Yufkadan Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
- 6adetyufka
- 500gramdana kıyma
- 2adetkapya biber
- 2adetçarliston biber
- 1adetsoğan
- 2adetdomates
- 1/2demetmaydanoz
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1yemek kaşığıbiber salçası(isteğe göre)
- 1/2çay bardağısıvı yağ
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıpul biber
- 1/2çay kaşığıkimyon
- 1/2çay kaşığıkuru nane
Yufkadan Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- Rondonun içinde önce biberleri ve soğanı küçük parçalar haline gelene dek çekin.
- Ardından içine kalan sebzeleri, salçayı, sıvı yağı ve baharatları ekleyin püre haline gelene kadar karıştırın.
- Bu karışımı kıymaya ekleyerek yoğurun ve kenara alın.
- Yufkalardan bir tanesini tezgaha açın. Üzerini hafifçe ıslattıktan sonra, bir tane daha yufka açıp üzerine ekleyin.
- Tencere kapağı kullanarak daire şeklinde parçalar kesin.
- Yufkaların üzerine kıymalı harçtan yayın.
- Fırınınızı olabilecek en yüksek ayarda ısıtın. Fırın tepsisini ters çevirerek fırına yerleştirin ve fırınla birlikte ısınmaya bırakın. Bu sayede lahmacunun tabanı güzelce kızaracaktır.
- Fırın ısındığında, lahmacunları direk tepsinin üzerine yerleştirin ve kenarları kızarana kadar 5-6 dakika boyunca pişirin.
- Taze yeşillikler ve limonla birlikte servis edin. Afiyet olsun!