3 Haziran 2021 Perşembe

Simit Poğaça (Harika) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi İçin;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri İçin;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

    Yapılışı

  • Öncelikle süt ve suyu ılıtın ve uygun bir yoğurma kabı içerisine alın. ( Eğer yaş maya kullanacaksanız bu aşamada yaş maya ve şekeri ilave edip maya kabarana kadar 10. dakika bekletin).
  • Un hariç hamuru için gerekli diğer malzemeleri ekleyin.
  • Son olarak unu da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir kıvam alan hamurunuzun üzerini streçleyip temiz bir bez ile örtün. Sıcak bir ortamda hamurunuz mayalanıp kabarıp iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını aldıktan sonra tezgaha alın ve toparlayın.
  • Hamuru mümkün olduğunda eşit 12 parçaya ayırın. Her parçayı dıştan içe doğru toparlayıp avuç içerisinde yuvarlayarak iri mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bezeleri teker teker alıp elinizle bastırarak oval şeklinde açın ve ortasına peynirli karışımdan koyup karşılıklı kenarları kapatın ve ters çevirin.
  • Şekil verdiğiniz hamurlarınızı önce ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştırarak hazırladığımız pekmezli suya sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye ek yeri alta gelecek şekilde dizin. Dilerseniz bu aşamada pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz.
  • Üzerine şekil vermek için keskin bir bıçakla çok derin olmayan çizikler atın.
  • 10 dakika kadar tepside bekletip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Nefisss poğaçalarınız hazır. 👌🏻😋
  • Afiyetler olsun. Hoşça kalın, sevgiyle kalın. 🤗

Ev Yapımı Efsane Kokoreç Tarifi

 

Malzemeler

  • Sandviç ekmeği
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500g kemiksiz tavuk kalça
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

    Yapılışı

  • İlk olarak tavuğumuzu küçük küçük doğrayalım. Ardından tavamıza sıvı yağımızı alalım ve tavuklarımızı üzerine ekleyelim.
  • Tavuklarımızı karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar soteleme işlemine devam edelim.
  • Ardından küçük küçük doğradığımız biberlerimizi ekleyelim ve karıştıralım.
  • Biberler yumuşayıp tavukların rengi dönünde doğradığımız domates ve baharatları ekleyelim.
  • Tavuklarımızı güzelce karıştırdıktan sonra kavurmaya devam edelim.
  • Sandviç ekmeklerimizin iç kısmını tavadaki tavuğun üzerine bastırarak tavuğun sosu ile ıslanmasını sağlayalım.
  • Sonrasında ekmeklerimizin içerisini tavuk kokoreç ile dolduralım ve servis edelim. Afiyet olsun!

2 Haziran 2021 Çarşamba

Pamuk Gibi Asla Dağılmayan Pandispanya Tarifi

 

Pamuk Gibi Asla Dağılmayan Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm; 200 ml

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcağa yakın su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Pamuk Gibi Asla Dağılmayan Pandispanya Tarifi Yapılışı

  • Bir kaba sıcak su, toz şeker ve yumurtaları alıp mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtalar beyazlaşıp kabarana kadar çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeler olan un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip bir kaba boşaltın. Mutlaka eleme işlemini yapın. Yoksa harcınız topak topak olur.
  • Çırptığınız yumurtalara sıvı yağını ekleyin.
  • Ardından kuru malzemeyi azar azar döküp spatula yardımıyla kek harcını söndürmeden dikkatli bir şekilde yedirin.
  • 20 cmlik kelepçe kalıba harcı boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki kalıptan çıkarmadan soğutma teline ters çevirerek koyun. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tam Aradınız Tarif Tarifi

 

Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tam Aradınız Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su (Tavuk suyu)
  • 4 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet iri sarımsak

    Tam Ölçülü Arpa Şehriye Çorbası Tam Aradınız Tarif Tarifi Yapılışı

  • Çok pratik ve çok kolay bu çorba aslında hepimizin sevdiğimiz bir lezzet. Size tam ölçülü ve nefis tarif veriyorum.
  • Tereyağı eritelim, zeytinyağı katalım 1 diş sarımsak rendeleyelim, ilave edelim 1-2 çevirelim. Ardından salçaları ilave edip kavurup suyunu (Tavuk suyu) ilave edelim.
  • Arpa şehriyeyi ilave edip, şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • En son maydanoz inçe doğrayıp üzerine serpiştirelim.

Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka(475 gr)
  • 200 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 .5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

    Soğuk Baklava (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağımızı eritelim. Üzerindeki köpükleri alalım 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  • Baklava yufkamızın üzerine yuvarlak borcamımızı koyalım yuvarlak keselim.
  • Borcamımızın altına iki adet yufka serelim. Yağımız ile yağlayalım. Tekrar 2 adet yufka serelim yağlayalım. 20 adet alta her iki yufkada bir yağlayalım. Son yufkayı serince her yerine cevizi serpelim.
  • Tekrar 2 adet yufka serelim yağlayalım. 20 adette üst kata yufka kullanıcaz. 2 yufkada bir yağlayalım. (ben parça yufkaları aralara kullandım) son yufkayı da güzelce serelim kenarlarını içe çevirelim.
  • Kalan yağımızı baklavanın üzerine dökelim. 5 dakika bekleyip dilimleyelim.
  • 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alalım ocakta kaynamaya başlayınca altını kapatalım sütü ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve soğuması için kenarda bekletelim.
  • Fırından çıkan baklavamızın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökelim. (şerbeti 1 saatte çekiyor).
  • Şerbeti çekince üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp küçük bir elekle her yerine gelecek şekilde eleyelim. Üzerine rendelenmiş çikolata serpelim antep fıstığıyla süsleyip 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
  • Dinlenen tatlımız servise hazır deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet çiçek karnabahar
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates (büyük)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışık

Tatlandırmak için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tel şehriye
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

    Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Bütün sebzeleri temizleyip tencereye alıyoruz.
  • Üzerini hafif geçinceye kadar su ilave ediyoruz.
  • Yağlarını ve salçasını da katıp 25 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Blender den geçirip pürüzsüz olmasını sağlıyoruz.
  • Şehriyeyi ve baharatlarını da katıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
  • Kıvamını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Mis gibi sağlıklı çorbamız hazır, afiyetler olsun çocuklarımıza.

Gigi Hadid Makarnası Tarifi

 

Gigi Hadid Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 kutu krema (Tikveşli kullandım)
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Sıvı yağ
  • Kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı makarna suyu

    Gigi Hadid Makarnası Tarifi Yapılışı

  • Tavamızın içerisinde sarımsak ve soğanı yağda kavuruyoruz.
  • Kavrulduktan sonra domates salçasını ilave edip kavuruyoruz.
  • Kavrulduktan sonra krema, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra ayırdığımız makarna suyunu içine ekleyip üzerine rendelediğimiz kaşarları ilave edip 3-4 dakika boyunca karıştırıyoruz.
  • Süzdüğümüz makarnayı sosun üzerine ilave ediyoruz. Kesinlikle denemelisiniz, gerçekten sos harika!.

Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi

 

Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım çay bardağı 125ml

  • 4 parça tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kirimizi toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Bulamak için yeterince mısır gevreği (Mısır gevreği alırken şekersiz olmasına dikkat edin )

Salata Malzemeler:

  • 1 adet küçük beyaz lahana
  • 2 orta boy rendelenmiş havuç
  • 4 dolu yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3-4 damla limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı sirke ( elma sirkesi kullandım)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Türk kahve fincani süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğüsler çok kalın olmayacak şekilde parçalara doğranır.
  • Ayrı bir kase içerisinde bütün sos malzemeleri koyulur ve güzelce çırpılır. Tavuklar içerisine koyulur karıştırır.
  • Üzeri streçleyip buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Ayrı bir kapta mısır gevreği elle ufaltılır. Çok toz şeklinde olmasın aralarında iri parçalar olabilir.
  • Dinlenen tavuklar teker teker mısır gevreğine bulanır ve kızdırılmış yağ içerisinde (çok yüksek ateşte olmasın, dişi çabuk yanabilir. Ocak ayarım 9 kadar ben 6 da kızartım)kızartılır.
  • Hazırlaması:Lahana ince doğranır, havuçlar rendelenir. Beyaz lahana ve havuç üzerine sirke ve şeker eklenir 2dk. Ellinize iyice harmanlayın.
  • Sosu için: mayonez, süt, limon suyu, tuz ve bal güzelce çırpılır.
  • Sos salatanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Kabın üzerini streçleyip 2 saat buzdolabında dinlendirin. Zamanınız varsa bu süreyi 4  saate çıkarabilirsiniz durdukça daha lezzetli olacak. Servis edeceğiniz zaman salatayı tekrar karıştırıp öyle servis edin. Afiyet olsun 😉.

Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi

 

Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1  yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ortadan iki kestiğimiz domateslerimizi robottan geçirerek ufak parçalar haline getirelim.
  • Ardından bir süzgece alalım ve suyunu güzelce süzdürelim.
  • Aynı şekilde ortadan kestiğimiz kırmızı kapya biber ve yeşil biberi, kabuğunu soyarak iki parçaya böldüğümüz soğanı ve sarımsağı da robottan geçirelim.
  • Hazırladığımız karışımı süzgeçteki domateslerin üzerine ekleyerek suyunun süzülmesi için bekleyelim.
  • Maydanozumuzu ince ince kıyalım.
  • Ayrı bir kase içerisine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, zeytinyağını alalım.
  • Üzerine kuru nane, isot, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Suyu süzülen sebzelerimizi ve kıyılmış maydanozumuzu kasedeki karışımımıza ekleyelim ve son olarak tekrar karıştıralım.
  • Hazırladığımız acılı ezmemizi uygun bir servis tabağına alalım, limon dilimleri ile süsleyerek servis edelim.  Afiyet olsun.

İçi Islak Brownie Tarifi

 

İçi Islak Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 paket %70 bitter çikolata (Karam markasını kullandım ben)
  • 3 yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz

Kalıp için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

    İçi Islak Brownie Tarifi Yapılışı

  • Ertesi gün bile içi hala nemli olan bi brownie tarifi bu 😍.
  • Öncelikle tereyağ ve sıvı yağı bi tencerede ısıtalım ısınan yağı bitter çikolatalarımızın üstüne dökelim ve çikolataları eritelim.
  • Daha sonra şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  • Sonra erittigimiz tereyağlı çikolata karışımını ekleyelim ve karıştıralım.
  • Sırasıyla kakao, vanilya, un ve tuzu da ekleyip 1, 2 dk daha karıştıralım.
  • Daha sonra brownie yapacağımız kalıbı yağlayıp kakao serpelim borcamın alt tabanı kakao ile kaplanmasına dikkat edelim 😊
  • Brownie harcımızıda borcama yayıp 150 derecede 20 dk pişirelim. 😊
  • Biraz ılımasını bekledikten sonra kesip servis edelim siz dondurma ile de servis edebilirsiniz o şekilde de çok lezzetli oluyor 😊.

Şipşak Elmalı Pasta (Az Malzeme Ve Hızlı Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Şipşak Elmalı Pasta (Az Malzeme Ve Hızlı Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 5 adet elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 100 gram tereyağ

    Şipşak Elmalı Pasta (Az Malzeme Ve Hızlı Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmalar rendelenir, tarçın eklenip karıştırılır. Üç eşit parçaya bölünür.
  • Bir kapta un, irmik ve toz şeker karıştırılır. Dört eşit parçaya kaselere bölünür.
  • Kelepçeli kek kalıbı fırın kağıdı ile kaplanır.
  • İlk olarak kalıbın tabanına bir kase un harcı dökülür yayılır.
  • Onun üzerine elmalı harcın üçte biri dökülür.
  • Sırasıyla un harcı ve elmalı harcı bu şekilde döşüyoruz. En üstü unlu harç olacak.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağ gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180’ fırında, 35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Muhteşem tarifi kesin deneyin, lezzeti çok hafif ve az malzemeyle favoriniz olacak.

CupCake Tarifi

 

CupCake Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram un
  • 56 gram eritilmiş tereyağ
  • 60 ml sıvı yağ
  • 240 ml süt
  • 60 ml limon suyu
  • 60 ml ekşi krema (Yemeklik, pastalık yazanlar değil)
  • 150 gram şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Frenk üzümü

    CupCake Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker çırpma kabına alınır, çırpılır.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, tereyağ, ekşi krema ilave edilir ve birlikte çırpılır.
  • Daha sonra üzerine limon suyu da ilave edilir, çırpılır.
  • Bütün malzemelerin üzerine un, kabartma tozu ilave edilir ve çırpılmaya devam edilir.
  • Son olarak da frenk üzümleri ilave edilir.
  • Cupcake kapılarına kek karışımı eşit paylaştırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü pişirilir.

Mandalina Soslu Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

 

Mandalina Soslu Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük boy kereviz
  • 1 tane havuç
  • 1 tane patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 tane mandalina
  • 2 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı

    Mandalina Soslu Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavuralım.
  • Daha sonra havuçları ekleyelim biraz daha kavuralım ve patates ve kerevizi ekleyelim.
  • 5 dk çevirelim tuzumuzu, şekerimizi ve mandalina suyumuzu 1 çay bardağı da su ekleyelim.
  • Pişmeye bırakalım.
  • Daha sonra ılımaya bırakalım ve servise hazır, isteyen kereviz yaprakları veya dereotu da ekleyebilir, afiyet olsun 😊.