27 Ekim 2021 Çarşamba

Tam Ölçülü Fırında Kabak Mücveri Tarifi

 

Tam Ölçülü Fırında Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy kabak
  • 3 orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dereotu
  • Öncelikle 3 orta boy kabağı alacalı alacalı soyup rendeleyim.
  • Ardından 3 orta boy patatesini kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Başka bir kaba 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ,1. 5 tatlı kaşığı kabartma tozunu, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve çırpın.
  • Ardından 1 su bardağı unu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu adımda un karışana kadar tüm malzemeleri çırpın.
  • 10 dal kıyılmış maydanozu 6-7 dal yeşil soğanı 10 dal dereotunu ekleyin ve karıştırın.
  • Rendelediğiniz patatesin ve kabağın suyunu sıkıp ekleyin. Kabak ve patatesi ekledikten sonra karışımı karıştırın.
  • Mücveri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Ve üzerini aynı kalınlıkta olana kadar spatulayla düzleştirin.
  • Kabak mücverini önceden ısıtılmış fırında 200°’de pişirin. Son olarak mücveri dilimleyerek servis edin.
  • Deneyenlere de şimdiden afiyet olsun.


  • 6-7 dal yeşil soğan

    Tam Ölçülü Fırında Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder