27 Ekim 2021 Çarşamba

Pastırmalı Brüksel Lahanası Tarifi

 

Pastırmalı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 1 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 100gram pastırma
  • Biraz zeytinyağ
  • Biraz susam
  • Tuz, karabiber

Haşlamak için:

  • Yeterince su
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Pastırmalı Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanaları güzelce yıkayıp üst yapraklarını kopararak temizliyoruz.
  • Sap kısmına bıçakla 2 defa çizik atıyoruz.
  • Bir tencereye yeterince su ve şekeri alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayan suya lahanaları koyup 15 dk haşlıyoruz.
  • Ayrı bir tavada soğanı az yağ ile kavuruyoruz.
  • Rengi hafif döndüğünde pastırmayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Haşlanan lahanaları da ilave ediyoruz ve yarım su bardağı su ekleyip tavanın ağızını kapatarak 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
  • En son susam ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
  • Afiyet olsun 🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder