6 Eylül 2021 Pazartesi

Gavurdağı Salatası Tarifi

 

 Gavurdağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kırmızı soğan
  • 4 adet büyük boy domates
  • 2 adet orta boy çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 100 gram ceviz içi
  • 1 adet nar
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz

    Gavurdağı Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri yıkayıp temizleyin.
  • Tüm malzemeleri incecik doğrayın.
  • Maydanozu incecik kıyın.
  • Sosu ile buluşturduğunuz salatayı derin bir servis tabağına alın.
  • Üzerini küçük parçalar halinde kırdığınız ceviz içi ve nar ile süsledikten sonra sulanmaması için bekletmeden servis edin.
  • Afiyetler olsun

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için;

  • Nane

    Yapılışı

  • Mercimekler yıkanır süzülür, düdüklü tencereye alınır.
  • Üzerine rendelenmiş soğan, patates, havuç, sıvı yağ, limon suyu, baharatlar, tuz, tavuk suyu ve normal sıcak su ilave edildikten sonra karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
  • Kapağı kapatılan düdüklüde yaklaşık yüksek ateşte, düdüklünün düğünden buhar çıkana kadar pişirilir.
  • Çorbanız kaynayıp buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika pişmeye bırakılır.
  • Daha sonra düdüklünün kapağı açılır, pişen çorba robotta çekilir.
  • Robot yoksa süzgeçten de geçirilebilir ya da o şekilde sevenler hiç süzmeden de yapabilir.
  • Süzdükten sonra kapağı açık bir şekilde 2 dakika daha tekrar kaynatılıp ocaktan alınır.
  • İsteğe bağlı üzerini tereyağında kızdırılmış nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun :)

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 250 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz

    Düdüklü Tencerede Etli Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Nohutları bir akşam öncesinden suya koyup bekletelim. Ertesi gün şişen Nohutlari suyunu süzüp sudan geçirelim.
  • Tencereye alıp üzerine su ekleyip 10 dakika kadar haşlayıp ocaktan alıp süzelim.
  • Düdüklü tencereye etlerinizi koyun ve rengi donene kadar kavurun.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar etlerle birlikte kavuruyoruz.
  • Salça eklenir 1 -2 dakika kavrulur.
  • Üzerine haşlanmış nohutlar ve tuz ilave edilir.
  • Üzerine gelecek kadar su ekleyip kapağını kapatalım.
  • Düdük öttükten sonra düdüğü kapatıp kısık ateşte 15- 20 dakika pişirelim. Afiyet şeker olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti 

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbet hazırlanır.
  • Bir tencereye su ve şeker alınır kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır .
  • 15 dakika kaynatılır vanilya eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Keki için yumurta ve şeker beş dakika çırpılır diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  • Yağlanmış borcama koyulur.
  • 160 derece de 30 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülür soğumaya bırakılır.
  • Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır karıştırarak pişirilir.
  • Altı kapatıldıktan sonra krem şanti eklenir blenderla 5 dakika çırpılır.
  • Kekin üzerine dökülür.
  • Üzeri istenildiği gibi süslenir.
  • Buz dolabında en az 3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un hariç verilen malzemeleri geniş cam bir kaba alıp homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamura şekiller veriyoruz.
  • Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam serpiyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🥰.

Ev Yapımı İkramlık Çikolata️ Tarifi

 

Ev Yapımı İkramlık Çikolata️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram sütlü çikolata (bitter veya beyaz çikolatada kullanabilirsiniz )
  • 1 adet desenli silikon kalıp (istediğiniz kalıbı kullanilabilirsiniz ama daha kolay çıktığı için silikon tercih edin)

Ev Yapımı İkramlık Çikolata️ Tarifi Yapılışı

  1. Çikolatalarımızı cam kaseye koyup benmari usûlü eritelim. (ben çaydanlığın üzerine koyup o şekilde eritiyorum, dilerseniz mikrodalga fırında veya ketıl üzerine koyarakta eritebilirsiniz 😉) 🍫
  2. Silikon kalıbımızı bir kere su ile yıkayıp erittiğimiz çikolatamızı eşit bir şekilde koyalım. (ben kalpli kalıbımı kullandım @bimturkiye ‘den 3 çeşit aldım, oradanda alabilirsiniz🥰)
  3. Dondurucuda 30 dk bekletip kalıptan çıkarabilirsiniz…🥰
  4. Silikon olduğu için kolaylıkla hemen çıkacaktır.
  5. Havalar sıcak olduğu için biraz çabuk eriyebilir o yüzden tüketeciğiniz kadar çıkarın tavsiyem olsun…👍
  6. Dilerseniz fazla yapıp, buzdolabında muhafaza edebilir kahve sunumlarında kullanabilirsiniz. ❤️❤️Afiyet olsun❤️❤️.

Böğürtlenli Yulaf Kasesi Tarifi

 

Böğürtlenli Yulaf Kasesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml süt
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi (ince öğütülmüş )
  • Bir avuç böğürtlen
  • 4-5 büyün ceviz
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı chia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı bal

    Böğürtlenli Yulaf Kasesi Tarifi Yapılışı

  • Yulafı süte ekleyelim ve orta ateşte 5 dk pişirelim ve kaseye alıp soğutalım.
  • Soğuduktan sonra diğer malzemeleri üzerine koyalım ve üzerinde bir tatlı kaşığı balı gezdirelim.
  • Çok uzun düre tok tutan bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum, afiyet olsun 😋.

Pamuk Gibi Açma Tarifi

 

Pamuk Gibi Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( sarısı dışına, beyazı içine )
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kilodan 1 su bardağı eksik un
  • 100-150 gr yumuşak tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

    Pamuk Gibi Açma Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için süt, su, şeker, mayayı eritin ve 10 dk bekleyelim.
  • Ardından un, tuz, yumurta beyazı sıvı yağ ilave edelim ve hamurumuzu yoğuralım.
  • 30-40 dk mayalanması için bekleyelim.
  • Tezgahı bolca yağlayalım mayalanan hamuru dökelim.
  • Elimizle iyice açalım. Kare şeklinde olsun.
  • Üstünü bolca tereyağlayalım.
  • Bir katı üstüne atalım tekrar tereyağlayalım.
  • En son zarf şeklinde katlayıp uzunlamasına elimizle açalım tereyağlı olacak bolca.
  • 2 parmak şeklinde keselim.
  • Elimizle uzatıp kıvıralım.
  • Hamuru tepsi mayası olması için 15 dk bekletelim.
  • Yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edip hamurlara sürelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 17 dk pişirdim, üstü kızarana kadar pişirin. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. 😋😋.

Nar Gibi Kızarmış Fırında Bütün Tavuk Tarifi

 

Nar Gibi Kızarmış Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • (ben kajun baharatı kullandığım için ekstra kimyon, toz biber, karabiber koymadım siz dilerseniz koyabilirsiniz)

Pilavı için malzemeler;

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ (ben göz kararı koyuyorum)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal(renk vermek için)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tarçın (dilerseniz kuş üzümüde ekleyebilirsiniz, ben eklemedim)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı tavuk suyu

    Nar Gibi Kızarmış Fırında Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Evvela tavuğumuzu düdüklü tencereye koyup, üzerini biraz örtecek şekilde su ekleyip 15 dk haşlayalım (çok haşlamayın dağılmasın).
  • Sosu için bütün malzemelerimizi iyice karıştıralım ve haşladığımız tavuğumuza iyice içine dışına sürelim.
  • Vaktiniz varsa buzdolabında 30 dk kadar baharatlı bir şekilde bekletebilirsiniz.
  • Tavuğumuzu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 200 derece önceden ısıtılmış, alt üst ızgara ayarında 45 dk pişirelim. (ekstra fırın poşetine koymadım)
  • Arada kontrol edip alt üst çevirerek bu şekilde pişirelim.
  • Pilavın yapılışı; 🍚1 su bardağı pirinçimizi kısık ateşte sıvı yağ ile biraz kavurup, baharatlarını ekleyelim ve birazda öyle kavuralım.
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak su ve yarım su bardağı tavuk suyunu ekleyip karıştıralım.
  • En son üzerine tereyağımızı koyup kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
  • Servis ederken ben pilavın üzerine tavuğu koyup o şekilde yaptım, siz istediğiniz gibi servis edebilirsiniz…
  • Bu şekilde yapınca dışarıdan aldığımız hazır tavuklardan kat ve kat daha lezzetli oluyor 🤤 denemenizi tavsiye ederim 🍗🐔🧡Afiyet olsun🧡🐔🍗.

Mercimek Mantısı Tarifi

 

Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurt için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

    Mercimek Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Mercimeği 2 su bardağı kaynar suyla yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan mercimekleri geniş bir kaba alın.
  • Üzerine bulguru ve 1 su bardağı kaynar suyu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  • Üzerini streç filmle kapatarak 15 – 20 dakika dinlendirin.
  • Sosu için tüm malzemeleri küçük bir tavaya alıp 1-2 dakika orta ateşe kavurun.
  • Üzerine 3-4 yemek kaşığı su ekleyip kıvamını actıktan sonra ocaktan alın.
  • Dinlenen mercimek karışımını 1-2 dakika boyunca yoğurduktan sonra cevizden biraz daha küçük parçalar alarak yuvarlayın.
  • Servis tabağına mercimek mantılarını dizin ve üzerine önce sarımsaklı yoğurt ardından salçalı sosu dökün.
  • En sonunda arzuya göre maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗❤️.

Evde Sağlıklı Browni İntense Yapımı Tarifi

 

Evde Sağlıklı Browni İntense Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet etli hurma
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şekersiz sade fıstık ezmesi
  • 150 gram şekersiz çikolata (Bitter ve sütlü karışık kullandım)

    Evde Sağlıklı Browni İntense Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hurmaları sıcak suda yumuşaması için bekletin.
  • Yumuşamış olan hurmaları robottan geçirin.
  • Ardından kakaoyu da ekleyin ve tekrar robottan geçirin ve elinizle şekiller verin. Ben ortalarını çay kaşığı ile açıp fıstık ezmesi koydum arzu ederseniz hiç koymayabilirsiniz ama çok çok yakıştı.
  • Hazır olunca buzluğa kaldırın ve bu sırada çikolatalarınızı mikro dalgada iyice eritin.
  • Çikolatanız da ılıdıktan sonra buzluktan çıkarıp güzelce her yerini çikolataya bulayın.
  • Sonra hoppp tekrar buzluğa. 1 saat sonra sizi mutlu etmek için orada bekliyor olacak 😎

Erikli Turta Tarifi

 

Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Üzerindeki clumble için;

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Erik (ben mürdüm eriği kullandım sizler farklı erikle de yapabilirsiniz

    Erikli Turta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ile şekeri 5dk çırpın.
  • Daha sonra sütü ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Unu ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ilave edip çırpın.
  • Normal kek kıvamından biraz koyu oluyor.
  • Kek harcını kalıba döküp üzerine erik dizin.
  • Benimki biraz az oldu biz biraz daha fazla koyabilirsiniz.
  • Şeker, tereyağ ve unu elinizle yoğurun.
  • Eğer kıvamda un az gelirse ekleyebilirsiniz.  Kıvamı hamur gibi olmayacak.  Ufalanacak resimde var nasıl olacağı.
  • Daha sonra üzerine bu hamurları kekin atın.
  • 180 derece de pişirin.
Ben