Tavada Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Bezelere sürmek için;
- 100 gr tereyağı
Tavada Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına süt, su ve tuzu alalım.
- Üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Toparlanıp kıvam alan hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve yoğurmaya devam edelim.
- Yeteri kadar yoğurduğumuz hamurumuzu şöyle bir toparlayıp ortadan eşit olacak şekilde bölelim.
- Her parçayı eşit bir şekilde bölerek toplamda 8 adet hamur elde edelim.
- Hamur parçalarımızı un serptiğimiz tezgahta toparlayarak beze haline getirelim.
- Çukur bir tepsi alarak tabanına çok az sıvı yağ gezdirelim.
- Bezelerimizi tepsideki yağa güzelce bulayarak tepsimize dizelim ve üzerini streçleyerek 15 dakika kadar oda ısısında dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada bizde tereyağımızı uygun bir tavaya alarak eritelim.
- Dinlenen bezelerimizden bir tanesini hafifçe yağladığımız tezgaha alalım, elimizle çekerek dikdörtgen şeklinde açalım.
- Yeterince açtığımız hamurumuzun üzerine 1 kaşık kadar erittiğimiz tereyağından gezdirelim ve elimizle her yerine yaydıralım.
- Ardından hamurumuzu geniş kenarından başlayarak rulo yapalım.
- Rulo yaptıktan sonra da biraz çekerek hamurumuzu uzatalım ve üzerine parmağımızla bastırarak düzeltelim.
- Rulomuzu bir ucundan başlayarak saralım. Hamurun son parçasını altına yerleştirelim ve gül şekline getirelim. Tüm bezelerimize aynı işlemi uygulayalım ve bir tabağa alalım.
- Tekrar hamurlarımızın üzerini streçleyerek buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Tezgaha çok az un serpelim ve hamurumuzun bir tanesini alarak merdane yardımı ile tavanın boyutuna göre açalım.
- Açtığımız hamuru merdane yardımı ile orta derecenin biraz üzerinde ısıttığımız tavamıza alalım.
- Alt kısmı kızaran katmerimizi ters çevirelim ve pişen kısmına önceden kalan tereyağından sürerek alt tarafını da pişmeye bırakalım.
- Her iki yüzeyini de pişirip yağladığımız katmerimizi servis tabağına alalım. Diğer hamurlarımızı da aynı şekilde pişirelim. Afiyet olsun!
Patatesli Kruvasan Börek Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
İç malzemesi;
Bulamak için;
- 2 su bardağı galeta unu
Patatesli Kruvasan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi soyup kaynar suda haşlıyoruz.
- Haşlanmış patatesleri süzüp kenara alın.
- Patatesleri uygun bir tencerede sıvı yağ ekleyip çatal yardımıyla bastırarak eziyoruz.
- Son olarak tuzunu karabiber, ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp kenara alın.
- Derin bir kap içine 2 su bardağı su ve 2 su bardağı sıvı yağ koyup karıştırın.
- Daha sonra 1 adet yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
- Yufkanın üzerine fırca yardımıyla yağlı su karışımından her yerine sürün.
- Sos sürdüğünüz yufkanın üzerlerine 2. Yufkayı serin.
- Hazırladığınız iki katlı yufkayı bıçak yardımıyla önce 4 eşit üçgen parçaya bölün.
- Ardından her bir üçgen parçayı da 5 eşit parçaya bölün.
- Yufkaların geniş kısmına bir tatlı kaşığı patates harcımızdan koyun.
- Yufkaları sıkıca rulo şeklinde sarın.
- Sardığımız börekleri kenara alın.
- Diğer iki yufkaları aynı şekilde uygulayın.
- Toplamda iki tepsi çıktı.
- Benim yufkalarım kalın diye iki yufkalan yaptım.
- Rulo börekleri önce yağlı su karışımına batırın. Ardından galeta ununa bulayın.
- Kuruvasan börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.
- Börekler piştikten sonra üzerini örtün beş dk dinlendikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun ❤️🤗.
Patatesin En Lezzetli Hali Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım paket krema – 100 ml
- 1,5 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesin En Lezzetli Hali Patates Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup dilimleyelim. Ben tırtıklı dilimleyici kullandım, normal bıçakla da hazırlayabilirsiniz. Ne çok kalın ne de çok ince olsun.
- Kaşar peyniri hariç bütün malzemeleri ekleyerek karıştıralım. İçini yağladığımız uygun bir fırın kabına patatesleri alalım.
- Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim. Sonra fırından çıkararak üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri ekleyerek tekrar fırına verelim ve 15 dk kadar tekrar pişirelim. Bu sürenin sonunda nefis patates gratenimiz hazır👌
- İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz✅ lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊
Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı iri kıyım ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudraşekeri ve vanilya güzelce karıştırılır.
- Nişasta ekleyip karıştırın. Un mutlaka kontrollü kullanılmalı. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Cevizden bir miktar ayrılır kalanı ve üzümler hamura ekleyip karıştırın.
- Cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayın ayırdığınız kıyılmış cevize batırıp tepsiye dizin.
- Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. Büyük boy fırın tepsisi kurabiye çıkıyor bu tariften.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin. Dikkat edin kurabiyeler kızarmasın çok çok hafiften pembeleşince alın fırından. Afiyet olsun ❤
Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- ️7 adet patates
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Çeyrek demet maydanoz
- Pulbiber, karabiber, tuz
Sos için:
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya kıymayı alıp kavurmaya başlayalım.
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Küp küp doğranmış soğanı ilave edelim.
- Pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra biber ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip kavuralım.
- Salçayı ekleyelim.
- En son kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ilave edelim.
- Baharatları ekleyip edip 6-7 dakika kadar daha pişirip ocaktan alalım.
- Patateslerimizi güzelce soyup ortadan ikiye bölelim.
- Benim patateslerim küçük olduğu için bölmedim. Sizde bu şekilde hazırlayabilirsiniz.
- Patatesleri tatlı kaşığı ile içini oyalım(kalan patatesleri atmayın soğanla kavurup gözlemede yada börek yaparak değerlendirebilirsiniz).
- Oyduğumuz patatesleri az yağla önlü arkalı hafif kızartalım.
- Kızaran patatesleri hafif tuzlayıp tepsiye dizelim.
- Ortasına kıymalı harçtan doldurup üzerine domates ve biber dilimi bırakalım.
- En son sosu hazırlayıp üzerine gezdirelim.
- 190 derece fırında üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Patateslerimiz yumuşadığında servise hazır. Afiyet olsun.
Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet havuç
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kg süzme yoğurt
- Tuz
- 4-5 adet ceviz
Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçları yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz.
- Tavamızı ocağa alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip 2 tane sarımsağı küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Ocakta kavuruyoruz.
- Daha sonra havuçları ekleyip karıştırıyoruz.
- Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra soğuması için ocaktan alıyoruz.
- Yoğurdumuzun içine 1 tane sarımsağı rendeleyip tuz ilave ediyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Soğumuş olan havucumuzu geniş bir kaba alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine ceviz serpip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Tavuk Suyu ile Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci, fazla ovup tanelerini zedelemeden bir kaç su yıkayalım ve bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve bir tutam tuz ilavesiyle bir kere karıştıralım ve su soğuyana kadar beklemeye alalım. (15-20 dakika)
- Sonrasında pirincin suyunu süzelim ve yıkama suyu berraklaşana kadar yıkayalım.
- Tencereye orta ateşte yağları alarak, erittikten sonra şehriyeleri ekleyelim ve güzelce renk alana kadar kavuralım.
- Ardından pirinci ekleyip, pirinç taneleri şeffaflaşıp, birbirinden ayrılmaya başladığı ana kadar kavurmaya devam edelim.
- Sıcak tavuk suyunu ve damak zevkine göre tuzunu da ekleyerek; tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pilavımızı pişmeye alalım.
- Suyunu çekip, pirinç taneleri piştiğinde, altını kapatıp, tencerenin ağzına havlu kağıt koyalım ve kapağını kapatarak pilavımızı demlenmeye alalım. Afiyet olsun.
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 6,7 adet biber
- 2 adet kapya biber
- 3 dış sarımsak
- 500 gram mantar
- 2 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber, pulbiber, tuz
- 3 orta boy patates
Patates sosu için
- Tuz, karabiber, pulbiber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
- Kaşar peyniri
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlı harcımızı yapalım. Tencereye sıvı yağ dökelim üzerine doğranmış soğanları ekleyip hafif kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine doğranmış biberleri ekleyip kavuralım pişen sebzelerin üzerine kıyma ekleyip karıştıralım suyunu çeken kıymanın üzerine salça sarımsak ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Üzerine doğranmış mantarları da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak rendelenmiş domatesi de pişen mantarın üzerine ekleyip tencerenin kapağını kapatalım, pişen harcın üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- O sırada patatesleri ince ince yuvarlak şeklinde doğrayalım üzerine baharat ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve patatesleri tepsiye dizelim önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım pişen patatesleri fırından çıkaralım.
- Üzerine mantarlı harcı dökelim tekrar fırına atalım 15 dakika fırında kalması yeterli olacaktır.
- Tepsimizi fırından çıkaralım üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökelim önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım kaşarlar eridikten sonra fırından çıkaralım.
- İlk sıcağı geçen yemeği dilimleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🥰
Sütlü Kabak Çorbası (Pratik Ve Vitaminli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet girit kabağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Sütlü Kabak Çorbası (Pratik Ve Vitaminli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates, soğan, sarımsak, havuç ve kabak soyulur ve ince ince doğranır.
- Tereyağı tencerede eritilir ve doğranan tüm sebzeler sotelenir.
- Sotelenen sebzelerin üzerine süt eklenerek kaynatılır.
- Kaynayan sütün üzerine su ilave edilir ve sebzeler pişene kadar kaynatılır.
- Kaynayan çorba blenderdan geçirilerek pürüzsüz hale getirilir. Baharatlar eklenip bir taşım kaynadıktan sonra servise hazır.
- Ben fesleğen ile servis yaptım harika oldu!.
Afiyet olsun!.
Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg turşuluk salatalık
- 6 adet sarımsak
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1’er litrelik 2 adet cam kavanoz
Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salatalıklar iyice yıkanır.
- Sarımsaklar soyulup ortadan 2’ye bölünür. Her kavanoza 3 er sarımsak koyulur.
- Üstüne salatalıklar düzenli bir şekilde yerleştirilir. Üstlerine 1’er yemek kaşığı dolusu kaya tuzu ilave edilir.
- Üstlerine 1’er çay bardağı sirke eklenir.
- Kaynar su kavanoz çizgisine kadar ilave edilir. Kapakları sıkıca kapatılır.
- Aşağı yukarı 2 kez çalkalanır. Soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca kavanozlar ters çevrilip karanlık bir yerde muhafaza edilir. 1 hafta sonra yenilebilir. Afiyet olsun :).
Enginar Kalbi Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kavanoz enginar kalbi konservesi
- 1 kavanoz garnitür
- 1 tane nar
- 1 tane limon
- 1 kutu mısır konservesi
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- Yarım bağ dereotu
- Sıvıyağ
Enginar Kalbi Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Enginar kalbini her birini dörde bölerek doğrayalım.
- Derin bir salata kasesinde nar, mısır konservesi, garnitür ve enginar kalbini harmanlayalım.
- Yoğurdun içine, limon suyu, tuz, dereotu ve sıvı yağ ekleyerek salata malzememizin içine katalım. Özellikle pilav ve makarnaların yanında değişik bir salata tarifi denemek isteyenler memnun kalacaklardır.
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Kraması için
- 2 çay bardağı şeker
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Sosu için
Üzeri için
- Fıstık tozu veya fındık tozu
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz su ve margarinimizi orta boy tencereye eritiyoruz ve daha sonra unu ekleyip 2. 3 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırıp iyice yediriyoruz (Ben elimle yedirdim) ve 5 dakika bekletip tatlı kaşığıyla tepsimize alıyoruz ve hiç el değmeden.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 45 dakika.
- Kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve piştikten sonra 3 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve vanilya ekleyip ekleyip karıştırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.
- Ilıyan kremayı ortadan kesilen hamurları içine koyup üzerini kapatıyoruz ve hazırlanan çikolata sosu döküp süslüyoruz afiyet olsun :).
Yoğurtlu Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- Yarım demet dereotu yada maydanoz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- Pulbiber (İstediğiniz başka baharatlar da olur)
- Az tuz
Yoğurtlu Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle nohut, yeşil mercimek ve şehriyeleri haşlıyoruz. Nohut hariç hepsini bir kaba ekliyoruz.
- Daha sonra maydanoz yada dereotunu ince ince kıyıp ekliyoruz. Şimdi ise yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu ilave ediyoruz.
- Bir sos tavasında yağla salçayı biraz kavurup nohudu ekleyip biraz kavurup üzerine yarım çay bardağı su ekleyip o suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Şimdi ise salatayı bir tabağa düzleyip. Üzerine yapmış olduğumuz nohut sosu ekliyoruz. Afiyet olsun. Çok lezzetli ve pratik masalara güzel sunum olacak bir salata.