3 Haziran 2021 Perşembe

Bisküvili Bomba Pasta Tarifi

 

Bisküvili Bomba Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için

  • 5 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 80 gram sütlü veya bitter çikolata
  • 3,5 paket eti kakaolu bisküvi

Ganaj için

  • 100 ml krema
  • 80 gram sütlü çikolata

    Bisküvili Bomba Pasta Tarifi Yapılışı

  • Tencerenin içine sütü, şekeri, kakaoyu, nişastayı koyup iyice karıştırıyoruz ve ocağa alıyoruz.
  • Karıştırarak pişiriyoruz, üzeri göz göz olunca altını kapatıyoruz içine tereyağ, vanilya ve çikolatayı koyuyoruz iyice karıştırıyoruz.
  • İstediğiniz bir kaba bir sıra bisküvi bir sıra krema olacak şekilde diziyoruz.
  • Üzerine bir streç kapatıp soğutuyoruz.
  • Ganajı hazırlamak için.Kremamızı sos tenceresine alıyoruz ocağa koyuyoruz.
  • Kaynama noktasına gelince altını kapatıp çikolatayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Ganajı iyice soğutuyoruz ki pastanın üzerinde durabilsin.
  • Soğuyan pastamızın üzerine ganajı döküp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 

Kuskus Salatası Tarifi

 

Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış kuskus
  • Yarım su bardağı mısır
  • 3 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 4-5 adet kornişon ve havuç turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal yeşil soğan
  • 1 limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Narekşisi
  • Tuz

    Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karıştırma kabına daha önceden haşlanmış kuskusu alıyoruz.
  • Kornişon ve havuç turşusunu küçük küçük doğrayıp kuskusa ekliyoruz.
  • Ardından kırmızı biber, maydanoz, ve yeşil soğanı küçük küçük doğruyoruz.
  • Doğradığımız malzemeleri de karıştırma kabına ekliyoruz.
  • Üzerine zeytinyağı, nar ekşisini, limonu ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Şeftalili Kurabiye (Kek Gibi) Tarifi

 

Şeftalili Kurabiye (Kek Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un

İçi için:

  • 2 adet şeftali
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Üzeri için:

  • toz şeker
  • pudra şekeri

    Şeftalili Kurabiye (Kek Gibi) Tarifi Yapılışı

  • Şeftalilerin kabukları soyulur ufak ufak doğranır. Tavada şekerle suyu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir.
  • Tarçın ve cevizde eklenir tekrar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamur yoğurulur. Yumuşak hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Elle veya merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açılır.
  • Ortasından kenara doğru kesilir. Kesilen yerden ortaya elmalı harç koyulur.
  • Kesik kısımdan harç olan yere doğru sarılır. Kenarına bastırarak kapatılır. Elimizle kapatılan kısım toparlanır.
  • Piştikten sonra hafif kabarıyor ve kayısı modelini alıyor. Bu tarife göre 33 adet çıktı.
  • Hepsini bitirdikten sonra 1 saat kadar buz dolabına alınır.
  • Fırın tepsisine dizmeden toz şekere bandırılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
    Yumuşak kek gibi lezzette oluyor.

Nefis Sodalı Kek Tarifi

 

Nefis Sodalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet sade maden suyu
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı kadar un( kontrollü eklenecek)

Üzeri için (İstemezseniz üzerini olduğu gibi bırakabilirsiniz)

  • 1 çay bardağı sıvı krema
  • 40 gram çikolata

    Nefis Sodalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Sodalı kek yapılışı.Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.
  • Sıvı yağ, karbonat ve maden suyunu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Son olarak kabartma tozu ile unu ayrı bir kapta eleyip bu karışıma ekliyoruz. İçine arzuya göre ceviz, üzüm, kayısı ekleyip önceden ısıtılmış.
  • Fırına veriyoruz. Ben bu kez sade tercih ettim. 180 derecede yaklaşık 35 dk. Pişiriyoruz. (ilk 20 dk fırınin kapağını açmayın).
  • Üzerine yarım paket kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp, 40 gram kadar çikolata ekleyip, karıştırarak erittim ve döktüm.Deneyenlere afiyet olsun.

Karışık Kuru Dolma Tarifi

 

Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük kahve fincanı pirinç
  • 1 bas soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1/2 (yarım) demet nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • 10 adet kuru kabak
  • 10 adet kuru acur
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Karışık Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  • Kuru biber, patlıcan, acur ve kabağı sırayla sıcak suda çok hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Sonra soğuk suya tutup süzüyoruz.
  • 2 fincan pirinci yıkayıp süzüyoruz. Çukur bir kaba alıyoruz.
  • Salça baharatlar nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağını koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Kuru malzemelerin yarısına kadar içten koyup üst taraflarına bastırarak tencereye sıralıyoruz.
  • Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağını gezdiriyoruz.
  • Hafif üstüne çıkacak kadar sıcak su koyup üstüne tabak kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun….

Soğan Yatağında Parmak Köfte Tarifi

 

Soğan Yatağında Parmak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte Harcı İçin;

  • 500g kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber

Soğan Yatağı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Domates Sosu İçin;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Karabiber
  • Tuz

    Soğan Yatağında Parmak Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köfte harcı için uygun bir kap içerisine kıyma, yumurta, soğan rendesi, maydanoz, galeta unu, sarımsak ve baharatları alalım.
  • Harcımızı malzemeler birbiri ile özleşene kadar güzelce karıştıralım.
  • Hazırladığımız harçtan parçalar alalım ve elimizle ince ve uzun olacak şekilde şekil verelim. Bütün harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Soğan yatağı için uygun bir tava içerisine yağımızı alalım, iri doğradığımız soğanları ekleyerek bir süre kavuralım.
  • Kavrulan soğanlarımızın üzerine kırmızı toz biber, tuz ve nar ekşisini ekleyerek soteleyelim ve ocaktan alalım.
  • Domates sosu için küçük bir tava içerisine domates salçasını alarak kavuralım. Üzerine rendelediğimiz domateslerimizi, karabiber ve tuzu ekleyerek pişirelim.
  • Ayrı bir tavaya sıvı yağımızı alıp kızdıralım ve tüm köftelerimizi kızartalım.
  • Sunum için soğanlarımızı uygun bir servis tabağına alalım. Üzerine kızarttığımız köfteleri dizerek üzerine domates sosumuzu gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun.

Her Kahvaltıda Yapmak İsteyeceksiniz! Ekmek Balığı Tarifi

 

Malzemeler

  • 8 dilim ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt

Kızarmak için;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Sosumuz için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları alalım.
  • Üzerine un, tuz ve sütü alalım, tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız tavamızın içerisine sıvı yağımızı alalım ve kızdıralım.
  • Ekmeklerimizi yaklaşık 1,5 – 2 cm kalınlığında dilimleyelim.
  • Ekmek dilimlerimizi hazırladığımız sosa arkalı önlü batıralım ve tavamıza alarak her iki tarafını da güzelce kızartalım.
  • Kızaran ekmeklerimizi havlu kağıt serdiğimiz servis tabağımıza alalım.
  • Yumurtalı ekmek kızartması olarak da bilinen ekmek balığımız servise hazır. Afiyet olsun!

Yaz Aylarında Vazgeçilmez Olacak Bir Patlıcan Lezzeti Tarifi

 

Yaz Aylarında Vazgeçilmez Olacak Bir Patlıcan Lezzeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber

Üzeri için

  • 3 adet domates veya domates sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • Tuz

Yoğurtlu sos için

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

    Yaz Aylarında Vazgeçilmez Olacak Bir Patlıcan Lezzeti Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları baş kısımlarına dokunmadan alacalı şekilde soyup ortadan ikiye böldüm, acısının çıkması için tuzlu suya koydum.
  • Diğer taraftan kızartacağım tüm malzemeleri soyup minik küpler halinde doğradım.
  • Kızartmak için tavaya yağ ekleyip sırasıyla hepsini kızartıp havlu kağıt serili tabağa çıkardım.
  • Tuzlu sudan aldığım patlıcanları yıkadım ve suyu süzüldükten sonra her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sıvı yağ sürdüm ve yağlı kağıt serili tepsiye koyup fırında iyice kızarıp yumuşayana kadar pişirdim.
  • Fırından çıkardığım patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla ezdim ve çukur oluşturdum.
  • İçlerine kızartmış olduğum malzemeleri ekledim.
  • Diğer yandan sosum için domatesleri soyup minik minik doğradım.
  • Sıvıyağ eklediğim tavama domatesleri tuzu ve rendelediğim sarımsağı ve karabiberi ekleyip kaynattım.
  • İçlerini doldurduğum patlıcanlarımın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonrada sosumu ekleyip servis ettim. Dilerseniz maydanozda çok yakışıyor. Afiyet olsun 😍.

Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması (Orijinal Tarif) Tarifi

 

Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması (Orijinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dolmalık biber (Küçük-orta boy)

İç harcı için;

  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1, 5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Karabiber-Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • 1 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 4-5 dal taze fesleğen
  • 4-5 dal taze reyhan

Üzerinde gezdirmek için;

  • 1, 5 tatlı kaşığı nane
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

    Nefis Zeytinyağlı Biber Dolması (Orijinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak harcımız için; soğanlarımız yemeklik doğranıp, zeytinyağında hafif dirilikleri alınır.
  • Bol suyla yıkadığınız pirinçlerimiz ilave edilip iyice karıştırarak kavrulurlar.
  • Sırasıyla baharatlar ve tuzu katılarak kavurma işlemi devam eder.
  • Bir adet domates rendelenerek konuya dahil olur.
  • 1 çay bardağı sıcak su ilave edilip, kapak açık suyunu çekene kadar tutulur.
  • Ilınması için bir kenara alınır.
  • Süre sonunda üzerine ince kıyılmış fesleğen ve Reyhan katılarak harmanlanır.
  • Biberler yıkanır ve sap kısımları atılır.
  • İçleri çok tıkabasa olmayacak şekilde harçtan eklenip, minik domatesler yardımıyla kapatılır.
  • Tencereye çok sıkıştırmadan dizilir.
  • Ayrı bir cezvede zeytinyağı hafif kızdırılarak nane kavrulur ve dolmalarımızın üzerinde gezdirilip, yarısını biraz geçecek şekilde sıcak suyu eklenir. ⭐️💛
  • Kapak kapalı kısık ateşte 50-55 dakika pişen dolmalarımız, biraz demlendirildikten sonra servise hazırdır. ✔️😉💫
  • Afiyet olsun. 🍀🍀

Kolay Ve Nefis Köz Biberli Enginar Salatası Tarifi

 

Kolay Ve Nefis Köz Biberli Enginar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane çanak enginar (kılçıksız olmasına dikkat edin)
  • 3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Bir tutam kıyılmış dereotu
  • 2-3 yemek kaşığı mısır
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

    Kolay Ve Nefis Köz Biberli Enginar Salatası Tarifi Yapılışı

  • Enginarları kararmaması için limonlu suda yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Kıyılmış maydanozu dereotunu ve mısırı uygun bir kabın içine alalım.
  • Haşlanan enginarları küp küp doğrayıp kabın içine alalım üzerine zeytinyağı limonu ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  • Üzerine biraz da kırık ceviz serpiştirdim güzel lezzet verdi seviyorsanız ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Muhteşem Un Çorbası Tarifi

 

Muhteşem Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı un
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tepeli Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet bulyon( isteğe bağlı)
  • 7 su bardağı su
  • Tuz

    Muhteşem Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yağları tencereye alıp orta ateşte eritin unu ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak 1-2 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Salçaları ilave edip iki üç tur eze eze karıştırın, üzerine suyu yavaşça döküp hızlı bir şekilde topak kalmayacak biçimde karıştırın.
  • Bu aşamada buhar çıkacağından dikkat edin eliniz yanmasın ve baharatları tuzu,ezilmiş sarımsağı, ezilmiş bulyonu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Çorba kaynamaya başlayınca karıştırarak 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.
  • Not; çorba pişinceye kadar karıştırma işlemini bırakmayın.7 bardak su tam geliyor ama siz daha koyu kıvamlı seviyorsanız 6,5 su bardağı kullanın.