Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ortadan iki kestiğimiz domateslerimizi robottan geçirerek ufak parçalar haline getirelim.
- Ardından bir süzgece alalım ve suyunu güzelce süzdürelim.
- Aynı şekilde ortadan kestiğimiz kırmızı kapya biber ve yeşil biberi, kabuğunu soyarak iki parçaya böldüğümüz soğanı ve sarımsağı da robottan geçirelim.
- Hazırladığımız karışımı süzgeçteki domateslerin üzerine ekleyerek suyunun süzülmesi için bekleyelim.
- Maydanozumuzu ince ince kıyalım.
- Ayrı bir kase içerisine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, zeytinyağını alalım.
- Üzerine kuru nane, isot, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
- Suyu süzülen sebzelerimizi ve kıyılmış maydanozumuzu kasedeki karışımımıza ekleyelim ve son olarak tekrar karıştıralım.
- Hazırladığımız acılı ezmemizi uygun bir servis tabağına alalım, limon dilimleri ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.