1 Ağustos 2021 Pazar

Küllü Çörek Tarifi

 

Küllü Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket küçük yaş maya
  • 1 kepçe yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un

    Küllü Çörek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta süt zeytinyağı tuz ılık su mayayı koyup karıştıralım maya dağılsın. Unu azar azar koyalım ele yapışmayan katı bir hamur yapalım. 1 saat mayalandıralım.
  • Tepsiyi yağlayalım hamuru içine koyup elimizle sekil vererek yayalım ellerimizi zeytinyağına batırıp yapalım bu işlemi. Fırını 50 dereceye getirelim.
  • Tepsiyi içine koyup yarım saat tepsi mayası yapalım kabarsın hamur iyice kabarınca üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  • İsteğe bağlı susam çörek otu serpelim. Fırını 200 dereceye getirip pişirelim.
  • Not: Soğuk keselim en az 2-3 saat dinlensin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder