27 Ekim 2021 Çarşamba

Patatesli Çıtır Börek Tarifi

 

Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İçi için;

  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber ve pulbiber

Yufkaları ıslatmak için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

    Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri haşlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri ezelim.
  • Tavaya yağı koyalım ve ince ince doğradığımız soğanlarımızı kavuralım.
  • Soğanlar kavrulunca ezdiğimiz patatesleri koyup kavurup tuz ve baharatlarını ekleyelim.
  • 1 tane yufkayı serelim.
  • Yufkaları ıslatmak için su, sirke, sıvı yağ ve nişastayı karıştırıp yufkanın yarısına sürelim.
  • Yufkanın kalan yarısını da üstüne serip (yarım ay şeklinde olacak) tekrar soslayalım ,sigara böreği yapar gibi kesip patatesli harcı içine koyup saralım.
  • Diğer yufkaya da aynısın yapalım.
  • Dilerseniz üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.
  • Önceden fansız 180° de ısıttığımız fırına verelim. Ve kızarana kadar pişirelim.
  • 🌸 afiyet olsun 🌸.

Oreolu Magnolia Tarifi

 

Oreolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 temeperleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket toz krem santi
  • Oreo bisküvi (ben küçük paketlerin olduğu kutudan aldım, neredeyse hepsini kullandım)

Süslemek için ;

  • Kiraz

    Oreolu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krem santi hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz soğumaya bırakılır.
  • Ilıdıktan sonra içine krem santi eklenir ve iyice çırpılır.
  • Kıvamını aldıktan sonra bardaklara istenildiği gibi konur.
  • Ben önce dibe oreo koydum.
  • Üzerine magnoliayı döktüm.
  • Bu işlemi 2 kez yaptım. Siz de istediğiniz kadar katman yapabilirsiniz.
  • Üzerine kiraz ve oreo koyup servis ettim. Bu bardaklardan tam 4 tane çıktı.

Tam Ölçülü Fırında Kabak Mücveri Tarifi

 

Tam Ölçülü Fırında Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kabak
  • 3 orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dereotu
  • Öncelikle 3 orta boy kabağı alacalı alacalı soyup rendeleyim.
  • Ardından 3 orta boy patatesini kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Başka bir kaba 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ,1. 5 tatlı kaşığı kabartma tozunu, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve çırpın.
  • Ardından 1 su bardağı unu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu adımda un karışana kadar tüm malzemeleri çırpın.
  • 10 dal kıyılmış maydanozu 6-7 dal yeşil soğanı 10 dal dereotunu ekleyin ve karıştırın.
  • Rendelediğiniz patatesin ve kabağın suyunu sıkıp ekleyin. Kabak ve patatesi ekledikten sonra karışımı karıştırın.
  • Mücveri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Ve üzerini aynı kalınlıkta olana kadar spatulayla düzleştirin.
  • Kabak mücverini önceden ısıtılmış fırında 200°’de pişirin. Son olarak mücveri dilimleyerek servis edin.
  • Deneyenlere de şimdiden afiyet olsun.


  • 6-7 dal yeşil soğan

    Tam Ölçülü Fırında Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

Muhallebili Elmalı Kek Tarifi

 

Muhallebili Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı( 1 çay bardağı )şeker
  • 1 adet yumurta

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 4 adet elma

Su bardağı ölçüsü-200 ml

Çay bardağı ölçüsü – 125 ml

Muhallebili Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yumurta, süt,nişasta ve şekeri alalım ve kıvam alana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
  2. Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar çırpalım.
  3. Sonra sırasıyla yoğurt ekleyip karıştıralım.
  4. Ununu ,kabartma tozu ve vanilyayı elek yardımıyla eleyerek ekleyip spatulayla karıştıralım.
  5. Kekimizi yapacağımız kek kalıbının en alt kısmına elmalarımızı küp küp doğrayıp yayalım.
  6. Üzerine kak harcımızı dökelim.
  7. Üzerine sıkma torbasına aldığımız kremayı istediğimiz şekilde sıkalım.
  8. Önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim.
  9. Pişen kekimizi fırından alıp soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi ( Anlatım )

 

Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi ( Anlatım ) İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince su

    Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi ( Anlatım ) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları küçük parçalar halinde kesiyoruz. Daha sonra güzelce yıkıyoruz.
  • Kaynamış olan suyumuzun içine atıp çok az miktarda dağılmayacak şekilde haşlama yapıyoruz.
  • Haşlamış olduğumuz karnabaharları süzüyoruz. Tepsimize diziyoruz.
  • Sosumuza geçerek tereyağında unumuzu kavuruyoruz.
  • Sütümüzü ekleyerek kavurmuş olduğumuz unu topaklanmadan açıyoruz.
  • Tuzunu, karabiberini ekleyerek muhallebiden daha az yumuşak kıvamlı şekilde beşamel sosumuzu pişiriyoruz.
  • Tepsiye dizdiğimiz karnabaharların üstüne döküp fırına atıyoruz. Biraz pişirip üzerine kaşar rendesini ilave ederek tekrar fırına atıyoruz.Pişince afiyetle yiyoruz.

Pastırmalı Brüksel Lahanası Tarifi

 

Pastırmalı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 1 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 100gram pastırma
  • Biraz zeytinyağ
  • Biraz susam
  • Tuz, karabiber

Haşlamak için:

  • Yeterince su
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Pastırmalı Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları güzelce yıkayıp üst yapraklarını kopararak temizliyoruz.
  • Sap kısmına bıçakla 2 defa çizik atıyoruz.
  • Bir tencereye yeterince su ve şekeri alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayan suya lahanaları koyup 15 dk haşlıyoruz.
  • Ayrı bir tavada soğanı az yağ ile kavuruyoruz.
  • Rengi hafif döndüğünde pastırmayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Haşlanan lahanaları da ilave ediyoruz ve yarım su bardağı su ekleyip tavanın ağızını kapatarak 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
  • En son susam ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
  • Afiyet olsun 🤤.

Mayasız Poğaça Tarifi

 

Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta beyazı içine, sarısı üzerine
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için;

  • Bir küçük kase beyaz peynir
  • 6-7 dal maydanoz

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

    Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeleri bir kabın içine alalım.
  • En son unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Bir kaseye peynirleri ezelim.
  • Maydonozu ince ince doğrayalım ve peynirle karıştıralım.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp içlerine peynirli harçtan koyalım ve kapatalım.
  • Benim hamurumdan 16 tane mini poğaça çıktı.
  • Fırın tepsisine dizip yumurta sarısını sürelim.
  • Susam ve çörekotu serpip 200 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
  • Fırından çıkan poğaçalarımızı sıcak çay ile ikram edelim. Afiyet olsun.

Ekşili Ufak Köfte Tarifi

 

Ekşili Ufak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı karışık salça
  • Tuz ,karabiber ,kırmızı pul biber,kuru nane ,limon tuzu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kemikli et ve nohut

    Ekşili Ufak Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kemikli et ve nohutu düdüklü tencerede 45 dk haşlıyoruz, içine bir tutam tuz atıyoruz.
  • Et ve nohut haşlanırken ince bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıp yumuşamasını bekliyoruz 5 dk yeterli.
  • Daha sonra sırası ile baharatları ve irmiği ekliyoruz, biraz elimizle yoğurduktan sonra un ve yumurtayı ekliyoruz.
  • Kıvamı tutunca bir kaba un serpip minik toplar yapalım.
  • Haşlanan et ve nohuta 1 buçuk yemek kaşığı salçayı ekliyoruz.
  • Salça eriyince köfteleri de ekleyip 5 dk kadar köftelerin haşlanmasını bekleyelim.
  • Zeytin yağını kızdırıp içine nane ekleyip sıcak iken yemeğimizin üzerine dökelim.

Tavada Tavuk Baget Yapımı Pişirme Yöntemini Çok Seveceksiniz Tarifi

 

Tavada Tavuk Baget Yapımı Pişirme Yöntemini Çok Seveceksiniz Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet tavuk baget
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

    Tavada Tavuk Baget Yapımı Pişirme Yöntemini Çok Seveceksiniz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabının içine; rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ, biber salçası, domates salçası, yoğurt, karabiber, pul biber, kekik ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Bagetleri ilave edip sosa bulayın.
  • Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Süre sonunda tavanın tabanına yağlı kağıt serin bagetleri dizin.
  • Üzerine yağlı kağıt kapatıp tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Süre sonunda üzerindeki yağlı kağıdı kaldırıp bagetleri çevirin.
  • Tekrar yağlı kağıdı kapatıp kapağı kapatın. Bu şekilde 10 dakika daha pişirip servis edin. Afiyet olsun

Dereotlu Peynirli Kek Tarifi

 

Dereotlu Peynirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase kaşar peynir
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 kaşık çörek otu (1 kaşığı üstü için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
  • 2,5 su bardağı un (Dikkatli konmalı)

    Dereotlu Peynirli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına, önce yumurta ,yoğurt, sıvı yağ koyulur karıştırılır.
  • Peynirler ince doğranmış dere otu eklenir.
  • Daha sonra kuru malzemelerle birlikte hamur karıştırılır.
  • Yağlanmış kalıba aktarılır.
  • Üstüne çörek otu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Tire Köfte Tarifi

 

Tire Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için (6 kişilik)

  • 1 kg dana koyun karışık kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 /2 çay bardağı galeta unu
  • 1 adet suyu sıkılmış soğan rendesi

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 bardak domates sosu
  • Tereyağ
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet büyük boy tırnaklı pide

    Tire Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzememizi karıştırıp en az 10-15 dk yoğuralım. Çok güzel özleşmesi gerekiyor. Vaktimiz varsa 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalara ayırarak çöp şişlere geçirelim.
  • Elimizi ıslatarak rulo şekil verelim.
  • Elimizle şişlerimizi streçfilm serilmiş tezgahta düzeltelim.
  • Kızdırılmış döküm tavada kızgın ateşte sallayarak her yüzünü pişirelim.
  • Pişen köftelerimizi ve biberlerimizi başka bir tavada tereyağında hafifçe tekrar çevirelim.
  • Pişen köfteleri ve biberleri kenara alalım ve aynı yağın içinde salçaları ve domates sosunu kavuralım.
  • 1 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatalım. Kıvamlı bir sos elde edelim.
  • Pideleri küp küp doğrayıp servis tabağına alalım.
  • Önce domates sosu ile birazcık ıslatalım.
  • Köfteleri ve biberleri pidelerin üzerine yerleştirelim.
  • Üzerlerine tekrar domates sosu gezdirelim.Yanında yoğurt ile servis edelim… Afiyet olsun 🤗🥰.

Konserve Fasulye (Tavalık) Tarifi

 

Konserve Fasulye (Tavalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg geniş enli fasulye
  • Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su
  • 3 tane 1.5lt lik kavanoz

    Konserve Fasulye (Tavalık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin dip kısımlarını ayıklıyoruz.
  • Yıkayıp tencereye aldıktan sonra üstünü örtecek kadar suyumuzu koyuyoruz.
  • 15 dk harlı ateşte kaynatıyoruz rengi döndüğünde süzgece alıyoruz.
  • Soğuk suyla şokluyoruz.
  • Süzgeçte süzülene kadar bekleterek iyice soğutuyoruz.
  • Daha sonra kavanozlarımıza fotoğraftaki gibi dik şekilde sıkıca yerleştiriyoruz.
  • Kavanoza alabildiğince su dolduruyoruz kapaklarımızı 2 geri 1 ileri yaparak sıkıştırıyoruz.
  • Son olarak tencereye ters bir şekilde koyarak yarısını geçecek kadar su dolduruyoruz ve kapakların çekmesi için kaynatıyoruz.
  • Kapaklar çektikten sonra havluyla sararak bekletiyoruz. Bu şekilde hava almadığı sürece (kapakların iyi çekmesi lazım) 1 sene kadar serin bir ortamda saklayabiliyoruz. İstediğimiz zaman tüketebiliyoruz. Böyle yapma sebebim dondurucuya konulduğunda fasulye de oluşan buz kokusu konserve de olmuyor.
  • Son olarak ben konservelerimi tavalık olarak hazırladım fakat istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz (yemeklik, kavurmalık) Afiyet olsun 😍🌷.