5 Haziran 2021 Cumartesi

Peynirli Sarımsak Soslu Ekmek) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım bardak süt
  • 30 gram margarn
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 13 gram yumuşamış margarin ya da tereyağı
  • 1 dal taze soğan
  • 1 yemek kaşığı yumurta (ayrılmış olan)
  • 1 yemek kaşığı su
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

     Yapılışı

  • Yumurtamızı bir kase in içine kıralım ve çırpalım. 1 yemek kaşığı kadarını alalım sonra üzeri için kullanılacaktır.
  • Un ve margarin hariç diğer tüm malzemeleri kabımızın içerisine alıp karıştıralım sonra unumuzu yavaş yavaş ilave edip ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim.
  • Üzerine yumuşamış margarin ya da tereyağımızı hamura yedirerek yoğuralım.
  • 30 dakika zamanınız varsa 1 saat hamuru dinlendirelim.
  • Yağlı kağıt üzerinde hamurumuzu hafif elimizle bastırarak açalım orta boy kadar yeterlidir. Hamuru kabımızdan alırken elimize hafif sıvı yağ kullanılabilir.
  • Bu ölçüde bir tepsilik ekmek çıkmaktadır.
  • Hamur tepside en az 2 saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurumuzu bıçak yardımıyla kare şeklinde keselim.
  • Bıçağı biraz ıslatıp o şekil keselim.
  • Sosumuz için ince doğranmış taze soğanımızı, ayırdığımız yumurtamızı ve kalan tüm malzemeleri kasemizin içerisine alıp karıştıralım.
  • Kestiğimiz hamurun üzerine sürelim.
  • Tekrar kaşıkla kestiğimiz yerlerin üzerinden geçelim.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini küçük parça şeklinde elimize alıp sıkalım ve aralara yerleştirelim. Videomda detaylı olarak izleyebilirsiniz.
  • 170 derece fırında 15- 20 dakika arası kontrollü pişirelim.
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun 😊.

Klasik Kek (Yumuşacık) Tarifi

 

Klasik Kek (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Klasik Kek (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri 10 dk çırpalım.
  • Sıvıyağ süt ekleyip karıştıralım.
  • Unu ekleyelim.
  • Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  • Kek harcını ikiye ayıralım.
  • Bir kısmına kakao ekleyelim.
  • Yağlanmış kek kalıbına sıra sıra harçları dökelim.
  • 180 derecede 30 dk pişirelim.

5 Dakikada Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi

 

5 Dakikada Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş biber(arttırabilirsiniz)
  • 1 dal taze soğan
  • Bi tutam maydanoz
  • Bi tutam dereotu
  • 1 kutu konserve mısır
  • İsteğe bağlı ceviz (ben koydum)
  • Yeteri kadar sıvı yağ tuz ve limon

    5 Dakikada Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası Tarifi Yapılışı

  • Hazırda olan konserve veya buzluğunuzda saklamış olduğunuz közlenmiş biberleri küp küp doğrayın.
  • Diğer yeşillikleri de doğrayın karıştrma kabına alın mısırı da ilave edin.
  • Ceviz dilerseniz atın ben attım daha lezzetli oldu. Daha sonra yağ tuz limonu da ekleyin. Servis tabağına alın. Harika şipşak hazır salatamız afiyet olsun 😍.

Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi

 

Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 6 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz, kekik
  • 2,5 su bardağı su

    Etli Patlıcan Yemeği (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle eti bir tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra içine yağı, doğranmış soğanı ve biberi koyalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp salça ve minik doğranmış sarımsakla birlikte ete ilave edelim. Biraz kavuralım.
  • Patlıcanları alacalı soyup doğrayalım yıkayarak ete ilave edelim.
  • Biraz kavurup tuzunu ve suyunu ilave edelim. Orta ateşte et ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Dereotu Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
  • Tuz – Karabiber
  • Yarım limonun suyu

    Yapılışı

  • Uygun bir tencere içerisine sıvı yağ ve soğanı alalım, kavurmaya başlayalım.
  • 3-4 dk sonra sarımsak, ardından da unu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Unun kokusu çıktıktan sonra yavaş yavaş, bir taraftan çorbamızı karıştırmaya devam ederek, tavuk suyu ve sütü ilave edelim ve 4-5 dakika bu şekilde pişirelim.
  • Ardından dereotunu, damak zevkine göre tuz ve karabiberi de ekleyelim.
  • Çorbamız kıvamını alıp, kaynadıktan 5 dakika sonra, ocağın altını kapatalım ve yarım limonun suyunu ilave edelim.
  • Pişen çorbamızı, sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.

Nefis Lezzetiyle Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • 1 büyük domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Toz kırmızı biber

Sosu İçin

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

    Nefis Lezzetiyle Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcımızı hazırlayalım.
  • Patlıcanların kabuklarını soyalım küçük küpler halinde ince olacak şekilde doğrayalım. Bir süre suda doğranmış olarak bekletelim sonra suyunu süzelim.
  • Soğanı ince kıyım yemeklik doğrayalım. Kırımızı biberi yeşil biberi ince kıyım doğrayalım. Domatesi küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Bir tavaya sıvı yağ ilave edelim içine önce soğan sonra biberleri ve domatesi ilave ederek kavuralım.
  • Salçayı ilave edelim baharatları ilave edelim suyu süzülmüş patlıcanları ilave edelim patlıcanlar sebzeler yumuşayana kadar tavada pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  • Sosu hazırlayalım önce unu sonra sirke ve sıvı yağ ilave ederek çırpalım pütürsüz bir sos elde edelim.
  • Bir yufkayı açalım kenarlarından içe doğru zarf şeklinde dört ucundan iki parmak içe doğru yufkayı katlayalım. Yufkanın içine iki yemek kaşığı kadar sostan gezdirelim eşit dağıtalım.
  • Yufkanın uç kısmına uzunlamasına ince olacak şekilde patlıcan harcımızı eşit yayalım ve sonra katlayarak rulo hala getirelim. Üç parmak genişliğinde sardığımız yufkayı keselim. Hepsine aynı işlemi uygulayalım.
  • Tepsiye dizelim kalan sosu fırçayla yufkanın üzerine sürelim. Sonra yumurtayı çırpalım tekrar üzerlerine sürelim. Susam serpiştirelim. 175 derece fırında yarım saat kontrollü şekilde alt üst kızarana kadar böreğimizi pişirelim. Afiyetle.

Kuzu Etli Mengen Pilavı Tarifi

 

Kuzu Etli Mengen Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 100 gram kuzu kuşbaşı et
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 4 tane mantar
  • Tuz, karabiber ve sıcak su
  • Sıvıyağ ve tereyağı

Süslemek için;

  • Ceviz içi
  • Dereotu

    Kuzu Etli Mengen Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Ilık suda pirinçleri 15 dakika kadar bekletip nişastasını çıkararak yıkayalım suyunu süzdürelim.
  • Diğer taraftan ince doğranmış kuru soğanı kavuralım, üzerine kuzu kuşbaşı etleri suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Ardından kabuğu soyulup ince doğranmış mantarı ilave edip 2 dakika daha kavuralım.
  • Kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi de ilave edip biraz daha kavurduktan sonra su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Etler piştikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım ocağın altını kapatalım.
  • Uygun bir tencerede tereyağını ve sıvı yağda pirinçleri 5-6 dakika kavuralım.
  • Pişen etli harcı üzerine ekleyip karıştıralım suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika kadar dinlendirelim.
  • Dilediğimiz servis tabağına alıp veya herhangi bir kalıba koyup ters çevirerek servis tabağına alalım.
  • Son olarak ceviz içi ve dereotu ile süsleyip servise hazırlayalım.🌹 afiyet olsun

Çilekli Magnolia (Çikolata Soslu) Tarifi

 

Çilekli Magnolia (Çikolata Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Diğer malzemeler;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 17 tane çilek
  • Hazır çikolata sosu

    Çilekli Magnolia (Çikolata Soslu) Tarifi Yapılışı

  • Burçak bisküvileri rondodan geçirelim, çilekleri ikiye bölelim.
  • Muhallebi için sütü, nişastayı, unu ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca sıvı kremayı ilave edip tekrar kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
  • Kaynama başlayınca vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Uygun bir kase’nin altına tepeleme bir yemek kaşığı çekilmiş bisküvi koyup doğranmış çilekleri kasenin iç çeperine dizelim ortasına muhallebiden çileklerin üzerini kapatacak kadar koyalım.
  • Üzerine tekrar bir yemek kaşığı çekilmiş bisküvi koyup çilek ve çikolata sosu ile süsleyip buzdolabında 2 saat kadar bekletip servise hazırlayalım.Afiyet olsun

Kıtır Kıtır Üzümlü Kurabiye Tarifi

 

Kıtır Kıtır Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (Kıvama göre arttırabiliriz)
  • 1,5 su bardağı kuru üzüm

    Kıtır Kıtır Üzümlü Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabımıza önce yağı, yumurtayı ve pudra şekerini alıp karıştıralım.
  • Ardından kabartma tozu ve unu ekleyelim.
  • Ele yapışmayacak bir kıvama geldikten sonra üzümleri ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine gelişi güzel hamurdan parçalar koparıp aralıklı bir şekilde dizelim.
  • 170 derece fırında üzerine hafif kızarana kadar pişirip fırından alalım.
  • İlk aldığınızda kurabiye yumuşak olacaktır, soğudukça sertleşip kıtır kıtır bir kurabiye olacak. Yarasın efenim 🍪.

Bardakla Yapılabilecek En Lezzetli Tatlı Bardak Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine bulamak için

  • Yarım paket petibör bisküvi

Süslemek için

  • Antep fıstığı ve damla çikolata

    Yapılışı

  • Uygun tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Karışım homojen olunca ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayınca 1-2 dk kısık ateşte pişirelim.
  • Sonra ocaktan alarak içine vanilya ve tereyağını ekleyelim.
  • Ardından içini ıslattığımız bardaklara karışımı alalım. Kullandığınız bardakların ağız kısımları dar olmasın, sonra tatlıyı içinden çıkarmak zor olur.
  • Bardakları doldurduktan sonra oda ısısında soğumaya bırakalım.
  • Ardından bardakların üzerlerini streçleyerek buzdolabına kaldıralım ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Akşamdan hazırlayıp sabah da servis edebilirsiniz. Bu sürenin sonunda bardaklardan muhallebimizi çıkarabiliriz. Hafifçe elimizle kenarından hava aldırdığımızda kolayca çıkacaktır. İster ikiye isterseniz benim gibi üçe bölebilirsiniz.
  • Ben üzerini toz haline getirdiğim bisküviye buladım.
  • Üzerini de antep fıstığı ve damla çikolatayla süsledim.
  • Buzdolabında kısa bir süre daha dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bu pratik ve nefis lezzeti kesinlikle deneyin derim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)

Üzeri için

  • 80 gram bitter çikolata
  • Hindistan cevizi, ceviz, fındık vb.

    Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri un haline getirip bir kaba alalım.
  • Üzerine pudra şekeri, kakao, süt ve eritilmiş tereyağı dökelim. Güzelce yoğuralım.
  • Tezgaha streç film serelim ve hamuru üzerine silindir şeklinde yerleştirip güzelce saralım.
  • 30 dk buzlukta bekletelim.
  • Buzluktan çıkardıktan sonra parmak kalınlığında dilimleyelim.
  • Bitter çikolatamızı benmari usulü eritelim.
  • Her bir dilimi önce çikolataya sonrada hindistan cevizine batıralım. 5 dk buzdolapta dinlendirelim. Afiyet olsun ;).

Açık Poğaça Tarifi

 

Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 125 gram (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya

Üzeri için

  • Kaşar veya beyaz peynir
  • Yeşil biber
  • Kapya biber
  • Cherry domates
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Açık Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Unu alın yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz ile harmanlayın, tereyağını ilave edip una yedirin.
  • Geri kalan malzemeleri ilave edip güzelce yoğurun. (un az gelirse az az ilave edin çok sert bir hamur olmasın) üzerini kapatıp en az 1 saat mayalanması için kenara alın.
  • Tezgaha biraz un serpin, mayalanan hamuru tezgaha alın, biraz yoğurun yuvarlayın ve bıçakla 10 bezeye bölün.
  • Avucunuzda yuvarlayın kestiğiniz bezeleri ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Bir çay bardağının alt kısmını una batırıp hamurların ortasına bastırarak çukur oluşmasına sağlayın. Çukur kısımlara sırasıyla peynir, domates ve biber parçaları koyun.
  • Kenar kısımlarını yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🤗❤️.

Sosisli Çıtır Milföy Çubukları Tarifi

 

Malzemeler

  • ️2 adet dikdörtgen tereyağlı milföy
  • ️2 adet sosis
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • ️5-6 adet çöp şiş

Servis için

  • ️Ketçap
  • ️Mayonez

    Yapılışı

  • Milföyler oda sıcaklığına çıkaralım. Yumuşamaya bırakalım.
  • Kullanıma hazır hale geldiğinde bıçak veya rulet yardımıyla milföyden uzunlamasına altı şerit elde edilir.
  • Sonra ortadan ikiye bölünür.
  • Toplamda 12 kısa şerit olacak.
  • Sosislerin her biri 12 eşit parçaya bölünür.
  • Bir şeritin içine sosis dilimi koyulur ve rulo yapılır. Hepsini aynı işlem yapılır.
  • Çöp şişe dizilir. (beşer beşer şekilde ) uygun bir tavada yağ ısıtılır.
  • Çöp şişler eklenir ve orta ateşte çevirerek pişirilir. Bu şekilde çıtır çıtır oldu.
  • İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun🌸 📌