Malzemeler
İç harcı için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Yapılışı
- Böreğimizin iç harcı için derin bir tava içerisine sıvı yağımızı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ilave ederek kavurmaya başlayalım.
- Yemeklik doğradığımız yeşil biber ve kapya biberi de ekleyelim ve 2-3 dakika soğanlarla birlikte kavuralım.
- Biberlerimiz kavrulduktan sonra kabuğunu soyarak küp küp doğradığımız domates ve biber salçasını da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
- Çizgili soyup küp küp doğrayarak tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızın suyunu sıkalım ve tavamıza ekleyelim.
- Karabiber, tuz ve kırmızı toz biberi de ekledikten sonra karıştıralım. İç harcımızı patlıcanlarımız pişene kadar kavurmaya devam edelim.
- Patlıcanları da güzelce pişen iç harcımızı ocaktan alalım ve ayrı bir kaba aktaralım. Ayrı bir kaba aldığımızda daha hızlı soğuyacaktır.
- Böreğimizin sosu için uygun bir kase içerisine sıvı yağ, su, sirke ve unu ekleyerek güzelce çırpalım.
- Yufkamızın bir tanesini tezgah üzerine alalım, kenarlarından içe doğru katlayarak kare haline getirelim.
- Yufkanın her yerine gelecek şekilde sosumuzdan sürelim, kenarına iç harcımızdan yerleştirerek yufkamızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo yaparak saralım. Diğer yufkalarımıza da sırası ile aynı işlemleri uygulayalım.
- Sarma işlemimiz bittikten sonra tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Ardından böreklerimizi eşit olacak şekilde keserek tepsimize yerleştirelim. Eğer böreklerinizin fazla olacağını düşünüyorsanız çift kilitli poşete yerleştirerek dondurucuya kaldırabilirsiniz.
- Böreklerimizin üzerine sürmek için kase içerisine aldığımız yumurta sarısının üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştıralım ve fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürelim.
- Son olarak susam serpelim ve önceden 175°C ısıttığımız fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Nar gibi kızaran patlıcanlı çıtır böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun’
Sünger Gibi Yumuşak Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 subardağı+2 kaşık un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı süt
Sünger Gibi Yumuşak Anne Keki Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri köpük kıvamı olacak şekilde iyice çırpıyoruz.
- Sonra sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpalım.
- Kek hamurundan 1 kase ayırıp diğer kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına boşaltalım.
- Kaseye ayırdığımız hamura kakao ve bir yemek kaşığı süt eklenip çırpılır kek kalıbımdaki hamurun üzerine gezdirelim bir iki kere kalıbı tezgaha vurarak hamurun havasını çıkaralım.
- 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
En Kolay Haliyle Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Sos için
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
İç harcı için
- Dilediğiniz peynir ben lor peyniri kullandım
- 1 adet soğan rendesi
- 1 yumurta
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
En Kolay Haliyle Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Yufkamızı ortadan ikiye kesiyoruz yarım ay şeklinde.
- Sos malzemelerini bir araya getirip çırpıyoruz.
- Ayrı bir kasede iç harcı hazırlıyoruz. Yumurta arzu edenler eklemeyebilir, harcı bir arada tutup, dağılmasını önlüyor.
- Sosumuzu her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Düz olan kısma harcı, resimdeki gibi yayıyoruz. Ve sıkı sıkı sarıyoruz, resimdeki gibi donduruyoruz.
- Kalan sosu üstüne sürelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyetle 💕
Nuraniye Mezesi (15 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane orta boy kabak
- 2 tane havuç
- 1 çay bardağından biraz eksik pirinç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
- Tuz
Sosu
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt (Normal sulu yoğurt için 1 su bardağı yeterli)
Üzerine
- 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kadar nane
- Biraz pulbiber
Nuraniye Mezesi (15 Dakikada) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye alarak pişene kadar haşlayın.
- Rendenin ince tarafı ile kabak ve havuçları rendeleyin.
- Dere otunu incecik kıyın.
- Tavaya zeytinyağını alarak içine havuçları atın ve biraz yumuşayana kadar pişirin.
- İçine kabaklar ve taze soğanları ekleyip pişene kadar kavurmaya devam edin.
- Pişmeye yakın dere otu, tuz ve maydanozları ekleyerek bir iki kere daha çevirin.
- İçine haşlanan pirinçleri ekleyip tavada 2 kere çevirip harmanlayın ve ocaktan alın.
- Başka bir kasede yoğurdu çırpın.
- Biraz soğuyan mezeyi yoğurt sosuna ekleyip pirinçleri çok ezmeden hafif hafif karıştırın.
- Tavaya yağ, biraz nane, pulbiber ve kırmızı toz biberi alarak kızdırın.
- Ardından sosu mezenin üzerine gezdirin. Dolapta beklettikten sonra serince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram taze fasulye
- 2 adet soğan
- 5 adet domates
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Fasulye Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğradığımız soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 1, 5 yemek kaşığı salça ekliyoruz. Bir iki tur karıştırıp üzerine istediğiniz boyutta doğradığınız taze fasulyeyi ekiyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak fasulyeleri 5 dk kadar pişiriyoruz.
- Fasulyelerin üzerine yemeklik doğradığımız kabuğu soyulmuş domatesleri ekliyoruz. Tekrar tencerenin ağzını kapatarak 10 dk daha pişiriyoruz.
- Tuz ve karabiber ayarı yapıyoruz, 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 30 dk kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Fasulyeler piştiğinde yemeğimiz servise hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz.
- Zeytinyağlılar genellikle bekledikçe daha da lezzetlendiği için bir gün önceden yaparak buzdolabında bekleterek ertesi gün servis edebilirsiniz. Afiyet olsun….
Közlenmiş Domates Çorbası (Lezzetini Çok Seveceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet közlenmiş domates
- 1 adet közlenmiş soğan
- 3.4 diş közlenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3.4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı pirinç veya arpa şehriye
- 1 su bardağı süt (Arzuya göre ben kullanmadım)
- 1 su bardağı et yada tavuk suyu
- 5 .6 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- Kekik, kurunane pulbiber
Üzerine servis için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Közlenmiş Domates Çorbası (Lezzetini Çok Seveceksiniz) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle domatesleri yıkayalım.
- İki adetinin kabuğunu soyup hazırladım.
- İki adetinin soymadan dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Soğanı orta kalınlıkta doğrayalım hepsini fırın tepsisine alalım 15. Dakika kadar közleyelim.
- Közlenmiş domatesleri soğanları ve sarımsakları robottan geçirelim hiç pütürlü kalmamalı.
- Tencerede tereyağ ve unu kavuralım.
- İçine domates püresini ilave edelim. Kullanacaksak et suyunu sütü ve suyu ilave ederek karıştıralım.
- İçine yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim. İsterseniz pirinç yerine aynı ölçüde şehriyede kullanabilirsiniz arzuya göre.
- Kaynamaya bırakalım kıvam alınca çorbamız hazırdır.
- Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyetle.
Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağ
- 2 adet yumurta (Sarısı üzeri akı içine)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı k tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 demet dereotu
- 4 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)
İç harcı için
- 1 kase rendelenmiş kasar peyniri
Üzeri için
- Yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Mayasız 5 Dakika Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Margarini veya tereyağını bir tavada eritelim.
- Diğer bütün malzemeleri sırasıyla geniş bir kabin içerisine koyalım soğumuş olan margarini de malzemelerin içine ekleyelim.
- Ününü ekleyelim ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra sonra hamurdan parçalar kopararak 17 adet çıkıyor elimizle veya tezgahta çay tabağı büyüklüğünde açalım ve içlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup, ağzını kapatalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim yumurta sarışını fırça ile sürelim ve çatalla çizikler atıp çörek otu serpiştirip 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗❤️.
5 Dakikanızı Alacak Ve Yiyenler Bayılacak Oldukça Kolay Köfter Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pekmez evde hangisi varsa
- 2 su bardağı su
- 2.5 tepeleme çorba kaşığı nişasta buğday mısır farketmez
- 1 çorba kaşığı ceviz kırığı
Üzeri için
- Biraz daha ceviz
5 Dakikanızı Alacak Ve Yiyenler Bayılacak Oldukça Kolay Köfter Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Çok güzel ve çok çabuk yapa bilirsiniz cevizli sucuk tadında ve çok lezzetli 5 dakika bu kadar kolay tencereye nişastayı alalım 1 bardak su ile açalım.
- Üzerine pekmez ve diğer kalan suyumuzu ilave edelim ocağa alalım karıştıra karıştıra pişirelim.
- Kıvam alınca içine ceviz serpelim ben dikdörtgen bir kap kulandım siz dilediğiniz her hangi bir kap kulana bilirsiniz.
- Önce suyla çalkalayalım kabımızı suyunu dökelim ve tatlımızı kabımıza dökelim soğuyunca dolaba alalım 3 saat kadar sonra dilimleyip afiyetle yiyelim.
Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4-5 su bardağı kadar un
- Bütün fındık (1 çay bardağı kadar)
Şerbeti için
- 3 bardak şeker (200 ml)
- 4 bardak su (800ml)
Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı
- 3 su bardağı toz şeker ve 4 bardak suyu ekleyip orta ateşte 20 dakika kadar şerbetimizi kaynatıp soğumaya alıyoruz.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta, pudra şekerini, sıvı yağ ve margarini birbirine karıştıralım.
- Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra irmik ve kakaoyu ekleyip yine karıştırıp unu kontrollü olarak vanilya ve kabartma tozu ile elekten geçirerek ekleyelim.
- Hamurumuzda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil veriniz ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine birer tane bütün fındık koyuyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ortalama 25 -30 dakika kadar kurabiyeler çatlayıp pişene kadar fırında pişirilecektir.
- Kurabiyeler piştikten hemen sonra soğuk şerbetle ıslanıp şerbetini çekene kadar beklenir ve sonrasında servis yapılabilir. Denemeden geçmeyin afiyetler olsun☺️ 🧚♀️
Kahvaltıda Pratik Gözleme Tarifi (Hazır Yufkadan) İçin Malzemeler
- 4 -5 adet yufka
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Harcı için
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 küçük soğan
- 1 er çay kaşığı domates ve biber salçası
- Tuz, yaprak biber, karabiber
Kahvaltıda Pratik Gözleme Tarifi (Hazır Yufkadan) Yapılışı
- İç harcın hazırlanışı için 3 -4 orta boy patatesi yeteri kadar haşlayalım.
- Farklı bir tavada küçük küçük doğradığımız soğanı yeteri kadar sıvı yağ ile kavuralım.
- 1 er çay kaşığı domates ve biber salçasını ekleyip karıştıralım üzerine haşlanan patatesleri ezip ekleyip tuz atıp iyice karıştıralım. Baharatları ekleyelim.
- 2 -3 dakika kısık ateşte karıştırarak kavuralım. Bir yufkayı baştan sona kadar altı parçaya uzun olacak şekilde eşit olarak keselim.
- Kestiğimiz yufkanın bir parçasına hafif yağ sürerek baş tarafına iç harcımız dan koyup üçgen şeklinde katlayarak görseldeki gibi saralım.
- Teflon veya granit tavaya yeteri kadar margarin koyup sardığımız börekleri arkalı önlü kızartalım ve hazır afiyet olsun deneyenlerden fotoğraf bekliyorum 🌹.
- İsterseniz buzluğa koyup sonra da pişirebilirsiniz çok pratik oluyor 🤗.
Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık biber
- 1 kilo kabak
- 1,5 kilo patlıcan
- 3 tane domates
- 1 bağ asma yaprağı
İç malzemesi için
- Yarım kilo dolmalık et
- 3 adet kuru soğan
- 10 adet sivri biber
- 1 bağ maydanoz
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
- 1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
- 2 su bardağı sumak
- 4 su bardağı su
Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tarifi Yapılışı
- Kabak, patlıcan ve domatesin içi oyulur.
- Biberlerin tohumu temizlenir yıkanıp süzülmeye bırakılır. Tane sumak suya bırakılır.
- İç malzemesi için pirinçler yıkanır süzülür soğan maydanoz ve biber doğranır geniş bir kapta bütün malzeme karıştırılır ve sebzelerin içine doldurulur.
- Tencereye dizilen dolmaların üzerini geçecek şekilde sumak suyu dökülür.
- Yaklaşık 50 dakika orta ateşte pişirilir yarım saat kadar dinlendirilir dolmamız servis için hazırdır afiyet olsun🤗.
Keki Türk Kahveli Sosu Nescafeli Kremalı Ganajlı Borcam Pastası (Çikolatalı Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 .5 su bardağı toz şeker
- 1 .5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
Sosu için
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Kreması için
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Ganaj için
- 1 paket kutu krema
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
Keki Türk Kahveli Sosu Nescafeli Kremalı Ganajlı Borcam Pastası (Çikolatalı Pasta) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri iyice çırpın mayonez kıvamı alınca süt ve yağı ekleyip biraz daha çırpın ve mikseri kaldırın.
- Kuru malzemeleri eleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen borcama döküp 180 derecede kürdan testi yaparak pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sosumuz için sıcak su ve granül kahveyi karıştırıp soğumaya bırakıyoruz ve kremamızı hazırlıyoruz krema için vanilya, tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Katı kıvam alınca altını kapatıp vanilya, kremşanti ve tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz ardından soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca 5 dakika blender ile çırpıp kremamızı kenara alıyoruz kekimiz pişince ilk sıcağı çıktıktan sonra granül kahveli sosumuz ile her tarafını ıslatıyoruz.
- Soğuyan kremamızı da kekimizin üzerine döküp buzdolabında yarım saat dinlendirin ganaj için kremamızı tencereye alıp çikolatayı ekliyoruz karıştırarak erimesini sağlıyoruz.
- İyice pürüzsüz kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz soğuk olsun ki kremayı dagıtmasın soğuyunca kekimizin üzerine döküp 2 saat buzdolabında bekletin ve servis edebilirsiniz 💙.