4 Eylül 2021 Cumartesi

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Bardak ölçüsü 200 ml

Kıymalı harç için

  • 700 gram kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz kekik karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon toz pulbiber 

    Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un harç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır un kontrollü olarak eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Üzeri örtülür 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur tezgahın üzerine alınır 22 24 adet bezeye ayrılır merdane yardımıyla açılır.
  • Orta ateşte olan tavaya alınarak pişirilir.
  • Kıymalı harç için.
  • Soğan ve biber robottan geçirilir zeytin yağı koyulmuş tencerede kavrulur.
  • Kıyma eklenir kavurmaya devam edilir.
  • Tereyağ eklenir eridikten sonra domates ve salça eklenir sonra baharatlar ve tuz ilave edilir.
  • Son olarak kaynar su eklenir bir kaç dakika pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
  • Yufkalar katlanır kenar kısımları harca batırılır tepsiye koyulur üzerine harç eklenir.
  • 12 kat bu şekilde hazırlanır üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir. Bu malzemelerle 24 tane hazırlayabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kirazlı Sufle Tarifi

 

Kirazlı Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket bitter çikolata (160 gr)
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı kiraz

    Kirazlı Sufle Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tereyağını ve çikolataları benmari usulü eritelim soğumaya bırakalım.
  • Başka kapta yumurtayı şekeri çırpalım sütü kakaoyu vanilini ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıyoruz benmari usulü erittiğimiz çikolata karışımını ilave edelim karıştıralım.
  • Unu azar azar ilave edelim karıştıralım akışkan bir kıvam olmalı çekirdeklerini temizlediğimiz kirazlarıda içine ilave edip spatulayla karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış sufle kaplarına üstü dolmayacak şekilde boşaltıyoruz üzerine çekirdeği çıkmış kirazları batıralım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 8 yada 10 dakika pişirelim. Fırından çıkan suflelerin üstünü pudra şekeriyle süsleyelim.

Rulo Katmer Poğaça Tarifi

 

Rulo Katmer Poğaça Tarifim İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 6.5 su bardağı un

Sosu için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz kırmızı biber

İçi için

  • 250 gram lor peyniri
  • 150 gram kaşar peyniri
  • Maydanoz 1 demet

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Sıvı yağ

    Rulo Katmer Poğaça Tarifim Yapılışı

  • Merhabalar öncelikle süt ve suyumuzu ılık hale getiriyoruz yoğurma kabına alıp toz şeker tuz maya sıvı yağ ekleyip karıştıralım yavaş yavaş ununu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz sonra 15 dakika dinlendirelim.
  • Sonra dinlenen hamurumuzu 6 eşit bezeye ayıralım  hazırladığımız sosu bezelerin üstüne 1 tatlı kaşığı kadar dökelim elimizle sosu  kenarlarına sürüyoruz sonra streçleyip 10 dakika kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri açma tahtasının üzerinde yuvarlak şekilde açalım elinizi yağlayarak   yağlayıp bir sağdan bir soldan katlayıp uçlarıda birleştirip dinlendirelim.
  • Sonra hamuru dikdörtgen şeklinde açalım bir kenarını bıçak yardımıyla şeritler keselim bir tarafına da harcımızı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Bu şekilde yapıp tepsiye diziyoruz dizdikten sonra yumurta sarısı ve sostan 1çorba kaşığı ekleyip  üzerine sürülür sonra susamda serpip 180 derece fırında 30 dakika kadar kızarana kadar pişirelim ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • Not: Harika bir tarif mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum ayrıca harika bir çay saati de teşekkürler:)

Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 2 çay bardağı un

Kreması için

  • 3 paket krema 600ml
  • 100 gram çikolata (Yada 2 yemek kaşığı kakao )
  • 3 paket vanilya
  • 3 paket krema sıklaştırıcı

Üzerini süslemek için

  • Çilek frambuaz yaban mersini

Üzerinin ganajı için

  • 200 ml krema
  • 200 gram bitter çikolata (İsteğe bağlı sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)

    Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip sertleşene kadar çırpıyoruz.
  • Yumurtanın sarısını ayrı bir kaba alıyoruz yarım çay bardağı şekeri ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Sıvı yağ süt ekleyip tekrar çırpıyoruz un vanilya kabartma tozunu kakaoyu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  • Dada sonra yumurtanın beyazını ekleyip bir tahta kaşık la yavaş yavaş karıştırıyoruz yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya krema sıklaştırıcı ekleyip koyulaşana kadar mikserle çırpıyoruz benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolata 10 dk dinlendirdikten sonra ekleyip tekrar çırpıyoruz kekimizin üzerine yayıyoruz.
  • Üzeri için kremayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra kenara alıp çikolatayı ekliyoruz çikolata eriyip sos haline gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Daha sonra pastamızın üzerini kapatacak şekilde çikolata sosunu kremamın üzerine döküyoruz buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz üzerini dilediğimiz gibi meyvelerle süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Çıtır Tavuk But Tarifi

 

Çıtır Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk baget (Kanatlada yapılabilir)
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu,
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Çıtır Tavuk But Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bagetleri derin bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tuz ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Pişen tavukları çıkarıp ve soğumaya bırakalım. Derin bir kaseye un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını alıp karıştıralım. Ayrı bir kasede yumurta ve suyu çırpın.
  • Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen tavukları tekrar önce yumurta ardından unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım. Bu aşamada aralıklı karıştıralım. Her tarafı eşit bir şekilde pişmeli. Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Nefis Kayseri Mantısı Tarifi

 

Nefis Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 5,5 su bardağı un

İç malzemesi için

  • 150 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • 1 fiske karabiber ve pul biber

Sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 kase yoğurt
  • 2 dii sarımsak

    Nefis Kayseri Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Un u yoğurma kabına alalım, içine yumurtayı, tuzunu ilave edelim suyunu ekleyelim unu nu yavaş yavaş ekleyerek elimizle yoğurma ya başlayalım. Katı bir hamur olacak şekilde yoğuralım. Yoğurma işlemini tezgaha alarak 10 dakika yoğuralım.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini kapatalım 20 dakika dinlendirelim. Soğanı rendeleyelim suyunu sıkalım kıymaya ekleyelim.
  • Tuzunu ve baharatlarını ekleyip elimizle iyice yedirelim. Hamuru 4beze yapalım. Bezeler in üstünü kapatalım kurumasın. Bezenin altı a ve üstüne.
  • Un koyalım oklava veya merdane ile açalım. Yufkadan daha kalın olacak şekilde açalım 1cm genişliğinde önce dikey ve yatay olarak keselim. Karelere iç malzemesinden minik parçalar koparıp koyalım.
  • Karelerin yanlarını ortada birleştirip mantıları yaparak bir tepsiye dizelim. Hepsini pişirmeyeceksek eğer tepsi ile buzluğa koyalım donunca poşetleyip buzluğa kaldıralım. Elimizin altında hazır dursun.
  • Şimdi pişirme işlemini geçelim.
  • 1litre suyu ocağa alalım. Kaynayınca içine birazcık tuz ve 1tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyelim ardından mantıyı ekleyelim kaynamaya bırakalım.
  • Mantıları suyun yüzüne çıkmaya başladığında pişmiş demektir. Ocaktan alalım. İçine 1su bardağı soğuk su ekleyelim. Yoğurdun içine sarımsağını rendeleyelim.
  • Mantıdan süzgeçli kepçe ile servis tabağına alalım. Üzerine yoğurt dökelim. Üstüne kızgın yağın içine 1tatlı kaşığı tatlı toz biber ve nane ekleyelim. Mantının üzerine gezdirerek dökelim. Mis gibi mantımız servise hazırdır afiyet olsun. 👌 👌.

Jalapone Turşu Tarifi

 

Jalapone Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg jalapone turşuluk biber
  • Her kavanoz için
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Sirke
  • Sarımsak

    Jalapone Turşu Tarifi Yapılışı

  • Biberleri ince ince yuvarlak dilim şeklinde doğrayalım.
  • Kavanozlara biber dolduralım.
  • Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ,1 yemek kaşığı şeker kavanozun alttaki çizgisine kadar sirke 5-6 diş sarımsak ekleyip ağzına kadar sıcak su koyalım. Şişelerin ağzını kurulayıp 2 geri 1 ileri kapakları kapatalım.


Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tarifi

 

Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için

  • 30 adet oreo bisküvi (340 gram )
  • 80 gram tereyağı

Harcı için

  • 250 gram krem peynir
  • 240 ml krema
  • 250 gram orman meyveleri
  • 80 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 paket jelatin (kıvam tutması için)
  • Yarım çay bardağı su
  • (ben kelepçeli kek kalıbı kullandım. tart kalıbı da güzel olur)

    Pişmeyen Tam Ölçülü Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Robotta bisküvileri un haline gelene kadar ufaltın. (kremalarını ayırmanıza gerek yok olduğu gibi kullandım)
  • Ardından erimiş tereyağını da ekleyip tekrar robottan geçirin.
  • Kalıbınızın tabanına düzgün bir şekilde yerleştirin.
  • Bir kaşık ya da çay bardağının tabanıyla düzeltme işlemi yapın.
  • Kreması için öncelikle robotta meyveleri çekin.
  • Ardından krem peynir, toz şeker ve vanilya özütünü ekleyip tekrar robotu çalıştırın.
  • Bir tavada suyu ısıtıp jelatini dökün ve kaynatın. Hazır olan diğer karışımdan sıcak jelatine koyup ılıştırın. Bu karışımı da harcın içerisine dökün ve tekrar karıştırın.
  • Çiğ kremayı da çırpıp kabardıktan sonra harca ekleyip son kez robottan geçirin.
  • Dolaptan cheesecake tabanını çıkarın ve kelepçeli kalıbın içerisine harcı boşaltın. Bu şekilde dolapta en az 4-5 saat bekledikten sonra yenmek için hazır. Üzerini kırmızı meyvelerle süsleyebilirsiniz. Eğer daha hızlı olsun isterseniz buzlukta da 1 saat bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.

3 Eylül 2021 Cuma

Efsane Kahvaltılık: Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 100 gr kaşar peyniri rendesi
  • Bir tutam maydanoz

    Yapılışı

  • Tarifimizi hazırlamaya yumurtaları haşlayarak başlayalım. Bunun için uygun bir tencere içerisine yumurtaları alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • 8 dakika haşladığımız yumurtaları ocaktan alalım, soğuması için bekletelim. Mantarı ince dilimler halinde doğrayalım.
  • Yeşil biber ve kırmızı kapya biberin içlerini temizleyelim ve ufak parçalar halinde doğrayalım.
  • Domatesinde kabuklarını soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım, doğradığımız mantarları ekleyerek güzelce soteleyelim.
  • Daha sonra üzerine yeşil ve kırmızı biberleri ilave edelim, biberler hafif diriliğini yitirene kadar sotelemeye devam edelim.
  • Domatesleri de ekleyip bir kaç kez karıştıralım. Ardından haşlanan yumurtalarımızı ortadan iki keselim, sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  • Üzerine kuru nane, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek tavanın kapağını kapatalım. Kaşarlar eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Kaşarları eriyen sebzeli yumurta kapamamız servise hazır. Afiyet olsun!

Vişnelim Vişneli Limonlu Muhteşem Tatlı Tarifi

 

Vişnelim Vişneli Limonlu Muhteşem Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Limonlu Kısmı İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun suyu
  • 2 limonun rende kabuğu
  • Yarım portakalın rende kabuğu ( varsa )

Vişneli Kısmı İçin

  • 1 kase ayıklanmış vişne
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta

    Vişnelim Vişneli Limonlu Muhteşem Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İrmik, tozşeker, rendelenmiş iki limonun kabuğu ( varsa yarım portakalın rende kabuğu renk vermesi için yoksa sorun değil ) vanilya ve tereyağı hepsini beraberce tencereye alın.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş dökerek karıştırın ocağa alın, orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
  • Koyulaşmaya başlayınca sıkılmış bir limonun suyunu içine ilave ederek iyice karıştırın ve bir dakika kadar sonra ocaktan alın.
  • Kalıbı sudan geçirip süzün ve irmikli tatlıyı kalıba döküp düzeltin, oda ısısına gelince buzdolabına koyun, iki saat dinlendirin.
  • İyice soğuyan tatlıyı kalıptan servis tabağına alın. Ayıklanmış vişneyi küçük bir tencereye alın üzerine bir çay bardağı tozşekeri dökün, ocakta beş dakika kadar pişirin.
  • İki tatlı kaşığı nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırarak açın, vişneye ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • İrmikli tatlının ortasına dökün ve yine buzdolabına koyun, soğutun, daha sonra dilimleyerek kesin, afiyetler olsun. 🍋🍒.

Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tarifi

 

Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates biber )
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

    Derin Dondurucu İçin Kuru Köfte Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri bir kaba koyup en az 10 dakika yoğurun.
  • Şekillerini yapıp buzdolabı poşetine veya şeffaf buzluk tabaklarına güzelce yerleştirin.
  • Kullanacağınız zaman en az 1 saat öncesinden çıkarın.
  • Sıvı yağda orta yükseklikteki ateşte pişirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Not: Miktarı çoğalttığınız taktirde malzemeleri ikiye katlayın sadece 1 kg kıymaya kadar tek yumurta. Buzluktan çıktıktan sonraki pişirme resimlerini de resimledim kesinlikle hiç bir şey olmadan 6 ay muhafaza edilebilir.