Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
- 3 su bardağı un (Kontrollü)
- 1 yemek kaşığı un (Sadece beyaz hamura ayrıldıktan sonra eklenecek)
Kakaolu hamur için:
- Beyaz hamurun yarısı
- 1 yemek kaşığı kakao
Orjinal Zebra Ay Kurabiyesi (Püf Noktalı Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabın içine un hariç malzemeler alınır.
- Daha sonra üzerine elenerek öncelikle 2 su bardağı un eklenir ve yoğrulmaya başlanır. Biraz yoğurunca kalan son bardak kontrollü şekilde eklenir ve yoğrulur.
- Hamur ele yapışmayan yumuşak kurabiye hamuru kıvamında olacaktır.
- Hamurun yarısı ayrılır.
- Ayrılan beyaz hamura bir yemek kaşığı daha un eklenerek yoğrulur.
- Ayrılan diğer hamura da kakao eklenerek yoğrulur.
- Daha sonra cevizden biraz küçük parçalar alınarak her iki hamura top şekil verilir.
- Beyaz hamurdan biri alınarak rulo yapılır. (çok ince uzun olmasın birleştirince tekrar yuvarlanacak. ) kakaolu hamurdan bir tane alınarak beyaz hamur boyunda rulo olacak biçimde yuvarlanır.
- Daha sonra iki hamurun ucu birleştirilir ve beyaz hamur kakaolunun üzerine kırmadan atılır.
- Daha sonra üzerine beyaz hamur koyulur ve bu şekilde sıra ile renkler birbirine geçirilir.
- Ardından renklerin tutunması için hafifçe iki hamur birleşimi elle rulo şekilde yuvarlanır ve yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Tepsinin içinde iki uç birbirine birleşecek biçimde ay ya da nal şekli verilir.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- 170 derece önceden ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirilir. (üzeri beyaz olmalı. Çıkınca biraz yumuşak gibi duruyor ama bekleyince sertleşecek).Deneyenlere afiyet olsun 😍🥰
Etli Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane kalın pırasa
- 150 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber domates salçası karışık
- Tuz, karabiber, kimyon
- Maydanoz, nane (arzuya göre nar ekşisi bir tatlı kaşığı)
Sosu için
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Yarım limon suyu
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ
- Sıcak su
Etli Pırasa Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasaların kök kısmını kesip alıyoruz.
- Sonra kök kısmından diğer ucuna kadar uzunlamasına kesiyoruz.
- Kaynar suda bir kaç dakika haşlıyoruz soğuk suya alıyoruz ordan süzgece alıyoruz.
- İç harcımızı bütün malzemelerini bir kabın içinde karıştırıyoruz,.
- Kesme tahtasına güzelce pırasayı açıyoruz (resimde göründüğü gibi )sarıp muska şekli veriyoruz.
- Tencerenin altına pırasalardan koyuyoruz, muska şeklinde sardığımız pırasaları diziyoruz,.
- Üstüne salçalı suyumuzu ilave ediyoruz pırasaların üstüne kadar çıkıcak şekilde üstüne bir pasta tabağı koyup önce yüksek ayarda kaynadıktan sonra kısıp ayarda pişiriyoruz.
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 4 su bardak su
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 4 tane yeşil soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimek tencerede üzerine su eklenerek kaynatılıp süzülür.
- Maydanoz ve soğanlar ince ince doğranır.
- Sarımsak ezilir.
- Yeşil mercimek; maydanoz, soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatlar ile birlikte iyice yoğrulur.
- Köfte harcından parçalar alınıp elimizle şekillendirilerek tavada kızgın yağda her iki tarafı da kızartılıp servis edilir.Afiyet olsun.
Glutensiz Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı kırık pirinç
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı pirinç unu
- 2 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 paket vanilya
Glutensiz Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı su ile pirinci arada karıştırmayı ihmal etmeden haşlıyoruz.
- Sütü ilave ediyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynadıktan sonra 5 dk daha kısık ateşte pişiriyoruz.
- Şeker ve vanilyayı ilave ederek yarım su bardağı su ile nişasta ve pirinç ununu açarak sütlaca ilave ediyoruz.
- Kıvamı koyulaşınca kaselere paylaştırıyoruz.
- Fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurarak kaseleri fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Fırının en üst rafında 180 °c’de yaklaşık 20 dk üzeri karamelize olana kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun 🍴.
Spagetti Arabiatta Tarifi İçin Malzemeler
- ️500 gram spagetti
- ️500 gram tavuk göğsü (İnce kıyılmış)
- ️2 yeşil soğan (İnce kıyılmış)
- ️2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
- ️1 yeşil 1 kırmızı biber (İnce kıyılmış)
- ️200g mantar (İkiye bölünmüş)
- ️6 adet çeri domates (İkiye bölünmüş)
- ️2 yemek kaşığı salça
- ️1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz
- ️2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- ️2 bardak makarna suyu
Spagetti Arabiatta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kaynayan suya spagettiyi atın.
- Tavuk göğsünü doğrayın ve zeytinyağı ile bir tavada kızarana kadar kızartın.
- Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Hepsini birlikte kızartın.
- Yeşil biberleri, kırmızı biberleri ve mantarları ekleyin ve iyice karıştırın.
- 2 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyin ve iki bardak spagetti suyuyla deglaze edin.
- Bitmiş spagettiyi sosa ekleyin ve iyice karıştırın.
Sebze Yemeyen Varmı Etli Sebze Şöleni Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram et
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 3 adet küçük domates
- 2 adet kırmızı ve yeşil biber
Sos için
- 1 kaşık salça
- 2 kaşık zeytinyağ
- Tuz ve baharatlar
Sebze Yemeyen Varmı Etli Sebze Şöleni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti kuş başı doğrayıp zeytinyağı ile bir tencerede pişirmeye bırakalım.
- Sebzeleri uzun şekilde doğrayıp hazırlayalım.
- İyi pişmiş olan etimizle bir tencerede buluşturalım.
- Su, zeytinyağı, salça ve baharatları bir kasede karıştırıp üzerlerine dökelim.
- Sebzeler piştiğinde yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.
Aşırı Pratik ve Doyurucu! Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 g tavuk göğsü
- Yarım paket penne makarna
- 1 soğan
- 1 kavanoz konserve mantar (330g)
- 1 paket krema
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
Aşırı Pratik ve Doyurucu! Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtalım.
- Ardından julyen doğradığımız tavukları tavaya alarak suyunu çekene kadar kavuralım.
- Diğer taraftan makarnayı haşlamak için kaynayan suyu uygun bir tencereye alalım ve makarnayı da içerisine ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
- Daha sonra piyazlık ince ince doğradığımız soğanı da tavuğun üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Konserve mantarın suyunu süzelim ve tavukların üzerine ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.
- Kremayı, karabiberi, kekiği ve tuzu da ilave ederek güzelce karıştıralım. Krema kaynayıp koyulaşana kadar 1-2 dakika bu şekilde pişirelim.
- Haşlanan makarnaların suyunu süzelim ve onları da tavukların üzerine ekleyerek karıştıralım.
- Kremalı mantarlı tavuklu makarnamız servise hazır. Afiyet olsun!
Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı limon suyu
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
- Hindistan cevizi ve vişne (İsteğe bağlı)
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için toz şekeri ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz.
- Ara ara karıştırarak kaynayınca kısık ateşte 15 dk kaynatıyoruz.
- Son beş dakikasına limon suyu ekliyoruz.
- Şerbetin dakikası dolunca soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz hamuru yağladığımız borcama ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti kekimize döküyoruz ve dinlendirmeye bırakıp kremaya başlıyoruz.
- Tencereye sütü, mısır nişastasını ve şekeri ekleyip çırpıyoruz.
- Homojen hale geldikten sonra ocağa alıyoruz.
- Karıştırarak kaynatıyoruz.
- Muhallebi kıvamı aldıktan sonra vanilya ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Ilımaya bırakıyoruz.
- Ilıdıktan sonra toz krem şantiye ekleyip iyicene çırpıyoruz.
- Kremayı kekin üzerine yayıyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantiye her tarafına gelecek şekilde serpip servis yapıyoruz.
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 2 domates rendesi (küp küp doğranmışta olabilir)
- 1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık kullanıyorum)
- 2 büyük boy patlıcan
- 1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1, 5 su bardağı sıcak su (bazı bulgurlara yetiyor bazıları cinsinden dolayı daha fazla isteyebilir azar azar ilave edin)
- Zeytinyağ, tereyağ
- Patlıcanı Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım.
- Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağ, tereyağ karışımında renk alana kadar soteleyelim.
- Domates rendesi ve salçayı ilave edip bir müddet daha karıştıralım.
- Bulgurunu ilave edelim baharatları ekleyelim.
- Suyunu ilave edip en kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
- Pişen pilav demlendikten sonra patlıcanın yarısını içine ilave edip karıştıralım kalanınıda üzerine serperek servis yapalım.
Ev Yapımı Sağlıklı Fit Galeta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 silme tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 2-2, 5 su bardağı tam buğday unu
Ev Yapımı Sağlıklı Fit Galeta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.
- Üzerine ele yapışmayacak ama yumuşak bir hamur elde edecek şekilde un ekleyip yoğuruyoruz.
- Üzeri kapalı şekilde buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru un serpilmiş zeminde merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açıp şeritlere kesiyoruz.
- Kestiğimiz şeritleri hafifçe yuvarlayıp kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında kuruyana kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında fırının kapağını açıp iyice kuruyup kıtır hale gelmesi için yaklaşık yarım saat daha bekletebilirsiniz.
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 2 domates rendesi (küp küp doğranmışta olabilir)
- 1 yemek kaşığı salça (ben biber domates karışık kullanıyorum)
- 2 büyük boy patlıcan
- 1 büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 1, 5 su bardağı sıcak su (bazı bulgurlara yetiyor bazıları cinsinden dolayı daha fazla isteyebilir azar azar ilave edin)
- Zeytinyağ, tereyağ
- Patlıcanı Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım ve peçete üzerine alalım.
- Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağ, tereyağ karışımında renk alana kadar soteleyelim.
- Domates rendesi ve salçayı ilave edip bir müddet daha karıştıralım.
- Bulgurunu ilave edelim baharatları ekleyelim.
- Suyunu ilave edip en kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
- Pişen pilav demlendikten sonra patlıcanın yarısını içine ilave edip karıştıralım kalanınıda üzerine serperek servis yapalım.