5 Ekim 2021 Salı

Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi


 

Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşamış tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (Kontrollü)
  • 1 yemek kaşığı un (Sadece beyaz hamura ayrıldıktan sonra eklenecek)

Kakaolu hamur için:

  • Beyaz hamurun yarısı
  • 1 yemek kaşığı kakao

    Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabın içine un hariç malzemeler alınır.
  • Daha sonra üzerine elenerek öncelikle 2 su bardağı un eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Biraz yoğurunca kalan son bardak kontrollü şekilde eklenir ve yoğrulur.
  • Hamur ele yapışmayan yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacaktır.
  • Hamurun yarısı ayrılır.
  • Ayrılan beyaz hamura bir yemek kaşığı daha un eklenerek yoğrulur.
  • Ayrılan diğer hamura da kakao eklenerek yoğrulur.
  • Daha sonra cevizden biraz küçük parçalar alınarak her iki hamura top şekil verilir.
  • Beyaz hamurdan biri alınarak rulo yapılır. (çok ince uzun olmasın birleştirince tekrar yuvarlanacak. ) kakaolu hamurdan bir tane alınarak beyaz hamur boyunda rulo olacak biçimde yuvarlanır.
  • Daha sonra iki hamurun ucu birleştirilir ve beyaz hamur kakaolunun üzerine kırmadan atılır.
  • Daha sonra üzerine beyaz hamur koyulur ve bu şekilde sıra ile renkler birbirine geçirilir.
  • Ardından renklerin tutunması için hafifçe iki hamur birleşimi elle rulo şekilde yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  • Tepsinin içinde iki uç birbirine birleşecek biçimde ay ya da nal şekli verilir.
  • Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • 170 derece önceden ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirilir. (üzeri beyaz olmalı. Çıkınca biraz yumuşak gibi duruyor ama bekleyince sertleşecek).Deneyenlere afiyet olsun 😍🥰

Etli Pırasa Dolması Tarifi

 

Etli Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane kalın pırasa
  • 150 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su  bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber domates salçası karışık
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Maydanoz, nane (arzuya göre nar ekşisi bir tatlı kaşığı)

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım limon suyu
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ
  • Sıcak su

    Etli Pırasa Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaların kök kısmını kesip alıyoruz.
  • Sonra kök kısmından diğer ucuna kadar uzunlamasına kesiyoruz.
  • Kaynar suda bir kaç dakika haşlıyoruz soğuk suya alıyoruz ordan süzgece alıyoruz.
  • İç harcımızı bütün malzemelerini  bir kabın içinde karıştırıyoruz,.
  • Kesme tahtasına güzelce pırasayı açıyoruz (resimde göründüğü gibi )sarıp muska şekli veriyoruz.
  • Tencerenin altına pırasalardan koyuyoruz, muska şeklinde sardığımız pırasaları diziyoruz,.
  • Üstüne salçalı suyumuzu ilave ediyoruz pırasaların üstüne kadar çıkıcak şekilde üstüne bir pasta tabağı koyup önce yüksek ayarda kaynadıktan sonra kısıp ayarda pişiriyoruz.

Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi

 

Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 su bardak su
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 tane yeşil soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimek tencerede üzerine su eklenerek kaynatılıp süzülür.
  • Maydanoz ve soğanlar ince ince doğranır.
  • Sarımsak ezilir.
  • Yeşil mercimek; maydanoz, soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatlar ile birlikte iyice yoğrulur.
  • Köfte harcından parçalar alınıp elimizle şekillendirilerek tavada kızgın yağda her iki tarafı da kızartılıp servis edilir.Afiyet olsun.

Glutensiz Fırın Sütlaç Tarifi

 

Glutensiz Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı kırık pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 paket vanilya

    Glutensiz Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 su bardağı su ile pirinci arada karıştırmayı ihmal etmeden haşlıyoruz.
  • Sütü ilave ediyoruz.
  • Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kaynadıktan sonra 5 dk daha kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Şeker ve vanilyayı ilave ederek yarım su bardağı su ile nişasta ve pirinç ununu açarak sütlaca ilave ediyoruz.
  • Kıvamı koyulaşınca kaselere paylaştırıyoruz.
  • Fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurarak kaseleri fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Fırının en üst rafında 180 °c’de yaklaşık 20 dk üzeri karamelize olana kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun 🍴.

Spagetti Arabiatta Tarifi

 

Spagetti Arabiatta Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram spagetti
  • ️500 gram tavuk göğsü (İnce kıyılmış)
  • ️2 yeşil soğan (İnce kıyılmış)
  • ️2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • ️1 yeşil 1 kırmızı biber (İnce kıyılmış)
  • ️200g mantar (İkiye bölünmüş)
  • ️6 adet çeri domates (İkiye bölünmüş)
  • ️2 yemek kaşığı salça
  • ️1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz
  • ️2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ️2 bardak makarna suyu

    Spagetti Arabiatta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaynayan suya spagettiyi atın.
  • Tavuk göğsünü doğrayın ve zeytinyağı ile bir tavada kızarana kadar kızartın.
  • Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Hepsini birlikte kızartın.
  • Yeşil biberleri, kırmızı biberleri ve mantarları ekleyin ve iyice karıştırın.
  • 2 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyin ve iki bardak spagetti suyuyla deglaze edin.
  • Bitmiş spagettiyi sosa ekleyin ve iyice karıştırın.

Sebze Yemeyen Varmı Etli Sebze Şöleni Tarifi

 

Sebze Yemeyen Varmı Etli Sebze Şöleni Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 3 adet küçük domates
  • 2 adet kırmızı ve yeşil biber

Sos için

  • 1 kaşık salça
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • Tuz ve baharatlar

    Sebze Yemeyen Varmı Etli Sebze Şöleni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti kuş başı doğrayıp zeytinyağı ile bir tencerede pişirmeye bırakalım.
  • Sebzeleri uzun şekilde doğrayıp hazırlayalım.
  • İyi pişmiş olan etimizle bir tencerede buluşturalım.
  • Su, zeytinyağı, salça ve baharatları bir kasede karıştırıp üzerlerine dökelim.
  • Sebzeler piştiğinde yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Aşırı Pratik ve Doyurucu! Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Aşırı Pratik ve Doyurucu! Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g tavuk göğsü
  • Yarım paket penne makarna
  • 1 soğan
  • 1 kavanoz konserve mantar (330g)
  • 1 paket krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz

    Aşırı Pratik ve Doyurucu! Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtalım.
  • Ardından julyen doğradığımız tavukları tavaya alarak suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Diğer taraftan makarnayı haşlamak için kaynayan suyu uygun bir tencereye alalım ve makarnayı da içerisine ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  • Daha sonra piyazlık ince ince doğradığımız soğanı da tavuğun üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Konserve mantarın suyunu süzelim ve tavukların üzerine ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Kremayı, karabiberi, kekiği ve tuzu da ilave ederek güzelce karıştıralım. Krema kaynayıp koyulaşana kadar 1-2 dakika bu şekilde pişirelim.
  • Haşlanan makarnaların suyunu süzelim ve onları da tavukların üzerine ekleyerek karıştıralım.
  • Kremalı mantarlı tavuklu makarnamız servise hazır. Afiyet olsun!

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı limon suyu

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi ve vişne (İsteğe bağlı)

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti için toz şekeri ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz.
  • Ara ara karıştırarak kaynayınca kısık ateşte 15 dk kaynatıyoruz.
  • Son beş dakikasına limon suyu ekliyoruz.
  • Şerbetin dakikası dolunca soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz hamuru yağladığımız borcama ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
  • Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti kekimize döküyoruz ve dinlendirmeye bırakıp kremaya başlıyoruz.
  • Tencereye sütü, mısır nişastasını ve şekeri ekleyip çırpıyoruz.
  • Homojen hale geldikten sonra ocağa alıyoruz.
  • Karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Muhallebi kıvamı aldıktan sonra vanilya ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  • Ilımaya bırakıyoruz.
  • Ilıdıktan sonra toz krem şantiye ekleyip iyicene çırpıyoruz.
  • Kremayı kekin üzerine yayıyoruz.
  • Soğuduktan sonra krem şantiye her tarafına gelecek şekilde serpip servis yapıyoruz.

4 Ekim 2021 Pazartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 domates rendesi (küp küp doğranmışta olabilir)
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık kullanıyorum)
  • 2 büyük boy patlıcan
  • 1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • 1, 5 su bardağı sıcak su (bazı bulgurlara yetiyor bazıları cinsinden dolayı daha fazla isteyebilir azar azar ilave edin)
  • Zeytinyağ, tereyağ
  • Patlıcanı Kızartmak için sıvı yağ

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağ, tereyağ karışımında renk alana kadar soteleyelim.
  • Domates rendesi ve salçayı ilave edip bir müddet daha karıştıralım.
  • Bulgurunu ilave edelim baharatları ekleyelim.
  • Suyunu ilave edip en kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilav demlendikten sonra patlıcanın yarısını içine ilave edip karıştıralım kalanınıda üzerine serperek servis yapalım.

Ev Yapımı Sağlıklı Fit Galeta Tarifi

 

Ev Yapımı Sağlıklı Fit Galeta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 silme tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 2-2, 5 su bardağı tam buğday unu

    Ev Yapımı Sağlıklı Fit Galeta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
  • Üzerine ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edecek şekilde un ekleyip yoğuruyoruz.
  • Üzeri kapalı şekilde buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamuru un serpilmiş zeminde merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açıp şeritlere kesiyoruz.
  • Kestiğimiz şeritleri hafifçe yuvarlayıp kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında kuruyana kadar pişiriyoruz.
  • Sonrasında fırının kapağını açıp iyice kuruyup kıtır hale gelmesi için yaklaşık yarım saat daha bekletebilirsiniz.

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 domates rendesi (küp küp doğranmışta olabilir)
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık kullanıyorum)
  • 2 büyük boy patlıcan
  • 1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • 1, 5 su bardağı sıcak su (bazı bulgurlara yetiyor bazıları cinsinden dolayı daha fazla isteyebilir azar azar ilave edin)
  • Zeytinyağ, tereyağ
  • Patlıcanı Kızartmak için sıvı yağ

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağ, tereyağ karışımında renk alana kadar soteleyelim.
  • Domates rendesi ve salçayı ilave edip bir müddet daha karıştıralım.
  • Bulgurunu ilave edelim baharatları ekleyelim.
  • Suyunu ilave edip en kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilav demlendikten sonra patlıcanın yarısını içine ilave edip karıştıralım kalanınıda üzerine serperek servis yapalım.