tepsiyi ters çevirelim gazete koyup pişirdiğimiz böreği ters çevirelim.
- Tepsiyi tekrardan yağlayıp ters çevirdiğiniz böreği güzelce aktaralım bu yüzü daha pişecektir.
- Pişince altını kapatıp kesip servis edebilirsiniz.