Elmalı Milföylü Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kare milföy hamuru
- 4 adet elma
Sosu için:
- 4 adet yumurta
- 300 ml süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya şekeri
- Tarçın
- 50 gr tereyağı (sos sulu oluyor)
Elmalı Milföylü Pasta Tarifi Yapılışı
- Milföyü kaba yerleştirin fındık tozu serpiştirin ve daha sonra ince ince kesilmiş elmaları yerleştirin.
- 190* fırında 5 dakika pişirin.
- Pişerken hemen sosu hazırlayın, bütün malzemeleri kaba alın ve iyice çırpın, sos benim kaba biraz fazla geldi. Hamurların yanlarından akmasın kaba dikattli ilave edin.
- Son olarak tekrar 30 dakika fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri ekeleyin.Afiyet olsun🤗.
Atom Omlet (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kapya biber (ince doğranmış)
- 1-2 yeşil biber (ince doğranmış)
- 4-5 mantar (dilimlenmiş)
- Sucuk(ufak doğranmış)
- 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1-2 çorba kaşığı süt
Atom Omlet (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı
- Yumurtaları tuz ile köpük köpük olana kadar çırptım, sütü ilave ettim iyice karıştırdım.
- Yağlı tavada mantarı harlı ateşte 2 dakika soteledim, biberleri ekledim biberler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
- Sucukları ekledim, 2-3 tur karıştırdım.
- Çarptığım yumurtaları tavaya aktardım hiç karıştırmadan 30-40 saniye sonra üzerine kaşar peyniri ilave ettim. Ağzını kapakla kapattım. Yumurta piştikten sonra yarım ay şekli verdim.
- İki tarafı pişip kaşarlar iyice eriyene kadar orta ateşte pişirip servis ettim. Deneyeceklere afiyet olsun😊
Pratik Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sıcak su
- 4 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 adet vanilin
Islatmak için:
Üzerine:
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet çikolatalı sos ve üzerinde yazdığı kadar süt
Pratik Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Köpürmeye başladığında sıcak suyu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- Sütü ve kuru malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz ve son bir kez çırpıyoruz.
- Hamuru yağlanmış büyük boy yuvarlak borcama döküyoruz (ben 2 küçük borcamda yaptım).
- 180 dereceye önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca kürdanla heryerini delip süt ile ıslatıyoruz.
- Şantiyi üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp tamamen soğumuş olan kekin üzerine yayıyoruz.
- En son çikolatalı sosu üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp sürekli karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
- Soğuk sosu şantinin üzerine döküyoruz.
- Artık pastamız servise hazır. Afiyet olsun 🤤.
Rüya Gibi Cevizli Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 vanilya
- 1 paket sıvı krema
Arası için
- 3 adet elma
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ veya margarin
- 1 paket burçak bisküvi
Rüya Gibi Cevizli Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Muhallebi için;Tencereye tüm malzemeleri (krema hariç) karıştırıp ocağa alıyoruz ve kaynayana kadar çırparak pişiriyoruz.
- Piştikten sonra muhallebiyi bir kaba alıp sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
- Üzerine 1 paket kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Ara katı için;Elmayı küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz.
- Tereyağı pudra şekeri, ceviz ve tarçın ile birlikte 5 10 dakika soteliyoruz.
- 1 paket burçak bisküviyi ufak kırıntı haline getiriyoruz.
- Kup yada borcamın altına ilk önce bisküvi kırıntılarını, daha sonra üzerine bir miktar elmalı karışımı, ardından hazırladığımız muhallebiyi ve tekrardan elmalı karışımı ekliyoruz.
- Dilediğimiz gibi süslüyoruz. [afiyet olsun].
Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı süt (Keki ıslatmak için)
Karamel sosu için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı (200 ml)
- 1 paket sıvı krema
Çikolata sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
Çikolatalı Karamellı Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Keki için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlayıp hafif unladığımız kalıba harcımızı boşaltıp yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan testinden temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kek ılıyınca yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
- Karamel sosu için tavaya şekeri alıp kısık ateşte tavayı hafif hafif sallayarak şekeri eritiyoruz.
- İyice eriyen şekere bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağıda eriyince bir paket krema ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Hazır olan karamel sosu ılıyınca kekimizin üzerine döküp yayıyoruz. Bu şekilde buzdolabında biraz bekletiyoruz.
- Son olarak çikolata sosunu hazırlıyoruz. Bunun için tavaya kremayı alıp kaynama noktasına gelene kadar bekliyoruz. (kremayı kaynatmıyoruz. )
- Ardından çikolataları da ekleyip karıştırıyoruz.
- Karameli donan kekin üzerine çikolata sosunu da döküp yayıyoruz. Buzdolabında en az üç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200ml )
İç Harcı İçin
- 250 beyaz peynir (Kahvaltılık peynir)
- 1 tutam maydanoz
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Uygun bir yoğurma kabının içerisine süt ve tuzu alalım bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ilave edip hamuru yoğuralım.
- İç harcı için beyaz peyniri bir kasede çatalla ezelim üzerine maydanozu ilave edip karıştıralım. Hamuru hiç bekletmeden 12 eşit parçaya ayıralım. Bezeleri yuvarlayalım.
- Uygun bir zemini unlayıp bir oklava ya da merdane yardımıyla bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açalım. İçerisine iç harcı ilave ettikten sonra kapatıp kenarlarını bir bıçak ya da aparatla keselim.
- Hazırladığınız börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun🤗.
Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kuru nane, karabiber, pul biber, ishot
- Tuz
Baharatlı Pilav (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğranmış soğan, tereyağ ve sıvı yağ karışımında kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur.
- Sıcak suda 10 dk bekletilip, iyice yıkanmış pirinç soğanlara ilave edilerek 5 dk kadar kavrulur.
- Baharatlar istediğiniz miktarda eklenerek yakmadan bir iki döndürülür. Ben naneyi bolca, diğerlerini 1 çay kaşığı koydum, hafif acı harika oluyor.
- Kavrulan malzemelere önceden hazırlanmış tavuk suyundan kaynar halde 3 su bardağı ilave edilir.
- Tuzu da ilave edilip, kaynayan pilav kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Daha az yapmak isterseniz 1 bardak pirince 1,5 bardak su ile yapabilirsiniz. Benim ölçüm her zaman 1’e 1, 5’tur.
- Bu pilavı yaparken önceden haşladığım kalçalı tavuk butlarının suyunu kullandım.
- Butların üzerine de yoğurt, yağ, salça ve kekik karışımlı sos sürerek fırında yağlı kağıt üzerinde patates dilimleri ile kızarttım. Bu pilavın yanına çok yakışıyor.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Siyah Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı meksika fasulyesi
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 3 adet közlenmiş kapya biber
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Yarım limon
- Nar ekşisi
Siyah Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı
- Fasulyeyi en az 4-5 saat suda bekletiyoruz.
- Fasulyeleri süzerek bir tencereye alıyoruz ve su ekleyerek yumuşayana kadar haşlıyoruz (Yaklaşık 2 saatte haşlandığı için düdüklü tencerede de pişirilebilir)
- Yumuşayan fasulyeleri süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kapya biber ve maydanozu doğruyoruz. Diğer tüm malzemeleri de ekleyerek karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 domates
- 2 kuru soğan
- 2 kapya biber
- 7-8 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı un
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 küp şeker (1 çay kaşığı)
Köz Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Domates ve kabuğu soyulmuş soğan enine ikiye kesilerek fırın tepsisine dizilir.
- Kapya biber ve kabuğu soyulmuş sarımsaklar da eklenir.
- Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirilip 200 derecelik fırında közlüyoruz.
- Tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyup tereyağı eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Közlenmiş sebzeleri tencereye ilave edip unla biraz çevirdikten sonra pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blender ile çekiyoruz.
- Tencereye 500 ml sıcak suyu ekleyerek çorbayı kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kıvamına göre sonradan sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
- Kurutulmuş ekmek ve kaşar rendesi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sivri biber
İç Harcı İçin;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250g tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve derin bir kap içerisine alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip suyla dolduralım.
- Patlıcanlarımızın acılığının çıkması ve kararmaması için tuzlu su içerisinde 15 dakika bekletelim.
- Daha sonra tuzlu su içerisinden alıp iyice kurulayarak patlıcanlarımızı kızgın yağ içerisine alalım ve ara ara çevirerek patlıcanlarımızı kızartalım.
- Kızarttığınız patlıcanları uygun bir fırın kabına dizelim.
- Tavuklu iç harcımız için tavaya sıvı yağı alalım, üzerine küçük küçük doğradığımız tavuk göğsünü ilave edip tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedince kadar kavurmaya devam edelim. Dilerseniz bu aşamada 2-3 diş sarımsak da ilave edebilirsiniz.
- Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edip 2- 3 dakika daha kavuralım
- Kabuğunu soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız domatesi, tuzu, karabiberi, pulbiberi ve maydanozu ekleyerek, 5 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Tavuklu iç harcımız hazır.
- Fırın kabına dizdiğimiz patlıcanlarımızın orta kısmından uzunlamasına keselim ve içerisini kaşık ile düzelterek çukurlaştıralım.
- Hazırladığımız tavuklu iç harç ile patlıcanlarımızı dolduralım.
- Bir kapta domates salçası ve suyu salça çözülünceye kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız salçalı sosu yemeğimizin üzerine gezdirerek dökelim.
- Patlıcanların üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
- Son olarak patlıcanlarımızın üzerini sivri biber ile süsleyelim.
- Ardından 170° ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 35 dakika pişirelim. Sürenin sonunda pişen tavuklu karnıyarığımız servise hazır. Afiyet olsun.
Taze Fasulye Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı şeker (Yada 2 küp şeker)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Taze Fasulye Kapama Tarifi Yapılışı
- Soğan ,sarımsak ,domates salça ve yağ ve baharatlarımızı bir kapta karıştırıyoruz.
- Temizlediğimiz fasulyelerimizi alıyoruz.
- Tenceremize biraz karışımdan ekliyoruz üzerine fasulyelerimizi diziyoruz.Tekrar üzerine sos onun üzerine fasulye. Bu işlemi sos ve fasulyelerimiz bitene kadar devam ediyoruz.
- Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdiriyoruz. 15 dk ağzı açık orta ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte kendi suyuyla pişiriyoruz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 😋.
Malzemeler
- 5 adet metro çikolata
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı bal
- 250 gram civarı mısır gevreği (Azar azar ekleyin)
Yapılışı
- Çikolataları bıçakla dilimleyin.
- Tereyağı tavada eritin ve üzerine çikolataları ekleyip birlikte kısık ateşte karıştırarak çikolataları eritip balı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Karamel kıvamına gelince mısır gevreklerini ilave edin ve ilk sıcağı geçince limon sıkıcağıyla şekil verip servis tabağına yerleştirin.
- Servis yapmadan üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz. Kozalak tatlınız hazır, afiyet olsun.Afiyet olsun.