10 Haziran 2021 Perşembe

Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi

 

Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1  yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Pratik Lokanta Usulü Acılı Ezme Salata Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ortadan iki kestiğimiz domateslerimizi robottan geçirerek ufak parçalar haline getirelim.
  • Ardından bir süzgece alalım ve suyunu güzelce süzdürelim.
  • Aynı şekilde ortadan kestiğimiz kırmızı kapya biber ve yeşil biberi, kabuğunu soyarak iki parçaya böldüğümüz soğanı ve sarımsağı da robottan geçirelim.
  • Hazırladığımız karışımı süzgeçteki domateslerin üzerine ekleyerek suyunun süzülmesi için bekleyelim.
  • Maydanozumuzu ince ince kıyalım.
  • Ayrı bir kase içerisine domates salçası, biber salçası, nar ekşisi, zeytinyağını alalım.
  • Üzerine kuru nane, isot, tuz ve pul biberi de ekleyerek tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Suyu süzülen sebzelerimizi ve kıyılmış maydanozumuzu kasedeki karışımımıza ekleyelim ve son olarak tekrar karıştıralım.
  • Hazırladığımız acılı ezmemizi uygun bir servis tabağına alalım, limon dilimleri ile süsleyerek servis edelim.  Afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Peynirli Börek (Efsane Lezzet) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Peynirli Börek (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke

İç malzemesi;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Çıtır Çıtır Peynirli Börek (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sıvı yağı bi kaba koyalım.
  • Ardından un ve sirkeyi koyup karıştıralım. Boza kıvamında olucak.
  • Yufkayı serelim yarışına sostan sürelim.
  • Üzerine yufkanın diğer yarısını örtelim onunda üzerine sostan sürelim.
  • Uzun olan kısma peynir koyalım rulo yapalım.
  • 4 parmak genişliğinde keselim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam dökelim.
  • Önceden ısınmış 190 derece fırında alt üst pişene denk pişirelim.

İç Bakla Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 300 gram iç bakla
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tutam dere otu
  • 2 adet taze soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı

  • Tencereye suyu, toz şekeri, tuzu, zeytinyağını alıp kaynatalım.
  • Su kaynayınca iç baklaları atıp, 10 dk kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen baklaları soyup süzgeç veya bir kaba alıp, soğuk sudan geçirelim.
  • Taze soğanı, dere otunu küçük doğrayıp, baklalara ilave edelim.
  • Limon suyu, zeytinyağı ve biraz tuzla lezzetlendirelim. Servise hazır afiyet olsun. Sevgimle🌻.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyeğ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 200 ml krema

Üzeri için;

  • Dereotu

    Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mantarları güzelce temizledikden sonra ince ince doğrayalım.
  • Çorba yapacağımız tencere içerisine tereyağ koyalım ocağa koyalım tereyağ eriyince üzerine doğranmış mantarlar eklenip mantarlar hafiften sönerken içine rendelenmiş sarımsak ilave edelim.
  • 3-4 dk içerisinde mantarlar suyunu saldıktan sonra içerisine un ilave ediyoruz unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Tuz ve karabiberi de ilave edip suyunu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağımızı kısalım. Yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
  • Pişen çorbamızın içine kremayı da ekleyip bir kaç dk kaynadıktan sonra ince doğranmış dereotu serperek servis yapabiliriz.
  • Not: çorbada kullandığımız suyu yarı yarıya tavuk suyuda kullanabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

Püreli Rosto Köfte Tarifi

 

Malzemeler

Köftesi İçin;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Püresi İçin;

  • 5 adet patates
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gram margarin veya tereyağı

Sosu İçin;

  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Baharat

    Yapılışı

  • Kıymayı, robotta veya rendede çekilmiş soğan ve sarımsak, maydanoz ve diğer malzemelerin ilavesi ile, güzelce yoğuralım.
  • Bir tepside, elinizi yağlayarak köfte harcına rulo şeklini verelim.
  • 180 derecede, yarım saat pişirelim ve dilimleyelim.
  • Yapılan sosu üzerine ilave edelim ve biraz kaynatalım.
  • Püre için; haşlanan patatesleri, eritilen margarin ile kavurup, süt ve tuz ilave edip çırpalım.
  • Resimdeki olduğu gibi sunum yapalım.

Mamaza Tarifi

 

Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 4-5 adet kırmızı biber
  • 7-8 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine:

  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber 

    Yapılışı

  • Patlıcan ve biberi közleyelim.
  • Kabuklarını soyup ince ince doğrayalım.
  • Bir kaba yoğurt tuz ve rendelenmiş sarımsakları ekleyelim.
  • Patlıcan ve biberi ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına alıp üzerine pulbiber ve sıvı yağını kızdırıp ekleyelim. Afiyet olsun.

Ispanak Ve Domatesli Penne Tarifi

 

Ispanak Ve Domatesli Penne Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram penne makarna
  • 200 gram cherry domates
  • 150 gram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 paket sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Parmesan peyniri rendesi

    Ispanak Ve Domatesli Penne Tarifi Yapılışı

  • Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.
  • Tereyağını eritip içine ortadan ikiye böldüğünüz domates ve ince, ince doğradığınız sarımsağı ilave edip biraz kavurun.
  • Sıvı krema ve karabiber ekleyip tekrar karıştırın.
  • Son olarak makarna ve iki parmak genişliğinde doğradığınız ıspanakları ekleyip karıştırın.
  • Ispanaklar eriyene kadar kısık ateşte pişirip üzerine parmesan peyniri rendeleyip sıcak sıcak servis edin.

Kedi Dili Yaş Pasta Tarifi

 

Kedi Dili Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • ️2 paket kedi dili
  • ️600 gram labne peyniri
  • ️400 gram krem ​​şanti
  • ️4 yemek kaşığı şeker
  • ️1 paket vanilya şekeri
  • ️1 bardak süt (220 ml)

️Sos:

  • ️1.5 bardak su (220ml)
  • ️1 / 2 su bardağı şeker ( 220 ml)
  • ️1 tatlı kaşığı nişasta 1/4 (çeyrek) bardak suda eritin
  • ️10-15 adet çilek

    Kedi Dili Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Önce krem ​​şantiyi çırpın, labne ve şekeri karıştırın, ardından çırpılmış kremayı ekleyin.
  • Kedi dillerini süte batırın ve fırın kabının kenarlarına yan yana koyun.
  • İlk kat için, yine süte batırın ve zemindeki fırın tepsisine yerleştirin.
  • Labne dolgusu ile doldurun.
  • Kedi dillerini sütte tekrar tekrar ikinci tabakaya yerleştirin. Şimdi kalan labne karışımını üzerine dökün ve pürüzsüz bir tabaka olması için güzelce yayın.
  • Bir tencereye su ve şekeri ekleyin ve karıştırın.
  • Çilekleri dörde bölün ve suya şeker sosu ekleyin.
  • Biraz limon ekleyin ve yaklaşık 3 dakika hafifçe pişirin.
  • Şimdi sosu kekimizin üzerine dökün ve yaklaşık 2-3 saat soğumaya bırakın.

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 tutam dereotu

İçine koymak için

  • Beyaz veya lor

Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Susam-çörek otu

    Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un ve dereotu hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurulur.
  • Dereotu eklenir hamura yedirilir.
  • Küçük küçük bezeler yapılır. Elle açılır.
  • Arasına peynir koyarak kapatılır oval şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam çörek otu serpilir.
  • 185 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun 😋.

Portakallı Limonata Tarifi

 

Portakallı Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane limon
  • 1 tane portakal
  • 1 ,5 su bardağı şeker
  • 2 ,5 litre su

    Portakallı Limonata Tarifi Yapılışı

  • Portakal ve limonları küçük küçük doğrayın.
  • Buzdolabı poşetine koyun.
  • Buzluğa atın.
  • Limonatayı yapacağınız zaman buzluktan çıkarın. Biraz yumuşaması gerekiyor.
  • Yumuşadıktan sonra portakal ve limonları blendırda alın.
  • Üzerine şekeri ekleyin. 1su bardağı da su ekleyin. Blendırdan geçirin.
  • Üzerine kalan suyu da ekleyin, karıştırın.
  • Bir süzgeçten geçirin. Sürahiye koyun.
  • Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase kıyılmış demet dereotu
  • 1 kase kıyılmış demet taze soğan
  • 1 kase kıyılmış demet maydanoz
  • 1 kase kıyılmış demet taze nane 
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kase mısır
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsterseniz salatalık turşusu veya domateste ekleyebilirsiniz

    Yapılışı

  • 1 çay bardağı sıvı yağ şehriyeyi pişireceğimiz tencereye alınır.
  • Sıvı yağ hafif kızdıktan sonra 1. 5 su bardağı arpa şehriye de eklenir. Arpa şehriye karıştırılarak yağda hafif kızarana kadar kavrulur.
  • Karıştırarak şehriyeyi kavurmanızda fayda var. Sıvı yağ fazla kızarsa şehriye yanabilir. Sadece rengi dönüp kızarana kadar kavurmanız yeterli.
  • Kavrulan arpa şehriyeye 2 su bardağı kaynar su yavaş yavaş eklenir.
  • Suyu eklerken dikkat edin. Yağ sıçrayabilir. Suyu eklenen şehriye karıştırılıp 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
  • Şehriyenin suyu kaynayana kadar orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
  • Su kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve tencerenin kapağı kapatılarak şehriyenin suyunu çekmesi ve pişmesi için bırakılır.
  • Pişen ve suyunu çeken şehriyenin üzerine kağıt havlu serilerek 10 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen şehriye karıştırma kabına alınarak 1 kase kıyılmış maydanoz 1 kase kıyılmış dereotu 1 kase küçük küçük doğranmış yeşil soğan 1 kase kıyılmış nane 1 adet küçük küçük doğranmış kırmızı kapya biber 1 kase mısır ve 1 çay kaşığı tuz da eklenir.
  • Şehriyenin ve diğer tüm malzemelerin birbirine karışması için salata karıştırılır.
  • Malzemelerin arasında sevmediğiniz bir ürün varsa eklemeyebilirsiniz. Dilerseniz salatalık turşusu ve domateste ekleyebilirsiniz. Çay saatlerinizin yemeklerinizin yanına eşlik edecek nefis mi nefis arpa şehriye salatamız hazır. 

Osmanlı Tatlılardan Memnuniyet Helvası Diğer Adıyla Peynir Helvası Tarifi

 

Osmanlı Tatlılardan Memnuniyet Helvası Diğer Adıyla Peynir Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kibrit kutusu kadar künefe peyniri yada dil peyniride olur

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker

    Osmanlı Tatlılardan Memnuniyet Helvası Diğer Adıyla Peynir Helvası Tarifi Yapılışı

  • Helvanın şerbetini hazırlıyoruz önceden tencerede su ve şekeri bir taşım kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  • Diğer tarafda yağı ve tereyağını alıp eritelim irmiği döküp tencereye orta ateşte kavuruyoruz.
  • Altın rengini alınca şerbeti yavaşça dökerek durmadan karıştırıyoruz kıvam alana kadar kendini toplayınca peyniri dilimlenerek helvaya katıp karıştırıyoruz.
  • Kapağını kapatıp beş dakika kadar helva kendini çekene kadar dinlendirilir üzerini isdediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Reyhan Şerbeti Tarifi

 

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

️bu tarif iki litre için

  • 2 litre kaynamış sıcak su
  • 1.5-2 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4.5-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 2-3 karanfil
  • 1 demet taze reyhan

    Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı

  • Kaynamış sıcak suya bütün malzemeleri ekleyip karıştırıp, rengini alması için en az iki saat dinlendirip buzla beraber tüketebilirsiniz 🤤🤤 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.