Altın Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Vanilya
- Kabartma
- 2 su bardağı un
Kreması için
- Yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Altın Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeker yumurta ve vanilya köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Süt sıvı yağ limon suyu limon kabuğu rendesi ve zerdeçal eklenerek bir daha çarpılır.
- Un ve kabartma tozu eklenerek kek bir daha çarpılır.
- Yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırına alt üst olarak pişmeye bırakılır.
- Kek içi kek pişerken krema için bir tencereye bütün malzemeler konularak orta ateşte karıştırarak pişirilir.
- Kontrollü olarak pişirilen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla orta kısmı çıkarılır.
- Orta kısmı çıkarılan kekin boşalan yerine krema doldurulur ve kekin içinden çıkarılan kek parçacıkları ufalanarak kremanın üstüne örtülür. Afiyet olsun.
Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kadar un (Kıvamı elde yuvarlanır biçimde olmalı un miktarını gerekirse artırabilirsiniz)
Dolgu için
- 250 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Kızartmak için
- Patatesler kabuğu soyularak haşlanır. Haşlandıktan sonra içine tereyağı ve tuz eklenerek ezilir ve karıştırılır.
- Daha sonra içine yumurta eklenerek ezmeye devam edilir ve karıştırılır. Son aşamada un eklenerek spatula ile patatese güzelce yedirilir.
- Başka bir kasede peynir ezilir ve içine kıyılmış maydanoz eklenerek dolgusu hazırlanır.
- Hamur ele biraz yapışan bir kıvamda olduğu için elinizi unlayarak harçtan bir yemek kaşığı alın ve avuç içine yerleştirin.
- Elinize yuvarlak bir şekil verin ve poğaça yapar gibi bastırarak avuç içi kadar genişletin.
- İçine peynirli harcı yerleştirin. İsterseniz bir dilim kaşar peyniri de en üstüne koyabilirsiniz ancak şart değil.
- Poğaça yapar gibi orta açık kısmını birleştirin ve kapatın (Elinize yapışmaması için elinizi unlayarak şekil vermelisiniz)
- Tüm açık kısımlar kapanınca elinizi unlayın ve bazlama gibi üzerine çok ezmeden hafif bastırarak şekil verin (Böylece üzerinde biraz un olmuş olacak ve tavaya yapışmayacak)
- Tüm harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Daha sonra tavaya yağ ekleyin.
- Patates bazlamasını içine koyun ve altı kızarana kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra ters yüz ederek pişirmeye devam edin. Her yeri kızarınca havlu kağıt serili servis tabağına alabilirsiniz.
- Ben yanına nane ve kekik ile karıştırdığım yoğurt hazırlayarak servis ettim. Batırarak yediğinizde harika bir lezzet oluyor size de tavsiye ediyorum 🥰😍 Deneyecek herkese afiyet olsun 😍.
- Sıvıyağ
Kahvaltılık Dolgulu Patates Bazlaması (10 Dakikada Bazlamadan Güzel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Kıtır Simitli Kahvaltı Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet simit
- 6-7 adet çeri domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet yeşil köy biberi
- 1/2 (yarım) kapya biber
- 60 gram beyaz peynir
Sosu için
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Az kekik (Tercihen)
Kıtır Simitli Kahvaltı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Simitler ince verev halkalar şeklinde doğranır. Teflon tavada kısık ateşte çevirerek biraz kıtırlaştırılır.
- Sebzeler yıkanır ve isteğe bağlı küp şeklinde doğranır. Sos malzemeleri karıştırılır.
- Sebzeler servis tabağına alınır üzerine sos gezdirilir. Aralarına kıtır simitler eklenir.
- Üzerine kalan kıtır simitler ve minik küp doğranan peynirler serpiştirilir. Servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
Sebzeli Ve Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane kuru soğan
- 2-3 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- Yarım tavuk göğsü
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı bulgur
- 6 su bardağı su
- Tuz ve sıvı yağ
Sebzeli Ve Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranmış kuru soğanı sıvı yağda biraz kavurup yeşil biberleri ilave ederek kavurmaya devam edelim.
- Küp şeklinde doğranmış tavuk göğsünü ilave edip güzelce kavuralım.
- Tavuklar pişince salçayı ekleyip iki dakika kadar kavurup domatesi de ilave edelim 2-3 dakika daha kavuralım.
- Yıkanmış bulguru da ilave edip karıştıralım azıcık daha kavuralım ve suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım, son olarak bir yemek kaşığı tereyağı ilave edip ara sıra karıştırarak pişmeye bırakalım.
- Pilavımız piştikten sonra kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika dinlendirip servis edelim. 🌹afiyet olsun🌹.
Atıştırmadık Mısır Unu Çubuklar Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin yada tereyağ
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıcak su
Atıştırmadık Mısır Unu Çubuklar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su hariç yağımızı ve diğer malzemeleri kabımıza alalım yoğuralım.
- Suyu elimizle gerektiği kadar ilave edelim yumuşak bir hamur olacak.
- İnce uzun çubuklar yapalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim uç kısımları kızarınca fırından çıkartalım.
- Soğuyunca afiyetle yiyelim 2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim bu az oluyor.
Üç Lezzet Bir Arada (Şehriyeli Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tablet tavuk bulyon
- 3.5 su bardağı kaynar su
Üç Lezzet Bir Arada (Şehriyeli Pirinçli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım üzerine şehriyeyi koyup orta ateşte kavuralım.
- Pirinci ve bulguru yıkayıp suyunu tamamen süzelim onuda tavaya alıp tane tane olana kadar kavuralım.
- Tableti pilavın içine atıp üzerine 3. 5 su bardağı kaynar su koyup karıştırıp kapağını kapatalım gayet kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pilav pişip göz göz olunca ocaktan alalım mutlaka dinlendirelim. Nefis pilav servise hazır. Afiyet olsun.
Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg süt
- 1 adet limon suyu (Veya yarım kg ev yoğurdu)
- 150 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü kaynamaya çıktıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp. İçerisine limon suyunu veya ev yoğurdunuz varsa ev yoğurduyla lezzeti daha güzel oluyor katıp sütümüzü kestiriyoruz.
- Beş dakika daha kaynatıp kesilen sütü süzgeçte süzdürüp üzerine biraz baskı uygulayıp suyunu süzdürüyoruz.
- Süzülen ılık peynirimizi robota alalım içerisine tereyağı, tuz katıp robotta krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra cam kavanoza koyup dolapta saklaya bilirsiniz. İster krem peynir olarak ister küçük peynir topları şeklinde bazen kalanı böreklere bile koyuyorum her türlü lezzetli peynirimiz hazır. Afiyet olsun ☺️.
Peynirli Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 750 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İçin için;
- Lor peyniri veya beyaz peynir
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Peynirli Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, tuz, su bir kaba alınır ve yoğrulur. Orta setlikte bir hamur elde ettikten sonra hamur 5-10 dakika dinlendirilir.
- Sonra hamur bezelere ayrılır. Ben mandalina büyüklüğünde ayırıyorum. Siz yapmak istediğiniz büyüklüğe göre ayarlayabilirsiniz.
- Ayırdığımız bezeleri de 5-10 dakika dinlendirdikten sonra hamurlarımızı daire şekkinde açıyoruz. Çok ince veya kalın açmamaya dikkat edin. Çok ince yapınca fazla yağ çekiyor çünkü.
- İçine ufalanmış peyniri koyup d şeklinde kapatılıp en dıştan ruletle kesilir ve bol sıvı yağda kızartılır. Bu tariften 40 tane çıkıyor.
Kıymalı Bol Pirinçli Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ıspanak
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı kırık pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Bol Pirinçli Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanaklar doğranarak iyice yıkanır,.
- Kıyma sıvı yağda kavrularak doğranmış soğan ve minik doğranmış sarımsaklar eklenerek kavrulur,.
- Salçası eklenir ve ıspanaklar ilave edilerek kapağı kapatılır.
- Ispanakların hacmi küçüldükçe kalan ıspanaklar da tencereye ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
- Ispanaklar yaklaşık 10 dk kısık ateşte piştikten sonra; yıkanmış pirinçler eklenerek suyu yetersiz seviyedeyse 1 çay bardağı kadar su eklenir, tuzu eklenir ve kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirilir. Bol pirinçli bu ıspanak yemeği ile ıspanak yemeyen çocuk kalmayacak 👌😀. Afiyet olsun 🍴🍽️.
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana ciğer
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
Soğan salatası için;
- 2 tane kuru soğan
- Yarım demet kadar maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kadar sumak
- 1 çimdik tuz
- 3 tane patates
Kızartmak için
- Yarım litre kadar sıvı yağ
Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Sevmeyenlere Ciğeri Yedirten Tarif Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğerlerin zarını soyup küp küp doğruyoruz patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve önceden ısıtılmış derin yağda kızartıyoruz bu arada soğanları piyazlık doğruyoruz.
- Maydanozları da doğrayıp soğana ilave ediyoruz.
- Tuz ve sumak katıp karıştırıyoruz soğanımız hazır.
- Kızaran patatesleri yağdan çıkarıp ayrı bir tabağa alıp üzerine tuz serpiyoruz ve yağ ocaktayken hemen ciğerleri kağıt havluyla biraz kurulayıp üzerine un katıp karıştırıyoruz.
- Bir süzgeç yardımıyla fazla ununu eleyip bekletmeden patatesi kızarttığımız kızgın yağın içine koyuyoruz (ben iki seferde kızarttım)
- 4 dakika kadar kızartıp yağdan çıkartıyoruz.
- Kalan ciğerleri ocakta altı yanmakta olan yağa koyup onları da kızartıyoruz.
- Ciğerleri 5 dakikadan fazla kızartmayın pişme süresi uzadıkça sertleşir bu arada servis hazırlığı yapabilirsiniz.
- Ciğerlerin tamamı kızarınca üzerine baharatlarını katıp karıştırıyoruz arnavut ciğerimiz servise hazır istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz afiyet olsun🌹.
Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı tavuk suyu (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
- 50 gram tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir ya da artırılabilir )
Sade Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız uygun bir tencerenin içinde tereyağını eritip kızdırın.
- Yağ eridikten sonra içine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Bulgurumuz kavrulduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
- Pilavınızı, kaynayana kadar orta dereceli ateşte, üzeri göz göz olunca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir. Su az gelirse ilave edin.
- Pilav piştikten sonra tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun :)
Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı haşlanmış pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı su
- Tuz
- 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
Andaloz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alıp eritelim unu ilave ederek kavurulur.
- İki yemek kaşığı salça ilave edilerek kavrulur.
- Altı su bardağı su ilave edilir karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
- Su kaynamaya başlayınca önceden haşlanmış pirinç ilave edilir karıştırılır ve 5-6 dakika orta ateşte pişirilir.
- Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
- Kıvamı katı olursa bir bardak daha su ekleyebilirsiniz.
- Ayrıca pirinçinizi haşlamadan kullanırsanız pirinçi kaynayan suya ilave edince orta ateşte arada çorbanızı karıştırarak pirinçler pişip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Deneyecekler arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Sebze Tarator (Lezzet-i Şahane) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biberi
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı paprika
Sebze Tarator (Lezzet-i Şahane) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç soyulur ve rendelenir.
- Kabak kabukları ile rendelenir.
- Kapya biberi küçük küçük kıyılır.
- Zeytinyağı ile sebzeler sotelenir.
- Soğuyan sebzeler yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz ile karıştırılır.
- Üzerine zeytinyağında paprika ile yakılan ceviz dökülür.