1 Ağustos 2021 Pazar

Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tarifi

 

Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram koyun ya da dana eti (Dana etinde pişme süresi artabilir)
  • 125 gram tereyağ ya da biraz sıvı yağ
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane orta boy patates
  • 2 tane kapya biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane havuç
  • 1 tane patlıcan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığına yakın kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 su bardağı sıcak su

    Tencerede Pratik Bayram Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Etler kuşbaşı olarak doğranır. Patates, patlıcan, biberler, havuç ve soğan küp küp doğranır. (patlıcanları kararması için bir miktar tuz atarak suda bekletebilirsiniz).
  • Tencereye biraz tereyağı ya da yeteri kadar sıvı yağ alınarak etler suyunu salıp çekene kadar sotelenir. (bu aşamada ara ara karıştırıp kapağını kapatırsanız lokum gibi oluyor).
  • Etler suyunu çektikten sonra içine soğanlar atılarak yumuşayana kadar pişirilir.
  • Daha sonra doğranan havuçlar, patatesler ve suyu sıkılan patlıcanlar ve biberler tencereye ilave edilerek kavrulur. İçine salça eklenir ve 2 bardak kadar sıcak su dökülür.
  • Gereken baharatlar atılarak bir iki tur çevrilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve ara ara karıştırılarak çok sulu olmayacak biçimde ara ara suyu bittikçe birer bardak şeklinde su ekleyebilirsiniz. Sebzeler ve et pişince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🥰.
  • Not: Ben koyun et ile pişirdiğim için kısa sürede pişti. Dana eti ile yapacaksanız pişme süresi biraz uzayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder