8 Eylül 2021 Çarşamba

Köz Biber Yatağında Tavuk Tarifi

Köz Biber Yatağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kırmızı biber
  • Tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

    Köz Biber Yatağında Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Biberleri yıkayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 200 derece fırında 30 dakika közlüyoruz ve soğuduktan sonra orta kısmına bıçakla çizgi atıp içini temizliyoruz.
  • Tavukları tavanın içine alıyoruz ve suyunu salmalarını sağlıyoruz.
  • Salçasını, tuz ve baharatlarını da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Biberlerimizin içini tavukla dolduruyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
  • Sıcak fırına biberleri tekrar koyuyoruz ve kaşarların erimesini sağlıyoruz.
  • Kaşarlar eridikten sonra servis tabağına alıyoruz ve servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 😊

Kışlık Kabak Tarifi

 

Kışlık Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kabak
  • Buzdolabı poşeti

    Kışlık Kabak Tarifi Yapılışı

  • Kabakları yıkayıp rendeleyelim suyunu sıkalım.
  • Poşete yerleştirelim ve poşetin havasını alalım.
  • Diğer kabakları yemeklik doğrayıp onlarada aynı işlemi uygulayın.
  • Derin dondurucuya kaldırıp istediğimiz zaman kullanabilirsiniz😍.

Kaydedilme Rekoru Kıran Sufle (Birebir Ölçülü Tam Tutan Tarif) Tarifi

 

Kaydedilme Rekoru Kıran Sufle (Birebir Ölçülü Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı nutella (İsteğe bağlı)

    Kaydedilme Rekoru Kıran Sufle (Birebir Ölçülü Tam Tutan Tarif) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağı ve çikolataları bir kabın içine koyup ocakta eriyene kadar beklettim.
  • Yumurta ve şekeri bir kabın içinde iyice çırptım.
  • Çırpılmış olan yumurtalı karışıma eritilmiş̧ ve soğumuş olan sosu ve nutellayı ekleyip karıştırdım.
  • Unu da ekledim ve homojen bir karışım elde ettim.
  • Sufle kaplarını tereyağı ile güzelce yağladım ve yarısına gelecek şekilde doldurdum.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında 10-12 dakika arası kontrollü olarak pişirdim.
  • Her fırın farklı olabilir. Pişen sufleyi biraz beklettikten sonra kabından çıkarıp servis yaptım afiyet olsun.
  • Üst tarafı kabuk bağlayınca kontrollü bir şekilde pişirin. Ortasının ıslak kalması önemli.
  • Üst tarafı kabuk bağlayınca fırında iken sufle kabını hafif sallayın ortası sallanıyor ise olmuş demektir.
  • Not: Ben genelde sufleyi yanmaz folyo kaselerde yapmayı tercih ediyorum. Hem daha kolay çıkıyor, hemde şekil olarak daha çok hoşuma gidiyor.

Starbucks Kurabiyesi Tarifi

 

Starbucks Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Yaklaşık 3 su bardağı un (Kontrollü)

    Starbucks Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına un, ceviz ve damla çikolata hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Ceviz ve damla çikolatayı ekleyip unu kontrollü bir şekilde ilave edelim. Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru tezgahta sopa şeklini vererek görseldeki gibi streç filmle saralım. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru dolaptan çıkarıp 1 er parmak genişliğinde dilim dilim keselim.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

İsteğiniz Şekilde Krem Şokola (Efsane Lezzet) Tarifi

 

İsteğiniz Şekilde Krem Şokola (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao

Piştikten sonra;

  • 1 paket 80 gramlık istediğiniz çikolata
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

    İsteğiniz Şekilde Krem Şokola (Efsane Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Tencereye un, şeker, kakao ve nişasta, konulur, çırpıcı yardımıyla harmanlanır,.
  • Süt ilave edilir sürekli karıştırarak orta ateşte pişirilir.
  • Göz göz olunca ocak kapatılırÇ.
  • Vanilya, çikolata ve tereyağı eklenip iyice köpürene kadar çırpılır.(3-5 dakika blender yada çırpıcıyla).
  • Servis yapacağımız kaplar su ile ıslatılıp süzülür ve krem şokolalar pay edilir.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az dört saat yada bir gece bekletilir,.
  • Kuplarda yada ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Sunum sizin maharetli ellerinize kalmış.
  • Deneyenlere şimdiden kolay gelsin 🌹.

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı nane
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yaklaşık 200 gram beyaz peynir

    Haydari Tarifi Yapılışı

  • Tavaya tereyağı alınır eritilir üzerine nane ve rendelenmiş sarımsak eklenip çok az kavrulur ve soğuması için kenara alınır.
  • Uygun bir karıştırma kabına süzme yoğurt alınır. Beyaz peynir çatalla ezilir ve yoğurtun üzerine eklenerek karıştırılır. Tuz ilave edilir.
  • Dereotu küçük doğranarak ilave edilir ve karıştırılır. Soğuyan tereyağı nane karışımı, yoğurt karışımına ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına alınır üzerine zeytinyağı gezdirilir, dilerseniz sıkma torbasına koyarak salatalık dilimleri üzerine sıkarak servis yapabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Müceddere Pilavı Tarifi

 

Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası kullandım)
  • 7 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

    Müceddere Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mercimeği iki su bardağı su ile haşlayalım (Mercimekler ne çok pişip ezilsin nede çok diri kalsın).
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanın rengi dönene kadar soteleyelim ardından tereyağını ekleyip erimesini bekleyelim.
  • Salçayı ekleyip biraz kavuralım (Salçanın çiğ kokusunun çıkması için).
  • Sonrasında bulguru ve haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ekleyelim, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip bir iki dakika kavuralım.
  • 7 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim (Su ölçüsü bulgurun çeşidine göre farklılık gösterebilir kontrollü ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗

Müthiş Lezzeti İle Şehzade Kebabı (Mutlaka Deneyin Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Müthiş Lezzeti İle Şehzade Kebabı (Mutlaka Deneyin Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı et
  • 3 adet irice boy kuru soğan
  • 3 adet irice patlıcan
  • 4 adet orta boy patates
  • 5 adet sivribiber
  • 2 adet kapya biberi
  • 6-7 diş sarımsak
  • 300 ml kaynar su
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • Sebzeleri tavada kızartmak için 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kırmızı toz biber, acı pul biber, karabiber, kekik.
  • Süsleme için
  • Domates ve biber

    Müthiş Lezzeti İle Şehzade Kebabı (Mutlaka Deneyin Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  • Etimiz ön aşamada düdüklüde pişirilir.
  • Sebzeleri kızartılır, ve son aşamada tümü sosu ile birleştirilip fırında son lezzeti için taçlandırılır 👑.
  • Şehzadeler için özel yapılmış bu osmanlı yemeğimi mutlaka ama mutlaka deneyin diyorum🙋🏻‍♀️.
  • Patlıcanları alaca şekilde soyup iri küpler halinde dilimleyip tuzlu suda 20 dk bekletip durulayıp kurulayalım.
  • Fritöz yada tavada bol yağda kızartalım havlu peçete serilmiş bir tepside bekletelim.
  • Patatesi soyup orta küpler halinde doğrayıp kızartalım. Onuda peçete üzerinde fazla yağının süzülmesi için dinlendirelim. Bizde bu arada orta boy doğranmış kuşbaşı dana etimizi tencerede kavuralım.
  • Et suyunu salınca az daha kavurup üzerine yarım su bardağı kadar kaynar su ekleyip düdüklü yada tencerede etler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Geniş ve derin bir tava içine sıvı yağ, kapya biberi, yeşil biber, soğan ve sarımsağı yemeklik şekilde irice doğrayıp ateşte kavuralım. Baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • Pişen etimizi süzerek kavrulmuş soğan biber sebzelerinin üzerine tavaya ekleyelim hep beraber 3-5 dk kavuralım ve ocaktan alalım.
  • Sosu için bir tavaya biraz sıvı yağ ve salçayı koyup kavuralım tuz ve karabiber ekleyelim sıcak suyunu da koyup kaynatalım.
  • Patates ve patlıcan ikilisini borcamın tabanına karışık şekilde yerleştirelim.
  • Etimizi borcam üzerindeki kızarmış sebzeler üzerine eşitçe dökelim.
  • Tavadaki sosunu gezdirelim 210° alt üst ayarda ısınmış fırının orta rafında 20-30 dk arası dekor dizdiğimiz domates ve biberler kızarana kadar pişirip servis edelim.Not: düdüklümde haşladığım etimin tencere içerisinde kalan et suyunu karton bardağa doldurup buzluğuma kaldırdım, çorba ve yemeklerimde çıkarıp kullanmak için,, , sizede fikir olsun.

Tarhana Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.( Veya tarhanayı suyu ekledikten sonra ekleyip çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. böylelikle topaklanma ihtimali azalır.)
  • Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. (kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.)
  • Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz, çorbamızı…
  • Afiyet olsun.

  • Tuz

    Yapılışı

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gram olacak)
  • 175 gram tereyağ yağ
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • Antepfıstığı veya ceviz

Şerbeti için:

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • Rendelenmiş çikolata
  • Kakao
  • Antepfıstığı

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım soğuması gerekiyor.
  • Şerbeti için tencereye süt ve şekeri alalım kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp 10-15 dakika kısık ateşte kaynatalım ardından soğumaya bırakalım.
  • Tereyağını eritip alttaki ayran ve üsteki köpük olan kısmı ayıralım temizlenmiş tereyağımız sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  • 1 paket baklavalık yufkamızı tezgaha serelim 600gr lık alüminyum tepsimizi yufkaların üzerine koyup tepsi boyutunda keselim bu işlemi çok hızlı yapalım çünkü baklavalık yufka çok çabuk kuruyor .
  • Kestikten sonra bir sofra bezi arasına saralım kullandıkça sofra bezi arasından alalım tepsimizi 1-2 kaşık yağ döküp iyice heryeri yağlayalım.
  • 2 kat yufka serip tekrar yufkanın her yerine yağ sürelim .
  • Bu işlemi 30 kat olana kadar devam edelim.
  • 2 yufkada bir yağlayalım 30 kat olduğunda antepfıstığı veya ceviz serpelim. (ara katlara kesilmiş olan yufkaları ekleyebilirsiniz )
  • Sonra 10 kat yufka da üst kısmına döşüyoruz bu defa her yufka arası yağ sürüyoruz.
  • Bittikten sonra çok bastırmadan baklavamızı kesip geri kalan yağımızı her yerine sürüp 160° lik fırınımıza sürüyoruz yavaş yavaş pişiriyoruz iyice kızarınca fırından alıp 5 dakika bekleyip soğuk şerbetimizi döküyoruz.
  • Tatlımız iyice soğuduktan sonra kakao eleyip çikolata rendesi serpip antepfıstığı ile süsleyip servis yapalım afiyet olsun ❤❤.

Peynirli Açma (Puf Puf) Tarifi

 

Peynirli Açma (Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar su

Arasını yağlamak için;

  • Tereyağı

Üzeri için;

  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

    Peynirli Açma (Puf Puf) Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içine un ve tuzu alıp harmanlayalım.
  • Ilık sütü bir kaseye alıp, toz mayayı ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştıralım.
  • Mayanın kabarması için beş dakika bekleyelim.
  • Unun ortasını açıp sıvı yağ ve sütlü karışımı ilave ederek yoğurmaya başlayalım, hamurun kıvamına göre yeteri miktarda ılık su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru on eşit parçaya bölüp elimizde yuvarlayarak beze yapalım.
  • Tezgah üzerinde streç film örterek yaklaşık 10-15 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurları hafifçe bastırarak açalım üzerine tereyağı koyup (ben tereyağını rendeledim) parmak uçlarımızla hafif hafif bastırarak açalım olabildiğince inceltelim, bir ucundan başlayarak rulo yapalım yuvarlak olacak şekilde dolayıp fırın tepsisine dizelim elimizle hafifçe bastıralım.
  • Bütün bezeler bitene kadar bu şekilde yapmaya devam edelim, hamurların ortasına parmaklarımızla uzunlamasına bastırıp çukurlaştıralım.
  • Çukur kısma ufalanmış peynir koyalım, karşılıklı iki tane domates koyalım ve ince doğranmış bir parça yeşil biber koyalım.
  • Çırpılmış bir tane yumurtaya bir tatlı kaşığı pekmez koyup karıştıralım açmaların kenarlarına sürüp ılık ortamda 15 dakika kadar tepside mayalandıralım.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.
  • Pişen puf puf peynirli açmalarımız servise hazır.

    🌹afiyet olsun 🌹.

Tam Ölçülü Ev Yapımı Şeftali Suyu/Tadına Baktıktan Sonra Kasa Kasa Yapacaksınız Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 kg olgun şeftali
  • 5 su bardağı içme suyu
  • 5 su bardağı toz şeker (su bardağı ölçüsü 200 ml)

     Yapılışı

  • Şeftalileri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyalım.
  • Uygun bir tencerenin içerisine şeftalileri dilimleyelim.
  • Üzerine su ve şekeri ilave edip karıştıralım.
  • Tencereyi ocağa alalım.
  • Orta kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat pişirelim.
  • Daha sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirelim.
  • Tekrar ocağa alalım 10 dakika kısık ateşte pişirelim.
  • Kaynar şekilde kavanozlara dolduralım ve kavanozları ters çevirelim.
  • Üzerlerini mutfak örtüsü ile örtelim.
  • Soğuyunca güneş görmeyen serin bir yerde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  • Not:kullanılan kavanozların temiz ve kırık olmaması kapakların yeni olmasına dikkat edelim ki vakumlama işlemi sorunsuz gerçekleşsin.

    Konsantre meyve suyunu içeceğiniz zaman 1 ölçüye bir ölçü içme suyu ilave edip karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Tadını kontrol ederek su miktarını artırıp azaltabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 🤗.

Et Sote Tarifi

 

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram dana eti
  • ️2 baş soğan
  • ️1 kaşık salça
  • ️1 büyük boy kırmızı biber
  • ️2 yemek kaşığı tatlı biber tozu
  • ️400 ml et suyu
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı karabiber

    Et Sote Tarifi Yapılışı

  • Soğanı ve kırmızı biberini tavada kızartıyorsunuz.
  • Ardından etleri içine koyup güzelcene beraber kavuruyorsunuz.
  • Baharatları ve salçayı koyduktan sonra yaklaşık iki bardak etsuyunu kısık ateşte 1 saate yakın kaynatıp pişiriyorsunuz.
  • Makarna ile beraber servis ediyorsunuz.