1 Ağustos 2021 Pazar

Supangleli Kadayıf Tarifi

 

Malzemeler

Supangle İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 60-80 gram beyaz çikolata (Elimde yoktu kullanmadım tereyağ ve vanilyayı eklediğiniz an ekleyin)
  • 200 gr hazır kavrulmuş kadayıf

    Yapılışı

  • Vanilya, tereyağ hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz güzelce homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Ocağa alıyoruz fokurdadıktan sonra ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz üzerine soğuk suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Sunum kabımıza bir kasık kadayıf bir kepçe supangle koyuyoruz tekrar kadayıf bir kepçe supangle kadayıf koyup dilediğiniz gibi süslüyoruz.
  • Yaklaşık 2-3 saat dinlendiriyoruz ve afiyetle yiyoruz. tarifimin videosu da mevcuttur dilerseniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder