Pastırmalı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 1 adet piyazlık doğranmış soğan
- 100gram pastırma
- Biraz zeytinyağ
- Biraz susam
- Tuz, karabiber
Haşlamak için:
- Yeterince su
- 1 tatlı kaşığı şeker
Pastırmalı Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanaları güzelce yıkayıp üst yapraklarını kopararak temizliyoruz.
- Sap kısmına bıçakla 2 defa çizik atıyoruz.
- Bir tencereye yeterince su ve şekeri alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan suya lahanaları koyup 15 dk haşlıyoruz.
- Ayrı bir tavada soğanı az yağ ile kavuruyoruz.
- Rengi hafif döndüğünde pastırmayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Haşlanan lahanaları da ilave ediyoruz ve yarım su bardağı su ekleyip tavanın ağızını kapatarak 10 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
- En son susam ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun 🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder