13 Ekim 2021 Çarşamba

Sodalı Şişe Kek Tarifi

 

Sodalı Şişe Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda(maden suyu)
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

    Sodalı Şişe Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumurta ve şeker çırpılır,yumurtanın rengi değişince sıvı yağ,soda eklenir çırpılır.
  • Un,kabartma tozu,vanilya katılıp çırpılır.
  • Ayrı bir kaba kakao alınıp hazırladığımız karışımın yarısı dökülür çırpılır.
  • Yağladığımız kalıbın delik kısmına tırtıklı şişenin alt tarafı kesilip yerleştirilir.
  • Şişenin üstünden bir beyaz,bir kakaolu hamur dökülür.
  • Tüm harç bitene kadar devam edilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında önce alt ısıda yaklaşık yarım saat sallanmıyor ise sonra üst ısıda 10 dakika pişirilir(kendi fırınıma göre süreleri yazdım,herkes kendi fırınını daha iyi bilir,pişirme süreleri fırından fırına değişir)
  • Islak zeminde soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan kek kalıptan çıkarılıp servis edilir.

Yumurtalı Mantar Sote Tarifi

 

Yumurtalı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 adet mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    Yumurtalı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarları güzelce yıkayalım, daha sonra iri iri doğrayalım ve bir tencereye alalım.
  • Üzerinden sıvı yağ gezdirelim.
  • 2 yemek kaşığı kadar suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Soğanı ince ince doğrayalım ve biberleride doğrayıp üzerine ekleyelim.
  • Baharatlarını ve tuzunu atıp kavuralım.
  • En son yumurta kırıp tekrar kavurduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Uskumru Balık Tarifi


 

Uskumru Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane uskumru balığı
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Marul
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Dereotu
  • Limon
  • Maydanoz

    Uskumru Balık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Balığımızı kesip içini kılçıkları ile birlikte temizliyoruz iki eşit parçaya bölüp yıkayıp kaba alıyoruz.
  • Daha sonra bir tepsiye mısır unumuzu döküyoruz balıklarımızı iki tarafınıda una buluyoruz.
  • Tavamıza yağı döküp kızdırıyoruz balıklarımızı yağa bırakıp kızartıyoruz (15 dakika)
  • Salata için:Malzemelerimizi güzelce yıkıyoruz büyük büyük doğrayıp kaba alıp limonu sıkıyoruz karıştırıyoruz. Servise hazır 🤗.

Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi

 

Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık patlıcan
  • 1 kilo dolmalık antep biber
  • Yarım kilo kabak
  • 4 adet kapya biber
  • 500 gram pirinç (osmancık)
  • 6 adet domates
  • 5 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet limon suyu (yarısı pişirirken eklenecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Üzerini geçecek kadar su

    Karışık Zeytinyağlı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dolmalık malzemelerimizin içini oyup temizleyelim ve içimiz hazır olana kadar yıkayıp suda bekletelim.
  • Soğan, sarımsak, domates ve yeşillikleri doğrayalım.
  • Pirincimizi yıkayıp doğranan malzemelerin içine katalım.
  • Salçalarımızı ve baharatlarımızıda ekleyip sıvı yağ ve limon suyumuzuda birleştirip iyice karıştıralım.
  • Sonrasında dolmalıklarımızın içini bir parmak eksik kalacak şekilde dolduralım ve ağızlarını (kapak olarak ben domates kullandım) kapatalım.
  • Üzerine dolma taşımızı yerleştirelim (yoksa tabak da olur) tuz serpip üzerini geçecek şekilde suyumuzu ve 1 limonun da suyunu ekleyip ocağa alalım.
  • Orta ateşte kaynayana kadar pişirip sonrasında ocağımızı kısık ateşe alıp 1 saat pişirelim. Afiyet olsun☺️🌼.

Sebze Çorbası (+ 6ay) Tarifi

 

Sebze Çorbası (+ 6ay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük kabak
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu
  • 3-4 dal dere otu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küp ilik suyu
  • 1 su bardağı su
  • Tam buğday unu ve pirinç unu kullanmak istemezseniz 1 fincan pirinç ilave edebilirsiniz.

    Sebze Çorbası (+ 6ay) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ,kabak ve havucu çok az kavurun.
  • Tam buğday ununu ve pirinç ununu ilave edip bir dakika kadar karıştırın.
  • Sonra ilik suyunu ve suyu ilave edin.
  • Pişmeye yakın dere otunu ilave edin.
  • Çorbamız ılıdıktan sonra blenderdan geçirip bebişlerimize yedirebiliriz.
  • Fazla yaptığınızı düşünüyorsanız eğer çorbamız sıcakken kavanoza koyabilirsiniz. Daha sonra yedirebilirsiniz. Bebeklere şifa olsun. 😊.

Vietnamese Loempia (Çin Böreği) Tarifi

 

Vietnamese Loempia (Çin Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket lumpia yufkası
  • 600gram haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
  • 4-5 adet rendelenmiş havuç
  • 3-4 kapya ve yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 sap pırasa
  • 5-6 yaprak beyaz lahana
  • 100gram pirinç eriştesi (vermicelli)
  • 230 gr bambu
  • 100 gr soya filizi
  • 1 çay kaşığı ezilmis zencefil
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı öğütülmüş kaşığı havlıcan kökü
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ajinomoto (monosodyum gulutamate)[tamamen isteğe bağlı ben bazen eklemiyorum] bu
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • Zeytinyağı
  • Ayçiçek yağı
  • Yumurta akı

    Vietnamese Loempia (Çin Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin wok tavada zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı hafif terletip biber ekleyip kavuruyoruz .
  • Sırasıyla pırasa,havuç lahanayı ekliyoruz .
  • Bu sırada kaynar suyun içinde vermicelliyi haşlayıp(3 dk ) ekliyoruz .
  • Ardından tavukları ve bambuyu ekliyoruz.
  • Bütün baharatları ve soya sosunu da ekliyoruz, hepsi piştikten sonra soya filizini ekleyip 2 dk daha pişiriyoruz.
  • Ve iç malzememiz biraz soğuduktan sonra yufkamızı zarf tekniğiyle sigara böreği gibi sarıyoruz uçlarını yumurta beyazı ile yapıştırmanızı öneririm.
  • Hazır böreklerimizi kızmış yağda kızartalım böreklerimizi sıcakken tüketelim.
  • Kalanları buzlukta saklıyorum.

Un Çorbası Tarifi

 

Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6-7 su bardağı sıcak su
  • Tuz

    Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı tenceremizde kızdırdıktan sonra unu ilave edip kavuralım.
  • 1 dakika kadar kavurduktan sonra salçamızı ilave edip 2 dakika kadar daha kavuralım.
  • Sonra suyumuzu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.
  • Sonra tuzu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatalım. Afiyet olsun. :).

Tavuklu Taco Tarifi

 

Tavuklu Taco Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır lavaş
  • Yarım kg tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kekik
  • İsteğe göre tuz
  • Kaşar peynir
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Az miktarda maydanoz

    Tavuklu Taco Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları çok küçük doğrayıp tava alırız ve suyumu çekene kadar kızartırız.
  • Yağını ekleyip küçük doğranmış soğanları ekleriz.
  • 5 dk kızardıktan sonra biberleri ekleyip tekrar kızartıp baharatları atarız. Ve iç harcı hazır;).
  • Lavaşları istenilen boyutlarda keseriz ben çaydanlık kapağından yardım aldım😬
  • Daha sonra iç tavuk harcı koyduktan üzerine rendelenmiş kaşarları koyup fırına atarız.
  • 15 dk içinde kızaracak kaşar zaten ve fırınımızı kapatırız.
  • Domates, soğan, maydanoz ile afiyetle yeriz.

İsot Lezzeti İle Tavuk Sote Tarifi

 

İsot Lezzeti İle Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy kuru soğan (ben büyük boy kullandım bol soğanlı oldu)
  • 3 tane kapya biber (yeşil ve kırmızı olsun, ben buzluktan çıkarıp normal biber kullandım sizde kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığına yakın isot biber

    İsot Lezzeti İle Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü bolca yıkayın.
  • Daha sonra küp küp doğrayıp tencerede yağ ile birlikte bırakın.
  • Altı kısık şekilde sulanmasını bekleyin.
  • Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp,sulanan etin üzerine bırakıp karıştırın.
  • Biberleri de aynı soğanlar gibi piyaz doğrayıp biraz soğanlar öldükten sonra içine atın karıştırın.
  • Biraz piştikten sonra biber isot ve tuzu atın.
  • Karıştırın ve altını kapatın.
  • Lezzetine doyum olmuyor gerçekten.

    Şimdiden yapanlara bol afiyetler. 🤗.

Bisküvi Arası Cezerye Tarifi

 

Bisküvi Arası Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi

Üzeri için

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Dilediğiniz meyve

    Bisküvi Arası Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle rendelenmiş havucu ve şekeri bir tencereye alarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Pişen havuçların blendırda çekip içerisine tarçın ve fındığı ilave edelim karıştıralım.
  • Daha sonra hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye cezeryeyi yayalım üzerine tekrar hindistan cevizi serpelim. Bu şekilde biraz dinlendikten sonra bisküvi boyutunda kesip bisküvimizin arasına koyalım diğer bisküvi ilede kapatıp sandviç yapalım.
  • Üzerine hazırladığımız kremşantiyi sıkma torbası ile sıkalım.
  • Dilediğimiz gibi süsleyelim. Şahane bir lezzet oluyor mutlaka deneyin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️

Nişastalı Pamuk Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tarifi

 

Nişastalı Pamuk Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı dışına)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı+2 y.kaşığı nişasta
  • Yeteri kadar un(yaklaşık 5 su bardağı)

İçi için

  • Küçük bir kase kaşar rendesi

    Nişastalı Pamuk Poğaça (Pastane Poğaçası Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp beş dk bekletilir (mayanın aktifleşmesi için).
  • Sırasıyla yağ, yumurta beyazı, tuz ve nişasta eklenip karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak bir poğaça hamuru yoğurulur.
  • Hamurun üzeri streçlenip mayalanması için 1 saat dinlendirilir.
  • Mayalanan hamurun havası alınıp 17 eşit bezeye ayrılır (poğaça için ideal boy oluyor).
  • Her beze hafif uzunlamasına açılıp içine kaşar rendesi konulup kapatılır.
  • Kapatılan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir 10 dk tepsi mayası verilir.
  • Yumurta sarısı sürülüp çatalın arkasıyla üzerine iz verilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarsan kadar pişirilir.

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

    Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın.
  • Geniş bir tencerede yağları alın soğanları ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  • Üzerine biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra domatesleri soyup ve yemeklik doğrayıp ilave edip iki dakika karıştırın.
  • Ardından salçayı da ekleyip karıştırın.
  • Bulguru ilave edin ve kısa bir süre daha kavurun.
  • Sıcak suyu ilave edin ve tüm baharatları ve nohudu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını kapatın.
  • Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısık ayara düşürün.
  • Suyunu çeken pilav 15-20 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun 🤗❤️