10 Mayıs 2021 Pazartesi

İftar Sonrası Hafif Kaşık Tatlısı Tarifi

 

İftar Sonrası Hafif Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker

Supangle için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 60 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Üzeri için;

  • Kakao

    İftar Sonrası Hafif Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü için tereyağımızı ocağa alalım ve ertilelim.
  • Unu ekleyelim ve çırpma teliyle kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım.
  • Daha sonra sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak şekeride ekleyelim.
  • Kıvam alıp kaynayınca soğuması için kenara alalım ve soğuduktan sonra mikserle çırpıp borcama dökelim.
  • Supangle için bitter çikolata ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tenceremize alalım.
  • Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyelim ve karıştıralım.
  • Altını kapatıp tereyağıda içine katalım ve eriyene kadar karıştıralım.
  • Soğuyunca mikserle çırpıp tavuk göğsünün üzerine dökelim.
  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Yemeden önce üzerine kakao serpelim. Hafif ve leziz bir tatlı. Afiyet olsun :).

Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi

 

Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
  • Yeteri kadar un

İç harcı için;

  • 1 kiloya yakın soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

    Soğanlı Börek (Soğanlı Mantı) Tarifi Yapılışı

  • Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 1 saat dinlendirelim.
  • İç harcımız için soğanları soyalım yıkayalım iri iri doğrayalım.
  • Geniş büyük bir tavaya sıvı yağımızı alalım.
  • Üzerine soğanları ekleyelim kısık ateşte iyice kavuşalım.
  • Kavrulan soğanlara salçaları, tuzu ve karabiberimizi ekleyip karıştıralım 5 dakika daha pişirelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzun iri parçalar alıp beze yapıp un ile merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açalım.
  • Açtığımız hamurun her yerine iç harcımızı koyup yayalım rulu şeklinde saralım ve bıçakla istediğimiz büyüklükte keselim.
  • Bütün hamura aynı işlemi yapalım fırın tepsisine dizelim.
  • Üzerine sıvı yağ sürüp 170 derece de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız böreğimizin üzerine bez kapatıp biraz dinlendirelim.
  • Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Kahvaltılık Güveç Tarifi

 

Kahvaltılık Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta (Kişi sayınızca)

    Kahvaltılık Güveç Tarifi Yapılışı

  • Patates ve biberleri küp küp doğrayıp küçük bir sahanda az yağda kızartıyoruz. Sucuğu ister önden pişirin ister çiğ koyun güvece farketmez.
  • Hepsi piştikten sonra güvece sırasıyla tabanına patates üstüne biber onun üstüne sucuk gelecek şekilde kat kat dizelim.
  • En son güvecin kenarlarını kaşar dilimleriyle çevreleyip ortasına yumurta kıralım. Baharatları güvece dizerken damak tadınıza göre serpebilirsiniz (Kekik, pul biber vs)
  • Önceden ısıtılmış fanlı 200 derece fırında 10 dakika yumurtalar pişene kadar ve kaşar peynirleri hafif kızarmaya başlayınca fırından alınır. Sıcak tüketiniz. Afiyet şeker olsun 🥰.

Restoranların Sır Gibi Sakladığı Ezme Salata Tarifi

 

Restoranların Sır Gibi Sakladığı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

Sos için malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7-10 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • Salatası için malzemeler
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 3 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz

    Restoranların Sır Gibi Sakladığı Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sos için vermiş olduğum bütün malzemeleri karıştırma kabına alarak güzelce karıştırın.
  • Salata malzemelerini rondodan yada el blendrından ayrı ayrı geçirin.
  • Geniş bir kabın içine alarak sos malzemesi ile karıştırın.
  • İşte hepsi bu kadar. Afiyet olsun.

Sandal Köfte Tarifi

 

Sandal Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 700 gram kıyma (Azaltabilirsiniz)
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber

Püre için;

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Garnitür; bezelye, havuç ( Bezelye kullandım )
  • Kaşar peyniri

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

    Sandal Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz.
  • Bir avuç elimize alıp ortasına bastırarak sandal şekli verip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Dolapta dinlendiriyoruz; patatesleri soyup haşlıyoruz haşlanan patatesleri ezip içine tereyağ, tuz ve kaşar peyniri ilave edip karıştırıp püre haline getiriyoruz.
  • Köftelerin içine önce patates püresini krema sıkma torbasına koyup sıkarak içine koyuyoruz.
  • Üzerine garnitür koyuyoruz.
  • En üste kaşar peyniri ilave ediyoruz, salçalı su karışımını tepsiye döküyoruz.
  • 200 derece fırında pişiriyoruz afiyet olsun ✨👌🏻.

O'lala Sufle'li Despacito Mini Pasta Tarifi

 

O'lala Sufle'li Despacito Mini Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 25g sütlü çikolata
  • 50g bitter çikolata
  • 10 adet Ülker O’lala Sufle Mini

    O'lala Sufle'li Despacito Mini Pasta Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabına sıvı kremamızı alalım, üzerine pudra şekerini ekleyerek mikser ile çırpalım.
  • Pürüzsüz bir kıvam alan kremamızın üzerine erittiğimiz sütlü ve bitter çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız pasta kremamızı sıkma torbamıza aktaralım ve 6cm çapındaki çemberlere önce kremamızdan sıkalım.
  • Ardından O’lala Sufle Miniyi seperatöründen ayıralım ve dışındaki muffin kağıdını da çıkartarak kremanın üzerine yerleştirelim.
  • Mini suflemizden bir tane daha alarak diğerinin üzerine ters bir şekilde yerleştirelim. Diğer çemberlerimizi de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Son olarak kalan kremayı üzerlerine sıkalım ve 1 gece kadar buzdolabında bekletelim.
  • Sürenin sonunda pastalarımızı kalıptan çıkartalım ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hanımağa Çorbası Tarifi

 

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 su bardağı su (yada birazını tavuk yada et suyu çok daha lezzetli olacaktır. bulyonda olur)
  • Tuz, kırmızıbiber, pulbiber, nane

    Hanımağa Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak nohut ve yeşil mercimeği haşlamakla başlıyoruz. Benim genelikle buzlukta oluyor.
  • Geniş bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları tereyağ ve sıvı yağında kavuruyoruz.
  • Daha sonra salçaları ekleyip salçayı da kavuruyoruz.
  • Nohut ve mercimekler ekleyip suyunu baharatlarını atıp kaynatmaya bırakıyoruz. Bi 10 dakika kaynayınca şehriye ve erişteyi ekliyoruz. Bu şekilde bi 5-10 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır. Damak zevkinize göre koyuluğunu ayarlayabilirsiniz. Dediğim gibi biraz et suyu yada tavuk suyunuz varsa mutlaka kulanın. Afiyet olsun

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ

Sos için;

  • 1 kutu domates sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber

Üstüne;

  • Mantar
  • Sosis
  • Sucuk
  • Kaşar
  • Mısır

    Pizza Tarifi Yapılışı

  • Hamur için bütün malzemeleri koyup yumuşacık bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  • Sosumuz için bütün malzemeleri ekleyelim ve blendirle iyice püre yapalım.
  • Üzerine ekleyeceğimiz malzemeleri doğrayalım.
  • Mayalanan hamurdan 3 beze yapalım ince severseniz 4 de olabilir.
  • Daha sonra tavanız büyüklüğünde açalım.
  • Üzerine domates sosumuzu kaşarımızı ve istediğimiz diğer malzemeleri ekleyip 200 derece fırında alt üst pişirelim.
  • Ben taş fırında yaptım çok güzel oldu.
  • Malzemeler pişene kadar fırında bekletelim. Sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Bretzel Tarifi

 

Bretzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 gram maya
  • 1 kg yakın un
  • 30 gram yumuşak tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 600 ml ılık su

İçine daldırmak için

  • 2 lt su
  • 20 gram yemek sodası

Üzeri için

  • İri tuz

    Bretzel Tarifi Yapılışı

  • Mayayı tuzu ve şekeri ılık suyla karıştırın. Unu geniçce bir kaba koyun.
  • Üzerine lılk margarini mayayı eritip unla karıştırıyoruz ne kadar un alırsa ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur elde edin.
  • Sodayla suyu karıştırın bir kabın içinde bekletin.
  • Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve elinizle hamuru yuvarlayın tezgahı çok az unlayın yada hamur tezgaha yapışmıyorsa unlamayın şimdi resimde gördüğünüz gibi hamuru elinizle yuvarlayın.
  • Ortası biraz kabarık kenarları ince olacak hamurunun kenarlarını alıp ortada birleştirip bir kere dolayın ve kaldırıp içe doğru çevirin.
  • Kenarını yapıştırın elinizle kaldırıp sodalı suya batırın.
  • Hamuru ve alıp fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine iri tuz atıp yarım saat kadar bekletin hepsini böyle hazırlayın sıcak fırına verin kızarıncaya kadar pişirin sıcak veya soğuk nasıl isterseniz yiyebilirsiniz kahvaltıya yakışır çayın yanın.Afiyet olsun.

Lokum Gibi Bonfile Tarifi

 

Lokum Gibi Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bonfile(kişi sayısı kadar)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

    Lokum Gibi Bonfile Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etimizin neresi olduğu önemli.Yumuşak ve iyi bir et olmalı.Yağlı et kullanırsanız lütfen bu kadar yağ koymayın ama benim etim yağsız bir et olduğu için ben yağ koydum.
  • En önemli püf noktası tavayı çok ısıtmak. Asla soğuk tavaya koymayın.
  • Tavayı 10 dk boyunca yağ koymadan ısıtın. Boş tava çok ama çok kızgın olacak.
  • Çok ısınmış olan tavaya etleri koyun ve 3-4 dk boyunca hiç çevirmeyin.
  • Bir yüzü hafif kızarınca ama çok az kızaracak öbür yanı çevirin.
  • Çok kızgın olunca et su salmayacak ve yumuşacık olacak.
  • Diğer taraf da hafif pişince 2 kaşık yağı ekleyin sonra tereyağını da ekleyin.
  • Böylece etler yağ banyosu yaparak pişecek.
  • Yaklaşık 7 dk sonra etler hazır.
  • Zaten çok güzel bir et olduğu için hemen pişecek hiç merak etmeyin.
  • En son tencerede tuz atın ve arkalarını çevirin yine tuz atın ve altını kapatın.
  • Et yağlıysa bu kadar yağa gerek yok benim etim tamamen son etti, yağı yoktu.
  • Yanına patates püresi ile servis ettin. Tercihe göre servis anında kekik atın.
  • Afiyet olsun.

Pişmeyen Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi

 

Pişmeyen Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya (kek) için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz

Kreması için:

  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kutu labne peynir (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı (isteğe bağlı)
  • Meyve olarak çilek ve muz kullandım. süslemesi için oreo bisküvi kullandım.

    Pişmeyen Kreması İle Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kekimiz için yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım.
  • Sarısına şekeri ekleyip rengi açılana kadar çırpalım.
  • Bir yandan çırpıp diğer yandan ılık suyu ekleyelim.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma spatula ile ekleyelim.
  • Beyazına bir fiske tuz ekleyerek köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
  • Yumurta beyazı ve sarısını spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden karıştıralım.
  • Tabanı ve kenarlarına yağlı kağıt serili 22 cm çapında pasta kalıbına dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yanına ısıya dayanıklı küçük bir kapta su koyarak 30 dakika kadar pişirelim.
  • Kürdan testi ile de kontrol edebilirsiniz.
  • Pişen keki soğuması için kenara alalım.
  • Kreması için 1 kutu süt kreması, 2 poşet krem şanti ve 1 su bardağı sütü katılaşıncaya kadar çırpalım.
  • İçine bir kutu labne ekleyerek çırpmaya devam edelim. Elinizde varsa kaymağı da ekleyebilirsiniz.
  • Üzerini örtüp buzdolabına kaldıralım.
  • Soğuyan keki kalıbından çıkartıp 2’ye bölelim. Sütle ıslatarak arasına kremadan sürelim. Küçük küçük kestiğimiz muz ve çilekleri ekleyelim.
  • İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra ikinci kat keki de koyup sütle ıslatalım.
  • Kalan kremayı da pastamızın etrafını kapatalım.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • En az 6-8 saat arası buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun🌸.