6 Ağustos 2021 Cuma

Mahlepli Tuzlu Çubuk Kurabiye Tarifi

 

Mahlepli Tuzlu Çubuk Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşamış margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • Alabildiği kadar un (3-4 su bardağı gibi)

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

    Mahlepli Tuzlu Çubuk Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yoğurma kabına yumuşamış margarin, yumurta sarısı, sirke, su ve sıvı yağ konulup iyice karıştırılır.
  • Daha sonra üzerine tuz, şeker, mahlep ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.
  • Un da yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılıp, kenarları bıçak yardımı ile düzeltilerek şeritler halinde kesilip çubuk şekilleri verilir.
  • Kesilen çubukların üzerine yumurta sarısı sürülür, sonra susam çörek otu serpilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Çakıldaklı Çorba Tarifi

 

Çakıldaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı dövme (buğday)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gram yeşil fasulye(küçük doğranmış)
  • 2 patlıcan (küp küp doğranmış)
  • 2 kabak(küp küp doğranmış)
  • 1 bağ semizotu (ayıklanmış)
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Kuru nane, kırmızı biber, karabiber, kimyon, tuz
  • Nar ekşisi

    Çakıldaklı Çorba Tarifi Yapılışı

  • Mercimek nohut ve dövme yıkanıp yaklaşık 2 litre suyla ocağa alınır.
  • Bunlar biraz haşlanınca önce yeşil fasulye eklenir.
  • Fasulye pişince kabak ve patlıcan eklenir.
  • Bu sırada suyu kontrol edilir kıvamına göre su eklemesi yapılır .
  • En son kontrol edilip hepsi pişince semiz otu eklenir.
  • Bu sırada yağı hazırlanır.
  • Zeytinyağı rendelenmiş sarımsak ve salça kavrulur.
  • İçine baharatlar eklenir, altı kapatılır ve yaklaşık yarım kahve fincanı nar ekşisi eklenip , çorbaya yağı eklenir.
  • Damak tadınıza göre ekşi ve baharat miktarını ayarlayabilirsiniz. Mutlaka deneyin tam bir şifa deposu şimdiden afiyet olsun. 🤍.

Lezzetli Pratik Börek (Kabaklı) Tarifi

 

Lezzetli Pratik Börek (Kabaklı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet kızartmalık kabak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Haşhaş

    Lezzetli Pratik Börek (Kabaklı) Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcı için soğan ve biberi ince doğradım sıvı yağ ekleyerek kavurdum.
  • Üzerine küp doğranmış kabak ve domatesi ekledim.
  • Salça ve tuzu da ekledim tamamen pişince altını kapattım.
  • Bir kapta sos için yoğurt ve sıvı yağı karıştırdım.
  • Bir yufkayı serdim üzerine sostan sürdüm.
  • Üzerine ikinci yufkayı serdim yine sostan sürdüm.
  • 3. Yufkasında serdim üzerine kabaklı iç harcı tamamen yaydım.
  • Kenarlardan çok az içe katladım ve rulo şeklinde yuvarladım.
  • 2 cm olacak şekilde bıçakla kestim.
  • Benim toplamda 16adet böreğim çıktı.
  • Herbirini yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
  • Sostan çok az kalmıştı onun üzerine yumurta sarısını ilave ettim böreklerin üzerine sürdüm.
  • Son olarak çörek otu ve haşhaş serptim.
  • 200derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Frambuazlı Kurabiye Tarifi

 

Frambuazlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet limon rendesi
  • 8 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 adet yumurta akı
  • 6 su bardağı un (+, -)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Frambuaz reçeli veya çilek reçeli
  • İki farklı boyda kalp kurabiye kabı

    Frambuazlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısındaki tereyağını, pudra şekerini, limon rendesini hamur yoğuracağımız kaba alıp mikserle 3-5 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Sıvı yağı çırparken akıtarak ilave edelim, yedirene kadar çırpalım. Yumurta aklarını ekleyerek iyice karışına kadar çırpmaya devam edelim.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ile birlikte bir kaba eleyelim. Yavaş yavaş ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hazırlanan hamuru streçleyip buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Hamuru iki parçaya ayıralım merdaneyle yarım cm açalım.
  • Büyük kalp kalıbıyla çıkarabildiğimiz kadar kalpler çıkaralım.
  • Kalan kalp hamurlarını iki parçaya birleştirip hamuru tekrar açalım. İçi dolu kalplerle boş kalplerin aynı olmasına dikkat edelim.
  • Tüm hamura şekil verdikten sonra ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra büyük kalplerin ortasına frambuaz reçeli sürelim ve boş kalplerle kapatalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun. :).

Sufle Tadında Cupcake Tarifi

 

Sufle Tadında Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta

İçine;

  • 100 gram bitter çikolata (ben yarım paket kuvertür çikolata kullandım ama siz dilerseniz 1 paket bitter çikolata da kullanabilirsiniz.)

    Sufle Tadında Cupcake Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ile şekeri çırpıyorum. Köpük kıvamı alıyor.
  • Çikolata hariç kalan tüm malzemeyi ekliyorum. Tekrar çırpıyorum.
  • 4 adet cupcake kalıbına yarımdan biraz fazla olacak şekilde kaşıkla döküyorum.
  • Yoğun kıvamlı bir harç oluyor.
  • Çikolataları küp küp doğruyorum.
  • Harcın içine batırarak her birinin içine 5-6 adet koyuyorum.
  • Cupcake’leri tepsiye ortalayarak diziyorum.
  • 180 derece fırında tam 25 dakika pişiriyorum. Eğer fırını önceden ısıtırsanız daha kısa sürecektir. Kontrollü gidilmeli.
  • 4 adet çıkıyor.

    İçindeki çikolatalar eriyor ve sufle gibi akışkan oluyor.

    Nefis bir lezzet. Az malzeme ile yapılabilecek en mükemmel tatlılar arasında diye düşünüyorum. Afiyet olsun :).

5 Ağustos 2021 Perşembe

Mis Gibi Kremasız Sebze Çorbası Tarifi

 

Mis Gibi Kremasız Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy patates (ben küçük 2 tane kullandım)
  • 1 orta boy kabak ( ben küçük 2 tane kullandım)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 lt sıcak su
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Birazcık muskat (şart değil)
  • Yeteri kadar tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • Yeteri kadar zeytinyağ
  • Yeteri kadar taze nane

    Mis Gibi Kremasız Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Soğanları ve sarımsakları irice doğrayıp 4 yemek kaşığı zeytinyağ ile biraz kavuralım.
  • Ardından havuç ve kırmızı biberleri de atıp 5 dk daha kavuralım.
  • Diğer tüm malzemeleri irice doğrayıp üzerine 1 lt suyumuzu koyalım.
  • Ardından baharatlarımızı da koyup ağzını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Ben yaklaşık 35 dk pişirdim.
  • Sebzelerimiz piştikten sonra blendırdan geçirelim. Pürüzsüz bir kıvam alıyor… mükemmel.
  • Zeytinyağ kızdırıp içine taze nanelerimizi atalım ve altını hemen kapatalım yanmasınlar. Bu yağı da servis ederken üzerine koyabilirsiniz.
  • Afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorum 🌼.

Kaşar Peynirli Kapya Biber Tarifi

 

Kaşar Peynirli Kapya Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet taze soğan
  • 100 gram kadar kaşar peyniri
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Kekik

    Kaşar Peynirli Kapya Biber Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kapya biberleri güzelce doğruyoruz.
  • Ardından tereyağını eritip kapya biberleri ve 1 adet taze soğanı ekleyip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Ardından kaşarları ekleyip erimesini bekliyoruz.
  • Üzerine kekik ve tuz ekliyoruz. Afiyet olsunn 🤍

İrmikli Meyve Püre Tarifi

 

İrmikli Meyve Püre Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı içme suyu
  • 2 küçük kayısı
  • 1 anjelika erik

    İrmikli Meyve Püre Tarifi Yapılışı

  • Eriği ve kayısıları blenderdan geçirip püre kıvamına getirelim.
  • İrmiği su ile pişirip ılıyınca üzerine meyveleri ekleyelim. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Adet yumurta
  • 125 gram (Yarım paket) margarin (Oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3, 5 su bardağı nişasta
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un

    Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi alıp yoğuralım.
  • Un ilavesini kontrollü yapalım. Yumuşacık bir hamur elde edince yoğurmayı bırakalım.
  • Yoğurma işlemini içerisinde margarin olduğu için uzun tutalım yoksa kurabiyeleriniz pişerken yayılırlar.
  • Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
  • Yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim ve 180 derecede üzeri çok az pembeleşince fırından alalım.
  • İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifi. Tavsiye ederim. Afiyet olsun….

Ananas Tatlısı Tarifi

 

Ananas Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşık pudra jelatin
  • Yarım paket pudra jöle ananas
  • Yarım su bardağı kremalı
  • Yarım su bardağı dondurma vanilya
  • 1 çay bardağı ananas konserve
  • 1 çay bardağı ananas suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı zeferan suyu
  • 2 yemek kaşığı ceviz ezmesi
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Ananas Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Bir kapta ananas suyunu koyup pudra jelatin, pudra jöle ananas ve şekeri ve bir kaşık zeferanıda koyup iyice karıştırın.
  • Çaydanlık üzerinde koyup ısıtın ki pudra jelatin iyice karıştırın açılsın
  • Bir kapta kremalı ve dondurmayı ve sütü ve ananas konserve ceviz fıstık koyup iyice karıştırın sonra jelatinin koyup karıştırın.
  • Bir uygun kalıba bir fırçayla yağı sürün tatlı içine döküyoruz sonra 2-3 saat dolapta beklettin ceviz yada fıstık ile soslayabilirsiniz.

Böğürtlen Reçeli Tarifi

 

Böğürtlen Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo böğürtlen
  • 2.5 kilo şeker
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

    Böğürtlen Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Önce böğürtlenler temizlenir ve şekere yatırılır ve 1 saat bekletilir.
  • Ardından su ilave edilir orta ateşte 1 saat kaynatılır.
  • Limon tuzu ilave edilir ve yarım saat daha kaynatılır ve ateşten alınır soğutulur.
  • Kavanoza boşaltılır kahvaltılara hasırdır reçelimiz. Afiyet olsun 💯.

Susamlı Akide Şekeri Tarifi

 

Susamlı Akide Şekeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı toz şeker

    Susamlı Akide Şekeri Tarifi Yapılışı

  • Susamı kuru granit tavada kavuralım. Kavrulan susamları soğumaya bırakalım.
  • O sırada toz şekerimizi kuru tavaya alıp ocağa alalım.
  • Karamelize olana kadar karıştırarak eritelim eriyen şekerin içine susamı ekleyip bir tur kavuralım.
  • Daha sonra tezgaha bir yağlı kağıt açıp üzerine karışımı dökelim.
  • Döktüğümüz karşımın üzerine bir kat daha yağlı kağıt açıp merdaneyle inceltelim çabuk donacağından bu işlemi biraz hızlı yapmanız gerekmekte.
  • Sonrasında yağlı kağıdı kaldırıp donmadan hızlıca dilimleyelim.

5 Dakikada Hazırlanan Dondurma Tadında Rokoko Tarifi

 

5 Dakikada Hazırlanan Dondurma Tadında Rokoko Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban;

  • 2 paket kakaolu bisküvi (250 gr)
  • 1 su bardağı süt

Ara katman;

  • 1 avuç fındık
  • 1 avuç çikolata parçası

Üst krema;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı dondurma (vanilyalı veya maraş usulü)

Üzerine;

  • Bitter çikolata

    5 Dakikada Hazırlanan Dondurma Tadında Rokoko Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri toz hale getirip sütle ıslatın, iyice karıştırın. (hafif yapışkan kıvamda bırakırsanız kesmesi daha kolay olacaktır)
  • Kelepçeli kalıp veya borcamın tabanına yayın.
  • Üzerine iri kırılmış fındık ve çikolata parçalarını ekleyin.
  • Krem şantiyi çırpın dondurma ekleyip tekrar çırpın ve bisküvilerin üzerine yayın.
  • Buzlukta dondurup servis edin.
  • Dilerseniz üzerini servis öncesi eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.