Muhteşem Hamuru İle Arabaşı Çorbasi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 3,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için
- 4 adet tavuk but
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş un (Unu önceden fazla kavurup saklama kabin da muhafaza edip kullanıyorum isterseniz kavrulmamış unlada yapabilirsiniz)
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
Muhteşem Hamuru İle Arabaşı Çorbasi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurun yapılışı için 3,5 şu bardağı suyu tencereye boşaltıp kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yandan 1, 5 şu bardağı şu ile 1,5 su bardağı unu karıştırıyoruz.
- Kaynayan suya tuzu ekleyip elde ettiğimiz bulamacı suya ilave edip 6 8 dakika pişiriyoruz. Orta boy borcamı su ile ıslatıp arabası hamurunu borcama döküp soğumaya bırakıyoruz.
- En az 3-4 saat dinlendirip sonra dilimliyoruz. Bıçağı su ile ıslatıp keserseniz bıçak hamura yapışmayacaktır.
- Çorbanın yapılışı tavukları haşlayıp küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Tencereye sıvıyağı ve salçayı alıp biraz kavuruyoruz içerisine tavuğu haşladığımız sudan koyup üzerine eksikse su ile tamamlıyoruz.
- 2 kaşık kavrulmuş unu su ile inceltip çorbaya ilave ediyoruz sonrasın da tavukları ekleyip karıştırıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirip servise hazır hale getiriyoruz.
Not: Ben baharatları çorbanın yanına servis yaparken katıyorum isterseniz pişirirken de ilave edebilirsiniz.