5 Ağustos 2021 Perşembe

Sütlü İrmik Helvası Tarifi

 

Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 150 gram margarin

    Sütlü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Süt ve şeker tencerede kaynatılır.
  • Ayrı bir tencerede margarin ile irmik iyice kavrulur.
  • İrmiğin içine fıstık eklenerek biraz daha kavrulup, içine şekerli süt eklenir.
  • Süt çekilene kadar helva karıştırılarak pişirilir.
  • Kase ile şekil verilerek tabağa alınır.
  • Üzerine fıstık serperek ılık servis edilir.Afiyet olsun.

Blueberry Soslu Panna Cotta Tarifi

 

Blueberry Soslu Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 ml süt
  • 300 ml süt kreması
  • 3 yemek kaşığı (dolu) toz jelatin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çubuk vanilin

Üzerine

  • Blueberry sosum vardı

    Blueberry Soslu Panna Cotta Tarifi Yapılışı

  • Sütümüzden 1 su bardağı ayırıyoruz bir kasede jelatini aktif hale getiriyoruz.
  • Kalan sütümüzü bir tencereye alıyoruz şeker ve kremamızı da ilave edip pişiriyoruz kaynayıp şekerlerin eridiğinden emin olduktan sonra vanilini de ekliyoruz ve ocaktan alarak bir 5 dk kadar karıştırıp jelatinli karışımı da ilave ediyoruz.
  • Karıştırıp güzelce silikon kalıp olabilir.Kağıt bardaklar olabilir.
  • Panna cottalarımızı eşit miktarda döküyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonrada buzdolabının +4 kısmında bir gece dinlenmelerini bekliyoruz. Kıvamı akıcı olacak ilk koyduğunuzda ama ertesi gün kıvam alarak ters çevirdiğinizde gayet güzel bir şekilde servis edebileceksiniz.
  • Üzerine ben blueberry sosum vardı daha önce hazırladığım onunla sunun yaptım. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz bu gerçek italyan lezzetini. Afiyetolsun.

Yoğurtlu Patates Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram patates

Sosu için:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Yoğurt sosu için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tane sarımsak(isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yapılışı

  • Öncelikle patatesleri ince daireler şeklinde keselim.
  • Sosu için yumurtayı karıştırma kabına alarak çırpalım.
  • Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve tuzuda ekleyerek hepsini karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosla patatesleri karıştıralım.
  • Sosun patateslere karıştığından emin olalım .
  • Fırın kabımıza karışımı dökelim ve 180 derecede pişirelim.
  • Pişen patatesleri soğuması için bekletirken yoğurt sosunu hazırlayalım.
  • Karıştırma kabına yoğurt, mayonez ve sarımsağı alarak çırpalım.
  • Soğuyan patatese yoğurt sosunu dökelim ve eşit bir şekilde dağıtalım.
  • Son olarak üzeri için tereyağı eritip içerisine kırmızı tozbiber ekleyelim ve üzerine tereyağı gezdirelim.
  • Yemeğimiz servis için hazır.

    Afiyet olsun….

4 Ağustos 2021 Çarşamba

Muz Kızartması Tarifi

 

Muz Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy muz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (Tepeleme)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kızartmak için yağ

Üstü İçin (İsteğe Bağlı)

  • Çikolata
  • Bal
  • Pudra şekeri
  • Dondurma
  • Fındık ya da ceviz

    Muz Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kapta yumurta ve şekerimizi tel çırpıcı ile şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Üstüne sütümüzü, unumuzu ve kabartma tozunu ilave edip aynı şekilde bir daha karıştıralım.
  • Hamurumuz hazır uygun bir tencerede yağımız orta ateşte kızarken muzları fotoğraftaki gibi üçe bölüyoruz.
  • Muzları ister benim gibi şiş yardımıyla ya da isteğe göre çatal yardımıyla hamurumuza bulayıp kızmış yağımızın içine koyuyoruz. Dikkat edin bu kısımda yağ kızmış olduğu için çok çabuk şekilde kızarabilir onun için kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • Kızarmış olan muzlarımızı ilk önce peçete serdiğiniz bir tabağa daha sonra servis edeceğiniz tabağa koyabilirsiniz. İsteğe göre süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz:)
  • Not: Yağ çekmiyor:) Mutlaka kalan hamur olacaktır pankek şeklinde pişirebilirsiniz.

Vişneli Kek Tarifi

 

Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • ︎3 yumurta
  • ︎1 su bardağı şeker
  • ︎1 su bardağı süt
  • ︎3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıvı yağ
  • ︎1 paket vanilya
  • ︎1 paket kabartma tozu
  • ︎1 kase ayıklanmış vişne
  • ︎Yeterince un

    Vişneli Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Vanilya, kabartma tozu, un ve vişneleride ekleyip karıştırın.
  • Yağladığımız kek kalıbınıza hacınızı dökün ve 175 derece fırında pişirin.
  • Not: Ben harçtan biraz ayırıp kakao ekledim siz dilerseniz eklemeye bilirsiniz. Afiyet olsun.

Harika Lezzetiyle İçli Köfte Tarifi

 

Harika Lezzetiyle İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 4 su bardağı köfteli bulgur
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yumurta
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber

İç Harcı İçin

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 4 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 tutam maydanoz (İsteğe bağlı)
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Kızartma İçin

  • Zeytin yağı

    Harika Lezzetiyle İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma için uygun bir tepsiye bulguru ve irmiği alıp üzerine 6 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
  • Streçliyoruz hava almasın. Onlar şişerken içliği yapıyoruz.
  • İçlik için uygun bir tavaya zeytin yağı döküp soğanları ölene kadar kavuruyoruz ve üzerine salçayı ekliyoruz.
  • Kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Baharatları ekliyoruz. Cevizleri ekliyoruz.
  • İçliği bir kenara alıp şişen bulgur ve irmiğin üzerine yumurtayı unu salçayı baharatları ekliyoruz ve çiğ köfte yoğrulur gibi güzelce yoğuruyoruz.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde parçaları elimizde içini boş bırakacak şekilde açıp içini içlikle dolduruyoruz ve kapatıyoruz.
  • Hazırlanan içli köfteleri derin yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun 

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • ︎2 su bardağı ılık süt
  • ︎1.5 su bardağı ılık su
  • ︎1 yemek kaşığı şeker
  • ︎1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • ︎1 paket maya
  • ︎7-8 su bardağı un

İç Harcı İçin

  • ︎1 paket haşhaş
  • ︎1 şu b. sıvıyağ
  • Ceviz (İsteğe bağlı)

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak su, süt, şeker ve mayayı karıştırın daha sonra unu ve tuzu ekleyin unu kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur elde edin.
  • Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için bir kapta haşhaş, sıvı yağ ve cevizi karıştırın.
  • Hamurun mayası geldikten sonra yağladığınız tezgaha alın ve elinizle genişletin daha sonra harcı üzerine dökün ve yayın.
  • Hamuru 4 parçaya bölüp üst üste yerleştirin ve 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Daha sonra dinlenen 4 katlı hamuru elinizle tekrardan acın ve şeritler halinde kesin şeklinde verip tepsiye dizin.
  • 15-20 dakika kadar tepsi mayası geldikten sonra üzerine yumurta sarısı da sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • Fırında çıktığında üzerini örtün ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Miss Gibi Waffle Tarifi

 

Miss Gibi Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Su bardağının 4 te 1 i kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

    Miss Gibi Waffle Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın.
  • Sütü sıvı yağı ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Azar azar unu ekleyelim.
  • Kabartma tozu ve vanilyalı ekleyerek son kez karıştıralım.
  • Önceden ısıtmış olduğumuz waffle makinasine 1 kaşık yardımıyla koyalım.
  • Büyüklüğü size kalmış dilediğiniz ölçüde yapabilirsiniz. Afiyet olsun… :)

Bisküvi Topları Tarifi

 

Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 paket petibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram tereyağı veya margarin (Eritilmiş)

Üzeri İçin

  • 80 gram sütlü çikolata
  • 1 paket sıvı krema
  • Hindistan cevizi, toz fıstık, granül şeker vs.

    Bisküvi Topları Tarifi Yapılışı

  • Büyük bir kapta bisküvileri iyice ezilir.
  • Pudra şekeri, kakao, vanilya, soğuk süt, ve bir yemek kaşığı tereyağını(eritilmiş̧) eklenip yoğurulur.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve servis tabağına dizilir.
  • Kremayı küçük bir tencereye alınarak ısıtılır.
  • Bitter çikolatayı eklenip iyice eritilir.
  • Daha sonra iyice soğumaya bırakılır.
  • Soğuyup kıvamını alınca hazırladığımız bisküvi toplarının üzerine gezdirilir.
  • Üzerine ister hindistan cevizi ister toz antep fıstığı ve isterseniz beyaz çikolata ile şeritler çekerek süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. :)

Çıtır mı Çıtırrrr Ispanalı Peynirli Börek Tarifi

 

Çıtır mı Çıtırrrr Ispanalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sos İçin

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç Harcı İçin

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 su bardağı kadar lor peynir
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurta sarısı

    Çıtır mı Çıtırrrr Ispanalı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlamak için ıspanaklarımızı yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  • Lor peynir, sıvı yağ, karabiber, tuz, pul biberide ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Çıtırlığı sağlayan muhteşem sosumuzu hazırlamak içinde bir kapta sıvı yağ, sirke ve unumuzu iyice çırpıyoruz.
  • Yufkamızı tezgaha serip hazırladığımız sosu her yerine sürüyoruz daha sonra yufkamızı yarım ay şeklinde ikiye katĺıyoruz. Ve tekrar sosumuzu sürüyoruz.
  • Sosunu sürdüğümüz yufkayı 5 yada 6 eşit üçgen şeklinde kesiyoruz.
  • Geniş ucuna iç harcımızı koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
  • Bütün yufkalarımıza aynı işlemleri uygulayıp fırın tepsimize koyuyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika kadar üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Çıtır böreklerimiz hazır afiyet olsun.

Sünger Tatlısı (Bayrama Hazırlık) Tarifi

 

Sünger Tatlısı (Bayrama Hazırlık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tozşeker silme
  • 6 yemek kaşığı un tepeleme
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Sünger Tatlısı (Bayrama Hazırlık) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetini yapalım, tozşeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte şekeri eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 20 dakika kaynatın.
  • Bir yemek kaşığı limon suyunu ilave edin beş dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
  • Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın, beyazlarını mikserle çırpın altı kaşık şekeri iki üç defada ekleyerek yumurta beyazı kar gibi oluncaya ve kabarıncaya kadar çırpın.
  • Sarılarını birer birer ilave edin ve sürekli çırpmaya devam edin.
  • Bundan sonra mikseri bırakın sadece teli kullanarak elenmiş unu ve kabartma tozunu yine iki üç defada ekleyerek homojen bir kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş karıştırın.
  • Hamurunuz hazır olunca fırın kabını tereyağı ile çok az yağlayın ve unlayın,, hamuru dökün ve düzeltin. , tezgâha bir kaç defa vurarak hava kabarcıklarını çıkarın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de kontrol ederek yaklaşık yarım saat kadar pişirin veya kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
  • Piştikten sonra çıkarın tatlı ılındıktan sonra dilimleyerek üzerine şerbetini dökün, şerbetini çok çabuk çekiyor. , iyice soğuyunca servis yapabilirsiniz, afiyetler olsun.

İçi Dopdolu Patates Tava Tarifi

 

İçi Dopdolu Patates Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biberi (doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)

    İçi Dopdolu Patates Tava Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın.
  • Soğumuş patatesleri rendeleyin.
  • Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile biberleri soteleyin ve ocaktan alın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ile yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğimiz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
  • Üzerine biber karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.
  • Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
  • Düz bir tencere kapağı yardımıyla içi dolgulu patatesi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.
  • Pisen içi dolgulu patates tavayı ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun ❤️🤗.

Sadece 1 Limonla 1 Litre Limonata Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 limon
  • 5.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre su + 200 ml su (1 su bardağı su)
  • Yeşil nane
  • Buz

    Yapılışı

  • 1 limonun kabuğunu rendeleyin.  5.5 yemek kaşığı toz şekerle birlikte bir kasede elinizle karıştırın.
  • Limon kabuğunun kokusu ve tadı şekere geçene kadar toz şekeri elinizle ezin. Daha sonra karışımı bir tencereye alın.
  • Üzerine 200 ml (1 su bardağı su) ilave edin ve karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve karıştırarak kısık ateşte şeker eriyene kadar devam edin.
  • Daha sonra kabuğunu rendelenen limonun suyunu sıkın ve ekleyin. Bu adımda 5-6 dakika karıştırarak limon suyunu pişirin.
  • Toplamda pişirme süresi 10 dakika olmalı. Büyük bir kaseye süzgeci yerleştirin. Karışımı süzün.  1 litre suyu da ekleyip karıştırın. Son olarak buz ekleyin ve tekrar karıştırın.