11 Eylül 2021 Cumartesi

Galeta Ve Mısır Unlu Fırında Patates Tarifi

 

Galeta Ve Mısır Unlu Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için :

  • 1 kase yoğurt
  • Kuru nane
  • Pul biber

    Galeta Ve Mısır Unlu Fırında Patates Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patateslerimizi soyalım ve yıkayalım.
  • Ardından elma dilimi şeklinde dilimleyelim.
  • Üzerine sıvı yağ, galeta unu, mısır unu, tuz, pul biber dökelim ve iyi bir şekilde elimizle karıştıralım.
  • Hazırlanan patatesler fırına atılıp 20 dakika pişirilir.
  • Pişen patatesler hazırlanan sos eşliğinde yemeğe hazır 😋😋.
  • Şimdiden herkese afiyet olsun 🥰❣️🥰

Fırında Patlıcan Kebabı (Kebab With Eggplant) Tarifi

 

Fırında Patlıcan Kebabı (Kebab With Eggplant) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 veya 4 adet patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet kuru soğan
  • Çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Kimyon, kekik, karabiber, pul biber, tuz
  • Zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağından bir parmak eksik sıcak su

Fırında Patlıcan Kebabı (Kebab With Eggplant) Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar alacalı alacalı soyulur ve dilimlenir. 15-20 dk tuzlu suda bekletilir ve süzülür.
  2. Köfte için; kıyma, soğan, baharatlar, galeta unu ve yumurta eklenir. Yoğrulur. Yassı olarak şekil verilir.
  3. Çarliston biberler temizlenir ve 3’e bölünür.
  4. Fırın kabı yağlanır. Bir patlıcan, bir köfte, bir biber olacak şekilde dizilir.
  5. Üzerine domates dilimleri ve 3 diş sarımsak boş kalan yerlere konur.
  6. Salça, sıcak su ve zeytinyağ karıştırılır ve yemeğin üzerine dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kapalı bir şekilde 1 saat pişirilir. 5 dk üzeri açık şekilde kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Patates Köftesi Tarifi

 

Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet sarımsak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un(kıvamını kendiniz ayarlayın çünkü patatesin boyutuna göre un miktarı değişiyor)
  • 1′ er çay kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patateslerimizi soyup yıkadıktan sonra rendeleyelim. Suyunu isterseniz sıkın ben sıkmadım.
  • Daha sonra yumurtayı ayrı bir yerde çırpıp patatesin üzerine ekleyelim.
  • Biberi, soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp üzerine ekleyelim.
  • Sonra baharatlarımızı ekleyelim ve en son kabara tozu ve unu ekleyelim. İyice karıştırın.
  • Kıvamına bakın kaşığa aldığınız zaman dökülmeyen çokta koyu olmayan bir harç olacak.
  • Tavaya biraz fazla yağ koyun. Kızgın yağa kaşık yardımıyla koyun ve arkalı önlü kızartın.

Kışlık Fasulye Tarifi

 

Kışlık Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg fasulye
  • 2 kilo domates

    Kışlık Fasulye Tarifi Yapılışı

  • Fasulyeleri istediğimiz şekilde parçalara bölüyoruz.
  • Derin geniş rahatça karıştırabileceğimiz bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerine rendelediğimiz domatesleri ekleyip kısık ateşte fasulyeleri rengi hafif dönene kadar pişiriyoruz yaklaşık 20 dakika.
  • Arada alttan üste karıştırıp hepsinin eşit pişmesini sağlıyoruz.
  • Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine pay edip derin dondurucuya kaldırıyoruz.

El Yapımı Mayasız Kıtır Kıtır Grissini Tarifi

 

El Yapımı Mayasız Kıtır Kıtır Grissini Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada bitkisel margarin (tepeleme )
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat (silme)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz (isteğe bağlı çoğaltabilirsiniz)
  • 1,5 -2 su bardağı tam buğday unu (lütfen kontrollü ekleyelim ele yapışmayan kıvamda olmalı) isterseniz beyaz un ile de yapabilirsiniz
  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı nane
  • İsteğe bağlı kinoa yada dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz ben çay kaşığının ucuyla zerdeçal da ekledim

    El Yapımı Mayasız Kıtır Kıtır Grissini Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemelerimizi karıştırıp yoğuralım ele yapışmayan kıvam aldığında cevizden küçük parçalar alıp elimizde uzun çubuklar elde edelim.
  • 180-200 derece fanlı ayarda 15-20 dk kontrollü pişirelim.
  • Piştikten sonra 5 dk fırının kapağını açmayalım.
  • Tarifimiz gerçekten kıtır kıtır hazırları aratmayacak bir grissini tarifi, galeta olarak da tüketilebilir. Afiyet olsun. 🌸.

8+ Bebekler İçin Kıymalı Kereviz Yemeği Tarifi

 

8+ Bebekler İçin Kıymalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • 7-8 dal kereviz ( kerevizin patatesi de küçük boy patates gibi olabilir)
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 yemek kaşığı kuzu kıyması
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 3,5 su bardağı su

    8+ Bebekler İçin Kıymalı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Sebzelerin tamamını küp küp küçük doğrayın. Kereviz yapraklarını ben çok küçültmüyorum siz isteğe göre doğrayabilirsiniz.
  • Tencereye sebzeleri yağı ekliyorum suyunu ekledikten sonra orta/kısık ateşte pişiriyorum.
  • Kaynamaya başlayınca içerisine önceden pişirmiş olduğun kıymayı da ekliyorum. Bir süre daha birlikte pişiriyorum.
  • Piştikten sonra hafif ılık hale geldiğinde zeytinyağını ve baharatları ekliyorum.
  • Afiyet olsun 😋

Kornişon Turşu Tarifi

 

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

Turşu için;

  • 3 kilo kornişon salatalık
  • 5 adet 1 litrelik kavanoz
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3_4 adet limon tuzu
  • 1 baş sarımsak hepsine göz kararı bölüştürün
  • Yeteri kadar kaynar su

    Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle salatalıklarımızı güzelce yıkayıp sap, baş kısımlarını temizleyelim.
  • En altına biraz sarımsak koyup 1 litrelik kavanozlara diklemesine dizelim. Aralarına sarımsak atmayı unutmayın.
  • Tamamı bittikten sonra her bir kavanoza 1 çay bardağı sirke, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3-4 adet limon tuzunu ekleyip üzerlerine kaynar suyu dökelim ve hiç kullanılmamış temiz kapakları sıkıca kapatıp şöyle biraz çalkalayın ki içinde şeker ve tuz erisin.
  • Sonrasında baş aşağıya gelicek şekilde çevirelim.
  • Kaynar su koyduğumuz için kendisi vakumlanacaktır ek olarak bir şey yapmanıza gerek yok.
  • 1 gün boyunca hiç ellemeden iyice soğuyan turşuları ertesi gün serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
  • İster 10 gün sonra isterseniz kışın açıp tüketebilirsiniz🌼 şimdiden yapan herkese afiyet olsun.

Reyhan Şerbeti Tarifi

 

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ reyhan
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 6-7 damla limon suyu
  • 2 küçük parça limon tozu ( 1/2 (yarım) çay kaşığı)
  • 1,5 litre kaynamış su

    Reyhan Şerbeti Tarifi Yapılışı

  • Reyhanlarımızı güzelce yıkayalım. Suyumuzu kaynatalım, şerbetimizin renginin daha güzel olması için reyhanlarımızı şeker ile ovalım üzerine limon suyunu ekleyelim daha sonra kaynar kaynar suyumuzu reyhanlarımızın üzerine ekleyelim.
  • İçine limon tozunu da ekleyip şeker ve limon tozu eriyinceye kadar karıştıralım (limon tozu kullanmak istemezseniz yarım yada 1 tam limon suyu kullanabilirsiniz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Şerbetimizin kapağını kapatıp 15 dk dinlenmeye bırakalım.
  • Not: Kesinlikle şerbetimizi kaynatmıyoruz sadece sıcak su ile demlendiriyoruz 15 dk sonunda içinden rengini veren reyhanlarımızın hepsini çıkarıp servis edeceğimiz sürahimize yada karafımıza alıyoruz. Soğuk içim servis önerisidir. Buz ile de tüketilebilir. Afiyet olsun. 🌸.

Yeşil Domatesli Bamya Yemeği Tarifi

 

Yeşil Domatesli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 100-150 gram bamya
  • 1 küçük soğan
  • 1 kırmızı domates (salça da kullanılabilir)
  • 3-4 adet küçük yeşil domates (normal yeşil domates de kullanılabilir.)
  • Yarım çay bardağından biraz daha az zeytinyağı
  • Tuz

    Yeşil Domatesli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Bamyaların kafaları, çok derine inmeyecek şekilde huni biçiminde ayıklanır. Renklerinin kararmaması için limonlu suya atılır.
  • Yağ hariç, bütün malzemeler çiğden küçük bir tencereye yerleştirilir. Elle harmanlanır.
  • Kısık ateşte çok zedelemeden bir- iki karıştırarak (bamyaların sıvısını salmaması için) sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Yemek piştikten sonra yağı eklenir. Bu şekilde kullanıldığında, zeytinyağının doğal yapısı değişime uğramaz. Yağı çiğ tüketmek istemeyenler klasik yöntemle pişirebilirler elbette.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 3 adet kapya biber
  • 4 diş sarımsak
  • 6-7 yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Nane

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları pijama şeklinde soyalım küp veya istediğiniz şekilde kesip tuzlu suda bekletelim.
  • Diğer kalan malzemelerimizi de küp küp doğrayalım, sıvı yağı tenceremize alalım.
  • Soğan, sarımsak, salça, biber ve patlıcanları sırasıyla kavurup bulguru ekleyelim, onu da 1-2 tur döndürüp domatesi katalım.
  • Baharatlarımızı ve suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Üzerine maydanoz serpip servis edebilirsiniz.

Mükemmel Türk Kahvesi Tarifi

 

Mükemmel Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 fincan süt

    Mükemmel Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı

  • Cezvemizin içine kahvemizi koyacağımız fincanla iki fincan süt katalım.
  • Şimdi ise yukarda ölçüsünü verdiğimiz şeker ve kahveyi ekleyelim.
  • İyice çatal yardımıyla kahve düz olana kadar karıştıralım.
  • Şimdi ocağın üstüne alalım kısık ateşte asla karıştırmadan kaynamaya bırakalım.
  • Kahvemiz köpürünce tüpten alalım ve bı kere hafif üstten karıştırarak bardaklara dökelim.

Aşure Tarifi

 

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg aşurelik buğday
  • Yarım kg şeker
  • 1.5 su bardağı nohut(1gün önceden ıslatılacak)
  • 2 çay kaşığı tuz ekliyoruz
  • Çiğ badem
  • Kayısı çekirdeği
  • 2 elma
  • 1 bardak kuş üzümü
  • Kuru incir
  • Kuru kayısı
  • Kayısı çekirdeği

Süslemek için

  • Badem
  • Yer fıstığı
  • Ceviz
  • Antep fıstığı
  • İncir
  • Tarçın
  • İsteğe göre malzeme miktarları arttırılıp azaltılabilir.

    Aşure Tarifi Yapılışı

  • Nohut önceki günden ıslatılır.
  • Badem ve kayısı çekirdeği kaynar suda bekletilir. Kabukları şişince soyulur.
  • Aşurelik buğday ve 5 kg su tencereye alınır. Kaynamaya bırakılır. Suyu azaldıkça su eklenir pişene kadar haşlanır.
  • Kuş üzümü eklenir. Yarım saat pişince elmalar soyulur. Küp küp doğranır.
  • İncirler kayısılar küp küp doğranır.
  • Elma, incir, badem, kayısı çekirdeği, kayısı eklenir.
  • Yarım saat kadar pişirilir. Şeker eklenir.
  • Bir yarım saat de o şekilde pişirilip altı kapatılır.
  • Kaselere alınır ve süslenir. Yapanlara ve ikram edilenlere şimdiden afiyet şifa olsun 🤗🤗🌿🥰.

Cool Lime Tarifi

 

Cool Lime Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet limon
  • 15-20 adet nane yaprağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı soğuk su

    Cool Lime Tarifi Yapılışı

  • Limonumuzun kabuğunu rendeleyelim.
  • Daha sonra üzerine nane yaprağı ve şekeride ilave edip 2-3 dk aromalar birbirine gecene kadar güzelce ovalım.
  • Üzerine limon suyu ve soğuk suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştıralım ve süzgeçten geçirip soğuk servis yapalım.
  • Afiyet olsun 🤗