21 Ekim 2021 Perşembe

Sütlü Lavaş Tarifi

 

Sütlü Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

Kullanmış olduğum su bardağı 200 ml’dir

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

    Sütlü Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, su ,yağ ,şeker ve maya yoğurma kabına alınarak karıştırılır.
  • Tuz ve un ilave edilerek hamur toparlanana kadar yoğurma kabında, daha sonra tezgah üzerine alınarak hamur 5 dk kadar yoğurulur.
  • Hamur çok yumuşak olmayacak, çok sert bir hamurda olmayacak.
  • Hamuru iyice yoğurursanız hem kaliteli bir hamur elde etmiş olursunuz hemde lavaşlarınız pamuk gibi olacaktır.
  • Mayası gelen hamur bezeler haline getirilir.
  • Hamura vereceğiniz bezenin büyüklüğü küçüklüğü tamamen size kalmış.Ben servis tabağı büyüklüğünde açtım.
  • Bezeleri teker teker iyi unlayıp açalım kızgın saç ,tava neyin üzerinde pişecekse arkalı önlü pişirelim.
    Not; Lavaşları açarken fazla unlamayın.
    Lavaşlar pisince pişen lavası mutlaka sofra bezine veya bir örtü içerisine alın, yoksa lavaşlarınız kurur.
    Afiyet olsun .

Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi

 

Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket ince böreklik yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

İç harcı;

  • Maydanozlu beyaz peynir

    Peynirli Çıtır Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosu için tereyağı eritiyoruz ve tüm malzemeleri bir kapta güzelce çırpıyoruz.
  • 1 adet hazır yufka tezgaha alınır, üzerine 2 yemek kaşığı sostan dökülür ve uzunlamasına bir şerit iç harcından konulur.
  • Çok fazla iç harcı kullanmayın sararken yufka yırtılmasın.
  • Önce rulo sonra içine doğru gül şeklinde sarılır ve tepsiye alınır.
  • Kalan sosun hepsi böreklerin üzerine sürülür ve 1 saat kadar çekmesi için bekletilir.
  • Üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kadar nar gibi kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
  • Not: ince böreklik yufka yoksa baklava yufkasını 2 kat yaparak kullanabilirsiniz.

Nişastalı Pamuk Poğaça (Vazgeçilmez Lezzet) Tarifi

 

Nişastalı Pamuk Poğaça (Vazgeçilmez Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • 4-4,5 su bardağı un

İçi için;

  • Sucuk
  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Nişastalı Pamuk Poğaça (Vazgeçilmez Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütü yoğurma kabına alın ,üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
  • Maya aktif hale geçince diğer sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Sonra açıp küp küp doğranmış sucuk ve kaşar peynirini ortasına koyup kapatın.
  • Güzelce yuvarlayın şekil verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp büyük boy çatal ile iz yapın.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.

Lahana Sarması Tarifi

 

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • Maydanoz
  • Kuru reyhan

Üzeri için;

  • Domates salçası
  • Su
  • Yağ
  • Çok az tuz
  • Reyhan

    Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lahanaların ortalarını çıkartıp temizleyin (Bu işlem haşlarken yaprakların düzgün çıkması için)
  • Büyük boy tencerede suyu kaynatın ve lahanayı atın yumuşayan yaprakları kaynayan sudan çıkartın.
  • Bu işlem bitince süzgeçte süzdürün.
  • İç harcı için; bütün malzemeleri karıştırın.
  • Lahanaların orta sert yerlerini kesin ve iç harcını koyup sarın.
  • Tencerenin altına artan yaprakları yerleştirin.
  • Sarmaları tencereye dizin, üzerine sosunu dokun ve tabak koyun.
  • Kısık ateşte sarmalar yumuşayınca kadar pişirin.
  • Piştikten sonra dinlenmeye bırakın ve servis edin. Afiyet olsun 😊

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 3.4 yemek kaşığı sıvı yağ/ tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber şalcasıda eklenebilir)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızız biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağı erişte
  • 4,5 bardağı su

    Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağ ve naneyi kavuruyoruz.
  • Sonrasında salçayı ekliyoruz ve yeşil mercimeği ekliyoruz.
  • Baharatlarıda ekliyoruz ve sıcak suyu ekliyoruz, pişmeye bırakıyoruz.
  • Piştikten sonra erişteyi ekliyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 silme yemek kaşığı kakao
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı filtre kahve (Sıcak )

Keki ıslatmak için

  • Yarım çay bardağı filtre kahve
  • Yarım çay bardağı süt

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket cream ole muzlu

Üzeri için meyveler

  • Muz
  • Altın çilek
  • Böğürtlen
  • Ahududu
  • Kumkat  

    Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Sıvıyağ ve krema ekleyelim. Kuru malzemeleri karbonat, kabartma tozu, un eleyelim karışıma ekleyelim. Katı bir kıvam alacak.
  • En son demlediğimiz filtre kahvemizi sıcak olarak ekleyelim, karıştıralım. Pandispanya hamurumuz hazır.
  • Kek kalıbımızın altına yağlı kağıt serelim kek harcımızı kalıbımıza dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30/35 dakika pişirelim.
  • Kekimizi soğutalım, oda sıcaklığına getirelim. Kekimizi Ortadan ikiye bölelim, filtre kahve ve süt karışımı ile kekimizi ıslatalım.
  • Krema için; süt krem ole ve krem şantiye köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Yarım saat buzdolabında dinlendirelim
  • Dinlenen kremanın yarısını pastamızın üzerine ekleyelim. Muz, fıstık, draje ve karamel ekleyelim.
  • Kekin en son katını ekleyip, kahve karışımı ile ıslatıp son kremayıda ekleyelim.
  • Üzerine; muz, ahududu, altın çilek, istediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. Pastamız Servise hazır

Ünlü Rus Pastası (Pavlova) Tarifi

 

Ünlü Rus Pastası (Pavlova) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta akı (Soğuk)
  • 1 su bardağı toz şeker (200) ml bardak
  • 1 yemek kaşığı + 1 yemek kaşığı ucu ile nişasta
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

Kreması için

  • 100 ml krema
  • 150 gram labne peyniri
  • 1 paket kremşanti

    Ünlü Rus Pastası (Pavlova) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle; yumurta aklarımızı karıştırma kabımıza alalım. Yumurta aklarını soğuk kullanalım. Yumurta akları küçük kabarcıklar haline geldiğinde şekerin üçte birini ekleyelim.
  • Biraz karıştırdıktan sonra yine şeker ekleyelim. Eğer şekeri çok geç eklerseniz beze parlaklığını kaybeder. Burada bir su bardağı şekeri üç sefer bekliyoruz çok önemli. Pavlova beze bazı bir pastadır bu yüzden bezeyi yapmak önemli.
  • Şekerlerin tamamını ekledikten sonra, yumurta akını parlak ve elastik hale getirmek için limon suyunu ekleyelim. Biraz karıştırdıktan sonra vanilya ve nişastasını ekleyip çok az karıştıralım ve hazır.
  • Elde ettiğimiz merengi bir sıkma torbasına alalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize yuvarlak şekilde sıkalım.
  • Sıkma işlemi tamamlandıktan sonra, bir tatlı kaşığı yardımıyla içine oyalım ve kenarlarına alttan yukarı doğru şekil verelim.
  • 90 derece alt üst ayarda ısınmış fırında 120-130 dakika pişirelim. Ağır ateşte uzun süre pişecek.
  • Piştikten sonra lütfen soğuyana kadar ayırmaya çalışmayalım kırılır. İyice soğumasını bekleyelim. Daha sonra fırın tepsisinden alalım.
  • Kreması için; bütün krema malzemelerini bir karıştırma kabına alalım. Hepsini mikserle geçirdikten sonra; bir sıkma torbasıyla pahalı ovaların orta kısımlarına sıkalım. Meyvelerle süsledikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Mısır Unlu Çıtır Patates Tarifi

 

Mısır Unlu Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • Kekik

    Mısır Unlu Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyip doğranır.
  • Patatesleri uygun bir kaba alınır içerisine sıvı yağ ile harmanlanır.
  • Ayrı bir kasede içerisine mısır unu, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Sonra yağlanmış patateslere eklenir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Öncede ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirilir. Afiyet olsun 🤗❤️.

Kaşık Kaşık Yedirten Köz Biberli Ve Soslu Patates Salatası Tarifi

 

Kaşık Kaşık Yedirten Köz Biberli Ve Soslu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 5 dal taze soğan
  • 1 küçük kase konserve mısır
  • 1 küçük kase haşlanmış bezelye
  • 7 adet kornişon turşu

Sosu için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Çay kaşığı ucuyla köri (Olmasa da olur)
  • Tuz

    Kaşık Kaşık Yedirten Köz Biberli Ve Soslu Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp küp küp doğruyoruz.
  • Üzerine bezelyeyi, ince doğranmış taze soğanı, mısırı, köz biberleri ve turşuyu ekleyip, patatesleri ezmeden harmanlıyoruz.
  • Sosu için yoğurdu, mayonezi rendelenmiş sarımsağı ve tuzu karıştırıyoruz.
  • İsteğe bağlı köriyi de ekliyoruz.
  • Hazır olan sosu patateslerin üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Kabak Rulo Tarifi

 

Kabak Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 paket labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerine sürmek için;

  • Zeytinyağı

    Kabak Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına labne peynirini alalım.
  • Üzerine süzme yoğurt, kıyılmış dereotu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yıkadığımız kabakların uç kısımlarını keselim ve uzun ince olacak şekilde dilimleyelim.
  • Ardından kabak dilimlerini tost makinesine yerleştirelim ve üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürerek kızartalım.
  • Diğer yüzünü de kızarttıktan sonra kabak dilimlerimizi tezgaha alalım.
  • 2 tane kabak dilimimizi uç uca ekleyelim ve üzerine hazırladığımız labneli iç harcından sürelim.
  • Daha sonra kabaklarımızı yuvarlayarak rulo haline getirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Kabak rulolarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon kekik pul biber

    Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ rendelenmiş havuç, doğranmış biberler alınır ve kavrulur.
  • Üzerine tereyağı, salça, arpa şehriye eklenir ve 3-5 dakika karıştırılır.
  • Baharatlar ve su eklendikten sonra tencerenin ağzı kapatılır. Suyu çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra istenilen şekilde süslenir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙋💜🌿🌼.

Toyga Çorbası (Çok Lezzetli Bir Yoğurt Çorbası) Tarifi

 

Toyga Çorbası (Çok Lezzetli Bir Yoğurt Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Su
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Toyga Çorbası (Çok Lezzetli Bir Yoğurt Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğday yeşil mercimek ve nohutu haşlayalım. Ben fazla haşlayıp buzluğa kaldırıyorum. Çok pratik oluyor.
  • Bir tencereye yoğurt yumurta ve unu alalım güzelce çırpalım. Üzerine ılık su ekleyelim. Topaklanma kalmamalı gerekirse blenderdan geçirelim.
  • Ocağın altını açalım. Kaynayana kadar bırakmadan sürekli karıştıralım.
  • Kaynayan çorba suyu içerisinde buğday, nohut ve yeşil mercimeği ilave edelim. Biraz kaynadığında altını kısalım. 10 dakika kadar pişirelim.
  • Altını kapattıktan 5 dakika sonra tuzunu atalım kapağını kapatmayalım bir kaç kez arada karıştıralım çorba kesilmesin.
  • Sosu için tereyağını ve zeytinyağını tavaya alalım kızdıralım üzerine baharatları atıp altını kapatalım.
  • Çorbamızı sıcak sıcak sosuyla servis edelim. Deneyenlere şifa olsun.