6 Haziran 2021 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 adet küçük patates
  • 6-7 su bardağı su veya tavuk suyu

Terbiyesi İçin

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı un

Yağı İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızı toz biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Çorba malzemelerini ufak ufak kesip üzerine suyunu da koyup düdüklünün ağzını kapatalım.
  • 15 dakika fışlayana kadar pişirelim. Daha sonra blenderden geçirip pürüzsüz bir çorba elde edelim.
  • Diğer yandan sos tavasına tereyağını alıp eritelim. Üzerine unu koyup iki tur çevirelim.
  • Terbiyeyi çorbaya katıp 1-2 dakika daha kaynatalım.
  • Kıtır ekmek için; tost vb. Ekmeğinizi küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Tavaya bir yemek kaşığı kadar tereyağı koyup kızartalım. İyice kurutalım.
  • Çorbanın yağı için tereyağını eritip biberi ekleyelim.
  • Daha sonra kaselere çektiğimiz çorbamızın üzerini süsleyelim. Afiyet olsun 💐

Tavuklu Ankara Tava Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 parça kemiksiz but
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 8-10 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Pilav için :

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Tavukları küp küp doğrayalı.
  • Tavaya alalım suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Tavuklar pişince zeytinyağı ve soğanı ekleyelim kavuralım.
  • Soğanlar tamamen pişince sarımsak kırmızı biber ve mantarı ekleyelim kavuralım.
  • Tavanın kapağını kapatalım 10 dk pişirelim.
  • Mantarlar da pişince baharatlarını ve domatesi ekleyelim 1-2 dk pişirelim altını kapatalım.
  • Pilavı için arpa şehriye ve zeytinyağını tavaya alalım kavuralım.
  • Kavrulunca tereyağ ve tuz ekleyip ocaktan alalım.
  • Güveç kapılarına önce arpa şehriyeleri paylaştıralım.
  • Üzerine kavurmuş olduğumuz tavuğu ekleyelim.
  • Ve her bir güvece üzerini geçecek kadar su koyalım.
  • Yarımşar su bardağı su yeterli geliyor 👌
  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk arası yani suyunu çekene kadar pişirelim. ✌️ Çok çok lezzetli bir yemek oluyor 🤗 mutlu kalın. 😌💛

Nefismi Nefis İtalyan Gnocchi Tarifi

 

Nefismi Nefis İtalyan Gnocchi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram gnocchi
  • 200 gram bebek ıspanak
  • 13 adet cherry domates
  • 3 -4 dolu yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 200 gram krema
  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri (yerine isterseniz, sebzeli çeşnide katabilir
  • Yarım çay kaşığı çekme karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Nefismi Nefis İtalyan Gnocchi Tarifi Yapılışı

  • Tavamıza sıvı yağı alıp ısıtalım.
  • Üzerine ezilmiş sarımsak ve ortadan ikiye kesilmiş minik domatesleri ekleyip orta ateşte, 2-3 tur karıştıralım.
  • Üzerine krema, süt, baharatlar ve peynirini ekleyip karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca içine gnocchileri katıp 4 dk orta ateşte kapaksız şekilde pişirelim.
  • Tavayı arada bir sallamayı unutmayalım.
  • Ardına ocağı biraz daha açıp ıspanakları ekleyelim ve arada bir karıştırarak 5 dakikada böyle pişirelim.
  • Sonrasında ocaktan alıp sıcak sıcak servis edebiliriz. Afiyet şifa olsun.

Lokmalik Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Lokmalik Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta bir tanesinin sarısı hamura
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Bulamak için

  • Kavrulmuş susam

    Lokmalik Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil vererek önce yumurta sarısına sonra susama batıralım.
  • 200 derece de yaklaşık 25 dakika pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️.

Akışkan Çikolata Sosu İle Nefis Hindistan Cevizli Kek Tarifi

 

Akışkan Çikolata Sosu İle Nefis Hindistan Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Çikolata sosu

    Akışkan Çikolata Sosu İle Nefis Hindistan Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  • Sıvı yağ, süt ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce çırpalım ve kalıbımıza döküp fırına verelim.
  • Kek pişerken çikolata sosunu hazırlayalım ve piştikten sonra üzerine dökelim.Afiyet olsun 💖🤭.

Midye Tatlısı Tarifi

 

Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı baklavalık un
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 paket nişasta

İçine konulan kaymak için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik

Şerbet

  • 5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu

İçine konulacak

  • 2 su bardağı ceviz içi

    Midye Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kaymağı hazırlayalım. Bir tencere içine 1 litre sütü ve 1 su bardağı irmiği koyup koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur için 50 gram tereyağını, sıvı yağı, sütü, yumurta, 1çay bardağı su, 1 yemek kaşığı sirke, 1, 5 çay kaşığı tuzu karıştırıp elimizle yoğuralım. 5 su bardağı unu azar azar yavaşça ilave edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayıralım. Bu mandalina büyüklüğünde hamurlarımızı nişastaların içine bulayalım ve tek tek açalım.
  • Açtığımız hamurumuzu oklavada büzgülü şekilde çıkartalım. Büzgüsünü hafif şekilde açıp ortasına bir tatlı kaşığı kaymak ve üzerine bir tatlı kaşığı ceviz içinden koyalım.
  • Etrafta kalan hamuru üzerine koyalım ve ortadan elimizle sıkıştırıp midye şeklini verip bıçak ile kesip her iki taraftan hamurlarımızı sıkıştıralım.
  • Tepsiye dizelim.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağını sürüp 160 derecede altlı üstlü pişirelim.
  • Şerbeti için 5 su bardağı şekeri 6 su bardağı su ve 5 damla limon suyunu bir tencere içine koyup 20 dk pişirelim. Hem tatlı hem de şerbet sıcak dökülecek.
  • Üzerine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Rulo Pizza Poğaça Tarifi

 

Rulo Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

İç malzemeler

  • Salam
  • Sucuk
  • Beyaz peyniri isteyen kaşar da kullanabilir
  • Yeşil biber
  • Mısır

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Rulo Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ılık süt su sıvı yağ toz şeker tuz ve maya karıştırılır.
  • Daha sonra üzerine un eklenip ele yapılmayacak kıvamda yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur 45 dk mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurun havası alındıktan sonra dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Üzerine küçük küçük doğranmış salam sucuk peynir biber mısır eklenir.
  • Uzun kısmından dikkatlice sarılarak rulo yapılır.
  • Rulodan iki parmak aralığı kesilir.
  • Elle üstüne biraz bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir.
  • En son üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • İsteyen susam ve çörek otu ekleyebilir ben yarısına ekledim.
  • Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir.Ve servis edilir afiyet olsun 😋.

Sömelek Köfte (Kahramanmaraş Yöresine Ait) Tarifi

 

Sömelek Köfte (Kahramanmaraş Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100-150 gram kıyma
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su (Bulguru ıslatmak için)
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla biber salçası
  • 1 çay kaşığı (Kimyon, tuz ve karabiber)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz, nane, pulbiber

Üzerine

  • 2 diş sarımsaklı yoğurt

    Sömelek Köfte (Kahramanmaraş Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı

  • Bulguru ıslatmak la işe başlayalım. 1 su bardağı ince bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatalım.
  • Şişmesi için 5 dk bekletelim.
  • Ardından, kıyma, yumurta, baharat, irmik salçayı ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
  • Arada elimizi ıslatalım. Çiğ köfte yoğurur gibi baya 10 -15 dk yoğuralım. Elimizle şekilde olduğu gibi şekil verelim.
  • Kaynar su olan tencereye köfteleri koyalım. 10 dk pişmesi için yeterlidir.
  • Tavaya tereyağını eritip salça ve baharatları ilave edelim karıştıralım. Su ile sulandıralım.
  • Köfteleri tavaya alıp karıştıralım sosa servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊.

Semizotlu Salata Tarifi

 

Semizotlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç dolusu semizotu
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 orta boy salatalık
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne (ya da yine yoğurt)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ya da 1-2 diş sarımsak
  • 2-3 adet ceviz

    Semizotlu Salata Tarifi Yapılışı

  • Nane ve semizotunu yıkadıktan sonra iyice süzdürelim, hatta kurutalım.
  • Naneyi, semizotunu ve salatalığı ince ince doğrayalım ve salata kasesine alalım.
  • Üzerine ceviz hariç kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım.
  • Ceviz ile servis edelim.
  • Not: çok hafif ve ferah bir lezzet oluyor. Semizotunu sade sevmeyenler için çok güzel bir tarif :))
    Yeşillikleri iyice kurutunca ve susuz yoğurt kullanınca hiç sulanmıyor.

    Afiyet olsun 🥗😋

Alasga Frigo Dondurma Tarifi

 

Alasga Frigo Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 tepeli dolusu yemek kaşığı nişasta (Mısır yada buğday fark etmez)
  • 2 tepeli dolusu yem ek kaşığı un
  • 3 tepeli dolusu yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı şekerli vanilin 

    Alasga Frigo Dondurma Tarifi Yapılışı

  • Çikolata, yağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa koyalım. Kaynayıp kıvam alıncaya dek karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra kalan malzemeleri de katıp bir çikolata ve yağ tamamen eriyene kadar kaynatalım.
  • Daha sonra altını kapatıp borcam veya tepsiye dökelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra buzlukta 6 saat donduralım.
  • Dolaptan çıkarıp 5 dakika dinlendirip dilimlere ayırıp afiyetle yiyelim. Afiyet olsun 🥰

Nar Ekşili Kuru Biber Dolması Tarifi

 

Nar Ekşili Kuru Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Kurutulmuş biber
  • 2 adet domates minik minik doğranmış
  • 1 büyük yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı pirinç̧
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 3-4 dal nane ince kıyılmış
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber

    Nar Ekşili Kuru Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • İlk önce kuru biberleri kaynayan suda 7-8 dk yumuşayana kadar haşlayın.
  • Pirinç maydanoz nane dereotu kurusoğan domates salça bir miktar zeytinyağı şeker ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayın haşlamış olduğunuz dolmalıklara doldurun.
  • Biraz zeytinyağ ve su koyduğunuz tencerede en küçük ocakta en kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Kendi tenceresinde soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca servise hazır.Afiyet olsun.

Kuru Reyhan Şerbeti Tarifi

 

Kuru Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 litre kaynamış su
  • 1 parça kuru zencefil
  • İsteğe bağlı karanfil ve tarçın çubuğu

    Kuru Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı

  • Bir tencereye kuru reyhan, şeker, limon tuzu, zencefil, tarçın ve karanfil koyun.
  • Üzerine kaynatılmış suyu boşaltın.
  • Tencerenin kapağını kapatarak 15 dk demlendirin.
  • Demlenen şerbeti süzgeçle süzün.
  • Buzdolabında 1 gece bekletip ertesi gün içebilirsiniz.Afiyet olsun 🤗.