6 Mayıs 2021 Perşembe

Sebze Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 orta boy soğan küçük küp doğranmış
  • 1 orta boy havuç rendelenmiş
  • 1/4 (çeyrek) kereviz rendelenmiş
  • 1 küçük patates rendelenmiş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Çay kaşığı ucuyla beyaz biber
  • 1/2’şar çay kaşığı köri ve zerdeçal
  • Kaynamış su

Terbiye için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzerine gezdirmek için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı toz biber

    Yapılışı

  • Zeytinyağ ısıtıp 1-2 dakika soğanı soteliyoruz.
  • Arkasından diğer sebze ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kaynamış su ekleyip karıştırıp kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz.
  • Bu arada terbiyesini hazırlıyoruz.
  • Yoğurdu geniş bir kaseye alıp tüm terbiye malzemelerini ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
  • Tüm sebzeler pişince suyundan 1-2 kepçe terbiyesine yavaşça ekleyip karıştırıyoruz.
  • İncecik ip gibi yavaş yavaş ocakta kaynayan çorbaya ekliyoruz.
  • Eklerken çorbayı yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • Bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Tuzunu ekliyoruz.
  • Servis etmeden hemen önce yağı ısıtıp toz biber ekleyip çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Karamelli Mozaik Pasta Tarifi

 

Karamelli Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket Albeni Kurabiyem
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı fıstık

Süslemek için;

  • Eritilmiş çikolata

    Karamelli Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak uygun bir karıştırma kabına süt, erittiğimiz tereyağı, kakao ve şekeri alarak güzelce karıştıralım.
  • Albeni kurabiyemi alalım ve bıçak yardımı ile küçük küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Ardından doğradığımız albeni kurabiyemi kakaolu karışımımıza aktaralım.
  • Üzerine fıstığı da  ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Tezgaha bir parça streç film alalım ve pasta harcımızı streç filmimizin üzerine yerleştirerek sıkıca saralım ve rulo şeklini verelim.
  • Daha sonra soğuması için 3-4 saat kadar dondurucuda bekletelim.
  • Soğuyan mozaik pastamızı dilimleyelim ve süslemek için bir ucunu eritilmiş çikolataya batıralım. Ben bu aşamada bitter ve sütlü çikolata kullandım. Aynı zamanda batırdığımız çikolataların donması için tekrar kısa bir süre dondurucuda bekletmenizde fayda var. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kırmızı et
  • 15 adet arpacık soğan (veya bir baş soğan)
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı, karabiber,
  • 1 çay kaşığı pulbiber, kırımızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz(kullanacağınız salçanın tuz oranına göre artılıp azaltılabilir)

    Nefis Lezzetiyle Belen Tava Tarifi Yapılışı

  • Etleri kuş başı olacak şekilde doğruyoruz.
  • Pişireceğimiz fırın tepsisinin altına etleri yerleştiriyoruz.
  • İçine sırasıyla soğanları biberleri doğrayıp ete ilave ediyoruz domatesleri küp şeklinde doğruyoruz ete ilave ediyoruz.
  • Sıvıyağ salçayı ve baharatları ilave edip elimizle bir miktar yoğurur gibi harmanlıyoruz.
  • En son üzerine tereyağını katı haliyle ilave ediyoruz.
  • Kullanmak istersek içine bir miktarda kuyruk yağı ilave edebiliriz.
  • 200 derece fırında üzerini folyayla kapatıp etler pişene kadar pişiriyoruz. Her etin pişme süresi farklılık gösterebilir lütfen kontrollü pişirelim.
  • Afiyetle.

    Not;

    Baharat oranlarını isteğe bağlı artırıp azaltılabilir isteğimiz baharatlarla çeşitlendirebiliriz kekik, kurunane vb bu kısmı esnektir.

Muhallebili İncirli Kek Tarifi

 

Muhallebili İncirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 tane kuru incir + 1 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Muhallebisi için

  • 4 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade kremşanti

Kekin sosu için

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 tatlı kaşığı kakao

    Muhallebili İncirli Kek Tarifi Yapılışı

  • 7 tane inciri sıcak suda 15 dakika kadar suda beklettikten sonra küçük küçük doğrayalım ve bir kabın içinde 1 yemek kaşığı unu ekleyerek karıştıralım.
  • Keki için yumurtayı şekeri çırpalım sütü ilave edelim karıştıralım.
  • Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve tarçını ekleyelim karıştıralım.
  • Son olarak cevizi ve inciri ekleyelim karıştıralım.
  • Tabanı yağlanmış dikdörtgen borcama kek karışımını dökelim ve 170 derece fırında pişirelim.
  • Muhallebisi için kremşanti vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyerek çırpalım ve kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek ocaktan alalım.
  • Muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyelim ve 3 dakika kadar çırpalım.
  • Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra üzeri için suya nescafeyi, şekeri ekleyelim karıştaralım ve kekin üzerine dökelim.
  • Muhallebiyi de kekin üzerine dökelim ve son olarak hindistan cevizi ve kakaoyu başka bir kabın içinde karıştırarak üzerine dökelim.
  • Yaklaşık buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Çilekli Magnolia Tarifi

 

Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı un (2 dolu yemek kaşığı)
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta (2 dolu yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı şeker (200ml)
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 paket krema (200ml)
  • 10-15 adet çilek
  • 20-25 ad bebe bisküvisi veya 1 paket burçak bisküvi

    Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Un, nişasta ve şekeri tencereye alıyoruz. Sütümüzden 2-3 bardak ilave edip yumurtamızı kırıyoruz ve güzelce 2-3 dakika çırpıyoruz.
  • Kalan sütümüzde ekleyip tencereyi ocağa alıyoruz ve çırpa çırpa pişirmeye devam ediyoruz.
  • Koyulaşıp pişen muhallebimizi soğuması için kenara alıyoruz. Soğurken arada karıştıralım ki pütürcük kalmasın👍.
  • Soğuyan muhallebimize 1 kutu sıvı kremamızı ekleyip mikserle 5 dakika çırpıyoruz.
  • Bisküvilerimizi rondodan toz haline getirip çileklerimizi dilimliyoruz.
  • Cuplarımızın tabanına 1-2 kaşık toz haline gelmiş bisküvi ekleyip cupun kenarlarını çilek dilimleriyle süslüyoruz.
  • Üzerine muhallebi dolduruyoruz ve en üste yine bisküvi ekleyip 1 ad çilek konduruyoruz😍.
  • Tabiki süslemek sizin zevkinize göre serbest ama bu muhallebinin tadı olay😋 kaydedin mutlaka. Muzlu da deneyebilirsiniz🍌 böyle buz gibi bir sütlü tatlı her zaman liste başında  yer almalı😍🍓 Sevgiyle kalın. 💫.

İskender Tadında Köfteli Kebap Tarifi

 

İskender Tadında Köfteli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet ramazan pidesi veya 2 adet tırnak pide

Köfte için

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

Ayrıyetten

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-6yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • 8-10 yemek kaşığı yoğurt

    İskender Tadında Köfteli Kebap Tarifi Yapılışı

  • İlk önce köfteleri hazırlayalım. Kıymaları içine baharatları, karbonatı, galeta unu, soğanı rendeleyip yıkayıp bu şekilde kullanın, soğuk su ilave edip yoğuralım.
  • Köfteyi güzel yoğurmamız gerekir, yaklaşık 10 dk, harcı yukarı kaldırıp tezgaha vurarak, bu şekilde yoğurursunuz köftenin mükemmel kıvamda olacak.
  • Biraz buzdolabında beklettikten sonra ince ince köfteler yapalım, yassı şekli verelim.
  • Köfteleri kızartalım.
  • Pideleri küp küp keselim yağsız kuru tavada çevirelim.
  • Sosu da hazırlayalım. Tereyağı eritip salçayı az çevirip suyu ilave edelim( bu aşamada suyu azar azar kısık ateşteyken ilave edelim sıçramasın).
  • Farklı tavada 3 yemek tereyağı eritelim.
  • Tabaklara pideleri paylaştıralım.
  • Üzerine azar azar sosdan gezdirelim.
  • Üzerine köfteleri dizelim.
  • Köftelerin üzerine kalan sosdan gezdirelim ve en son erimiş tereyağı gezdirin(daha lezzetli oluyor).
  • Yanına yoğurt, kızartılmış biber, domates servis edelim.Bu tarif tam 4 kişilik.

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

 

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet çanak enginar
  • 10 adet asma yaprağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm veya kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 kahve fincanı bulgur veya pirinç
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 küp şeker
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 5-6 yaprak nane
  • 1 adet havuç

Sosu için ;

  • 1, 5 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
  • yarım limon

    Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi Yapılışı

  • Asma yaprakları suda haşlanır ve suyu süzülür. Enginarlar limonlu suyun içerisine konur ve bekletilir.
  • 1 adet soğan yemeklik doğranır.
  • Tencereye zeytinyağı alınır ve üzerine doğramış soğan eklenir kavrulur.
  • Pirinç veya bulgur yıkanır. Maydanoz, dereotu ve nane ince kıyılır.
  • Pişen soğanın üzerine bulgur, tuz, şeker ve su dökülür karıştırılır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pişen pilava yeşillikler ve baharatlar eklenip bir tur karıştırıldıktan sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Havuçtan 2 parmak eninde 5 parça kesilir ve suda haşlanır.
  • Yaprak tahtanın üzerinde damarları yukarı bakacak şekilde açılır.
  • Üzerine bir adet enginar konulur.
  • Ortasına bir havuç koyduktan sonra pilavdan 2 kaşık enginarın içerisine doldurulur. Yaprak üst üste gelecek şekilde kapatılır.
  • Yaprağınız küçükse üzerine bir adet daha kapatabilirsiniz ama büyükse her bir enginar için 1 adet yaprak yeterlidir. Bütün enginarlar bitene kadar aynı işlem yapılır.
  • Diğer soğan tekrar yemeklik doğranır.
  • Geniş bir tencerenin dibine döşenir.
  • Üzerine enginarlar yerleştirilir.
  • Sosundaki bütün malzemeler karıştırılır ve enginarların üzerine gezdirilir. Ocağa alınır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte enginarlar yumuşatsana kadar pişirilir.Yaklaşık 40-45 dk. Pişiyorlar.Afiyet olsun.

Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi

 

Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı üzüm fındık badem vs
  • 2 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 kabarma tozu
  • 1 vanilya

    Biscotti (Selanik Gevreği) Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz. Sonra tereyağı ekliyoruz ve yine çırpıyoruz.
  • Unu, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırıp en son kesilmiş çerezleri ekliyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıda döküyoruz. İnce şekilde yayıyoruz🌱normal kekten daha koyu kıvamlı oluyor.
  • Spatula ile ince yayıp 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra ince ince kesip tekrar fırına 160 derecede gevreyene kadar pişiriyoruz.

İçli Köfte Tarifi

 

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Maydanoz

Dışı için:

  • 2,5 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • Yaklaşık 1 su bardağı ılık su (yoğururken ilave edilecek)

    İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftenin iç harcı için kıymayı yağsız, kızgın tavada suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
  • Soğanları ince, ince doğrayıp tereyağ ile birlikte ilave edip karıştırarak bir süre daha kavurun.
  • Salça ve baharatları da içine ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak ince, ince doğradığınız maydanozları ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Köftenin dışı için bulgur, irmik ve tuzu karıştırıp üzerine kaynar su döküp ağzı kapalı şekilde 20-25 dakika şişmesini bekleyin.
  • Geri kalan su hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. (ben mutfak şefinde yaklaşık 15 dakika yoğurdum).
  • Yoğurma esnasında azar azar kontrollü olacak şekilde su ekleyin. Kıvamı ne sert nede çok yumuşak olmalı.
  • Cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın.
  • Küçük salatalığı ıslayıp içini oyun isterseniz parmağınızla da yapabilirsiniz ama salatalıkla daha kolay oluyor.
  • Oyduğunuz köftenin içini kıymalı harç ile doldurup dilediğiniz şekli verip kapatın. Hazır olan köfteleri bol kızgın yağda kızartın.

Mini Pizza Tarifi

 

Mini Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant(kuru)maya
  • 4 4 buçuk su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Kekik

Üzeri İçin

  • 7- 8 dilim sucuk
  • 1 adet yeşil biber
  • Kaşar peyniri
  • Mısır
  • Zeytin

    Mini Pizza Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Bunun için yoğurma kabımıza süt, su, sıvı yağ, şeker ve mayayı alarak kaşık yardımı ile karıştıralım.
  • Daha sonra unun bir kısmını ve tuzu da ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Unun geri kalanını da hamuru yoğurdukça yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım.
  • Hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım ve üzerine temiz bir örtü örterek 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Üzeri için kestiğimiz 7-8 dilim sucuğu küçük küçük parçalara keselim. Biberlerimizi de küçük küçük doğrayalım.
  • Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve 1-2 kere daha yoğurarak havasını çıkartalım.
  • Ardından hamurumuzu merdane yardımı ile çok kalın olmayacak şekilde açmaya başlayalım. Açtığımız hamuru su bardağı yardımı ile daire şeklinde keselim.
  • Şekil verdiğimiz pizzalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsi içerisine alalım. Kalan hamuru merdane yardımı ile tekrar açarak bardak ile keselim.
  • Pizzanın üzerine süreceğim sosu 1 buçuk yemek kaşığı ve su karışımına kekik ekleyerek karıştırdım. Hazırladığımız sosumuzu pizzalarımızın üzerine sürelim.
  • Sonrasında rendelediğimiz kaşarı üzerine yerleştirelim, sucuk zeytin, mısır ve biberlerimizi de yerleştirerek önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım (Kontrollü pişirin)
  • Not: Kalan pizzalarınızı difrizde atabilirsiniz. Afiyet olsun 🌼