4 Haziran 2021 Cuma

Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi

 

Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 6 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz, kekik
  • 2,5 su bardağı su

    Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle eti bir tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra içine yağı, doğranmış soğanı ve biberi koyalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp salça ve minik doğranmış sarımsakla birlikte ete ilave edelim. Biraz kavuralım.
  • Patlıcanları alacalı soyup doğrayalım yıkayarak ete ilave edelim.
  • Biraz kavurup tuzunu ve suyunu ilave edelim. Orta ateşte et ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Tahinli Cevizli Kek Tarifi

 

Tahinli Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı elenmiş un

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı tahin
  • Yeteri kadar pudra şekeri

    Tahinli Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp, ısınması için açalım.
  • Yumurtaları toz şeker ile beyazlaşana kadar güzelce çırpalım. Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar güzel kabaracaktır :)
  • Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyelim, karışana kadar çırpalım.
  • Tahin ilavesini de yapalım ve tekrar karışana kadar çırpalım.
  • Ardından; un, vanilya, kabartma tozunu ekleyerek son kez çırpalım.
  • Son olarak çekilmiş cevizi hamura ekleyelim, spatula ile karıştıralım. Bu aşamadan sonra çok uzun çırpmanıza gerek yok, malzemeler güzelce karışması yeterli.
  • Hamurumuz hazır. Kek kalıbını, tereyağ ile güzelce yağlayalım ve her yerine dengeli gelecek şekilde hamurumuzu kek kalıbına dökelim.
  • Önceden 170°c de ısıttığımız fırında, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü şekilde yaklaşık 45-50 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekimizin üzerine tahin ve pudra şekeri karışımını dökelim. Karışımın katılığına göre az miktarda su ekleyebilirsiniz☺️😍.
  • Üst süslemesi için dilediğinizi ekleyebilirsiniz ben ceviz parçacıkları serptim 🥰Afiyet olsun 💯🤩🥳.

Güveçte Bol Etli Türlü Tarifi

 

Güveçte Bol Etli Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 3 tane taze soğan kuruda kulana bilirsiniz
  • Yarım kilo fasulye
  • 2 yeşil biber
  • 1iri patates
  • 1 büyük patlıcan
  • 1 tane kabak
  • 1 kapya biber
  • 1.5 tatlı kalığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Güveçte Bol Etli Türlü Tarifi Yapılışı

  • Önce etimimizi güvece alıyoruz yağını ilave ediyoruz kavuruyoruz.
  • Soğanı doğruyoruz.
  • Domatesi küp küp kabuğunu soyup doğruyoruz.
  • Sarımsak ve yeşil biberlerinde ilave edelim.
  • Salçamızı da etimiz kavrulurken biz fasulyeyi ayıtlıyalım suya koyalım.
  • Diğer sebzeleri doğrayalım yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alalım ve fırında biraz kızartalım.
  • Etimiz kavrulunca yumuşayınca fasulyeyi ilave edelim kavuralım.
  • Fasulyede yumuşamaya başlayınca fırınladığımız tüm sebzeyi güvece alalım.
  • Baharat ve tuzu ilave edelim 1 su bardağı kadar su ekledim az gelirse kaynar su ilave edebilirsiniz 10 dk kadar sebzelerle kaynatıp altını kapatıyoruz afiyet olsun.

Çaylı Kek Tarifi

 

Çaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çay sade dem
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • Vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Üzerine damla çikolata

    Çaylı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayı çırpma kabına alıp biraz çırpın ve şekeri 4 sefer de yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin
  • Krema kıvamına gelince üzerine diğer malzemeleri ekleyip spatula ile karıştırın.
  • Kalıbınızı yağlayın ve harcınızı döküp fanlı ayarda 180 derecede 45 dk kontrolü olarak pişirin.Üzerini çikolata sosu ile süsleyin.

Café De Paris Soslu Antrikot Tarifi

 

Café De Paris Soslu Antrikot Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana antrikot
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Café de paris sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı hardal sos
  • 1 çay kaşığı kadar ketçap
  • Dilediğiniz miktarda kekik, zerdeçal, kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, muskat
  • 5-6 dal ince kıyılmış dereotu
  • 1 fincan kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Ayrıca:

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 3 defne yaprağı

    Café De Paris Soslu Antrikot Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle antrikot etleri uygun bir kaba alıp zeytinyağ, tuz ve karabiber ile karıştırıp üzerini streç ile kapatıp en az 1 saat zamanınız varsa 3 saate kadar buz dolabında bekletiyoruz.
  • Etler dinledikten sonra uygun bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Defne yaprağını ekleyip beraber kızdırıyoruz.
  • Etleri bu kızgın yağa alıp her birini güzelce mühürlüyoruz.
  • Bu sırada sosunu hazırlıyoruz:.
  • Sıvıyağ ve soğanı uygun bir tencereye alıp kavuruyoruz.
  • Sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Rengi dönmeye başladığında hardal sosunu ve kremayı ilave ediyoruz.
  • Baharatları, ketçap ve dereotunu da katıp iyice karıştırıyoruz.
  • Fokurdayınca peyniri ve tuzunu (en son eklenmeli!) koyup altını kapatıyoruz.
  • Patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.

Ev Yapımı Beyti Tarifi

 

Ev Yapımı Beyti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 adet lavaş

Lavaşlara sürmek için;

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Domates sosu için:

  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Yanında servis etmek için

  • Sarımsaklı yoğurt

    Ev Yapımı Beyti Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftelerimizi hazırlayalım. Derin bi kaseye kebabımızın köftesi için malzemeleri alıp karıştıralım.
  • 30 dakika buz dolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen kıymalara yassı uzun şekilde elimizle şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  • Bütün kıymayı bu şekilde hazırlayıp 190 derece fırında köftelerimizi kızartalım.
  • Sosu için küçük bi tencereye malzemeleri alıp güzelce pişirelim.
  • Pişen köfteleri fırından çıkaralım.
  • Lavaşlarımızı tezgaha açıp erittiğimiz tereyağını fırçayla arasına sürelim.
  • Köfteyi lavaşa sık bi şekil saralım.
  • Ardından parmak büyüklüğünde kesip tepsiye dizelim.
  • Kalan yağı lavaşların üzerine sürelim.
  • Tekrar fırında sürüp üzerleri kızarınca fırından çıkaralım.
  • Servis tabağına alıp üzerlerine hazırladığımız sos ve sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.

Tek Başına Doyuran Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi

 

Tek Başına Doyuran Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 2 adet köz kırmızı biber
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limonun suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Tek Başına Doyuran Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  • Ocağa aldığımız uygun bir tencere içerisine sıvı yağımızı alalım ve içerisine arpa şehriyemizi ekleyerek güzelce kavuralım. Bu sırada daha hızlı olması için tavuğumuzu da tencereye alarak haşlayabiliriz.
  • Ardından suyu ekleyip tuzunu ayarlayarak şehriyeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Şehriyelerimiz piştikten sonra süzgece alalım ve soğuk sudan geçirelim, suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletelim.
  • Bir taraftan da haşlanan tavuğumuzu didikleyelim. Közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşularımızı da küçük küçük doğrayalım.
  • Suyu süzülen arpa şehriyemizi uygun bir karıştırma kabı içerisine alalım ve üzerine göğüs eti, konserve mısır, doğradığımız kırmızı biber ve turşu, dereotu, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından salatamızı uygun bir servis tabağına alıp üzerini limon dilimleri ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Tabule Tarifi

 

Tabule Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Sıcak Su
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 dal taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • 1 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Tabule Tarifi Yapılışı

  • Köftelik bulgurumuzu derin bir kap içerisine alalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  • Ardından üzerini streç ile kapatalım ve 20 dakika kadar bekletelim.
  • Suyunu çekip şişen bulgurların üzerini açalım ve ince kıydığımız maydanozu, taze soğanı, taze naneyi, küp küp doğradığımız domatesi ilave edelim.
  • Son olarak zeytinyağını, tuz, limon suyu ve nar ekşisini de ekleyelim ve malzemelerimizi güzelce karıştıralım.
  • Ardından tabulemizi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!

3 Haziran 2021 Perşembe

Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

 

Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü

Tavukları Marine Etmek İçin

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı hardal sosu (Tozu varsa o da olabilir)

Kızartmadan Önce Tavukları Bulamak İçin

  • 1 su bardağı un
  • 1’er çay kaşığı karabiber kimyon ve beyaz biber
  • 1’er tatlı kaşığı köri zerdeçal ve sarımsak tozu (Yoğun baharat tadı isterseniz arttırabilirsiniz baharat ölçülerini )
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeterince tuz
  • 1 kase baharatçı mısır cipsi

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü parmak kalınlığında (Uzunluğu size bağlı) doğruyoruz. Yoğurt ve hardalı çırpıyoruz.
  • Doğradığımız tavukları ekleyip karıştırıyoruz. Hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.
  • Pişirmeye yakın tavukları yoğurt sosundan çıkartıp bir süzgece alıyoruz. 10-15 dakika bekletiyoruz.
  • Fazla yoğurtlardan arındırıyoruz. Un cips ve tüm baharatları rondodan geçiriyoruz. Tüm baharatlar iyice özleşiyor.
  • Süzdüğümüz tavuk parçalarının her yerini bu karışıma buluyoruz. Yağı ısıtıyoruz. Çok aşırı kızgın da olmayacak ılık da. Yağ çok kızgın olursa dışı yanar içi çiğ kalır. Dikkat edin.
  • Tavukları tek tek ısınmış yağa atıyoruz. Tavukları çevirerek kızartıyoruz. Sıcakken çıtır çıtır yiyoruz. Afiyet olsun.

Lemon Curd Cheesecake Tarifi

 

Lemon Curd Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket burçak bisküvi + 1 yemek kaşığı tereyağ/margarin
  • 1/2 (yarım) kutu krema
  • 3 yumurta (orta boy)
  • Yaklaşık 2 limonun suyu (1/3 çay bardağı kadar) ve isteğe bağlı kabuk rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram çilek ve negro veya oreo (üstüne süsleme istersen bunlar yoksa gerekli değil)

Limon sosu:

  • 1 çay bardağı yakın limon suyu
  • 1 dolu çay kaşığı nişasta
  • 3-4 kaşık şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 paket vanilin   

    Lemon Curd Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle fırını 160 derece alt üst fansız çalıştıralım. Tüm malzemelerimiz oda sıcaklığına gelmiş olsun.
  • Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz yağ ile harmanlayalım.
  • 24 cm lik kelepçeli kalıba kenarlarına doğru da az yükselterek kaplayalım ve fırına verelim. O fırında biraz tavlanırken iç krema harcını hazırlayacağız.
  • Önce labne, şeker, yoğurt ve kremayı karıştırma kabına alıp elimizle bir çırpıcı yardımıyla çırparak karışmasını sağlayalım.
  • Homojen bir karışım olduğunda içerisine önce tek tek yumurtaları kıralım (her birini kırıp tamamen çırptıktan sonra diğerini kırıyoruz).
  • Yumurtalardan sonra un, nişasta, limon suyunu da ekleyelim ve yine çırpalım.
  • Kalıbımızı fırından çıkaralım ve içine kremayı dökelim.
  • Bir kaç kez tezgaha hafif vurdurarak içinde hava kabarcığı kalmışsa üste çıkmasını sağlayalım.
  • Kalıbımızı içine kaynar su konmuş fırın tepsisine yerleştirerek 1 saat 15 dk kadar pişirelim.
    Fırından çıkınca ılıması için bekleyelim.
    ***burada bir dipnot düşmek istiyorum. Cheesecake dinlendikçe güzelleşir o nedenle ben bu pasta kısmını hep bir gün önceden yaparım ertesi günde sosunu yaparak servis ederim.
  • Lemon curd:Nişasta, yumurta sarısı, şeker ve limon suyunu bir sos kabına alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Fokurdamaya başladığında altını kapatarak tereyağ ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
  • İlk sıcağını da atmış olacak. 1 yemek kaşığı kremayı da ekleyelim ve biraz daha çırpalım.
  • Üzerini tamamen kapatacak şekilde streç film ile kapatarak veya sürekli karıştırarak ılımasını sağlayalım.
  • Soğuyan cheesecake i kalıptan çıkararak üzerine sosumuzu dökerek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben süslemesi için genelde fresh meyveler kullanarak üzerini dekore ediyorum. Mesela çilek ve oreoları sırayla dizerek süsleyebileceğiniz gibi, hazır minik bezerler ve çilekleri kullanarak göreselde tarz bir süsleme de yapabilirsinz🥰

Renkli Ekmekler Tarifi

 

Renkli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış püre haline getirilmiş pancar ( Yarım çay bardağı haşlama suyundan da ilave edin)
  • 3 adet haşlanmış püre haline getirilmiş havuç (Yarım çay bardağı haşlama suyundan da ilave edin)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

    Renkli Ekmekler Tarifi Yapılışı

  • Pancar ve havuç püresini iki ayrı karıştırma kabına alıyoruz.
  • Maya, şeker ve tuzunu ekliyoruz.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ediyoruz.Kıvamı yumuşak hafif ele saran bir hamur olsun.
  • Kullanacağınız sebze püresi ılık olacak.
  • Hamuru yarım saat yoğurduğumuz kapta mayalıyoruz.
  • Oval oval şekil verdikten sonra da 15 dakika tepside mayalanacak şekilde bekletiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.