6 Haziran 2021 Pazar

Güveç Kapama Tarifi

 

Güveç Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4-5 su bardağı un ( kontrollü koyun)

İç harcı için;

  • 1 kilo kuş başı et
  • 3-4 adet sivri biber
  • 6-7 adet mantar ( isteğe göre)
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Güveç Kapama Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Etlerimizi bir kabın içine alıyoruz, biberleri, domatesleri ve mantarı küçük bir şekilde doğruyoruz içine alıp karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ve salçasını ve yağını ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Etlerimizi güveçlere koyuyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıyoruz, tabak büyüklüğünde açıyoruz güveçlerin üzerini kapatıyoruz,.
  • Üzerine sıvı yağ sürüp 200 derece fırında 1 saate yakın pişiyoruz.
  • Piştikten sonra ters çevirip güveç kaplarını çıkarıyoruz, servis edebilirsiniz afiyet olsun hepimize ✨.

Nefis Kahvaltılık Dilimler Tarifi

 

Nefis Kahvaltılık Dilimler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 5 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 dal dereotu
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 su bardağı kadar ince doğranmış sucuk
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 büyük dilim doğranmış hindi füme
  • 2-3 adet doğranmış lavaş ( ekmek de olur.)

    Nefis Kahvaltılık Dilimler Tarifi Yapılışı

  • Yumurta sütle çırpılır, tuz ve karabiber eklenir; karıştırılır.
  • Doğranan tüm malzeme, rendelenen kaşar peyniri de eklenir, karıştırılır.
  • Üzeri kapatılıp buzdolabında yarım saat bekletilir.
  • Bu arada fırın kabı yağlanır, fırın 200 dereceye ayarlanır.
  • Dolaptaki malzeme fırın kabına yayılır.
  • Isınmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.
  • Evdeki uygun görülen diğer malzemelerle de zenginleştirilebilir.
  • Afı̇yet olsun :).

Sıvıyağlı Tahinli Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Sıvıyağlı Tahinli Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ ( tereyağı veya margarin de kullanabilirsiniz 200 grlık)
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Alabildiğince un (ben 3 su bardağı kullandım)

    Sıvıyağlı Tahinli Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabına un hariç geri kalan tüm malzemeler eklenip güzelce karıştırılır .
  • Daha sonra unu kontrollü şekilde koyulup yoğurulur.
  • Bu kurabiye hamuru dağılan bir hamur olduğu için elimizle güzelce sıkıştırılıp resimdeki gibi şekil verilip aralıklı olarak tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına atılıp pişirelim. (önceden muhakkak fırın ısıtılsın aksi taktirde yayılır.
  • Altı pembeleşince kurabiyelerimiz soğuduktan sonra tabağa alınır. (sıcakken alırsanız kırılır. ).

Elmalı Bisküvili Kek Tarifi

 

Elmalı Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 4 fincan un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Burçak bisküvi
  • 2 adet ince dilimlenmiş elma
  • Çekilmiş ceviz
  • Tarçın
  • Pudra şekeri

    Elmalı Bisküvili Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
  • Dikdörtgen orta boy borcama önce bisküvileri dizelim.
  • Üzerine dilimlenmiş elmaları, sonra tarçın, sonra ceviz serpelim.
  • Daha sonra hazırlamış olduğumuz kek harcımızı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk  sonra 160 dereceye düşürüp bu ayardada 40 dk kontrollü şekilde pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao 

    Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Kakao ve un hariç diğer malzemeler karıştırma kabında karıştırılır .
  • Ardından kontrollü olarak un eklenir hamur 2 parçaya ayrılır bir parçasına kakao eklenir.
  • Beyaz hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlak yapılır avuç içinde inceltilir .
  • İçerisine kakaolu hamurdan uzun uzun çubuklar yapılıp kapatılır .
  • 175 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir .
  • Soğuyunca üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatalar ile süslenir fıstık atılır 🍫🍫🍫.

Kayseri Yağlaması Müthiş Lezzet Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Müthiş Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket yaş maya
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilo+ 5 su bardağına yakın un

Kıyması için;

  • 1 kilo kıyma
  • 5 tane iri kuru soğan
  • 5 tane çarliston biber
  • 4 iri domates
  • 1 çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • 2.5 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1-2 tatlı kaşığı pul biber
  • 4 su bardağı kaynar su ( piştikçe azalıyor)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

    Kayseri Yağlaması Müthiş Lezzet Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına mayayı ufalayıp ılık süt ile şekeri ilave edip maya kabarana kadar bekleyelim.
  • Üzerine su, zeytinyağı ekleyip tuzunu atıp, azar azar un katalım yoğuralım.Yumuşak bir hamur olsun.
  • Üzerini örtüp ılık ortamda bir saat dinlendirelim hamur kabarsın.
  • İç malzemesi için doğradığımız soğanları biberi tavaya alıp bir bardak zeytinyağını ekleyelim.Kavuralım.
  • Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Rengi değişince tane tane olan kıymayının kapağını kapatıp orta ateşte kavuralım.
  • Üzerine küçük doğranmış domatesleri ilave edip karıştırıp biraz pişirince salçalarını, baharatlarını ekleyip karıştırmaya devam edelim kaynar suyu ekleyip 10 dk kapağı kapalı kısık ateşte pişirelim .
  • Altını kapatmaya yakın kıyılmış maydanozu ekleyelim.
  • Lavaşlar açılıp pişince, kıymayı ısıtıp tek tek lavaşların üzerine yayalım.
  • En az yedi kat bu işlemi yapalım, dilimleyelim sarımsaklı yoğurtla servis edelim.

Üç Malzeme İle Un Kurabiyesi Tarifi

 

Üç Malzeme İle Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin oda ısısında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

    Üç Malzeme İle Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Margarini ,pudra şekerini yoğurma kabına alıp yoğuralım .
  • Unu azar azar katıp ele yapışmayan yumuşak hamur yapalım .
  • Küçük parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
  • Ben duyu ucu ile şekil verip ortasına pasta süsü koydum.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fansız alt üst ayarda fırının orta rafında kontrollü 18 dakika pişirelim.

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazı
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı dolusu karabiber
  • 1 çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı dolusu sumak
  • 1 çay kaşığı dolusu nane
  • 1 çay kaşığı dolusu susam
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yeteri kadar sıcak su
  • Zeytinyağı

    Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi Yapılışı

  • Pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip kenara saplarını ayırın.
  • Saplarını da atmayın sapların kavurmasını yapıp tarifini bir sonraki gönderimde anlatıcam.
  • Yaprakları yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Katılda sıcak su kaynatıp uygun bir kaba dökün.
  • Pazı yapraklarının bir kısmını alıp sıcak suya koyup 2 – 3 sn bekletip ayrı bir kaba çıkarın.
  • Yapraklar çok hassastır dikkatli olun yırtılma olmasın çıkarırken.
  • Sıcak sudada fazla bekletmeyin sararken sıkıntı çekersiniz.
  • Batırıp alt üst döndürüp çıkarmanız yeterli olacaktır. Tüm yapraklara bu işlemi uygulayın.
  • Sıra geldi iç harcını hazırlamaya; Soğanları yemeklik den daha ince olacak şekilde doğrayın bur kava alın.
  • Maydanoz ve dereotunu da ince ince doğrayıp üzerine atın.
  • Yıkanıp suyu süzülmüş pirinçi baharatları ve geri kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Resimlerde gösterdiğim gibi pazı yapraklarını sarıp tencereye dizin.
  • Sap kısımlarının olduğu taraf sert oluyor sarmakta zorluk çekmemek için elinizle o kısma bastırıp ezebilirsiniz daha rahat sarılır.
  • Biraz zeytinyağı gezdirip üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su ekleyip yumuşayana dek orta ateşte 40 – 45 dk kontrollü pişirin.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌹.

Nefis Soslu Sebze Salatası Tarifi

 

Nefis Soslu Sebze Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ brokoli
  • 4-5 adet patates
  • 1 kırmızı dolma biber
  • 2 adet havuç
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • Sebzeleri sotelemek için zeytinyağı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 4 kesme şeker
  • 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı remulade ya da mayonez
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Tuz, karabiber

    Nefis Soslu Sebze Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup yıkayıp iri kup şeklinde doğrayalım ve tuzlu su da haşlayalım, daha sonra süzelim ve soğumaya bırakalım.
  • Brokolileri ufaltıp yıkayalım haşlanmış suda 4 dakika kadar haşlayalım hafif diri kalacak şekilde süzelim ve soğuk suda şoklayalım.
  • Biber ve havuçları iri küp şeklinde doğrayalım tavaya zeytinyağı ekleyip soteleyelim.
  • Soğanları iri kup şeklinde doğrayalım ve tavaya zeytinyağı alıp soteleyelim şeker ve elma sirkesi ekleyip karamelize edelim.
  • Sosunu bir kap içinde malzemeleri karıştırıp hazırlayalım.
  • Soğumuş sebzeleri bir araya getirip sosunu ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Afiyet olsun.

Soğuk Baklava Rakip Soğuk Kadayıf Tarifi

 

Soğuk Baklava Rakip Soğuk Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağında biraz fazla çekilmiş ceviz veya antep fıstığı

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı süt
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 tane vanilya

Üzeri için;

  • 100 gram çikolata

    Soğuk Baklava Rakip Soğuk Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetini yapalım. Tencereye sütü ve şekeri alıp karıştıralım ocağa koyup kaynamaya başlayınca orta ateşe alıp 15 kaynatalım kaynayan şerbeti kenara alıp içine vanilya ilave edip soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritelim kadayıfın üzerine döküp her yerine yağ gelecek şekilde karıştıralım.
  • Kadayıfı ikiye bölelim dikdörtgen borcama kadının yarısını serelim, arasına ceviz atıp kalan yarısı ile üzerini kapatalım.
  • Kesme tahtası ile kadayıfın üzerine bastıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 7-8 dk sonra soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbeti tam çekmeden tatlımızı keselim, kesmesi daha kolay olur şerbeti çekince üzerine rendelediğimiz çikolatayı üzerine serpiştirelim.

Bu Çorba Favoriniz Olacak - Terbiyeli Havuç Çorbası - Tam Bir Lezzet Harikası Tarifi

 

Bu Çorba Favoriniz Olacak - Terbiyeli Havuç Çorbası - Tam Bir Lezzet Harikası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Terbiye için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt suyu/yada 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Bu Çorba Favoriniz Olacak - Terbiyeli Havuç Çorbası - Tam Bir Lezzet Harikası Tarifi Yapılışı

  • Havucu yıkayıp ince rende ile rendeleyin. 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile havucu 1-2 dk kadar kavurun.
  • Üzerine tel şehriye, tavuk suyu ve sıcak su ilave edin ve tel şehriye ile havuç pişene kadar pişirin.
  • Terbiyesi için un hariç tüm malzemeyi karıştırın. En son unu yavaş yavaş ilave edip bir yandan da çırpın.
  • Terbiyeyi çorbaya ilave edebilmek için çorba suyundan 1-2 kepçe ekleyin ve çırparak karıştırıp sonra çorbaya ilave edin.
  • Sosu hazırlamak için, tereyağı eritin. Eriyen tereyağına kuru nane ekleyip naneyi biraz yakın ve çorbaya ilave edin. 1-2 dk kadar çorba piştikten sonra ocağı kapatın. En son tuzunu ekleyin ve çorba servise hazır :).
  • Afiyet olsun :) 

Zeytinyağlı Fasülye Dizmesi Tarifi

 

Zeytinyağlı Fasülye Dizmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze fasülye
  • 3 orta boy domates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz

    Zeytinyağlı Fasülye Dizmesi Tarifi Yapılışı

  • Fasülyeleri ilk önce boyuna sonra tencereye göre enine kesiyoruz
  • Bir kap içerisinde domates soğan sarımsak ufak şekilde doğrayıp salça yağ tuz şeker koyup karıştıralım.
  • Tencerenin ortasına bir domates koyup etrafına fasülyelerin yarısını dizelim.
  • Üzerine domates harcının yarısını eşit şekilde yayalım.
  • Tekrar kalan fasulyeyi dizip kalan domatesi üzerine verelim.
  • Domatesiniz sulu değilse yarım çay bardağı su ilave edip kapağı kapalı şekilde ilk önce orta ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirelim.
  • Tamamen soğuyunca servis edeceğimiz tabağa ters çevirelim ben bir gece bekletiyorum zeytinyağlı yemekleri daha kıvamlı ve lezzetli oluyor afiyet olsun 🤗

Kuru Cacık ( Ferah Salata) Tarifi

 

Kuru Cacık ( Ferah Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük boy salatalık
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 10 yaprak taze nane
  • 1 diş sarımsak( isteğe göre)
  • Tuz
  • Üzerine gezdirmek için zeytinyağı

    Kuru Cacık ( Ferah Salata) Tarifi Yapılışı

  • Salatalıkları küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
  • Üzerine ince kıydığımız nane ve dere otunu ekleyelim.
  • Yoğurt ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına alıp zeytinyağı gezdirelim.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun 😊😊