Malzemeler
Supangle İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı soğuk su
- 60-80 gram beyaz çikolata (Elimde yoktu kullanmadım tereyağ ve vanilyayı eklediğiniz an ekleyin)
- 200 gr hazır kavrulmuş kadayıf
Yapılışı
- Vanilya, tereyağ hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz güzelce homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
- Ocağa alıyoruz fokurdadıktan sonra ocaktan alıp tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz üzerine soğuk suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Sunum kabımıza bir kasık kadayıf bir kepçe supangle koyuyoruz tekrar kadayıf bir kepçe supangle kadayıf koyup dilediğiniz gibi süslüyoruz.
- Yaklaşık 2-3 saat dinlendiriyoruz ve afiyetle yiyoruz. tarifimin videosu da mevcuttur dilerseniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder