4 Mayıs 2021 Salı

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi

 

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Tepsiye sürmek için;

  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz(tuz oranını damak tadınıza göre belirleyin)

Üzeri için ;

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Birkaç adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım)

    Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi Yapılışı

  • Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan geçirelim.
  • Derin bir karıştırma kabına kıymayı rondodan çekilmiş sebzeleri tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
  • Fırın tepsimizi alalım ve 1 dolu tatlı kaşığı salçayı tabanına elimizle hertarafına sürelim.
  • Tepsimizin içine kıymalı harcımızı koyalım her tarafını eşitleyecek şekilde yayalım.
  • Bıçakla baklava dilim şeklinde kıymalı harcımızı kesiyoruz.
  • Üzerini biber ,domates ve soğan dilimleri ile süsleyelim.
  • Bir su bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un

    Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Azar azar un ekleyip yoğuralım. Hafif sert bir kıvam oluyor bu sizi korkutmasın.
  • Hamuru isteğiniz şekli verip ben dondurma kaşığıyla verdim.
  • 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. Afiyet olsun😊.

Kabarmaya Doymayan Tel Tel Şahane Lezzette Pamuk Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 kase peynir
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 kase sucuk
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

    Yapılışı

  • Ilık süt, şeker ve maya karıştırılır ve maya eritilir.
  • Yumurta, yağ, tuz ve un eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamur mayalanmaya bırakılır.
  • Sucuk, peynir karıştırılır ve istenilen büyüklükte parçalar alınarak içine peynirli sucuk karışımı bırakılıp sarılarak önce pekmezli suya sonra susama bulanır.
  • Tepsi mayası yapılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Ezogelin Pilavı Tarifi

 

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı su

    Ezogelin Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını eritelim. Sıvı yağıda ekleyip, minik doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım.
  • Biberler kavrulunca arpa şehriyeyi ekleyelim.
  • Rengi dönünce yıkamış olduğumuz pirinç ve bulguru ekleyip kavuralım.
  • Tuzu ve küp küp doğranmış olduğumuz domatesleri ekleyelim.
  • 2-3 dakika kavurduktan sonra suyunu ekleyip pişirelim. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun.

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 50 gram, 1 kalıp süzme peynir
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Süslemek için salatalık
  • Arzuya göre 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin üzerine çok yakışıyor

    Haydari Tarifi Yapılışı

  • Süzme peyniri çatalla iyice ezip üzerine yoğurdu ekleyin.
  • Tel veya mikser yardımı ile çırpın ki topaklanmasın.
  • En son mayonezi ve tuzu ilave edip salatalıkla servis yapabilirsiniz.
  • Dolapta dinlenip soğuk servis yapılırsa daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
  • Malzeme miktarını kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.

Arap Tava Tarifi

 

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 adet patates
  • 2 ade kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

    Arap Tava Tarifi Yapılışı

  • Bir tepsiye kıymayı alıyoruz patatesleri küçük küpler halinde doğruyoruz.
  • Domatesleri soğanı küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  • Biberleri ince olacak şekilde doğruyoruz sarımsağı rendeliyoruz.
  • Kıymaya soğanları patatesleri ve doğramış olduğumuz bütün sebzeleri ilave ediyoruz.
  • Salçayı yağı ve baharatları ilave edip hepsinin karışması açısından bir miktar yoğuruyoruz.
  • Pişireceğimiz fırın tepsisine harcı yerleştiriyoruz. Üzerine isteğe bağlı domatesler ve biberleri yerleştiriyoruz.
  • Yağlı kağıdı suyla ıslatıyoruz ve tepsinin üzerini kapatıyoruz.
  • 180 derece fırında bu şekilde pişmeye bırakıyoruz.
  • Yağlı kağıdı üzerinden alıp 10. 15 dakika üzeri açık pişiriyoruz.

El Yapımı Kavurmalı Makarna Spagetti Tarifi

 

El Yapımı Kavurmalı Makarna Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı su
  • Hazır kavurma 1 paket
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı pişirmek için su

    El Yapımı Kavurmalı Makarna Spagetti Tarifi Yapılışı

  • Tezgaha unu döküyoruz ortasını havuz yapıyoruz yumurtaları kırıyoruz içine tuz atıyoruz yoğuruyoruz.
  • Elimize yapışmayacak çok katı olursa su ile dengeleyin cıvık olmayacak çok sertte olmayacak iyice yoğuralım.
  • Üçe bölelim hamuru birinci hamuru oklava açalım uzun şeritler keselim unlamış olduğumuz tepsiye dizelim diğer hamurları da aynı şekilde 3-4 saat sonra tencereye su tuz yağ koyup kaynatıyoruz.
  • İçine makarnaları atıyoruz ve 20 dakika pişiriyoruz ayrı tencerede sadece hazır kavurmaya ağzı kapalı ısıtıyoruz tencereye atıyoruz.
  • Süzülen makarnayı kenara alıp tencereye tereyağ kavurmaları atıp tuz katıp hepsini bir pişiriyoruz not :( siz isterseniz sade domatesli ketçap mayonezli yiyin isteğe göre)
  • Not: Öğleden yapın kurutun üstü açık 2-3 saat.

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi

 

Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet kemiksiz tavuk but
  • 6-7adet pastırma dilimi
  • Tereyağı parçalar halinde içine koyulacak kadar tuzlu tereyağı
  • 6-7dilim kaşar
  • Sarıp sabitlemek için kürdan
  • Susam
  • 1 yumurta

    Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  • Tavuk butlar sarılacak şekilde kasaptan açılmış olarak alınmalı bir yumurta bir çimdik tuzla çırpılır başka bir tabağa küçük bir paket susam koyulur kaşar tereyağ pastırma bir tabağa koyulur.
  • Önce tavuk kesme tahtasının üzerine alınıp bir dilim pastırma sonra bir dilim kaşar fındık büyüklüğünde tuzlu tereyağ koyulup sarılır kürdanla sabitlenir.
  • Sabitlenen tavuk önce yumurtaya sonra susama bulanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır tavuklar bitene dek bu işlem yapılır.
  • En son üzerine tereyağı parçacıkları konur bir yağlı kağıt ıslatılıp üzerini kapatıp 200 derecede fırına göre 50-55 dakika pişirilir pişen tavukların üstü en son açılır 2 dakika üzeri kızarana dek pişirilir yemeğimiz hazır👌👌.

Ramazan Pidesi Tarifi

 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz isme
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı ılık su (Hamur yumuşak oyuncak)

Sosu için;

  • 1 tam yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

    Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağı sadece elimize sürüceğiz ki yapışmasın diye.
  • Öncelikle 1 bardak ılık suyumuzu alalım, şekerimizi ,mayamızı ekleyeyim o biraz dinlenirken unumuzu bir kaba alalım tuzumuzu kenarlara ekleyelim.
  • Aktif olan mayamızı ekleyelim karıştıralım yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya başlayalım, unutmayın biraz yumuşak oyuncak suyu kontrollü ekleyin.
  • Tezgaha alın tezgahtada 4- 5 dakika yoğurmaya devam edelim ama elimizi mutlaka sıvı yağlayalım yapışmasın diye .
  • Sonra kaba aktarın önceden ısıtılmış fırına koyalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım .
  • Sonra da hamuru ikiye ayıralım ,sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
  • 45 dakika üstüne temiz bez örterek tepsi mayası verelim tepsi mayası olana kadar sosunu hazırlayalım.
  • Yumurta sarısı ve yoğurt iyice karıştıralım .
  • Mayası olduktan sonra sosunu sürelim hafif elimizde açalım pide şekli verelim.
  • Üstüne susam çörek otu serpiştirelim ve 40 dakika bekledikten sonra iyice ısıtılmış fırına verip ısıya dayanıklı bir kapta su koyalım .
  • Pidelerin nemli kalması için pideyle katalım ve 200 derecede orta rafın bir atlında altlı üstlü pişirelim üstü kızarana kadar pişirin afiyet olsun.

Pamuk Gibi Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Pamuk Gibi Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Arası için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Pamuk Gibi Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle arkadaşlar ılık sütümüzü ,şekeri ve mayayı çırpıyoruz .
  • Sonra yoğurdu, sıvı yağ, yumurta ,tuz ekliyoruz ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Mayalanması için bir saat üzerini kapatıp bekliyoruz .
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp pezu yapıyoruz.
  • Sonra merdane yardımı ile açıyoruz hamurumuzu bıçak yardımı ile yanlamasına çizikler atıyoruz.
  • Sonra katlıyoruz ve uçlarını birleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında alt üst ayarında 20-25 dakika pişiriyoruz herkese afiyet olsun.

Havuç Dilimli Baklava Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar ceviz içi

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı şeker(daha tatlı severseniz 3 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su koyun)
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Yapılışı

  • Baklavalık yufkanın üstüne yuvarlak borcamı koyup kesiyoruz.
  • Yuvarlak şeklini verebilmek için kenarda oluşan küçük parça yufkaları da aralara kullanacağız ziyan etmeyelim.
  • Yuvarlak borcama ilk 5 katını yuvarlak yufkalardan koyuyoruz.
  • Her katı eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağ karışımını damlatıyoruz fırça yardımıyla yağlıyoruz her katı aralarına parçalı yufkalardan koyuyoruz .
  • 5- 6 kat parçalı yufka 3- 4 kat yuvarlak yufka olacak şekilde yufkaları yarıya gelene kadar bu sıralama ile diziyoruz her katı yağlayarak ve yarıya geldiğimizde içine ceviz içi döküp biraz yağ damlatıyoruz .
  • Fırça ile ve üzerine yine 1- 2 tane yuvarlak yufka koyup sonra yine parçalı yufkalardan 4- 5 kat diziyoruz yine her katı azar azar yağlayarak bu sıralama ile son 12 yuvarlak yufka kalana kadar yapıyoruz (en üste 12 yuvarlak yufka mutlaka ayıralım)
  • 12 yufkayı en son diziyoruz araları yağlayarak ve 16 eşit parçaya bölüyoruz tam havuç şeklinde olması için (ben 2 tatlı kaşığını ter tarafı ile her dilimi içe doğru hafif bastırarak dilimleri belirginleştirdim daha güzel duruyor pisince ).
  • Baklavanın kenarlarını bir bıçak yardımıyla içe doğru kıvırıyoruz ve üzerine kalan tereyağlı karışımdan 3- 4 yemek kaşığı yağ döküp onceden ısıtılmış 170°lik fırında 30-35 dk pişiriyoruz .
  • Nar gibi kızarana kadar baklava pişerken o sırada şerbeti hazırlayalım .
  • Şekeri, suyu ve limon dilimini uygun bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 16-17 dk kaynatalım ve ocaktan alalım (daha şekerli seviyorsanız 3 bardak seker ve 2. 5 bardak )ve fırından aldığımız tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaynar şerbeti üstüne dökelim soğuyup şerbeti çeken tatlı servise hazırdır .
  • Afiyet olsun 

Patates Topları (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi

 

Patates Topları (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı nişasta
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Patates Topları (Hem Pratik Hem Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • Patateslerimizi haşlıyoruz.
  • Ben kabuğu ile attım haşlandıktan sonra daha kolay soyuluyor diye, isteyen kabuğunu soyup atabilir.
  • Haşlanan patatesleri eziyoruz iyice.
  • Biraz tuz ve yaklaşık 4 yemek kaşığı nişasta ekliyoruz yavaş yavaş.
  • Şekil alacak kıvama gelince de kızarmış yağda iyice kızartıyoruz.
  • İşte bu kadar basit ve çok lezzetli. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Lokum Gibi Şekerpare Tarifi

 

Lokum Gibi Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1, çay bardağı sıvı yağ
  • 1, yumurta
  • 1, çay bardağı pudra şekeri
  • 1, çay bardağı irmik
  • 1, kabartma tozu
  • 1, vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine yumurta sarısı

Şerbeti için

  • 4, 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım limon

    Lokum Gibi Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığındaki margarini ve diğer malzemeleri ekleyip çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurup şekil verelim, tepsiye dizelim.
  • 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuyan şerbeti sıcak tatlıya dökelim.
  • Üzerini isteğe göre süslemeyelim.
    Afiyet olsun.