İftar Sonrası Hafif Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
Supangle için;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 60 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Üzeri için;
- Kakao
İftar Sonrası Hafif Kaşık Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsü için tereyağımızı ocağa alalım ve ertilelim.
- Unu ekleyelim ve çırpma teliyle kokusu çıkana kadar güzelce kavuralım.
- Daha sonra sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Son olarak şekeride ekleyelim.
- Kıvam alıp kaynayınca soğuması için kenara alalım ve soğuduktan sonra mikserle çırpıp borcama dökelim.
- Supangle için bitter çikolata ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tenceremize alalım.
- Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Altını kapatıp tereyağıda içine katalım ve eriyene kadar karıştıralım.
- Soğuyunca mikserle çırpıp tavuk göğsünün üzerine dökelim.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Yemeden önce üzerine kakao serpelim. Hafif ve leziz bir tatlı. Afiyet olsun :).