23 Ekim 2021 Cumartesi

Puf Puf Mini Pizzalar Tarifi

 

Puf Puf Mini Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 küçük paket instant maya
  • 3,5-4 su bardağı un

Sosu için

  • 1 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük sarımsak rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz kekik kırmızı toz biber

Üzeri için

  • 1,5-2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 10-12 dilim sucuk
  • 1 sosis
  • 5-6 mantar
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 2 yemek kaşığı dilimli yeşil zeytin
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 küçük kapya biber

    Puf Puf Mini Pizzalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pizza hamurunu hazırlayarak başlayalım. Hamur yoğurma kabına gerekli malzemeler alınıp güzel bir kıvam alana kadar yoğrulur.
  • Un kontrollü bir şekilde eklenir. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. Kapağı kapatılarak veya streçlenerek 30-40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Domates sos için domates püresi sarımsak zeytinyağı sos tavasına alınır ve pişmeye bırakılır. Salça, baharatlar ve tuz eklenip 5 dakika daha pişirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Bu domates sosuyla denemenizi öneririm😍 çok yakışıyor.
  • Üzeri için malzemeler minik bir şekilde doğranır. Hepsi bir tabağa alınır. Kaşar peynirin birazı ilave edilir. Diğer kısmı üzeri için ayrılır. Bütün malzemeler karıştırılır. İsteğe bağlı ekleme çıkarma yapabilirsiniz.
  • Mayalanan hamur tekrar yoğrularak havası alınır. Sıvıyağ ile yağlanmış tezgah veya hamur matı üzerinde 1,-2 cm kalınlığında merdaneyle açılıp genişletilir. Daire kalıp veya bardakla yuvarlaklar elde edilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alınır. 10 dakika dinlendirilir.
  • Üzerlerine pizza sosu, kaşar peyniri ve sebze-şarküteri karışımı serpiştirilir. Hepsine aynı işlem yapılır.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 20-25 dakika pişirilir. İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.
  • 📌bu ölçüden 2 tepsi pizza elde ettim.

Tencerede Tavuk Tarifi

 

Tencerede Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi başı 2 parça tavuk
  • 2 domates soyulup doğranmış
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köri
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Tencerede Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları minik minik doğrayıp, zeytinyağı ile tencereye alıyoruz.
  • Birkaç kere çevirdikten sonra yıkadığımız tavukları ekliyoruz.
  • Sivri biberi irice doğrayıp tencereye ekliyoruz.
  • Tavuklar kızarınca baharatını, sarımsağı ezerek karıştıralım.
  • Domatesi ekleyelim.
  • Bir süre pişince bir iki bardak kaynar su dökelim.
  • Suyunu çekince yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.

Dereotlu Şipsak Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Şipsak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardağı dereotu
  • 1 yumurta (Akı içine sarısı dışına sürmek için)

Arası için ;

  • Kaşar peyniri veya lor peyniri

Üzeri sürmek için ;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

    Dereotlu Şipsak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir çay bardağı zeytinyağı ile kremamızı karıştırıyoruz ve tuz yumurta akı bir güzel çırpıyoruz.
  • Unumuzu ve kabartma tozunu ve doğranmış dereotunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Sonra mandalina büyüklüğünde hamurumuzdan alıp, içine kaşar peynir veya lor peyniri koyup kapatıyoruz.
  • Üzerine sürmek için yağ ve yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 180 derecede ortalama 20 dakikada pişiriyoruz afiyetler olsun.

Çikolatalı Cheesecake (Aşık Olacağınız Bir Cheesecake) Tarifi

 

Çikolatalı Cheesecake (Aşık Olacağınız Bir Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 100 gr tereyağ

Dolgusu için;

  • 600 gr labne peyniri
  • 1 paket süt kreması
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket süt kreması
  • 200 gr çikolata (bitter-sütlü)

    Çikolatalı Cheesecake (Aşık Olacağınız Bir Cheesecake) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak cheesecakein tabanı için bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Tereyağını eritip, bisküviler ile iyice karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıba bisküvileri alıp iyice bastırıyoruz. Buzdolabında 15-20 dakika bekletiyoruz.
  • Derin bir kaseye labne peynirini ve toz şekerini alıyoruz. Karışana kadar çırpıyoruz. Süt kremasını, nişastayı, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. En son yumurtaları tek tek ekleyip çırpıyoruz (Çok fazla çırpmıyoruz) fırının içine ısıya dayanıklı kase ekleyiniz.
  • Kelepçeli kalıba hazırlanan karışımı ekliyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kontrollü pişiriyoruz (Kenarları tutunmuş ortası sallanıyor olmalı)
  • Fırını kapattıktan sonra ,fırının kapağını yarım açıp 1-2 saat bekletiyoruz. Ganaj için kremayı ısıtıyoruz. Kenarları kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz.
  • Çikolataları ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz. Ganaj ılıyınca, cheesecakein üzerine döküyoruz. Cheesecake i 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
  • Cheesecakei beyaz çikolata ile süslüyoruz. Cheesecake i dilimliyoruz. Afiyet olsun. ❤️

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
  • Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra galeta unu, cevizi (Rondoda çok ince olmayacak şekilde parçala)
  • Hindistan cevizi, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştıralım.
  • Borcamı yağlayıp karışımı içine boşaltalım ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerini bir kaç yerinden çatal batıralım ve şerbetimizi boşaltalım.
  • Muhallebi için tencereye süt, nişasta ve şekeri alalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
  • Soğumuş tatlının üzerine muhallebiyi dökelim ve her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
  • En son olarak üstüne hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun 🤗.

Nar Ekşili Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi

 

Nar Ekşili Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 2 su bardağı şalgam suyu
  • Küçük bir kase konserve mısır
  • 10 adet kornişon turşu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Nar Ekşili Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru iki bardak şalgam suyu ile birlikte tencereye alıp, bulgurlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen bulgurlar soğuyunca salatayı yapacağımız kaba alıp üzerine doğradığımız yeşillikleri, turşuyu ve mısırı koyup karıştırıyoruz.
  • Sosu için bir kasede zeytinyağını, nar ekşisini, limon suyunu ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine döküyoruz.
  • Salatayı tekrar karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Şalgam suyu tuzlu olacağından tuzunu ona göre ayarlayalım. Ekşisini de yine damak zevkinize göre ayarlayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi

 

Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • ️ 6 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • ️ 250 gram şeker (2 su bardağı)
  • ️ 1 çimdik tuz
  • ️ 60 gram nişasta (Yarım su bardağı)
  • ️ 130 gram un (1 dolu su bardağı)
  • ️ 80 gram badem tozu
  • ️ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ️ 50 gram eritilmiş tereyağı (1 dolu yemek kaşığı)

Üzeri için;

  • ️ 100 gram file badem
  • ️ 4 yemek kaşığı bal
  • ️ 60 gram tereyağı
  • ️ 40 gram şeker

Kreması için:

  • ️ 500 ml sıvı krema
  • ️ 2 paket pişmeyen pudding (Paradies creme)

    Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurtalar ve tuz mikserle iyice köpürtülür, şeker ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Sırasıyla bütün malzemeler eklenip karıştırılır.
  • 26 cm kalıbın altına yağlı kağıt serilir, karışım alınır, üzerine file bademler yerleştirilir (Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz, kekin iyice kabarıp yukarı çıkması için) önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Bal, tereyağı ve şekeri uygun bir tencerede 3-4 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine sürülür ve soğumaya bırakılır.
  • Kreması için krema ve puding tozu katılaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Soğuyan kek ikiye bölünür, ve arasına krema sürülür. Bademli üst keki isteğe göre önceden dilimleyip koyabilirsiniz (Keserken pastanız dağılmaz)
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Ben 1 gece önceden yaptım. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤍

Börek Tadında Kaşar Ve Yumurtalı Makarna Tarifi

 

Börek Tadında Kaşar Ve Yumurtalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • Haşkamak için kaynar su yeteri kadar
  • Az tuz
  • 3 adet yumurta
  • 1 ufak kase rende kaşar
  • Arzuya göre maydanoz
  • Kızartmak için tereyağı yaklaşık 2 çorba kaşığı

Yumurta için

  • Az tuz
  • Az kara biber

    Börek Tadında Kaşar Ve Yumurtalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnamızı haşlıyoruz süzüyoruz. Az ılıyınca yumurtaları çırpalım, az tuz karabiber maydanoz kaşar peynirinden az üzeri için ayıralım ve geri kalanı yumurtaya ilave edelim, makarnalıda ilave edelim karıştıralım.
  • Teflon tavamıza 1 kaşık yağımızı koyalım, yağımız eriyince makarnayı tavaya dökelim üzerine kapak kapatalım.
  • Arada sallayın yapışmasın altı kızarınca tabak veya düz kapakla ters çevirin.
  • Kalan yağı tavaya alalım, eriyince makarnamızı yavaşça tavaya bırakalım.
  • Üzerine kaşar peyniri serpelim, kapağını kapatalım. Altı kızarınca tabağa alalım afiyet olsun deneyecek olanlara.
  • Not: Dileyen birazda beyaz peynir kullanabilir.

22 Ekim 2021 Cuma

Pratik Acılı Ezme Tarifi

 

Pratik Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biberi
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 6 dal maydanoz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nar eksisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tuz

    Pratik Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri ayrı ayrı rondodan geçirin. Maydanozu ince ince doğrayın.
  • Sosu için salca tüm baharatları karıştırın.
  • Sıvı yağını limon suyu nu ve nar eksisini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Sosu salatanıza iyice yedirin. Hazır olan ezme servis tabağına alınır. Afiyet olsun 🤗❤️.

Şehriyeli Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı silme un
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım adet havuç
  • Tuz

    Şehriyeli Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı tencereye konulur.
  • İçine arpa şehriyeleri atılır.
  • Arkasından da havuç eklenip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Dört su bardağı kaynar su üzerine eklenir.
  • Şehriyeler hafif yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ardından iki su bardağı yoğurt bir yumurta sarısı ve un çırpılarak kaba eklenir.
  • Piştikten sonra ocak kapatılır.
  • Üzeri için tereyağında nane ve pul biber gezdirilir.
  • Not : çorbanın kesilmemesi için yoğurdu çorbaya koymadan önce çorbanın haşlanan suyundan biraz yoğurda katılıp daha sonra yoğurt çorbaya yedirilir.

Nohutlu Misket Köfte Tarifi

 

Nohutlu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6-7 su bardağı sıcak su ve ya et suyu

Köftesi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu galeta unu
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • En son içine koymak için 1 yemek kaşığı daha tereyağı.

    Nohutlu Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yemeğimizin köftesini hazırlıyoruz. Köftesi için verilen malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp hafif un serptiğimiz tepsiye diziyoruz.
  • Tencereye bir yemek kaşığı ile birlikte ince doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra nohutları ilave ediyoruz. Bir kaç dakika da bu şekilde kavurup sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • Tuzunu da atıp kaynamaya başlayınca köfteleri ekliyoruz. Köfteler pişip yemeğimiz kıvam alınca son olarak içerisine bir yemek kaşığı kadar daha tereyağı ekliyoruz. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Kabak Mücver Tarifi (Yağ Çekmeyen)

 

Kabak Mücver Tarifi (Yağ Çekmeyen) İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 2-3 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Kabak Mücver Tarifi (Yağ Çekmeyen) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabaklarımızın kabuğunu soyarak rendeleyelim.
  • Daha sonra maydanoz, dereotunu ve taze soğanı doğrayalım
  • Karıştırma kabımıza yumurta, un, pul biber, karabiber ve tuzu alalım. Güzelce çırpalım
  • Üzerine doğradığımız yeşillikleri ekleyelim.
  • Rendelediğimiz kabakların suyunu elimizle sıkıp karışıma ekleyip kaşıkla güzelce karıştıralım.
  • Kızdırdığımız yağlı tavaya harcımızdan birer kaşık koyarak mücverlerimizi arkalı önlü kızartalım.
  • Güzelce kızaran mücverlerimizi havlu kağıt serili tabağa alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!