Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Tepsiye sürmek için;
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz(tuz oranını damak tadınıza göre belirleyin)
Üzeri için ;
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Birkaç adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım)
Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi Yapılışı
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan geçirelim.
- Derin bir karıştırma kabına kıymayı rondodan çekilmiş sebzeleri tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Fırın tepsimizi alalım ve 1 dolu tatlı kaşığı salçayı tabanına elimizle hertarafına sürelim.
- Tepsimizin içine kıymalı harcımızı koyalım her tarafını eşitleyecek şekilde yayalım.
- Bıçakla baklava dilim şeklinde kıymalı harcımızı kesiyoruz.
- Üzerini biber ,domates ve soğan dilimleri ile süsleyelim.
- Bir su bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.