Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz (İsteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
Üzerine
- 3 adet patates
- 1 adet domates
- Biber
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Yemeği yapacağımız tepsiye kıymayı alıyoruz. Üzerine biberleri ve soğanları ince ince doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz. İsteğe bağlı olarak maydanozu da ekleyip baharatlarını atıyoruz.
- Daha sonra elimizle karıştırıp tepsiye bastırarak yerleştiriyoruz. Patatesleri ince ve yarım ay şeklinde doğrayıp tepsinin kenarlarına diziyoruz.
- Biber ve domateste yerleştirdikten sonra, bir kasede salça ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Pişmeye hazır olan yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Beni kıymam yağsız olduğu için içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ekledim. Sizin yağlıysa eklemenize gerek yok. Afiyet olsun.