13 Eylül 2021 Pazartesi

Yufkadan Lahmacun Tarifi

 


Yufkadan Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  • 6adetyufka
  • 500gramdana kıyma
  • 2adetkapya biber
  • 2adetçarliston biber
  • 1adetsoğan
  • 2adetdomates
  • 1/2demetmaydanoz
  • 1yemek kaşığıdomates salçası
  • 1yemek kaşığıbiber salçası(isteğe göre)
  • 1/2çay bardağısıvı yağ
  • 1tatlı kaşığıtuz
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıpul biber
  • 1/2çay kaşığıkimyon
  • 1/2çay kaşığıkuru nane

Yufkadan Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Rondonun içinde önce biberleri ve soğanı küçük parçalar haline gelene dek çekin.
  2. Ardından içine kalan sebzeleri, salçayı, sıvı yağı ve baharatları ekleyin püre haline  gelene kadar karıştırın.
  3. Bu karışımı kıymaya ekleyerek yoğurun ve kenara alın.
  4. Yufkalardan bir tanesini tezgaha açın. Üzerini hafifçe ıslattıktan sonra, bir tane daha yufka açıp üzerine ekleyin.
  5. Tencere kapağı kullanarak daire şeklinde parçalar kesin.
  6. Yufkaların üzerine kıymalı harçtan yayın.
  7. Fırınınızı olabilecek en yüksek ayarda ısıtın. Fırın tepsisini ters çevirerek fırına yerleştirin ve fırınla birlikte ısınmaya bırakın. Bu sayede lahmacunun tabanı güzelce kızaracaktır.
  8. Fırın ısındığında, lahmacunları direk tepsinin üzerine yerleştirin ve kenarları kızarana kadar 5-6 dakika boyunca pişirin.
  9. Taze yeşillikler ve limonla birlikte servis edin. Afiyet olsun!


Meşhur Yulaflı Tost Tarifi

 

Meşhur Yulaflı Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık yoğurt
  • 4 kaşık yulaf ezmesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Arasına

  • Kaşar peyniri

    Meşhur Yulaflı Tost Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri karıştırıp, yağlı kağıt serili tost makinasına yayalım.
  • Yağlı kağıdı üzerine kapatalım ve tost makinasını çok fazla bastırmadan kızartalım.
  • Arasına kaşar peynirini koyup tekrar kapatalım, kaşar eriyince afiyetle yiyebilirsiniz.

Ali Nazik Kebabı (Kıymalı) Tarifi

 

Ali Nazik Kebabı (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma (orta yağlı)
  • 1 adet domates
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber  

    Ali Nazik Kebabı (Kıymalı) Tarifi Yapılışı

  • Közlediğimiz patlıcanları soyup, doğrama tahtasının üzerinde iyice bıçak yardımıyla ezelim.
  • Sarımsağı tuzla dövüp yoğurda karıştıralım, ardından ezdiğimiz patlıcanları ve karabiberini de ilave edip karıştıralım.
  • Üzeri için küçük doğranmış soğanları, biberleri ve kıymayı yağ eklediğimiz tavaya alıp çevirelim, ocağımız orta ateşte olmalı buarada. Bu şekilde pişen malzemelerin üzerine yine küçük doğranmış domatesi ekleyelim.
  • Kapağını 3-4 dakika kadar kapatalım.
  • 4)son olarak biber salçasını ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  • Servis tabağımızın altına önce yoğurtlu patlıcan karışımını, onun üzerine kıymalı harcımızı, ve en üste ise tereyağında kızarttığımız pulbiberi gezdirelim. (servis önerisi olarak yanında közlenmiş domates ve biber çok iyi gidiyor) 😋♨️♨️♨️afiyet olsun ♨️♨️♨️.

Simit Tarifi

 

Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un (kontrollü eklenecek)

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam

    Simit Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeyi sırasıyla ekleyip karıştıralım unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurları küçük bezeler halinde yuvarlayıp tek tek uzun şerit halinde açalım.
  • İki tane uzun şeriti birleştirip simit şekli verelim.
  • Önce pekmezli suya daha sonra susama bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkan simitlerimizin üzerlerini temiz bir örtü ile kapatıp 10 dk dinlendirelim.
  • Daha sonra buzluğa atmak isterseniz ılınmış halde buzdolabı poşetlerinde atabilirsiniz 🙋‍♀️afiyetle.

Kızılcık Reçeli Tarifi

 

Kızılcık Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kızılcık
  • 8 su bardağı şeker (200ml bardak)
  • 4 su bardağı su(sulu sevmiyorsanız azaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • Birkaç damla limon suyu

    Kızılcık Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Kızılcıkları yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp suyunu ve şekerini ekleyip ocağa koyuyoruz.
  • Tereyağını ekleyip ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayan reçelin üzerinde oluşan köpükleri biz süzgeç yardımıyla alıyoruz.
  • Kıvam almaya başlayan reçele birkaç damla limon suyu sıkıp yarım saat daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
  • Kavanozların kuru ve temiz olması ayrıca kapaklarında kaynatılmış, kuru ve yeni olması reçelin uzun süre saklanması açısından çok önemli bir püf noktası.Reçelinizin kıvamını anlamak için bir tabağa alıp dolapta biraz soğutun, soğuyunca kıvamı daha iyi anlaşılıyor.
  • Reçeli sıcak sıcak kuru ve temiz kavanozlara bir kepçe ile doldurup (kavanozun kenarına dökülenler varsa kuru bir bezle silip )kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  • Bir gece bekledikten sonra ters çevirebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet rendelenmiş elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Hamuru için:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (Akı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • Yumurtanın akı
  • Ceviz kırığı
  • Pudra şekeri

    Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tavaya rendelenmiş elmaları ve şekeri alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Üzerine tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
  • Hamur için un hariç diğer malzemeleri uygun bir kasede karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasına alalım. Merdane ile inceltelim.
  • Hamuru bardak yada varsa yuvarlak bir aparat ile keselim.
  • Ortasına birer tatlı kaşığı elmalı harçtan koyalım ve hamuru ikiye katlatalım.
  • Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde açıp şekillendirelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Üzerlerine yumurta akını sürelim ve ceviz kırığı serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun💞.

Kapış Kapış Lezzetiyle Yenilen Pizza Poğaça Tarifi

 

Kapış Kapış Lezzetiyle Yenilen Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı sarısı üzerine
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • Aldığı kadar un

İç harç

  • 2 adet küçük doğranmış sivri biber
  • İsteğe göre küçük doğranmış sucuk
  • İsteğe göre rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı yedi türlü
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Barbekü sosu
  • Ketçap

    Kapış Kapış Lezzetiyle Yenilen Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütü ılıklaştırılır ve dirin bir kaba boşaltılır.
  • Ardından un hariç diğer malzemeyi bir arada karıştırılır ve un eklenir iyice karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir ve kapağı kapatılır.
  • Kırk dakika mayalanmaya bırakılır ve kırk dakika sonra bir beze alınır ve açılır barbekü sosu ve ketçap sıkılır.
  • Kaşıkla sürülür harç boşaltılır ve sarılır dilimlenir.
  • Yağlı kağıt üzerinde dizilir.
  • Biraz bastırılır ve yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakİka pişirilir ve alınır sıcak sofraya servis edilir. Afiyet olsun 💯.

Yulaf Tost Tarifi

 

Yulaf Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam dereotu
  • 1 orta boy domates
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı ucu tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

    Yulaf Tost Tarifi Yapılışı

  • Bir kaseye yulaf, yoğurt, yumurta ve baharatlar alınıp tüm malzemeler birbirine geçecek şekilde karıştırılır.
  • Sonrasında yağlı kağıt serili tost makinesinde hazırladığınız harç dökülür ve pişirilir.
  • Pişen harcın üzerine kaşar peyniri ve domatesler eklenip 2’ye katlanır ve 10 dakika daha pişirilir.
  • Hazır olan tostunuzu dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Ekler TarifiEkler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 fiske tuz
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 4 adet yumurta

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1.5 dolu yemek kaşığı un.
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket krem santi
  • 50 gram tereyağı

Üzeri için

  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram beyaz çikolata

    Ekler Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için bir tencereye tereyağını alalım.
  • Eriyince üzerine suyu ilave edelim.
  • Kaynadıktan sonra tuzu ve unu ekleyip bir hamur oluncaya kadar pişirelim ve hamur şekline geldikten sonra altını kısıp 5-6 dakika kadar daha pişirelim.
  • Soğuması için bi kenara alalım o sırada krema için tereyağı ve krem santi hariç tüm malzemeyi bir tencereye alalım ve ocakta pişirmeye başlayalım iyice göz göz olana kadar pişirdikten sonra altını kapatalım ve tereyağını ekleyelim.
  • Soğuyan ekler hamurumuza yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpalım yapış bir hamur olması gerek.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbasıyla ekler şeklinde sıkalım.
  • 190 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
  • Krema soğuduysa krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  • Pişen eklerlerimizi yarıdan kesip içlerine krema sıkalım.
  • Ve kaynayan suyun üzerine bir kase koyup (kase suya değmesin) içine çikolataları ekleyin.
  • Benmari usulü çikolataları eritelim.
  • Krema dolgulu eklerlerimizi çikolataya batıralım.Ve eklerlerimizi hazır afiyet olsunn.

Çikolata Soslu Kek Tarifi

 

Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzerini süslemek için

  • 200 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Fındık, badem veya kırılmış ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır, sıvı yağ ve süt eklenir tekrar çırpılır.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilya bir kapta karıştırılır ve eleyerek sıvı karışıma eklenir.
  3. Unu ekledikten sonra bir spatula ile alttan üste çevirerek karıştırılır.
  4. Kek harcını ikiye bölüp yarısına kakao ve 3, 4 yemek kaşığı süt ekleyip kıvamı biraz açılır.
  5. Tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına azar azar sıra ile kek karışımları koyulur.
  6. 180 derece altüst ayar ısınmış fırında 35, 40 dakika kontrollü olarak pişirilir.
  7. Fırından çıkan kek oda sıcaklığına gelince ters çevirip çıkarılır.
  8. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir ve isteğe göre süslenip çikolata soğuyunca servis edilir.Kesinlikle favoriniz olacak bir kek tarifi şimdiden afiyet olsun.

Anne Keki (Sütsüz Yoğurtlu) Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kakaolu kısım için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Su bardağı:200 ml
Çay bardağı: 125 ml 

Yapılışı

  1. Kekimizin hamuru için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpamaya devam edelim.
  3. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek  malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
  4. Fırın tepsimizin tabanını tereyağı ile yağlayalım ve hazırladığımız kek hamurumuzdan bir kase kadarını ayırdıktan sonra geri kalanını tepsiye boşaltalım. Ben burada 27 cm çapında tepsi kullandım.
  5. Ayırdığımız kek hamuruna kakaoyu ekleyelim ve güzelce çırpalım.
  6. Hazırladığımız kakaolu kek hamurunu sade kek hamurunun üzerine gelişi güzel gezdirelim.
  7. Bir çöp şiş yardımı ile hamuru karıştırarak desen verelim.
  8. Kekimizi önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
  9. Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Kışlık Domates Sosu (Kızartmalar Ve Makarnalar İçin) Tarifi

 

Kışlık Domates Sosu (Kızartmalar Ve Makarnalar İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo domates
  • 6 tatlı kaşığı silme tuz
  • 8 adet küp şeker

    Kışlık Domates Sosu (Kızartmalar Ve Makarnalar İçin) Tarifi Yapılışı

  • Önce domatesleri eline nasıl kolay geliyorsa öyle doğrayın.
  • Büyükçe bir tencereye koyalım.
  • Kaynamaya başlayıp kabuklarından ayrıldığı zaman blender ile güzelce çekelim.
  • İçine tuzu ve şekeri atıp 45 dakika 1 saatten az olmamak koşuluyla pişirelim.
  • Tencere biraz içine doğru çökecek çok sıcakken hemen kavanozlara koyup kapağı sıkıca kapatın bu koşullarda yarımlık kavanozlardan 6- 7 tane çıkar.Güzel bir kış mevsimi geçirmeniz dileğimle. Afiyet olsun.