4 Ağustos 2021 Çarşamba

Sodalı Peynirli Dilim Börek Tarifi

 

Sodalı Peynirli Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 200 gram tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 200 gram beyaz peynir
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 dal maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 şişe soda

Üzerinin Sosu İçin

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sodalı Peynirli Dilim Börek Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını tavada eritin. Derince bir kaba bütün malzemeleri koyup karıştırın.
  • Yufkaların aralarına karışımı yayıp rulo yapın ruloyu ikiye bölün.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirip 1 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine sosu sürün 200 derece önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Mis Gibi Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mis Gibi Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 5 su bardağı sıcak su (dilerseniz yarını tavuk suyu kullanabilirsiniz. )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1, 5 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
  • Tuz

    Mis Gibi Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanı ve sarımsağı soyup, ikisini de küçük küçük doğruyoruz.
  • Tencereye margarini koyup, eritiyoruz. Soğan ve sarımsağı ekleyip, karıştırarak kavuruyoruz.
  • Ardından unu ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Yıkadığımız mercimeği de ilave edip, biraz kavuruyoruz.
  • Sıcak suyunu katarken aynı zamanda hızlı hızlı karıştırıyoruz. Tuzunu ve kimyonunu da atıyoruz. Mercimekler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Mercimekler yumuşadıktan sonra blendır ile pürüzsüz olacak şekilde geçiriyoruz. 👉Blendır yoksa küçük delikli bir süzgeçle de süzebilirsiniz.
  • Bir taşım daha kaynatıp, ocağı kapatıyoruz.
  • Koyu gelirse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirip, servise sunabilirsiniz. Afiyet Şifa olsun😊

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-9 adet patates
  • 500 gram et ben kuşbaşı doğradım orjinali jülyen doğranmış olacak
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yeşil biber

Üzerinin İçin

  • Büyük 1 kase sarımsaklı yoğurt

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Etimizi doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağı ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte etimiz yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 -45 dakika pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra tuz kara biber pul biber kekik ekleyip karıştırıyoruz 2-3 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.
  • Patatesleri soyup ince ince diliyoruz tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz daha sonra suyunu süzüp kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Sosu için domatesi robottan geçiriyoruz uygun bir tavaya tereyağı zeytinyağı alıyoruz yağımızı ocakta eritiyoruz.
  • Daha sonra salça ve robottan geçirdiğimiz domatesi ekleyip kavuruyoruz yarım çay bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Sosumuzun yarısını patatesin üzerine gezdiriyoruz daha sonra sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi yoğurdun üzerine yayıyoruz üzerine geri kalan sosu döküp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Sodalı Kıymalı Börek (Dışı Çıtır Çıtır İçi Su Böreği Tadında) Tarifi

 

Sodalı Kıymalı Börek (Dışı Çıtır Çıtır İçi Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak hazır yufka

İç harcı için:

  • Kıyma 1 adet soğan (orta boy)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Yufkayı ıslatmak için:

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 şişe sade soda
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 tane yumurta (sarısı) çörek otu ve susam

    Sodalı Kıymalı Börek (Dışı Çıtır Çıtır İçi Su Böreği Tadında) Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı tavaya koyun suyu çıkana kadar kavurun .
  • Sonra üzerine ince ince doğradığımız soğanı ekleyin, soğanlar ezilene kadar kavurun (benim kıymam yağlı olduğu için yağ eklemedim siz ekleyebilirsiniz)
  • Üzerine tuz ve toz biber ekleyip karıştıralım 5 dk daha kavurun.
  • Ocaktan alıp bir tabağa boşaltın.
  • Bir kaba yumurtayı kırın 7-8 saniye çırpın üzerine kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Süt ve sıvı yağını döküp karıştırın. Sodayı ekleyin ve karıştırın.
  • Yufkayı kesmeden tezgaha koyun yarısına yaptığımız sodalı karışımı dökün az olmasın.
  • Döktükten sonra bir fırça yardımıyla iyice yufkaya dağıtın sonra yufkanın diğer kısmını üzerine koyun 4-5 kaşık üstüne sodalı karışımı dökün ve sürün.
  • Ben 8 dilime böldüm siz isteğinize göre yapabilirsiniz (sigara böreği yufkası şeklinde kesin) üzerine kıymalı harcı döküp sarın (bütün yufkaya aynı işlemi uygulayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin üzerine artan sodalı karışımı sürün 5 dk bekletin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam dökün.
  • 120°c fırında pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine ıslak havlu koyun 5-6 dk üzerinde kalsın.
  • Servis tabağına alın. Sodalı börek tarifi hazırdır. Afiyet olsun 😀🥙🍴☕🍃.

Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi

 

Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instat maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 6 bardak un

İçine;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı

    Pofuduk Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba un hariç tüm malzemeler eklenir karıştırılır.
  • Ardından un eklenip yoğrulur ve üzeri kapatılarak 2 saat dinlendirmeye bırakılır.
  • Mayalanan hamur tezgaha alınıp tekrar yoğurulur.
  • İstediğiniz büyüklükte parçalara bölünür ve beze haline getirilir.
  • Her bir beze biraz açılır içine peynir koyulur uç kısımlarından tutarak yuvarlanır.
  • Tepsi üzerine yağlı kağıt serilir hamurlar dizilir.
  • Tekrar mayalanması için üzerine örtü serilip 40 dakika kadar bekletilir.
  • Bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Ardından susam ve çörek otu dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir.(fanlı fırında alt üst ayarlı şekilde pişirdim).
  • Servis edebilirsiniz.

Elmalı Tart Tarifi

 

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İç harç;

  • Yazdan hazırladığımız elmalı iç harç (3 orta boy elma, 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın)
  • İri kıyım ceviz içi

Üstü için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Tart Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ, toz şeker, yumurta ve kabartma tozu bir kaba alınır ve karıştırılır.
  • Un ölçülü bir şekilde yavaş yavaş eklenilerek hamurumuz elde edilir.
  • Buzdolabında 15 dakika bekletilir.
  • Buzdolabında bekleyen hamurumuz 2 eşit parçaya bölünür ve bir parçası üst süslemesi için ayrılır.
  • Açılan hamur tepsine alınır ve üzerine çatalla izler yapılır.
  • Yazdan hazırlamış olduğumuz elmalı iç harç yayılır eğer iç harcınız yoksa 3 adet orta boy elma rendelenip içine tarçın ve toz şeker de eklenerek kavrulur.
  • Üzerine dövülmüş ceviz içi serpilir.
  • Üstü için ayırdığımız hamur açılıp kesilerek tartımızın üst süslemesi yapılır ve 180derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
  • Pişen tartın üzerine pudra şekeri serpilir. Miss kokular her yeri sardı bile afiyet olsuuun🍎.

Nefis Cevizli Kabak Salata Tarifi

 

Nefis Cevizli Kabak Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 14, 15 adet baby sakız kabak
  • Veya 3 adet büyük boy sakız kabak
  • Yarım demet dereotu

Üzerine :

  • 5 yemek kaşığı yoğurt ( Koyu tarafından )
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

En son üzerine :

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

    Nefis Cevizli Kabak Salata Tarifi Yapılışı

  • Kabakları yıkayıp temizleyin ve küp küp doğrayın.
  • Tencereye alıp üzerine bir çay kaşığı tuz ve bir su bardağı su dökün, kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca en fazla 7, 8 dakika kadar kontrollü haşlayın, çatalla kontrol edin, çok pişip dağılmasın.
  • Haşlandıkları sonra süzüp soğumaya bırakın.
  • Sarımsağı çok az tuzla ezin, yoğurtla karıştırın.
  • Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtın, iri kırılmış cevizi bir iki dakika kavurun, pulbiber ve tozbiberi ilave edin biraz daha kavurun ocaktan alın.
  • Soğumuş kabakları kıyılmış dereotu ile karıştırın, servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  • En son üzerine cevizli yağını dökerek servis yapın, afiyetler olsun.

Çiğ Köfte Tadında Yumurtalı Kısır (Muhteşem Bir Tarif) Tarifi

 

Çiğ Köfte Tadında Yumurtalı Kısır (Muhteşem Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kısırlık bulgur
  • 3 su bardağı su ( normal )
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Daha sonra için :

  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 dış sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • Roka, marul, taze nane ( yanına )

    Çiğ Köfte Tadında Yumurtalı Kısır (Muhteşem Bir Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Bulguru derin bir kabın içine alın, üzerine kimyon ve tuzunu atıp karıştırın, üzerine üç bardak normal su dökün, ve 10 dakika kadar bekletin.
  • Bulgur kabarıncaya kadar, maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tavaya alın ( zeytinyağı kullanmıyorsanız çiçekyağı olabilir ) yağı ısıtın, üç yumurtayı kırın, çok az tuz atıp çatalla yavaş yavaş karıştırarak pişirin, çok karıştırmayın, çok parçalanmasın.
  • Artık iyice yumuşamış bulgurun üzerine salçaları, nar ekşisini, limon suyunu, ezilmiş sarımsakları ve baharatları alarak bir güzel yoğurun.
  • Ardından yumurtayı ilave ederek iyice karıştırın, en son taze soğan ve maydanozu ekleyerek hepsini beraberce harmanlayın.
  • Vee bu enfes lezzetteki kısırınızı dilerseniz öğle yemeği yerine aperatif olarak alabilir veya ikindi çayınızın yanında afiyetle yiyebilirsiniz,, servis ederken yanında bol taze naneyi rokayı ve marul yapraklarıyla ikram etmeyi unutmayın.

Tavuk Wrap Tarifi

 

Tavuk Wrap Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 10 tane sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Bir palet lavaş
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • Mayonez
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

    Tavuk Wrap Tarifi Yapılışı

  • Soğan piyazlık doğranır.
  • Tencereye alınır, sıvı yağda sotelenir.
  • Kapya biber ve sivri biberde doğranıp tencereye ilave edilir.
  • Tavuklar jülyen doğranıp eklenir, pişmeye bırakılır.
  • Tuz, kekik, pul biber, köri eklenip ılınmaya bırakılır.
  • Lavaşlar tezgaha serilir, içine tavuklu karışım konur.
  • Üstüne dilimli dediğimiz kaşar peynirini ekleyelim.
  • Kaşar peynirin üstüne mayonez sıkalım ve lavaşımızı yanlardan katlayıp dürüm haline getirelim.
  • Isıtılmış tost makinamıza dürümleri koyup biraz kızartalım.
  • Tavuk wraplerimiz hazır afiyet olsun.

Mini Pastane Pizzası Tarifi

 

Mini Pastane Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3-4 bardak un

Harcı için;

  • Çekirdeksiz zeytin
  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Domates
  • Yeşil biber

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

    Mini Pastane Pizzası Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kapta, süt, şeker, tuz, maya, yumurta akı ve sıvı yağ karıştırılır. Sütün ılık olması mayalanma için gereklidir.
  • Un yavaş yavaş eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur kabının üzeri streçlenir ve üzeri de örtülerek 40 dakika kadar mayalanıp kabarması beklenir.
  • Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Ben 11 adet çıkardım bu ölçüler ile.
  • Bezeler yuvarlanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve bir su bardağının tabanı ile hamurun yüzeyine malzeme yerleştirmek için çukur açılır.
  • Oluşturan çukurlara zeytin, kaşar peyniri, beyaz peynir, domates ve biber yerleştirilir.
  • Yumurta sarısı sürülen pizzalar 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar kontrollü şekilde pişirilir.
  • Afiyet olsun 🤗.


Patatesli Omlet (Kahvaltıda Mükemmel Oluyor) Tarifi

 

Patatesli Omlet (Kahvaltıda Mükemmel Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı kadar kaşar peyniri
  • Yeteri kadar tuz

    Patatesli Omlet (Kahvaltıda Mükemmel Oluyor) Tarifi Yapılışı

  • Patates ve kaşar peynirini rendeliyoruz üzerine yumurtaları kırıyoruz.
  • Üzerine tuz atıp karıştırıyoruz.
  • Tavayı ocağa alıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz.
  • Üzerine patatesli karışımımızı döküyoruz.
  • Kısık ateşte altı kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Düz tencere kapağıyla çeviriyoruz ben de düz tencere kapağı yoktu servis tabağıyla çeviriyorum.
  • Diğer tarafıda kızarınca servis tabağına alıp servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

    Allah’a emanet olun 🙂.