1 Haziran 2021 Salı

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi

 

Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış(400-500gr)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 su bardağı kadar sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber isteğe bağlı pul biber

Kabak beğendi için;

  • 3-4 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kadar da kaşar
  • Tuz, karabiber

    Kabak Beğendili Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve soteleyin.
  • Üzerine tavukları ekleyerek tavukların suyunu salıp çekene kadar karıştırın.
  • Üzerine salçayı ekleyin.
  • Biberleri ve domatesi de ekleyip tuzunu baharatlarını da koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyup kapağını kapatın.
  • 10 dk kadar bu şekilde pişsin.
  • Pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alın.
  • Beğendi için kabakları rendeleyin.
  • Kabakları tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı kızdırın.
  • Üzerine unu ekleyip kavurun.
  • Hafif kokusu çıkan una sütü ekleyin ve sürekli olarak karıştırın topak olmasın.
  • Topak olursa blendar dan geçirebilirsiniz.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  • Pişen kabaklara kaşar rendesi ve beşamel sosu ekleyip karıştırın.
  • İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Tuz yada karabiber ilavesi yapabilirsiniz damak tadınıza göre.
  • Beğendi ilk başta sulu gelebilir ama sonradan koyulaşacaktır.
  • Beğendiği servis tabağına alın üzerine tavuk soteyi koyup sıcak olarak servis yapın. Deneyeceklere afiyet olsun.

Ezogelin Çorbasını Bir De Böyle Deneyin (Mercimeğin Posası Olmadan Pürüzsüz Kıvam) Tarifi

 

Ezogelin Çorbasını Bir De Böyle Deneyin (Mercimeğin Posası Olmadan Pürüzsüz Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • İsteğe göre pulbiber
  • Sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
  • Tereyağı (isteğe göre)
  • 1 litre su
  • İsteğe göre tavuk ya da et suyu kullanılabilir

    Ezogelin Çorbasını Bir De Böyle Deneyin (Mercimeğin Posası Olmadan Pürüzsüz Kıvam) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle suyu kaynatalım.
  • Mercimekleri yıkayıp güzelce süzelim.
  • Soğanları doğrayalım fazla küçük doğramaya gerek yok.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup soğanları kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üstüne salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan salçalı soğanın üstüne mercimekleri ekleyip 2-3 dk daha kavuralım daha sonra 1-1. 5 lt suyu koyalım (kıvama göre su ekleyebilirsiniz).
  • Tuz da ekleyip kapağı kapatalım mercimekler iyice pişene kadar pişirelim.
  • Ayrıca bir tencereye 1 yemek kaşığı pirinç ve 1 yemek kaşığı bulguru koyup 1 bardak su ekleyelim kıtırlıkları gidene kadar pişirelim fazla pişerse çorbanın içinde lapa olabilir.
  • Pişen mercimeği tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar blendıra vuralım.
  • Daha sonra üstüne pişen pirinçi ve bulguru ekleyelim karıştıralım en son naneyi ekleyip karıştırıp ocağı kapatalım. Afiyet olsun ❤️.

Çikolatalı Truff Tarifi

 

Çikolatalı Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kalıp kek (Kakaolu)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un (Silme)
  • 1 yemek kaşığı kakao (Silme)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzerine;

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 100 gram bitter çikolata

    Çikolatalı Truff Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çikolata sosu hazırlayalım; küçük bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya ve 1 bardak sütü karıştırıp ocakta kaynayana kadar karıştıralım
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Keki elimizle ufalayalım hazırladığımız sosu ufalanan kekin üzerine dökelim.
  • Elimizle yoğurup istenilen boyutta yuvalayalım.
  • Streç serdiğimiz uygun bir tepsiye yuvaladığımız kekleri yerleştirelim dondurucuya koyup 1 saat bekletelim.
  • 200 gram çikolatayı benmari usulü eritelim dondurucudan aldığımız kek toplarını çikolataya batırıp yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsi içine alalım hepsini bitirdikten sonra servise hazır.
  • Not; kalan kekimizin içine hazırladığız sos az gelirse azar azar süt ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz çok cıvık olmamasına dikkat edelim elimize aldığımızda rahatça yuvarlanabilsin.

Hamsiköy Sütlacı Tarifi

 

Hamsiköy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için

  • Kavrulmuş fındık

    Hamsiköy Sütlacı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütü tencereye koyup ocağın altını açalım.
  • Süt kaynayana kadar başka bir tencerede pirinci 1 buçuk su bardağı su ile pişirelim.
  • Pirinç lapalaşınca kaynayan sütün içine pirinci ve şekeri ilave edelim kaynatmaya devam edelim.
  • Bir kaseye yumurta sarısı ,1 yemek kaşığı un nişasta ve 1 çay bardağı su, tuz koyup karıştıralım.
  • Hazırladığımız karışımı sütlaca ekleyelim hızlıca karıştıralım. Bu şekilde de 10 dakika kaynatıp vanilyayı ilave edip ocağı kapatalım.
  • Sütlacı kaselere bölelim.
  • Fırın tepsisine kaseleri yerleştirip tepsiye su koyalım.
  • 200 derece fırında sütlaçların üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine bol fındıkla servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❤️.

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 6-7 diş sarmısak
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, kimyon ve pulbiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber

    Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Soğan, sarımsak, biber ve maydanozu rondodan geçirip bir kaba alın.
  • Kıyma ve baharatları da ilave edin iyice yoğurun.
  • Sos malzemelerini karıştırıp 2 yemek kaşığı kadar fırın kabının dibine sürelim ve kıyma harcını tepsinin her yerine eşit şekilde yayalım.
  • Bıçak yardımıyla üçgen dilimler şeklinde keselim.
  • Patates ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp kenarlara yerleştirin, biberleri dilimlerin üzerine 1 er tane dizin.
  • Sosu tepsinin her yerine gezdirin.
  • 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.

Soya Soslu Tavuk Tarifi

 

Soya Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Karabiber, tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz ve frenk soğanı
  • 6-7 tavuk baget

    Soya Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Sos için tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırıyoruz.
  • Daha sonra tavukları da sosa bulayıp en az 2 saat üzeri örtülü buzdolabında bekletiyoruz.
  • Fırın kabına tavuk bagetleri güzelce yerleştirip kasede kalan sosu üzerlerine gezdiriyoruz.
  • Üzeri alüminyum folyo ile örtüp 200° 20 dakika daha sonra üzeri açık 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Pişirme süresi her fırına göre değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun

Pırtık Böreği Tarifi

 

Pırtık Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1,5 tatlı kaşığı susam

    Pırtık Böreği Tarifi Yapılışı

  • 2 adet yufkayı pırtık pırtık ayırıyoruz.
  • Üzerine yumurtaları kırıyoruz.
  • Beyaz peynir, süt, yağ ekleyip harmanlayıp yağlanmış porsiyonluk kek kalıplarına yada yağlanmış tepsiye döküyoruz.
  • Üzere susam serpiyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyetle.

Bayat Ekmek Değerlendirme Tarifi

 

Bayat Ekmek Değerlendirme Tarifi İçin Malzemeler

  • Bayat ekmek
  • 1 yumurta kişiye göre arttırılabilir küçükse 2 tane
  • 200 gram beyaz peynir
  • Yarım paket margarin
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz

    Bayat Ekmek Değerlendirme Tarifi Yapılışı

  • Kuru soğanlar küçük küçük doğranır.
  • Üzerine beyaz peynir 2 yumurta yarım demet maydanoz margarin ve diğer baharatlar eklenir malzemelerin hepsi karıştırılır.
  • Hazırladığımız karışım dilimlenen ekmeklere sürülür.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 kase garnitür (ben 500g hazır garnitür kullandım)
  • 6 adet konserve enginar
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Dereotu

    Yapılışı

  • İlk olarak yemeklik doğradığınız ya da tercihe bağlı robotta çektiğimiz soğanları, 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım. Kapaklı bir tavanız varsa onunla da yapabilirsiniz.
  • Üzerine garnitürü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak kavuralım.
  • Ayrı bir kaseye aldığımız zeytinyağı içerisine limon suyunu, tuz ve  şekeri karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.
  • Daha sonra enginarlarımızı çukur kısmı aşağıya bakacak şekilde tenceremize yerleştirelim ve üzerine sosumuz ile sıcak suyu gezdirelim.
  • Tenceremizin kapağını kapatalım, kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika enginarlar pişene kadar haşlayalım. Sık sık kontrol ederek dağılmamasını sağlayın.
  • Enginarlarımız piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına aldığımız pişmiş enginarların içerisine hazırladığımız iç malzemesinden dolduralım.
  • Dereotu ve isteğe bağlı limonla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun..

Mantarlı Tavuk Sandal Tarifi

 

Malzemeler

(kullanılan su bardağı 200ml)

  • 500 gr kemiksiz tavuk but

Marine sos için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber

Diğer malzemeler:

  • 400 gr mantar
  • 1 adet kuru soğan (orta boy)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (orta boy)
  • 1 adet yeşil köy biberi (büyük boy)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Yarım su bardağı süt

Üzerine :

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

  • Öncelikle tavukları marine edelim.
  • Tavukların üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biberini serpelim.
  • 3 yemek kaşığı da sıvı yağ dökelim.
  • Tavukları üst üste alıp ovalayarak baharatların tavuğa işlemesini sağlayalım. Ardından bir kenarda sebzeleri hazırlayana kadar dinlendirelim.
  • Tavuklar dinlenirken sebzeleri hazırlamaya geçelim.
  • 1 adet soğanı yemeklik doğrayalım. Biberleri de küçük dilimlere ayıralım.
  • Mantarları da ince ince dilimledikten sonra pişirme aşamasına geçebiliriz.
  • Uygun bir tavayı ocağa alıp iyice ısısını bekleyelim.
  • Isındığında tavukları tavaya alıp yüksek ateşte her iki tarafını da 1-2dk mühürleyelim.
  • Daha sonra ocağın altını kısalım.
  • Kısık ateşte ara ara çevirerek tavukları pişirelim.
  • Pişen tavukları bir tabağa alalım.
  • Aynı tavaya soğanları ilave edip 3-4dk kavuralım.
  • Arkasından biberleri kavurmaya devam edelim. 2-3dk sonra mantarları ilave edelim.
  • 1, 5 çay kaşığı tuz ve çeyrek çay kaşığı karabiber ekledikten sonra mantarlar suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 12dk pişirelim.
  • 2 yemek kaşığı un ilave edip 1-2dk daha kavurduktan sonra yarım su bardağı süt ilave edelim.
  • Harcımız kıvam alana kadar yaklaşık 2-3dk daha karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Fırın kabına tavukları dizelim. Tavukların üzerine mantarlı harçtan yerleştirelim.
  • Harcın üzerine de rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim.

Çok Lezzetli Köz Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Yapılışı

  • Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp sıvı yağ eklediğimiz tencereye alıyoruz.
  • Domatesi de küp küp doğruyoruz.
  • Tencereyi ocağa alıp soğanı kavuruyoruz.
  • Soğan kavrulunca salçayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Domatesi ekleyip suyunu salıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Doğranmış patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Dilersek ılık dilersek soğuk servis ediyoruz.

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ,5 litre süt
  • 100 gram tereyağ
  • 1 dolu su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 ,5 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 paket bisküvi
  • 100 gram kavrulmuş kadayıf
  • Yarım çay bardağı kırılmış fındık
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Kadayıflı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  • Hazır kavrulmuş kadayıf kullanılabilir daha kısa pratik olacaktır.
  • 1 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kavrulur.
  • Kavrulmuş dışı soyulmuş kırık fındık eklenir 2 dk kavrulur ve şeker eklenir 2 dakikada o şekilde karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Eğer taze kadayıf kullanırsanız kavrulma süresi daha uzun sürecektir.
  • Alt tabanı için dilerseniz kadayıfta kullanabilirsiniz ben yumuşattığı için bisküvi kullanıyorum daha lezzetli geliyor.
  • Bisküvi robotta toz haline gelene kadar çekin ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Tereyağını tencereye alıp eritin.
  • İçerisine unu katıp 5 dakika kısık ateşte kavurun kokusu çıkacaktır sonra altını kapatın,.
  • Şekerini ekleyin, 5 dakika ılısın ( bu şekilde sütü döktüğünüzde topaklanma olmaz).
  • Sütün içerisine nişastayı ekleyin ve karıştırarak tencerenize dökün iyice pişene kadar karıştırmaya devam edin.
  • 3 dakika kaynadığı zaman altını kapatın.
  • İçerisine vanilyayı ekleyin.
  • Bisküvi tozunu borcama bolca serpiştirin üzerine tavuk göğsünü dökün ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kadayıfı her yere eşit şekilde dökün.
  • Not: özellikle soğumasına dikkat edin.
  • Yoksa kadayıflarınız üzerinde yumuşar.
  • Buzdolabında 4-5 saat dinlesin. Afiyet şifa olsun.