Tam Ölçülü Fırında Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy kabak
- 3 orta boy patates
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 10 dal maydanoz
- 10 dal dereotu
- Öncelikle 3 orta boy kabağı alacalı alacalı soyup rendeleyim.
- Ardından 3 orta boy patatesini kabuklarını soyup rendeleyin.
- Başka bir kaba 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ,1. 5 tatlı kaşığı kabartma tozunu, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve çırpın.
- Ardından 1 su bardağı unu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu adımda un karışana kadar tüm malzemeleri çırpın.
- 10 dal kıyılmış maydanozu 6-7 dal yeşil soğanı 10 dal dereotunu ekleyin ve karıştırın.
- Rendelediğiniz patatesin ve kabağın suyunu sıkıp ekleyin. Kabak ve patatesi ekledikten sonra karışımı karıştırın.
- Mücveri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Ve üzerini aynı kalınlıkta olana kadar spatulayla düzleştirin.
- Kabak mücverini önceden ısıtılmış fırında 200°’de pişirin. Son olarak mücveri dilimleyerek servis edin.
- 6-7 dal yeşil soğan
Tam Ölçülü Fırında Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
Deneyenlere de şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder