1 Ağustos 2021 Pazar

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi

 

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz (İsteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzerine

  • 3 adet patates
  • 1 adet domates
  • Biber

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

    Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Yemeği yapacağımız tepsiye kıymayı alıyoruz. Üzerine biberleri ve soğanları ince ince doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz. İsteğe bağlı olarak maydanozu da ekleyip baharatlarını atıyoruz.
  • Daha sonra elimizle karıştırıp tepsiye bastırarak yerleştiriyoruz. Patatesleri ince ve yarım ay şeklinde doğrayıp tepsinin kenarlarına diziyoruz.
  • Biber ve domateste yerleştirdikten sonra, bir kasede salça ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Pişmeye hazır olan yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Beni kıymam yağsız olduğu için içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ekledim. Sizin yağlıysa eklemenize gerek yok. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder