Küllü Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 su bardağı ılık süt
- 1 paket küçük yaş maya
- 1 kepçe yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tutam tuz
- Aldığı kadar un
Küllü Çörek Tarifi Yapılışı
- Yumurta süt zeytinyağı tuz ılık su mayayı koyup karıştıralım maya dağılsın. Unu azar azar koyalım ele yapışmayan katı bir hamur yapalım. 1 saat mayalandıralım.
- Tepsiyi yağlayalım hamuru içine koyup elimizle sekil vererek yayalım ellerimizi zeytinyağına batırıp yapalım bu işlemi. Fırını 50 dereceye getirelim.
- Tepsiyi içine koyup yarım saat tepsi mayası yapalım kabarsın hamur iyice kabarınca üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- İsteğe bağlı susam çörek otu serpelim. Fırını 200 dereceye getirip pişirelim.
Not: Soğuk keselim en az 2-3 saat dinlensin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder