17 Ekim 2021 Pazar

Muhteşem Hamuru İle Arabaşı Çorbasi Tarifi

 

Muhteşem Hamuru İle Arabaşı Çorbasi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çorbası için

  • 4 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş un (Unu önceden fazla kavurup saklama kabin da muhafaza edip kullanıyorum isterseniz kavrulmamış unlada yapabilirsiniz)
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ

    Muhteşem Hamuru İle Arabaşı Çorbasi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurun yapılışı için 3,5 şu bardağı suyu tencereye boşaltıp kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yandan 1, 5 şu bardağı şu ile 1,5 su bardağı unu karıştırıyoruz.
  • Kaynayan suya tuzu ekleyip elde ettiğimiz bulamacı suya ilave edip 6 8 dakika pişiriyoruz. Orta boy borcamı su ile ıslatıp arabası hamurunu borcama döküp soğumaya bırakıyoruz.
  • En az 3-4 saat dinlendirip sonra dilimliyoruz. Bıçağı su ile ıslatıp keserseniz bıçak hamura yapışmayacaktır.
  • Çorbanın yapılışı tavukları haşlayıp küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Tencereye sıvıyağı ve salçayı alıp biraz kavuruyoruz içerisine tavuğu haşladığımız sudan koyup üzerine eksikse su ile tamamlıyoruz.
  • 2 kaşık kavrulmuş unu su ile inceltip çorbaya ilave ediyoruz sonrasın da tavukları ekleyip karıştırıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirip servise hazır hale getiriyoruz.
  • Not: Ben baharatları çorbanın yanına servis yaparken katıyorum isterseniz pişirirken de ilave edebilirsiniz.

Peynirli Brokoli Çorbası Tarifi

 

Peynirli Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy brokoli
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 1 paket cheddar peyniri
  • Sıvıyağ
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Acısız toz biber

    Peynirli Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoli fazla saplarından ayıklanır, lokmalık olacak şekilde doğranır, yıkanıp süzülür, hazır edilir.
  • Tencereye rendelenmiş havuç, dövülmüş sarımsak, yemeklik doğranmış soğan ve sıvı yağ alınır, orta ateşte sotelenir.
  • Havuç yumuşayınca un eklenip karıştırılır, iyice karışan harca tavuk suyu katılıp bir yandan da karıştırılır.
  • Kaynamaya başlayınca brokoli eklenir, brokoli pişince krema, peynir eklenir, gerek olursa tuz, acısız toz biber eklenir, beş dakika kaynatılıp sıcak servis edilir.

(Kakaolu )Islak Kurabiye Sevenler Tarifi

 

(Kakaolu )Islak Kurabiye Sevenler Tarifi İçin Malzemeler

  • 125.gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı u
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kakao

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

    (Kakaolu )Islak Kurabiye Sevenler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edilir ve tepsiye ceviz büyüklüğünde elimizde yuvarlayarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180°fırında çatlaklar oluşana kadar pişiriyoruz.
  • Sonra şerbet için malzemeleri ocağa alıyoruz ve pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkan kurabiyeleri hazırladığımız şerbet ile buluşturarak, üzerine süslemeleri isteğe göre ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Şimdiden deneyecek olanlara elinize sağlık diyorum afiyet olsun 😊💜 allah’a emanet olun ✋🏻🌹

Browni Soslu Kek Tarifi

 

Browni Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tane kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Üzerine

  • Hazır çikolata sosu
  • Karamel sosu siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

    Browni Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım 5 dakika kadar ardından süt sıvı yağı ilave edelim çırpmaya 2 dakika daha devam edelim.
  • Ardından kabartma tozu vanilini ekleyelim çırpalım sonra az kek hamurundan 1 su bardağı kadar başka kaba alıp ona kakao ekleyelim çırpalım.
  • Beyaz harca aldığı kadar un ekleyelim kek kalıbını yağlayalım beyaz harcın yarısını kalıba ekleyelim ardından bir bardak kakaolu harcı araya dökün.
  • Kalan diğer harcıda döküp 170 derecelik fırında pişirelim ılıyınca kalıptan çıkaralım soğuduktan sonra soslarını ekleyip süsleyelim şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsun 🧿❤️🥰

Topalak Çorbası Tarifi

 

Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köfteli bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1-1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane
  • Damak tadına göre tuz

Pişirmek için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tercih edilen baharatlar
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut

    Topalak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu ile başlıyoruz. İrmik ve köfteli bulguru bir kaba alıyoruz 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz üzerini kapatıp demlenmesini bekliyoruz.
  • Üzerini açtıktan sonra bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Soğuduktan sonra un, salça ve diğer malzemeleri ekliyoruz yavaş yavaş soğuk su ekleyerek dağılmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu 10-15 dakika dinlendikten sonra misket büyüklüğünde yuvarlıyoruz. ‼️Yuvarlama işleminde elinizi sıvı yağa batırırsanız hamur elinize yapışmayacaktır.
  • Derin bir tencere sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz salça ve baharatlar ile kavuruyoruz, haşlanmış nohudumuzu ekleyip güzelce kavuruyoruz üzerine yaklaşık 1,5 litre kaynamış su döküyoruz.
  • Tenceremiz kaynamaya başladıktan 5 dk sonra hazırladığımız misket hamurlarımızı tencere ekliyoruz. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ekleyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.
  • Yemeğimiz kaynayıp kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz 1 çay bardağı soğuk su döküp karıştırarak ağzını kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Sıcak servis ediyoruz 😊. Afiyet olsun 💁🏼‍♀️🍵.

Parmak Kabak Kızartması Tarifi

 

Parmak Kabak Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet orta boy kızartmalık kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz ve sevilen baharatlar

Kızartmak için:

  • Bol sıvı yağ (Ayçiçek veya zeytinyağı)

Sos için

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Nane
  • Karabiber
  • Az tuz

    Parmak Kabak Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavamızı veya kızartma tenceremizi hazırlayalım.
  • Yağı ekleyelim ve kısık ateşte bırakalım.
  • Kabakları soyduktan sonra parmak uzunluğunda keselim.
  • Yumurtaları tuz ve baharatları ekleyerek derin bir kasede çırpalım.
  • Kestiğimiz kabakları önce yumurtaya sonra una sonra tekrar yumurtaya ve son olarak tekrar una bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Kabaklar bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
  • Sos olarak; 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, pulbiber, kekik, nane, karabiber ve az tuz hepsini küçük bir sos kabına alıp karıştıralım ve kabakların yanında servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

İpeksi Kremasıyla Fırınsız Ve Ocaksız Lime Cheesecake Mousse Tarifi

 

İpeksi Kremasıyla Fırınsız Ve Ocaksız Lime Cheesecake Mousse Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvi harç için:

  • 14 tane büyük boy burçak bisküvi (Rondodan geçirilecek 1,5 su bardağına denk geliyor)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilecek)

Kreması için:

  • 400 gram labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudraşekeri
  • 4 lime’in suyu ve kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt reçeli (Sweetend condensed milk)
  • Çeyrek su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Çırpılmış sıvı krema

Süslemek için

  • Limon kabuğu rendesi

Su bardağı ölçüsü: 250 ml

İpeksi Kremasıyla Fırınsız Ve Ocaksız Lime Cheesecake Mousse Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvilerimizi rondodan iyice geçirin. Uygun bir kaba dokun bisküvi harcımızı ve üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip iyice karıştırın.
  2. Şimdi kabımızı bir kenara alalım. Başka uygun bir kaba labne peynirimizi koyup bir mikserle iyice çırpın. Ardından pudra şekerini katip tekrar çırpın. Şimdi krema için bütün diğer kalan malzemeleride katip tekrar mikserle çırpın.
  3. Dilediğiniz kuplara önce bir kat bisküvi harcımızdan koyarak sonrada kremamızı üzerine pay ederek ve tekrar bisküvi harcımızdan koyarak ve en sonundada kremamızı katip pay edin.
  4. Her küpümüzü şimdi en az iki veya üç saat buzdolabına kaldıralım, kıvam alsın diye. Servise yakın üzerine çırpılmış sıvı krema ve lime kabuğu rendesi ekleyin. Servise hazırdır. Afiyetler olsun.

Not: Dilerseniz ertesi günde servis edebilirsiniz (Buzdolabında muhafaza etmek lazım tabi☺️)

Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi

 

Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet kararmış muz
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) un

Ganaj için;

  • 200 ml krema
  • 80 gram kare sütlü çikolata

    Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta yumurta, şeker ve ezdiğimiz muzu 3-4 dakika çırpıyoruz.
  • Yoğurt ve erittiğimiz tereyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kalan malzemeleri de eleyip içine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız kek kalıbına harcı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
  • Kek fırından çıktıktan sonra küçük bir tencereye kremayı koyup kaynatmadan ısıtıyoruz.
  • Isınan kremayı ocaktan alıp çikolatayı içine koyarak eritiyoruz.
  • Homojen bir kıvam alan ganajı kekin üstüne döküyoruz. Afiyet olsun….
  • Görsel olarak güzel durması için bir muzu boydan ikiye bölük kalıba koyduğunuz harcın üstüne koyabilirsiniz.
  • Biz baton kalıp kullanmayı tercih ettik. Yuvarlak bir kalıp kullanmak isterseniz 20-22 cm genişliğindeki kalıpları kullanabilirsiniz.
  • Biz harcı kalıba koyduktan sonra üstüne çikolata parçaları koyduk. Siz de üstüne dilediğiniz çikolatayı ya da kuruyemişi koyabilirsiniz.

Aşırı Pratik Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi

 

Aşırı Pratik Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 7 adet baklava yufkası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Aşırı Pratik Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına tahin, sıvı yağ ve şekeri alarak karıştıralım.
  • Tezgaha baklavalık yufkamızdan serelim ve üzerine tahinli sosumuzdan 2 kaşık kadar gezdirelim.
  • Kaşığın arka tarafı ile sosu yufkanın her tarafına yaydıralım.
  • Yufkamızın bir ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız rulomuzu eşit bir şekilde keselim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Ardından rulolarımızı tepsimize dizelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Tahinli çıtır rulolarımız servise hazır. Afiyet olsun!

16 Ekim 2021 Cumartesi

Kış Salatam Tarifi

 

Kış Salatam Tarifi İçin Malzemeler

  • Lahana (istediğiniz miktar)
  • 1 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • Taze reyhan
  • 2 adet limon
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Şeker
  • Karabiber (isteğe göre)

    Kış Salatam Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahana ve soğanlar ince doğranır tuz ve şekerle ovulur.
  • Sarımsak ve havuç rendelenir hepsini karıştıralım üstüne streçleyip 1 saat kadar bekletelim.
  • Daha sonra zeytinyağı, limon ve sirkeyi koyalım üzerine taze reyhan, kekik serpiştirelim, biz biraz karabiber de serperek tüketiyoruz. Sizin damak zevkinize bağlı olarak koyun ve koymayın. Afiyet olsun☺️.

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi

 

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine sürülecek
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 buçuk su bardağı un eksik olursa eklersiniz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı fındık

Şerbet için;

  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir dilim limon

    Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un hariç sıvı malzemeleri karıştıralım unu kabartma tozu vanilya ekleyip karıştıralım kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp tepsiye yerleştirelim.
  • Ortalarına fındık koyup üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Şerbet için toz şekeri ve suyu ocağa alalım kaynayınca kısıp limonu atıp 8 dakika kaynatıp ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Şekerpare fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın soğuk şerbeti dökelim tatlıya afiyetle.

Fırında Kaşarlı Mantar (Mushrooms İn Oven) Tarifi

 

Fırında Kaşarlı Mantar (Mushrooms İn Oven) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 125 gram kaşar peyniri
  • Tereyağ
  • Sarımsak

    Fırında Kaşarlı Mantar (Mushrooms İn Oven) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarların dış kısmı soyulur. Mantar süngerimsi bir yapıya sahip olduğu için yıkanmaz nemli bir bez ile temizlenir.
  • Mantarlar ısıya dayanaklı bir fırın kabına dizilir.
  • Mantarların içine küp şeklinde tereyağ parçaları ve yarım diş sarımsaklar konur.
  • Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20 dk pişirilir.
  • Üzerlerine remdelenmiş kaşarlar eklenir. Fırında 10 dk üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.

Soya Soslu Tavuk Göğsü Tarifi

 

Soya Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 1 adet kapya kırmızı biber
  • 1 adet kapya sarı biber
  • 1 adet kapya yeşil biber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu yoksa
  • 1 diş taze sarımsak
  • 3 yemek kaşığı susam
  • Tuz

    Soya Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp yanmaz tavaya alıyoruz 10 dakika pişiriyoruz zeytin yağı ile birlikte bu arada yıkanmış sebzeleri doğrayıp hazır ediyoruz.
  • Biberleri jülyen olarak kesiyoruz 10 dakika pişen tavuk göğsüne sebzeleri ilave ediyoruz ve 10 dakika daha pişiriyoruz.
  • Sonra soya sosunu ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurma işlemi gibi iyice pişiriyoruz en son üzerine susamı ilave ediyoruz ve haşlanmış pastanesi ile birlikte servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun şimdiden deyenlere.