8 Ağustos 2021 Pazar

Zeytinyağlı Bezelye (Et Yemeklerinin Yanına Mükemmel Bir Yandaş) Tarifi

 

Zeytinyağlı Bezelye (Et Yemeklerinin Yanına Mükemmel Bir Yandaş) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze bezelye
  • 1 orta boy soğan
  • 6-7 adet taze soğan
  • 5-6 adet diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

    Zeytinyağlı Bezelye (Et Yemeklerinin Yanına Mükemmel Bir Yandaş) Tarifi Yapılışı

  • Tencereyi orta ısıya aldım ve zeytinyağını ekledim.
  • Soğanı küçük küpler halinde doğradıktan sonra tencereye attım ve yumuşayana kadar kavurdum.
  • Daha sonra bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırdım ve kapağını kapattım 5 dakika bu şekilde pişirdim.
  • Kapağı açtığımda bezelyeler biraz suyunu bırakmış ve parlak yeşil renkte oldular.
  • Bu arada taze soğanları küçük boyutlarda olacak şekilde doğradım.
  • Tencerenin kapağını açıp, taze soğanı ve sarımsakları da ekledim. 3 5 dakikada o şekilde kavurdum ve suyunu ekledim.
  • Kapağını kapatarak 30-40 dakika pişirdim.
  • Kapağı kapalı şekilde pişecek suyu tamamen çekene kadar (Bezelye pişme süreleri farklılık gösterebileceği için eğer pişmezse biraz daha su ekleyebilirsiniz)
  • Piştiğinde kapağı açıp dilediğim miktarda doğranmış dereotunu ekledim, karıştırdım.
  • Sonrasında servis tabağına alıp soğuttum. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirdim. Afiyet olsun>.

Enfes Kaburga Mısır Tarifi

 

Enfes Kaburga Mısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet mısır
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam dereotu
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Enfes Kaburga Mısır Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mısırımızı dilediğimiz boyutta keselim.
  • Karıştırma kabımıza bütün malzemelerimizi alıp mısırlarımızıda ekleyip iyice harmanlayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alıp önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda 25 dakika pişirelim.
  • Enfes kaburga mısırımız servise hazır👩🏻‍🍳dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz😊. Afiyet olsun 😋

Mercimek Köftesi Tarifi

 

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık)
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ 5 diş sarımsak
  • 5 adet yeşil soğan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane

    Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Kırmızı mercimeği bir tencereye alıp pişirin. Bir su bardağı ince bulguru pişen mercimeğin içine döküp 10 dakika bekletin.
  • Yağı tavaya koyup salça ve baharatlarla kokusu çıkana kadar kavurun. İki yemek kaşığı suyla açın.
  • Mercimekli karışımın üzerine döküp karıştırın. İnce ince doğradığınız yeşil soğan, sarımsak ve maydanozlarıda ilave edip tekrar karıştırın.
  • İster benim yaptığım gibi kalıpla şekillendirin isterseniz elinizi ıslayarak küçük yuvarlaklar yapın. Yanına limon ve turşu çok yakışıyor şimdiden afiyet olsun 😋

Çatlamayan Cheesacake Barları Tarifi

 

Çatlamayan Cheesacake Barları Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin

  • 390 gram yulaflı bisküvi
  • 120 gram eritilmiş tereyağı

Kreması İçin

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket(200 ml) sıvı krema
  • 720 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin

  • 1,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 350 gram frambuaz
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Çatlamayan Cheesacake Barları Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Her yeri iyice ıslanana kadar karıştırıyoruz (Eğer yetersiz gelirse iki yemek kaşığı kadar süt ekleyebilirsiniz)
  • 24×32 cm ebatındaki kalıba bisküvili karışımı döküp her yeri eşit olacak şekilde bastırarak düzeltiyoruz. Bu işlemi bir bardağın taban kısmıyla da yapabilirsiniz.
  • Kreması için bir tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz. Tencerenin üzerine suya değmeyecek şekilde ısıya dayanıklı bir kap koyup içine yumurtaları ve şekeri alıyoruz.
  • Yaklaşık 15 dakika boyunca tel çırpıcıyla karıştırarak yumurtaları benmari usulü pişiriyoruz. Yumurtalar iyice kabarıp köpük kıvamına gelmeli. Krema kıvamına gelen yumurtaları başka bir tencereye aktarıyoruz.
  • Üzerine labne peyniri, nişasta, şeker ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıp ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladığında vanilyayı da ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
  • Bisküvi tabanının üzerine döküp eşit olacak şekilde kremayı yayıyoruz. Bu şekilde streç filmle üzeri kapatıp biz üzerinin sosunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  • Sosu için tencereye suyu ve nişastayı alıp karıştırıyoruz. Ardından frambuazları ve şekeri ekleyip karıştırarak ocağa alıp pişiriyoruz.
  • Sosumuz pişip kıvam alınca vanilyayı da ekleyip karıştırarak ocaktan alıyoruz. Sosun ilk sıcağı çıkınca kremanın üzerine döküp yayıyoruz. Buzdolabında bir gece bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Tarifi

 

Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yeteri kadar pulbiber

Tavukları bulamak için

  • Un

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Tavukları ince uzun jülyen şeklinde doğrayalım.
  • Bir kaseye yoğurt, salça, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Elde ettiğimiz sosu tavukların üzerine döküp iyice karıştıralım.
  • Üzerini kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekletelim ( bir gece beklerse daha iyi olur).
  • Yeteri kadar unu geniş bir kaba alıp tavuk parçalarını una bulayalım.
  • Tavaya 5-6 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup tavuklarımızı dizelim ve arkalı önlü kızartalım.

Kırmızı Meyveli Rokoko Tarifi

 

Kırmızı Meyveli Rokoko Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Gerisi gönlünüze göre ben çilek kiraz şeftali muz ceviz ve damla çikolata kullandım

    Kırmızı Meyveli Rokoko Tarifi Yapılışı

  • Dondurmada tadında, dolaptan eksik etmeyeceğiniz mükemmel bir tatlı.
  • Bütün malzemeleri küp küp doğrayın ve karıştırıp, kremşanti ile birleştirin.
  • Kullanmak istediğiniz kalıbı streçleyin üstüne karışımınızı dökün, kaşık ile iyice bastırın ki boşluk kalmasın, şekli tam çıksın.
  • Dondurucuda. Üç saate kıvama geldi benim dolabımda. Üstüne de bol meyveee👌👌 Ya da çikolata sos👌👌 Her hali efsane 💞💞 Afiyet olsun.

Ev Yapımı Susamlı Çubuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 10 gram kuru maya
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta(Beyazı üstüne)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üstüne

  • Susam

Su bardağı ölçüsü 200 ml Çay bardağı ölçüsü 125 ml

Yapılışı

  1. Tezgaha unu dökelim, ortasını çukur açalım, tereyağı, sıvı yağı, yumurta sarısı, maya, şekeri ve tuzu ekleyip hamur toparlayana kadar yağuralım.
  2. Yoğurunca hamuru ikiye bölelim. Her parçadan bezeler yapalım ve silindir şeklinde her bezeye şekil verelim. Tepsiye yerleştirip bir poşetle hava almaycak şekilde saralım ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan.
  3. Sislindir şeklindeki bezeleri istediğiniz şekli vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Ben çubuk şeklini verdim.
  4. Dikkat edilmesi gereken tek nokta hamurda su veya süt olmadığı için şekil veriyorken dağılma yapabiliyor lütfen dikkatli şekil verelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fanlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkan çubukları istediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata Ganajı İçin

  • 200 ml sıvı krema
  • 100 gram çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  • Kabımıza yumurta ve şekerimizi ilave edelim ve beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Daha sonra süt, un, kakao, vanilya, kabartma tozunu ekleyelim ve karıştıralım.
  • Kekimizi kalıbımıza dökelim önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dk kadar pişirelim.
  • Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğuduktan sonra 1 su bardağı sütü gezdirerek ıslatalım.
  • Üzeri için kremşanti ve süt ile koyulaşıncaya kadar çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekerini ekleyerek karıştıralım.
  • Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine dökerek üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
  • Soğuyan çikolata ganajımızı pastanın üzerine dökelim 4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ☺️.

Arabalı Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tarifi

 

Arabalı Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya İçin

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)

Arasına

  • 1 paket pasta kreması
  • 1 kase antep fıstığı

Üzeri İçin

  • Sarı şeker hamuru
  • 1 kase nişasta (Şeker hamurunu açmak için)
  • Bonibon şeker

    Arabalı Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta akları ile yumurta sarıları ayrı ayrı kaplara alınır.
  • Yumurta akına ılık su eklenip mikser ile köpük oluncaya kadar çırpılır.
  • Yumurta sarılarına şeker eklenerek iyice çırpılır.
  • Daha sonra spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırılarak yumurta sarıları, köpük olan yumurta aklarının üzerine eklenerek karıştırılır.
  • Aynı şekilde karıştırmaya devam edilerek vanilya, kabartma tozu ve un yavaş yavaş ilave edilir.
  • Hazır olan pandispanya hamuru yağlanmış kek kalıbına konulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
  • Pasta kreması üzerindeki tarife göre hazırlanır.
  • Pandispanya önce ortadan ikiye bölünür.
  • Daha sonra araba şekli vermek için yanlardan fotoğraftaki gibi kesilir.
  • Kekin ilk katı önce süt ile ıslatılır; sonra üzerine pasta kreması sürülür.
  • İkinci kat kek konulup yine sütle ıslatılır.
  • Kesilen parçalar da süt ile ıslatılıp, aralarına pasta kreması konularak dik şekilde araba şekli verilerek pastanın üzerine yerleştirilir.
  • Şeker hamuru nişasta ile birlikte mardaneyle pastayı kaplayacak ölçüde açılır.
  • Pastanın üzeri şeker hamuru ile kaplanıp, fazlalıkları bıçak ile kesilerek düzeltilir.
  • Pastanın üzerini ben şeker hamurlu çubuk kurabiyeler, bonibon ve şeker hamuru ile cam, far, tekerlek gibi araba şekilleri yaparak süsledim.
  • Farklı renk şeker hamuru olmadığı için çikolata ile renklendirmeye çalıştım:) siz de istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

İki Renkli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

İki Renkli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük kahve fincanı şehriye
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 fincan et suyu yoksa hiç farketmez
  • 2 fincan kaynar su
  • Et suyu kullanmayan 3 fincan su kullanılacak

    İki Renkli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağ ve 1 fincan şehriye tencereye alınır kavrulur.
  • Rengi kahve rengi olunca içine tereyağı tuz ilave edilir yağ eriyince diğer şehriye ilave edilir suyu et suyu konulur.
  • Kaynayınca altı kısılır suyunu çekince bir havlu peçete kapatılır.
  • Buharını çekmesi için 5 dakika demlendikten sonra pilavımız servise hazır afiyet olsun.

Patates Üstü Doyuran (Şiş Köfte) Tarifi

 

Patates Üstü Doyuran (Şiş Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 paket köfte harcı dikkatli ekleyin
  • 4 adet patates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ 1 su bardağından az yeterli

    Patates Üstü Doyuran (Şiş Köfte) Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup yıkıyoruz küp küp doğrayıp tuz atıp haşlıyoruz.
  • Patatesler haşlanırken köfteyi yapalım.
  • Kıymayı yoğurma kabına alıp üzerine hazır harcı önce yarısını koyup yarım çay bardağı su ile yoğuralım.
  • Ele yapışmayan bir köfte harcı olduysa artık hazır harcı koymuyoruz elimize yapışıyorsa biraz daha ekleyebiliriz.
  • Hazır olan köfteyi elimizi suya batırarak çöp şişlere kıymayı tutturarak saralım.
  • Hepsini bitirdikten sonra kızgın yağda orta ateşte pişiriyoruz pişen köfteleri havlu peçete ile fazla yağını alalım.
  • Haşlanan patatesi süzgeçle süzelim servis tabağına alalım üzerine sıvı yağ gezdirelim kırmızı toz biber ekelim. En son yeşil soğan koyalım.
  • Köfteleri patateslerin üzerine koyup. Biber ve domatesle renklendirdikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

7 Ağustos 2021 Cumartesi

Hatay Kısırı Az Ölçülü Çiğ Köfte Kadar Lezzetli Tarifi

 

Hatay Kısırı Az Ölçülü Çiğ Köfte Kadar Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince esmer bulgur
  • 1 su bardağı çeşme suyu
  • 1 dolu yemek kaşığı acı biber salçası
  • 3_4 sap yeşil soğan (Küçük kâse)
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı
  • Sumak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kimyon tuz
  • Küçük kase ince doğranmış maydanoz

Sunum İçin

  • Asma yaprağı
  • Domates
  • Turşu

    Hatay Kısırı Az Ölçülü Çiğ Köfte Kadar Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kap içerisine bir bardak bulgur 1 bardak su ile ıslatılır kimyon tuz atılıp karıştırılır kapağı kapatılır, şişene kadar bekletilir.
  • Salça ve ince doğranmış yeşil soğanlar, ezilmiş sarımsak ile birlikte konulup iyice yoğurulur (Benim salçam acı antep salçasıydı pul biber ilave etmedim, siz ona göre ayarlarınız).
  • Nar ekşisi zeytinyağı sumak ve tuz, maydanoz eklenir iyice karıştırılır servis tabağına alınır (İster sıkarak isterseniz bir kâseyle ters çevirerek de servis yapabilirsiniz)
  • Adana da biz asma yaprağını hafifçe kaynatıp, içine sarıp yerdik ekşi tadıyla süper olur tavsiye ederim 👍
  • Not: acı, ekşi ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayınız.